ניצול של המצב

adipo

New member
לא צריך להסחף

זוועה זה לא- רק מכוער. כשדיברתי עם אמא, שהיא גננת (פרט חשוב להבנת העניין), היא אמרה לי שאנשים כועסים ופגועים מוציאים את תחושותיהם במקום שבו הם מרגישים בטוחים, כמו ילדים שכועסים על ההורים שלהם גם אם הם ייתנו להם את הטוב ביותר ויעשו הכל באהבה. היא אמרה לא לקחת אותם אישית. קשה לא לקחת אישית וקשה לא לתמוה על כל מיני אנשים והתנהגויות שפיתחו חלקים מהמין האנושי. אבל נחיייה, נמשיך הלאה. אני חושבת שהמצב יצא מכלל פרופורציות, אבל אם אנשים רוצים לצאת מאזור הצפון- צריך לעזור להם עם מקום מוגן. כל השאר זה באמת רק אם אפשר. הממשלה, בכל מקרה, חייבת להתערב ולעזור ולא רק להגיד כל הזמן כמה העורף חזק וכמה תושבי הצפון הם גיבורים וכו' וכו'. כסף הוא בעיה גדולה עכשיו אבל גם הפתרון לכמה מצוקות קריטיות. עכשיו זה הזמן שלהם למעשים ולא לקשקושים. ולנקודה אחרת- תושבי ירושלים, מכריי- אני כנראה אהיה באזור בסופ"ש אז אולי נתראה. יום שקט לכולם

ללא ספק בושה וחרפה

אבל צריך להבין שהאנשים דורשים ובצדק מקום מוגן לשהות בו העניין הוא שהדרישההזאת צריכה להיות מופנה אל הממשלה ומשלא דאגה להם הממשלה הם מבלבלים בין העובדה שמגיע להם לבין מי שנתן להם שלא חייב להם למעשה כלום והם מפנים את הכעס כלפיו שלא בצדק. זה משהו כמו "אני זכאי למגורים באיזור מוגן, שידאגו לי לא מעניין אותי מי ואיך לי זה מגיע !!" זה פשוט ראש קטן.

snier1991

New member
תראו ההתנהגות הזאת דוחה

ולא מעט אבל הייתה פה התלוננות עקבית על הישראלי המכוער אני רואה בזה דוקא דבר יפהואולי בגלל כל התלונות אנו שואפים ליותר(בכל זאת היהודי הוא לא הכי חכם הוא לא הכי יפה וכמובן שהוא לא הכי חזק אבל בסופו של דבר הוא הכי מצליח והכי יעיל)

camaro69

New member
צר לי

צר לי מאוד שיצא המצב הזה אין ספק שזו כפיות טובה והישראלי המכוער אני רק מקווה שדבר כזה לא יקרה שוב ולא יחשבו שרוב האנשים מהצפון ככה

היום איזו אישה אחת צעקה עלי

שלמה הקפה שלנו עולה 9 ש"ח, ושבצפון זה עולה 7, ולמה היא צריכה לסבול מהמחירים הגבוהים של ת"א רק בגלל שהיא הייתה צריכה לעזוב את הצפון. אז אמרתי לה שהיא יכולה לקבל את הקפה הזה בחינם, אבל שאני אישית הייתי קונה פעם בשבוע קפוצ'ינו ב"סגפרדו" בצומת הגומא, והוא עלה 10 ש"ח. אז היא שאלה איפה זה צומת הגומא.

מוּסקט

New member
היית צריכה להזכיר לה

שהיא לגמרי לא חייבת לסבול את המחירים במרכז - היא יכולה במקום לסבול את הטילים בחיפה. 'בחר את סבלך' - זה השם של משחק ההשרדות.

