ניצול של המצב

adipo

New member
קראתי הכל, עד כה

תגובתי לכל עניין ה-"עד שאת לא שם את לא מבינה ולא יכולה לשפוט": ראשית, אני לא מסכימה עם זה ולא חושבת שזאת הצדקה, אף פעם. שנית, אני כן יודעת כי אני מהצפון והייתי והרגשתי וישבתי בתוך מקלט וכו' וכו'. לא צריך לקבל הכל בהבנה ולהגיד תמיד ככה זה. יש דברים שלא מצדיקים ולא מוצדקים.

maybesure

New member
2 הארות

1. לא כל מתארחי הפנימיות הם ה"ישראלי המכוער". לפחות לי ידוע על פנימיה אחת שפונתה מחוסר תקציבים לארח את משפחות הצפון (אחרי אירוח של כמעט שבועיים), וחלק גדול מהמתארחים שם היו עולים חדשים. ממש לא אנשים שגדלו או התחנכו בארץ. אין לי מושג מה הייתה מידת ההתנהגות שלהם או הכרת התודה. ידוע לי רק שמי שלא נמצא לו פתרון פונה לפנימיה אחרת באזור. 2. הורי מארחים משפחה, זוג וילד בני משפחתו של אבי, שהגיעו מנהריה אחרי שבוע של הפגזות. אין מילים על ההתנהגות הנאותה, על ההשתדלות שלא להכביד (כולל כלכלית!), על כך שהם מוצאים כיצד להסיק עצמם במהלך היום, וגם לעזור במטלות הבית. גם הם עולים חדשים וחלק מזמנם איתנו מוקדש לביקורים באתרים הסטוריים באזור, ללמידת ההסטוריה של א"י וחיזוק הקשר. כעת אני מבררת להם על פעילויות חינם של המתנ"ס, וחייבת לציין שעסקים ואתרים רבים באזור נרתמים להנעים את זמן הצפונים בחינם או בעלויות מוזלות. יש גם פנים יפות לשני הצדדים.

SimsY

New member
סליחה למה "תושבי הצפון" ?????? זאת

חוצפה נגדית - בגלל תקרית לא נעימה עם מפגרים להטיל רפש בכל תושבי החלק הצפוני של המדינה.

להגנתה של עדיפו

בשום מקום היא לא כתבה שהיא חושבת שההתנהגות שתוארה מייצגת את "תושבי הצפון". היא פשוט סיפרה על המקרה שקרה, ושבו - אין להכחיש - הייתה התנהגות מכוערת. אני לא חושבת שמישהו באמת מאמין שתושבי הצפון שונים במשהו משאר תושבי המדינה.

כן, אני מנסה להישאר מעורבת

וגם לשמור על כבודם של תושבי הצפון. וגם לצאת קצת מהבועה.

h a l o o

New member
חבל שכך המצב...

גם אני נתקלתי במצב דומה כאן בצפון ואני שמח לפחות שהרוב פה בסדר.

Carcano

New member
עוד מקרה של היהודי המכוער

נותנים לו אצבע והוא רוצה את כל היד

גועל נפש פשוט.

אנשים כפויי טובה. לאנשים כאלה מגיע להתקע ברחובות עם בקבוק מים מביוב וקרטון לישון בו.

yehudav10

New member
תראי, יש שני צדדים למטבע..

את צודקת במאה אחוז שלא צריך לקבל שום דבר כמובן מאליו כולל עצם העובדה שאנחנו קמים בכל בוקר מחדש ושהשמש זורחת אבל זאת לא הנקודה פה. תביני.. הבעיה היא לא זה שלא נשאר מספיק אוכל או שהמציל לא פתח את הבריכה בשתיים.. אלה הם רק מאפיינים /תירוצים של הגורם האמיתי והוא שהאנשים האלה סובלים כרגע כי רוצים להפציץ להם את הבית וכל מה שהם רוצים כמו כל אחד מאיתנו זה להוציא את הכעס ופשוט להאשים מישהו אחר. אז אני מתנצל בשמם שאתם נבחרתם להיות האשמים אולי כי זה פשוט נוח וזמין.. אני מקווה שתוכלי לסלוח להם.. תראי, גם אני חייל וגם אני סובל מהמצב. המשפחה שלי לא מתארחת במקומות כאלה אבל אני מקווה שתוכלי להבין את השאר.. ורק שתדעי לך שאת ראויה להערכה רבה מאוד

דדה 31

New member
דדה 31 תגובה קצרצרה

מבלי לקשקש מעל ומעבר יש פתגם נכון ואמיתי שאומר. שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות...אותם אנשים אמנם נמצאים במצוקה נפשית אך אין שום הצדקה שבעולם שיעשו את אשר עשו. אנשים שמגעילים מטבעם,יתנהגו בכל זמן ובכל מקום באופן מגעיל .כי שלוכים תמיד אבל תמיד יישארו שלוכים .קצר ולעיניין.

למעלה