נישואין כמלכודת

ערסlight

New member
במובן הזה

תקראי קצת אחורה בשירשור היעוץ שלנו. כל הטריקים כתובים. הקונץ היחידי זו מסוגלות הכלכלית של הגרוש שלך.

sellavi

New member
ערסlight

"בשירשור היעוץ שלנו"? קראתי הרבה אחורה, ולא קצת אחורה, ועדיין לא ידוע לי על שרשור הנ"ל התוכל לומר היכן השרשור? נ.ב. אני אוהבת את הניק שלך, דווקא בגלל שזה לא אתה והלכת הפוך-על-הפוך

ערסlight

New member
לא הלכתי רחוק

הנה, בשרשור האחרון למשל... ציטוט מדבריה של עו"ד גלוקשטד. אם את מושכת את "מצב הפרודה" הרבה זמן. [את יודעת, תלונות על אלימות, מה שיגידו מביני עניין... את יכולה למשוך את זה הרבה זמן. [אני ממש לא הכתובת] את גם צודקת בהפוך על הפוך... אני לא ממש light ומכאן הציטוט משרשור היעוץ: לעניין מזונות אישה- חיוב בעלך בתשלום מזונותייך, במידה ויחוייב בכך כולל את כל הצרכים הנדרשים לקיומך ורווחתך לרבות מזון, שכר דירה, הוצאות החזקת בית, נסיעות, עוזרת, החזקת רכב, קוסמטיקה, ביגוד וכו'. הזכות הזאת באה מהעקרון שבדיני ישראל ולפיו האישה "עולה עמו ואינה יורדת עמו" והיא זכאית לחיות באותה רמה כמו שהורגלה אליה בבית הבעל, גם אם היא באה מרקע כלכלי נמוך יותר. הבעל אינו יכול לדרוש ממנה, כי תחזור לחיות ברמה שלפני הנישואין, אלא אם מצבו הכלכלי אינו מאפשר לו לקיים עבורה רמת חיים טובה יותר. היות והאישה "עולה עמו", היא זכאית תמיד לקבל את מזונותיה לפי עושרו - גם אם מצבו קשה עדיין זכאית היא לקבל את רמת החיים שהורגלה אליה. ישנם מקרים בהם העבליחוייב לשלם "מזונות גרושה"

sellavi

New member
לערס הלייט (אתה גם דל שומן?)

"את גם צודקת בהפוך על הפוך... אני לא ממש light " אבל, אתה גם לא ממש ערס/ארס... אתה מזכיר לי ידיד שלי אמריקאי, ילד טוב ירושלים, וגם משכיל כזה, שכל הזמן משחק אותה בכאילו פושטאק...חחח...מדבר בסלנג כזה כאילו טוב לענייננו שים לב העוד כתבה ישנם מקרים בהם העבליחוייב לשלם "מזונות גרושה" מה מאמי לא שמת לב שיש לה פליטת מקלדת פרוידיאנית? היא לא כתבה "ישנם מקרים בהם הבעל..." יצא לה משובש כי התכוונה לכתוב: ישנם מקרים בהם ה- "אהבל" יחוייב... איך אני בשבילך מאמי? האם אתה באמת מאמין שאישה יכולה לקבל מזונות גם אחרי הגט? הרי אם אין ילדים מתחת ל- 18 זה ברור שלא תקבל כלום...אז מה יעזור למישהי אם זה כתוב כאן...זה הכל דיבורים

מזונות אישה גרושה

אכן מתקיימים במקרים מסויימים ומטרתם היא בעצם להבטיח ביצוע מהיר ויעיל של התשלומים המגיעים לקיומו של אדם הנמנה על הקרובים בדרגת קירבה מסוימת לחייב לשם קיומו. הזכאים למזונות תלויים בגביית המזונות לצורך מימון הקיום היומיומי, וכך גם הגרושה . במקרים מסויימים אכן יש מזונות לאישה גרושה.

sellavi

New member
עורכת דין גלוקשטד תודה על

כך שתיקנת אותי. על פי מה שכתבתי הייתי בבחינת טועה ומטעה... פשוט, הדעות החד סיטריות והמוטות של אנשים כמו הערס הזה מוציאים ממני את הרע שבי

ערסlight

New member
נו... ומה אני כותב?

זה בכלל לא אומר שכזה סבבה לו. את יכולה להציע לו את מה שאת רוצה לעצמך... ונראה מה יהיה.

d a n i e l s 5

New member
התבלבתי.....

לפי מה שאתה כותב....הגרושין כדאיים לאשה מבחינה כלכלית.... אז איך , איך זה שאני שמעתי מכמה נשים שלא שווה להן להתגרש מבחינה כלכלית. איך, איך זה שאני קוראת כאן ומכירה נשים שמצבם הכלכלי רק התדרדר מרגע שהתגרשו? או ששוב אני לא מבינה כלום :)

ערסlight

New member
דניאלס

בהנחה שהזוגיות נגמרה. [לא מה שחשבנו] מצב של גירושין הוא מצב של מפסידים [כלכלית]. שותפות מתפרקת... סה"כ העלות לשמירה על הקיים עולה [2 משקי בית, 2 מכוניות, 2 מכונות כביסה, התנהלות מורכבת יותר וכ"ו]. העוגה קטנה יותר. עכשיו רק צריך לחלק את מה שנשאר. ומי מקבל את הרב?

