ניצול של המצב

ליאת 888

New member
באמת לא צריך להכליל

אבל מסכימה עם מי שטען כי מדובר כאן בחינוך, גדלים במדינה הזו דורות שלמים של אנשים שחושבים ש"מגיע לי"! אותנו חינכו שאין מתנות חינם ושצריך לעבוד ולטרוח להשגת דברים, ואין להקל ראש בשום דבר, אבל גם שצריך לעזור, וצריך לתרום ולתת עד כמה שאנו יכולים. ועל כך תודה להורי ומחנכיי. אני רואה את תופעת ה"מגיע לי" כל יום בכל מקום בכל נושא ולדעתי דוקא עצוב שזה נחשף ברגעים כאלו קשים. נכון, תושבי הצפון במצב קשה, מתסכל, מפחיד ועוד ועוד ומאחלת לכולנו שהעניין יסתיים כמה שיותר מהר וללא נזקים נוספים!!!!!! אבל הדבר אינו מצדיק, ולא משנה כמה אתה במצוקה, להתנהג בצורה כזו, המינימום זה לעזור במה שניתן, זה להשאיר מכתב תודה, זה בכלל לומר תודה לאנשים שטרחו והתאמצו ותרמו מרץ, כוח וכסף ללא שום בקשת תמורה. אז לכם אנשי הפנימיה הנהדרת הזו ובכלל לשפע האנשים המקסימים שהולכים לקראת ומוכנים לתת מעל ומעבר ולעזור - ישר כוח - ובשם כל אלה שלא לימדו אותם לומר - אני אומר בשמם: ת ו ד ה ר ב ה ר ב ה!!!! המשיכו כך ועל תיתנו להתנהגות (הלא חריגה הזו לצערנו) למנוע מכם להמשיך ולעשות, הלוואי וירבו כמותכם!!!!

Scept

New member
פגשתי גם חרדי

שירק קפה על הרצפה והתחיל לצעוק על מלצרים כי הקפה לא התאים לו. אצלנו החילונים לא עושים הכללות מטופשות.

julia37

New member
כחילונית, אני נוטה להסכים איתך

תמיד נראה שהדתיים, לפחות הכפה הסרוגה, מחונכים למשעי. אין מה להשוות לחילוניים. מאידך, אולי זה לא עניין של דת אלא עניין, באמת, של הבית ממנו בן אדם בא, והשכונה בה הוא גדל. יש נצלנים יותר ויש נצלנים פחות, יש מנומסים יותר ומנומסים פחות. אני, למשל, לא מתרשמת מש"סניקים, אבל מהחינוך של בני עקיבא אני מאד מתרשמת.

SimsY

New member
כן - אצל החרדים פוגשים אנשים

שרוצחים בגלל חוסר מילוי של מצוות. שחושבים ש"יש להם דיבור עם אלוהים" אז הם מרשים לעצמם לעשות הכל להטריד מינית (רבנים חופשי מטרידים מינית ילדים וחושבים שהם יצאו מזה נקי) גונבים (ש"ס) ועוד מעיזים לפתוח את הפה.

גלית99

New member
גועל נפש!

הם דומים שתי טיפות מים לכלב הנושך את היד המאכילה אותו. והם דומים לכל הכלבים כפויי הטובה שחושבים שאם עושים להם טובה אז היא חייבת להמשך!

יש הרבה יותר אנשים כפויי טובה

מכלבים כפויי טובה, אגב. -אצל כלבים זה רק עניין של התניות ואינסטינקטים, אצל אנשים לעומת זאת...-

אור2221

New member
גם לי יש חוויה משלי

אתמול הייתי בהוניגמן ברחובות. הייתי בקופה ורציתי לשלם ואישה נגשה, ביקשה הנחה כי היא "תושבת הצפון" ושהיא קיבלה תשובה מהמוכרת שאין הנחה כי להוניגמן יש גם סניפים בצפון שנסגרו בגלל המצב (חוץ מזה, זה לא בדיוק בילוי לילדים או מוצרים חיוניים) היא חטפה צעקות. הייתי בשוק. אני מאוד תומכת ברעיון של הכרזת מצב חרום והנחות לדברים מסויימים, ביחוד פעילויות עם הילדים. אבל לא על חולצה מהקולקציה החדשה.

S

sunshineBK

Guest
על איזה פנימייה מדובר..?