שבלולה2

New member
צומת הגומא- חיפה כמעט שעתיים הפרש

ראשית- כמובן אני לא מצדיקה את התנהגות אותה אישה. א-ב-ל אני תוהה מאיפה את יודעת על צומת הגומא- מטיולים או מכך שגרת פעם באזור. אני אהמר שאינך תושבת אותו אזור (חס וחלילה לא מתוך כוונה לזלזל) כיון שאני לפחות בתור מי שגרה 15 דקות צפונית לשם אומנם יודעת טוב מאוד אפה זה אבל גם יודעת שזו לא צומת מרכזית בצפון למי שאינו תושב הגליל העליון. להזכירך המלחמה הפעם חצתה גבולות, לא מדובר רק בקריית שמונה והסביבה אלה גם באזור חיפה וכו' חיפה נמצאת כשעתיים פחות או יותר מצומת הגומא ולכן לא הייתי מצפה מתושביי אזור זה לדעת איפה זה צומת הגומא... עם כל הכבוד תושביי ת"א בקושי יודעים איפה זה הרצליה! ושוב לא מצדיקה את תוקפנותה אבל גם לא למהר לשפוט על כל שטות כמו שכתבתי למישהי אחרת אני בטוחה שאף אחד כאן לא היה רוצה להיות רחוק מביתו ובלי הכנסה.

גרתי באזור

כ-21 שנים, ואני עדיין נוסעת אליו פעם בחודש לפחות
. הנקודה שלי לא הייתה שהיא צריכה לדעת איפה צומת הגומא. גם אני (מן הסתם) לא מכירה את כל צמתי הצפון. התלונה שלי הייתה כנגד עמדת ה"מגיע לי" האוטומטית.

שבלולה2

New member
היצור הארצישראלי המצוי

אני חוששת שעמדת ה"מגיע לי" היא עמדה המאפיינת חלק גדול מדיי מהאוכלוסיה הארצישראלית, מה לעשות שבמצביי מצוקה הדבר צף על פניי השטח בצורה בולטת אף יותר...

tapas tapas

New member
זה לא רק הישראלים

זה ככה כל האנשים בעולם. כולם יודעים לדבר, להילחם ולבכות על מה שמגיע להם. אבל על דברים שמגיעים לאנשים אחרים או על חובות הם תמיד מצליחים להתעלם מזה כאילו זה לא חשוב בכלל.

רייקיפ

New member
אני מזדהה

אני מאד מזדהה עם הנסיון שלכם, כי למדתי אותו על בשרי בעבר. במקרים של עזרה הדדית, קרוב לבבות, ונדבות, עדיף להציב קווי יסוד בסיסיים שינחו את המפגשים, זאת משום שאי אפשר לדעת מאיזה רקע ואיזו תפיסת עולם מגיע האדם שמקבל עזרה. ברוב המקרים, אלו שמקבלים עזרה סובלים מדפוסים חברתיים מזיקים. הם זקוקים לעזרה, אבל לא בהכרח ידעו להגיד תודה וזקוקים למין "כבדהו וחשדהו". כדאי להתחיל מגעים מסוג זה בהצהרת כוונות ברורה, כולל כל הרצון הטוב וכולל כל אותם חוקים שהנותן חייב להקפיד עליהם למען עצמו. בשום מקרה אין להרגיש אחידות עם אנשים שלא הצהירו על כוונתם להיות אחד איתך. באנגלית יש משפט: when you assume, you make an ass of you and me (assume = ass + you בכל מקרה, כל הכבוד לכם. ליבנו איתכם.

beni1001

New member
צודקת,וכן אני תושב הצפון.כנסו!!

א. באמת כל הכבוד לך.אני מעריך אותך מאוד ב.לגבי תושבי הצפון אם זה ככה באמת הדברים,אז זאת חוצפה.לפי דעתי היתם צריכים לבקש תורנות מאנשי הצפון.במינימום במטבח..המשפחה האחרונה שנשארה בכפר,צר לי לשמוע על כך,אבל אם כל הכבוד זאת חוצפה.אנשים באים לעזור לכם וכשהם לא יכולים את יורקת עליה ``הרצחת וגם ירשת`` במקרה שלנו לא מדובר על רצח.בקיצור אני מוחה.ומצטרף אליך.ושוב כל הכבוד לך!