Rinattt

New member
הילדים

ומי שהמשמורת אצלו סביר להניח שינהל את "הרוב"

the b r i d e

New member
עסק כלכלי לא רע

בעקבות הפרידה (הגירושים בדרך), רמת החיים שלי השתפרה פלאים. לא עוד לפרנס עלוקות!! פסיכית הייתי כשעברתי את ייסורי הנישואין!!

שלי 9

New member
זווית נשית למען האיזון..:)

מקריאת דבריך..מה אגיד לך,ממש לרחם על הגברים.. תשמע יקירי, מצבם של הגברים הגרושים הרבה יותר טוב מרגע שהתגרשו.. עובדתית רמת חייהן של נשים שמתגרשות יורדת באופן משמעותי (אני באופן אישי נאבקת בקשיים כלכליים לא פשוטים,אם הייתי נשארת נשואה אפשר לומר שהייתי נטולת דאגות כלכליות). לגברים גרושים יש יותר זמן מלנשים הגרושות שנושאות בעול גידול הילדים,מכאן יוצא שהם יכולים להשקיע בטיפוח חיי החברה שלהם, ובתחביבים שלהם טיפונת יותר מאיתנו.. עם כל הכבוד ויש כבוד,סכום המזונות אותו מוציאים האבות הוא בדר"כ פחות מאשר אם היו נשארים בתא המשפחתי הרגיל.. ולסיום אני מאוד שמחה שקיימים ארגוני נשים שנרתמים לסייע לנשים,לצערינו הרב נשים מקופחות בחברה שלנו הרבה יותר מגברים;נשים מופלות בשכר, נשים מופלות לרעה בתחום התעסוקתי(מעסיקים שנמנעים מלהעסיק אמהות עקב חוסר יכולתן לעבוד שעות מרובות),נשים מנוצלות מינית ועוד עוולות שקצרה היריעה מלהכיל..

שלי 9

New member
רק מחדדת נקודה -כשאמרתי שמצבם

של הגברים יותר טוב מרגע שהתגרשו כוונתי היתה יותר טוב משל הנשים..(ולא יותר טוב לעומת חיי הנשואים)

מיKה

New member
אם לא הייתי קוראת אותך

איזה פעם או פעמיים הייתי חוטאת בלחשוב שיש לך איזשהו משהו אישי נגד נשים. [ובעצם, כשחושבת על זה, רוב הגברים הגרושים פיתחו רגשות טעונים ומורכבים, כאלו ואחרים, נגד נשים. כאילו והכעס על אמם, זה שחבוי בתת ההכרה יכול לקבל גושפנקא עכשיו אחרי "שדפקה" אותם הגרושה. אבל זה לדיון אחר) כן, אתה דואג לעטר את זה במילים יפות וסטטיסטיות, ובכל זאת, קשה להימנע מלחשוב כך. מובא כחומר למחשבה[:)]. מוצאת את התאוריה שלך מאוד קרה ומחושבת. נישואין, לא מתקיימים תחת תאוריות קרות ומחושבות. "הכושי עשה את שלו" (כ"כ הרבה גברים משתמשים בזה, וזה עצוב) לפחות לא אצל רוב הנשים. כמו אצלכם, כך גם אצלנו, זה מורכב מהרצון העז לבנות בית חם לילדינו וזוגיות טובה לקום איתה בבוקר. ונישואין קמים ונופלים על האינטראקציה שיש בפנים. על תקשורת,אהבה, שיתוף, כנות. מה פחות מה יותר. לא על רווח כלכלי או על רווח ריגשי. ו - "לנשים כ-ד-א-י להתגרש"? כולי פליאה :) אתה, שקורא את הפורום יום אחרי יום באמת מוצא את החיים של הנשים קלים יותר משל הגברים? או שאתה רק בעניין של לעורר ברופוקציה. לא, כי זה הצליח לך. עיצבנת אותי! והנה מבזק מציאות. קשה להנות מנכסים ומהאימהות כאשר אין שותף להנאה ולקושי! קשה להנות מכל אלו כאשר ילדייך מתרוצצים מבית לבית ומתגעגעים למשפחה שלמה. "יחוייב לתחזק את אשתו לשעבר???" "זכויות" הנשים? וואלה. ו"המחיר" בסוף. זה שעליו אתה כותב, המחיר הזה בא באחריות הדדית! והוויתור הזה לעצמם, טוב נו, גברים, רובם לפחות,לא עם חזק במיוחד. מה לעשות? איך אומרת ההיא, זה החיים! אז צר לי, חוץ מאשר התבכינות גברית עטופה במילות צלופן לא מוצאת שום דבר רלוונטי ונכון שמתיישב עם מציאות בפוסט שלך.

למעלה