משהו שהציק לי.

תושבי הצפון במצוקה כעת. בוא נראה מה המרכז עושה בשבילם 1- מקומות אירוח. 2- בדרנים שונים עולים מהמרכז ומשאר הארץ לצפון לשמח. 3- אוספים מוצרים וממתקים לילדים בצפון. 4- עושים הנחות בהרבה חנויות לתושבי הצפון. ******************************************** מה הצפון עשה בשבילנו כשהיו פה פיגועים\סקאדים\מתאבדים לסוגיהם. 1- העלו מחירים שהיינו מגיעים לצפון. 2- היו עושים עלינו קופות, כי אין להם הזדמנות אחרת. אני לא ראיתי אפי' חוות סוסים אחת\ רכיבת ג'יפים\ רפטינג\קיוסקים\מלונות\בתי הארחה. שעשו הנחות לתושבי המרכז כי יש להם שם פיגועים\סקאדים וכו'. לדעתי- להעלות מחירים להפקיע את המחירים לשמים לתושבי הצפון. חוץ ממוצרים נצרכים כמו לחם וכדו' אבל בשאר הדברים להעלות להם מחירים. לא לארח אותם! לתת להם להרקיב את חשבון הבנק בבתי מלון! תשכירו להם חדר עלוב תמורת אלפי דולרים בחודש! ואז אולי הם יבינו מה עשה המרכז בשבילם! חוצפה של אנשי הצפון. ועוד מהשו מישהו פה הגיב- אנחנו בלחץ מפציצים אותנו! אז כן היו לי תקופות שרעדתי לעלות על אוטובוס. ואני לא מדבר על עכשיו אלא על לפני 4 שנים שכל יום היה פיגוע במקום אחר. רק לא בצפון השקט שהמשיכו לשכב על הדשא ולנגב לפרות תתחת. מצטער על הדברים אני פשוט עצבני ממה ששמעתי. אהה ועוד משהו- שאנחנו נעצור תשגרה בשבילכם?????????????????????????? לכו להז---- זה מה שתקבלו!!!!!!!!1 ועוד יש כאלה שמתלוננים- http://news.msn.co.il/news/Internal/Internal/200607/20060724103403.htm ואני אדגיש לכם אתה הקטע שהרס אותי- אני כועס על ההנהגה שלי, שאת פתקיה שלשלתי בקלפי לפני כמה חודשים. אני כועס על התקשורת, שממשיכה בשידורי הטלנובלות/אודטות ושאר מיני ירקות בזמן שבניינים קורסים בחיפה, ותושבים נרצחים בכל שעה עגולה. אני כועס על תושבי המרכז, שסבורים שהמשך החיים הנורמליים שלהם, מהווה זריקת עידוד ל"צפונים". היא לא אז ככה- לא מספיק מה שאנחנו עושים!! מה אתם עוד רוצים??????????? חצופים שכמותכם!!!!!!!! אתם בחיים לא עצרתם תשיגרה שלכם בשבילנו!!!!!!! אז תסתמו ותמשיכו להתקע במקלטים! עד שתלמדו להעריך מה שעושים בשבילכם!! ותנו לי לגלות לכם צפוניים יקרקרים שלי- אם אנחנו נעצור תשגרה לא יהיה למדינה אפשרות להמשיך להלחם! כי אנחנו העורף האמיתי! לא אתם!

MIRUSH8

New member
אני מזועזעת!!!

עם כל הכבוד... אנחנו נמצאים כרגע ב-מ-ל-ח-מ-ה!!! אין לך בושה??? זה הזמן לעשות חשבונות מגעילים כאלה...? אתה לוקח איזור צפוני שלם ממטולה עד חיפה... מכליל אותו על כל תושביו... ופשוט קורא פה על גבי האתר להחרים אותם/להכנס בהם/להעלות מחירים/לא לארח - בגלל שהעלו לך מחירים בצימר, או משהו כזה...? אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי העבר... אנחנו אישית אירחנו ביישוב כל תושב מרכז באהבה, ללא שמץ ממה שתיארת. וכמו - כן גם ישובים אחרים. אין לך שום בעיה להפקיר אוכלוסיה שלמה שמצויה בסיכון מירבי, ויכולה להפגע ואף לההרג, רק מתוך אגואיסטיות לשמה. אתה יודע מה... ברגעים כאלה אני באמת מתביישת להכיר בכך שיש לי במדינה גם תושבים כמוך.

