ניצול של המצב

SimsY

New member
תתבייש לך לעשות כאלה התחשבנויות

בזמן של מצוקה כזאת - אתה ממש אדם דוחה. אתה יודע - זמן לכל דבר, תזמון הוא הכל.

החשבונות האלה התחילו

בגללם. אף פעם לא ראיתי משהו רע בזה שתושבי הצפון מנצלים אותנו. אבל עכשיו הם באים להתלונן?

MIRUSH8

New member
תגובה... (תושבת הצפון)

כתושבת מהצפון... הייתי מוכרחה להגיב... אני לא מצדיקה אף לרגע התנהגות שכזו. זה לא משהו מקובל או שאמור להיות מקובל, בכל סיטואציה, אבל... כמו שכבר נאמר... עד שלא תכנס לנעליים של אדם... לא תוכל להיות במקומו... - משפט נכון ואמיתי. בתור תושבת צפונית אני יכולה להעיד על המון מתחים, תסכול, לחץ, חוסר וודאות, כאב ובעיקר... התחושה ששמטו לך את הקרקע מתחת לרגליים. אין שום דבר שמהווה ביטחון או יציבות. והלב והראש של אותם אנשים מן הסתם היה בבית אי שם בצפון, ובמתרחש. עד שאדם לא יחווה כאן את סביבת המלחמה המאסיבית והמטורפת - הוא לא יבין. וגם אם ירצה - הוא לא יכול להבין. הרגשות המצטברים האלה מן הסתם לא מביאים לתחושה חיובית ומתוך כך ליחס חיובי. את עשית דבר נפלא ומקסים כשקיבלת בזרועות פתוחות את האנשים הללו (ועל כך באמת מגיע לך כל הכבוד) - אני מקווה שאת התודה תקבלי בהמשך כשאנשים יהיו פנויים לחשוב בצורה רגילה ונורמלית. תמיד מצהירים בתקשורת שהעורף במלחמה הזו הוא חזק. לצערי זה לא תמיד ככה. חווינו אתמול 9 אזעקות, והיום הושכמנו בשעות המוקדמות של הבוקר, כשאני מוכרחה לציין שלא לכל התושבים יש מקום מוגן לברוח אליו ולשהות בו (לא ממ"ד ולא מקלט תקין) ומתוך כך הפחד הוא עצום . אני מניחה שהחזרה למציאות שכזו היא שהעלתה המון רגשות לא בדיוק "נחמדים". אני לצערי לא הצלחתי למצוא מקום לבני משפחתי לשהות בו (הם מאוד מבוישים לגבי עניין ההתארחות אצל משפחות, כך שהפתרון הספציפי הזה לא התאים...). כך, שאני מבינה את שני הצדדים. גם את הציפיה שלך לתודה (כי זו באמת ישועה), וגם את התיסכול. שוב... אין להצדיק את ההתנהגות, אבל... אנחנו לא בדיוק בזמנים שהרגשות החיוביים הם הדומיננטים בהם... ול - shellyland, אהבתי את התגובה שלך. יש בה באמת הרבה רגישות למצב.

Attorney

New member
במילים אחרות - "מגיע לי"

ניסחת את זה במילים חיוביות - רגישות, הקרקע נשמטה תחת רגלינו... מה שלא אמרת זה "ועכשיו מגיע לנו. עכשיו מותר לנו להתנהג בצורה דוחה." אז גם לי יש פתגם בשבילך - אדם נשפט בכיסו, בכוסו ובכעסו. אנחנו יכולים לנהל מלחמת פתגמים ואמרות חכמה לגבי למה מותר ולמה אסור להתנהג כפי שתואר בפוסט. בסופו של דבר אותם טיפוסים טענו שמגיע להם כי ככה. מה - תושבי המרכז והדרום לא מתגייסים למלחמה הזו? תשאלי את חברי הטוב, איתן בראון, שאחיו יניב בראון נהרג בטנק ביום הראשון של המלחמה, אם תושבי המרכז לא סובלים מכעסים וחרדות והרגשה של שמיטת הקרקע תחת רגלינו. תשאלי אותי, שאני יוצא בעוד כמה ימים למילואים בלבנון על חשבון תקופת המבחנים שלי במכללה, אם לא נשמטה הקרקע תחת רגלי. זה אומר שאני קופץ לסופר ומתלונן למה ממילואימניק אמיץ כמוני גובים מחיר כל כך גבוה בסופר? זה אומר שאני מתראיין לטלוויזיה ואומר "אני לא מבין - איך זה שאני(!) מקבל בתל אביב דו"ח חניה? מה הם לא יכולים להתחשב?" כמו אותו תושב ק"ש. אז די לרכרוכיות הזו ולהרגשת ה"נפגעתי אז מגיע לי יותר מאחרים". הגיע הזמן שהאדם הישראלי ילמד להתנהג.