חיפאית עצבנית

מתוקה תקשיבי אנחנו במצב שהבית שלנו לא הכי בטחוני ונעים כמו שבית אמור להיות לכל בנאדם-המקלט השקט שלו. אנחנו עוברים תקופה קשה וחלק מהתקופה הזו גורמת לאנשים להיות חסרי סבלנות עצבנייים ולחוצים ובטח אנשים שלא יחשבו אם נקי מלוכלך לעזור פה ולעזור שם אנשים בלחץ.... אולייי אלייך זה לא מדבר אבל אני מרגישה ככה ושאני נסעתי לכמה ימים הרגשתי כמו איזה פליטה ושלא לדבר על זה שכל מקום לאן שלא נלך וידעו שאנחנו חיפאים יעלו לנו את המחיר מכיוון שאנחנו "זקוקים" לכל דבר. המצב קשה ועצוב אני נמצאת בבית בחיפה כרגע אחרי 16 טילים במטח אחד ואני מרגישה רע ומבינה כל אחד ואחת אפילו לדבר בטלפון לא בא לי וכל זה מתוצאה של לחץ... אני מקווה שתביני ותפנימי לפני שאת רושמת פאקינינג שטויות!!

2006

New member
תגובה לקארין

תראי מתוקה שלי, גם אני נמצאת באזור מופגז לא פחות ממך, והרבה שאלו אותנו אם אנחנו רוצים לנסוע כי מארגנים מהעירייה אוטובוסים וכו', ואחת הסיבות שאני לא מוכנה לנסוע ולצאת לנוח עם ביתי אפילו בחינם, היא בדיוק הנקודה שאפי ציינה. הברבריות הישראלית, המשפט הזה שמגיע לי כי אני מיסכן. אז פנימייה פתחה את ביתה בפני משפחות רבות ללא תמורה, וכיצד האורחים הודו לה? הרי את יודעת בדיוק שההתנהגות שלנו כחברה היא לא רק במצב של לחץ ותחת הפגזות כפי שגם קורה לנו כרגע היום, אלא דבר שקורה תמיד (להזכיר לך, התנהגותנו בבתי מלון וכו'). לסיום, אני בהחלט מבינה את המתח שבו את נמצאת כי גם אני נמצאת בו (אחרי שגם 200 מטר מביתי נפל פגז והבית רעד וגם אני)אך מכאן ועד להסביר התנהגות ברברית של החברה המרחק עצום. והלוואי שהשקט יחזור לכל אזורנו. 2006

ailag

New member
זה שלהם כואב

לא אומר שמותר להם להכאיב לאחרים. זה לא מצדיק. אני מבינה את הפחד והסבל, אבל כשבנאדם מתלונן על תנאי השירות והמציל בבריכה הוא לא מפחד או סובל אלא דורש. אנשים שמסוגלים לשבת במקלטים בגלל המצב (בלי להתחיל להתלונן שאיזו חוצפה לזרוק טילים בין 2-4 אלא להבין שהמצב קשה ושיש להתגונן) לא יהפכו מפונקים אחר כך, כשהמקלט שלהם יהיה במקום פתוח ודרומי יותר. נכון, צריך לפרוק את הכעס, אבל על אנשים שנותנים דברים בחינם כדי שיהיה להם יותר קל? עם כל ההרגשות הרעות שמצטברות, זה עדיין לא מצדיק. כמו שחולה בבית החולים שמשתגע משעמום ומהאפשרות שימות מהמחלה לא מוציא את הזעם שלו על האינפוזיה.

אצבע ויד

טבע האדם הוא,כשמקבל אצבע,רוצה את כל היד,ולבסוף מרגיש ש``מגיע`` לו.כעת,כשעזבו,ודאי מרגישים נקיפות מצפון וחרטה,ומעריכים מרחוק את מה שהענקתם להם. יישר כחכם!

אשkלוני

New member
אין תורה.אין דרך ארץ

אצל החרדים לא מוצאים כאלה אנשים.גועל נפש.מ ר ו כ ז

למעלה