ואני מתבייש להכיר שיש אנשים

שמארחים אותם ותקראי בתחילת השרשור מה הם עשו בתמורה. אז קשטו עצמכים תחילה ואחר כך קשטו אחרים. ואל דברו איתי על הכללות. בתור יהודי חרדי אני יודע מה זה הכללות.... כל החרדים זורקים אבנים. כל החרדים פרזיטים. אז אל דברו איתי על הכללות. ואגב סתם לידע גם בבני ברק מארחים אנשים מהצפון. אפי' שהבתים פה לא כל כך מרווחים....

adipo

New member
התגובה שלך לא נראית לי רלוונטית

ובכלל כל ההכללות שהשרשור הזה מכיל בתוכו נראות לי מכוערות לא פחות מהמקרה המתואר. אנשים מכל הסוגים יש בכל מקום ובכל קהילה. אנשי הצפון לא שונים, בתור אחת שכזאת, משום חלק אחר בארץ (רק לירושלמים יש סלנג שונה:) ) וכל ההתחשבנות שהתקופה מעלה פה, של מי דואג למי ומי מנצל את מי- סתמית, קנטרנית ולא מועילה בכלום. למען הפרוטוקול והאנשים ה"אחרים" מהצפון- היו פה משפחות מקסימות שהתנדבו, הציעו לעבוד גם בתחומים שונים במשק ואמרו אלפי תודות. הבעיה היא רק קולו החזק של הצד השני.

אני לא הייתי בעל דיעה כזאת

בתחילת המלחמה. אני אפי' אמרתי לאמא שלי שאני רוצה לארח משפחה מהצפון. וזה מאוד ריגש אותי הקטע של איך שנותנים לתושבי הצפון וכולם משתתפים איתם. אבל אז התחלתי להתקל במקרים לצערי כמו אלה שקראנו פה... מה אני יעשה זה הדליק לי פתיל שיש כאלה אנשים. ואתם יודעים מה. אני מצטער לא הייתי צריך להכליל בצורה כזאת. אני בטוח שבצפון יש גם אנשים על רמה שיודעים להעריך. אבל עדיין מפריע לי שיש אנשים כאלה כמו מה שקראנו פה. או כמו בכתה שהבאתי לכם....

adipo

New member
../images/Emo13.gif

להבא- כך אוויר לפני שאתה כותב ואז לא תצטרך להצטער אחר כך

MIRUSH8

New member
גם לי מפריע סוג אנשים ספציפי שכזה

אבל עדיין... כמו שאמרת... יש גם אנשים מקסימים. והרבה. כשאני יודעת, אגב, שרובם מעריכים את כל שנעשה עבורם, מכל הלב... אנשים שכמו שכתבתי, תמיד קיבלו ביד ולב רחבים כל מי שהגיע לביתם (ולא משנה מאיזה איזור בארץ). לכן צריך להזהר מהקיצוניות הזו ומההכללות. לצערנו, כמו שאנחנו יודעים, מה שמעורר גלים ומובלט, הוא בדר"כ הצד המכוער. ובקשר למה שנכתב פה... אני מכירה טיפוסים ספציפיים (שכמו בכל חברה, הם מצויים גם בצפון), המשתייכים לסוג מסוים של אנשים שלא משנה היכן היו זורקים אותם תמיד התוצאה הייתה אותה תוצאה "מזעזעת". ויכול להיות שזה באמת סוג האנשים שהתאכסנו בפנימיה... למרות שבאותה מידה העניין יכל להיות הפוך, ושאותם אנשים היו נותנים לך את אותה הכרת תודה וסיפוק על ההשתדלות וההשקעה הכ"כ נהדרים. כפי שנעשה בהרבה מקומות אירוח. זה באמת עניין מצער, אבל אסור להסחף להכללות או להצהרות כאלה או אחרות. אנחנו עדיין במצב מאוד קשה של מלחמה, ואוכלוסיה מסוימת לא צריכה להוות וללמד על כל הצפון. העזרה וטוב הלב שמתקבלים ע"י תושבי המרכז היא באמת נפלאה... ובצד החיובי... זה משהו שמיוחד רק לנו כמדינה...

למעלה