MIRUSH8

New member
אם תסתכל טוב במה שכתבתי...

זה לא מה שאמרתי! מעולם לא אמרתי שזה בסדר. מן הסתם... כשאתה מסתכל בגדול... כולם סובלים מהמצב... אבל... עם כל הכבוד יש פה סכנה ממשית. זו מלחמה. אנשים נמצאים פה תחת תחת מתקפה וסכנת חיים (ובתוכם ברור שגם המגויסים והלוחמים שלנו בשטח). אין פה מקום להגדרה של רכרוכיות. אני עובדת בביה"ח בצפת, מקבלת את אותם נפגעים, ורואה את המצב. תשהה אצלנו יום אחד ואני בטוחה שתקבל התרשמות אחרת לחלוטין. אני נ-ג-ד דרישת ה - "מגיע לי". צריכה להיות מן הסתם התחשבות אנושית, אבל כמובן שלא דרישה בנימה וברמה הזו שתוארה... כרגע זה לא הזמן ולא המקום לחנך את "האדם הישראלי", שנמצא לא רק בצפון. אני חושבת שברגע זה, הדבר היחיד שצריך להיות, הוא רגישות משני הצדדים.

אלוניס

New member
הבעיה היא לא של האזרחים!!!

הבעיה היא חד משמעית כישלון חרוץ של המדינה לעזור למאות אלפי אנשים שנעשקים בבתי מלון ונואשים לקבל עזרה. אם הממשלה הייתה מממנת את השהות - לא היה נוצר הצורך הזה. אם הממשלה הייתה קובעת רף לאירוח באילת למשל - אנשים לא היו מרגישים כל כך אבודים ומנוצלים בעת ובעונה אחת. וכל זה למרות הכול לא מתרץ התנהגות של "מגיע לי" מול אנשים שגרים במקום אחר. המרכז ספג מאות פיגועים ואובדן הכנסות גם כן ב-6 השנים האחרונות, שלא לדבר על ההרס והבעייתיות של מלחמת המפרץ. הכעס של תושבי הצפון מובן ומוצדק אבל אין להפנותו לתושבי אזורים אחרים - הכתובת היא הכנסת ויפה שעה אחת קודם. זה בכלל לא עניין לארגוני צדקה. יש ממשלה, יש תקציבים - שיתחילו להוזיז את עצמם!

ailag

New member
את מדברת על קורת גג

המתלוננים מדברים על הצורך במציל בבריכה. אני עוד לא הייתי בבריכה השנה ולא חושבת שזה אומר שנשללה ממני זכות הומניטרית כמו אוכל וקורת גג.. למה אצלם את משווה בריכה ושירות לקורת גג?

ניצול של המצב גם ע"י תושבי הדרום

אין ספק שזו תופעה ישראלית מכוערת - המגיע לי! ויש אנשים שזקוקים אז ננצל את המצב: משפחות שלמות של תושבי הצפון ירדו למלונות באילת ושילמו את המחיר שדרש המלון, וכשהם באו להאריך את השהות שלהם המחיר הוכפל. מחיר לשבוע מלון למשפחה הוכפל רק בגלל שיש תפוסה מלאה - מצחיק מאוד לא?! הרי התפוסה המלאה היא בגלל המצב ולא כי לחצי מדינה התחשק להדרים.

לכל מי ששונא את נסראללה להכנס מהר!!

לכל מי ששונא את נסראללה להכנס מהר!! אתר פה http://song.ptn.co.il לכל מי ששוננא את נסראללה מי שלא נכנס מפסיד!!!!!!!!!! תעברו את האתר

שבלולה2

New member
להזהר מהכללות

אני במקור תושבת צפון, בשנה האחרונה חייתי בשכירות בת"א- סטודנטית... כשכל המשפחה עדיין בצפון ראשית אני רוצה להביע סלידה ממה שתיארת, זו בהחלט התנהגות לא מקובלת. עם זאת כמה נקודות לציון שחבל שלא עלו בדברייך- האם כל האורחים שהגיעו התנהגו כך? האם את חושבת שמלחמה באזור אחר, נומר ת"א הבועתית לא היתה יוצרת התנהגות כזו? אין מה לעשות יש אנשים שמנצלים את המצב אך עם זאת חשוב לזכור שאפילו הם נמצאים כרגע במצב נפשי ורגשי שאני לא חושבת שהיית רוצה להתחלף איתם... נסי לדמיין עצמך ללא אפשרות לחיות בביתך כאשר כל כמה ימים את נאלצת לעבור ממקום למקום, אין לך הכנסה כספית כי מקום עבודתך סגור. שוב איני מצדיקה את ההתנהגות רק מזכירה לך שלא הכל שחור ולבן

Mashina Girl

New member
כן../images/Emo28.gif

עם כל ההזדהות והכאב האין סופי שיש לי לאנשים האלה, אני ממש נדהמתי אתמול לעמוד בתור לסופר, ושאיזו אחת תצעק לי "אני הייתי פה לפנייך!" וכששאלתי "בסדר, מה הלחץ?" היא אמרה לי "נראה אותך אם היו זורקים עלייך קטיושות והיית באה מחיפה, לא מאחלת לך כזה דבר" ואז הבת שלה אמרה "אני דווקא מאחלת". כאילו, מה. הלו, להרגע..

Attorney

New member
אל תאשימי את תושבי הצפון

תאשימי את התרבות הישראלית המכוערת. עצם מגוריהם בצפון לא הופך אותם לשונים מתושבי המרכז או הדרום. מדובר בישראלי המכוער, שמה לעשות - לאחרונה הוא זה שתופס כותרות והוא זה שעושה הרבה רעש והוא זה שמתחיל לגרום לנו להאמין שהוא הרוב במדינת ישראל. למדנו מהתקשורת ומסובבינו את תרבות ה"מגיע לי" וככה רובינו הגדול מתנהג. בסופו של דבר את זו שהשקעת את נשמתך בלעזור לאנשים האלו ואת זו שהם יאשימו בכל צרותיהם. הם יגידו שבגללך אין להם איפה לגור, והם חשבו שאת תאפשרי להם לגור שם עד קץ הימים ולכן לא חיפשו מקום אחר, ועכשיו הכל תפוס, ורע לי, ואכלו לי, ושתו לי... זה מה שגורם לאנשים טובים כמוך, וכמו שאני הייתי בעבר, לזנוח את טוב הלב ואת תכונת הנדיבות שלנו, ולהפסיק להאמין בישראלי שהכרנו פעם - כזה שיתגייס לעזור לחבר בצרה בכל מקרה ומצב, רק כי כולנו ישראלים. שורה תחתונה - שלא תעיזי לאכול את עצמך על זה עכשיו. שלא תעיזי לתת לזה לתסכל אותך. יש לך נשמה הגונה וטובה ואין צורך לענות את הנשמה הזו בגלל הטיפוסים המגעילים האלו, זה לא מה שישנה אותם.

קראתי כל מה שכתבת והאמת

שממש כאב לי לקרא את זה... השנה עשיתי שירות לאומי, שלימד אותי הרבה על החיים.. בין היתר, ראיתי איך אנשים מסויימים יודעים להכיר טובה, לבטא את זה, ואפילו לתת בחזרה.. ולעומתם אחרים, שמקבלים כל מה שתתני להם כמובן מאליו, וכאילו כל העולם חייב לעזור להם תמיד. אני מגיבה אומנם ישירות להודעה שלך, אבל קראתי חלק לא קטן מהשרשור ואני רוצה פה להגיב על הכל יחד... אני לא חושבת שזה נכון לומר שככה אנחנו ה"ישראלים". יש בנו כאלה ויש בנו כאלה. העם שלנו עבר כל כך הרבה זמנים קשים, כל כך הרבה משברים, אם זה עם האויבים מבחוץ, ואם זה בינינו בתוך עצמנו... ולא, לא רואים עדין את הסוף. אבל אסור לנו לשכוח שכמו שיש לנו את המקרים המכוערים האלו, יש לנו אנשים כל כך טובים בעם שלנו, שלא נמצא בהרבה מקומות אחרים. כשהעם שלנו רוצה - הוא יודע לתת בלי סוף. אותם אנשים שתיארת, וההתנהגות הזו שלהם - הם לצערנו אלה שבולטים. אך הם בשום אופן לא לא מייצגים אותנו.. הם רק אלה שמתבלטים. זה לא שאין דברים שליליים לומר עלינו, יש ויש. אבל בואו לא נתחיל להתעסק בדברים המפלגים, עליהם נדבר אחר כך! עכשיו אנחנו צריכים להיות כמה מאוחדים שאפשר, כי בזה הכוח שלנו - באחדות. בואו נשתדל להשאיר את הדברים המכוערים בצד - לפחות עד שהכל יירגע. בואו נגייס עכשיו את כל הכוחות שלנו כדי לעבור את התקופה הזאת בצורה הכי טובה שאפשר.... ושבעזרת ה' נזכה לגאולה שלמה במהרה!

jonzo

New member
זה מצב רגיש וצריך להבין

(בתור צפוני) אני רואה את מצב המתח אצל משפחות , זה ממש מוטרף, אנשים כל היום אחד אם השני ויש המון מתחים. מעבר לכך תשימו את עצמכם במקומם, אתם בעיר רחוקה אם משפחות , וילדים, נתונים לחסדי הרצון הטוב של אנשים שאתם לא מכירים ואם לא קיים הרצון הטוב אתם חוזרים לשחק רולטה רוסית עם חיי ילדיכם... אני בטוח שאם היו יודעים שכך הדבר שכל העניין הזה זהתנדבות היו תגובות אחרות, אבל המידע שזורם אליהם שזו תרומה מהמדינה ולא אנשים פרטיים , ואני חושב שאפשר להבין למה. בנוסף לכל קיימת תחושה בכל מקום של העלאת מחירים לצפוניים , אני עכשיו חזרתי מאילת והמחירים הועלו בצורה מחרידה!! ובנוסף אנשים לא עובדים כבר שבועיים ומוציאים המון כסף על לינה אוכל תעסוקה לילדים, מין הסתם שכסף נהיה גורם מאוד חשוב, מה גם שיש כאלה שבתיהם התפוצצו (או על הככוונת) בתי עסק שהתפוצצו או שיאלצו לפשוט רגל... שלא תבינו לא נכון אין ספק שאי הכרת התודה הזו לא מוצדקת בכלל , אבל אנא נסו להבין את מה שקורה לאתם צפונים שחיים עכשיו במלחמת קיום על עצמם ילדיהם ורכושם ( והפיצוי מהמדינה זה לא ממש כך יש המון שורות קטנות). אני עצמי לא עזבתי כי אין לי הרבה מכרים מהמרכז . ואני שונא את תחושת התלות הזו שתיבצר , אני החלטתי לא לעזוב ( באילת זו היתה חופשה מתוכננת מראש) , אבל אנא נסו להבין ולהתגמש מעט, אין לנו מה לעשות חוץ מלערוב אחד לשני. הלוואי והמצב ישתנה וכולם יחזרו לבתיהם והלוואי ואתם במרכז הארץ ודרומה לא תזדקקו למחסה בצפון אמן

justaguy32

New member
המצב בצפון

והבת באמת צודקת ,אנשי מרכז כנראה לא מודעים לגודל המצב .כי מה לעשות שקט שם ! (ושישאר כך) הם יוצאים לבלות .פאבים וכו' ואין לכם מושג מה זה לשבת במקלט מאובק כל היום ולשמוע קטיושות נופלות ,וזה חתיכת פיצוץ .שהיה מקפיץ אפילו את המתים .אז רמת המתח עולה ורמת התסכול .שתבינו האנשים לא כועסים עלייכם או על המקום שבו הם שוהים !אלה על המצב הכללי . וכאשר לא רואים עתיד וורוד לא פלא שהם ירתנו .אתם חייבים להבין את המצב הנפשי של כל אחד שבא מהצפון ! וזה לא מצב פשוט ואין שום קשר לישראלי המכוער . אני מת לראות כל אחד מהמגיבים אחרי שבועיים קשים במקלט !ללא פרנסה ללא חופש !ללא יכולת לנוע !קטיושות שורקות ,קרובים שכנים נהרגים ! בתים נהרסים !עסקים קורסים !המצב גרוע ביותר ! אבל מה לעשות ? כשטוב לבן אדם הוא גם מקפיד על הנימוסים ודרך ארץ אבל כשקשה אז הדברים האלה עוברים לסוף התור .עדיין אני לא אומר שככה צריך להיות .אבל אתם חייבים לקבל בהבנה את המצב !

למעלה