ניצול של המצב

resputin

New member
אה.

מזכיר לי קצת לוג שקראתי קודם באחד הבלוגים שפורסמו בדף הראשי של תפוז: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?Entryid=750975 זה ממש ככה. כאילו, צר לי שחיפה והסביבה מופצצות ועל כך הנהירה המטורפת של הצפונים למרכז ולדרום, אבל כל ה"רתימה הממשלתית", האתרי נופש, ניצנים ויתר הדרעק שהולך פה איבד כל פרופרוציה What so ever וכאילו שזה לא מספיק, זה גם מתחיל להתפס כמובן מאליו ואף כחובה! אנשים כאלה - שוב, עם כל הכבוד שבעולם שלא הייתי רוצה להיות בנעליהם - יכולים למתוח את גבול החוצפה עד הסוף ועוד קצת. גם נותנים לכם מחסה, גם עוזרים לכם, משעשעים אתכם, מפיגים לכם את הלחצים, עושים לכם מסאג' ואתם עוד מתלוננים?! פשוט ישראלי מובהק. עד שיימאס למרכז ולדרום ואותם צפונים יצטרכו לעבור למקומות בתשלום, שם יוכלו להתנהג כתאוות נפשם.

shellyland

New member
ומה עם אלה שאין להם כסף לשלם?

שילמדו להתנהג או שימותו בהפגזות? הצרה מתחילה ונגמרת בכך שאותם אנשים סומכים על טוב-ליבם של מתנדבים ולא מקבלים סיוע רשמי ממוסדות המדינה, שהיא זאת שאחראית לבטחונם ולרווחתם בעיתות מלחמה.

צימעס

New member
כמו שהם היו קונים בסופר בנהריה

כך הם יכולים לקנות בסופר בירושלים. לא? לא כ"כ ברור לי למה צריך לספק גם אוכל למי שמקבל מקום לינה במקום בטוח עם חנויות פתוחות.

MIRUSH8

New member
אולי כי אין להם אופציה לקנות...? :

אולי כי כל אלו שהתבססו על תיירות, תוצרת מפעלים, חקלאות... כבר לא יכולים להתבסס על זה, ואין להם אופציה אחרת? חשבת על זה?

resputin

New member
הם צריכים ללמוד איך להתנהג בלי שום

קשר. אדם יכול להיות יותר כפוי טובה? או כמו שאומרים: Will you bite the hand that feeds?

Sea Urchin

New member
../images/Emo45.gif אולי גמני אכתוב איזה בלוג

על הפקקים שיצרו התל-אביבים שברחו מתל-אביב במלחמת המפרץ הראשונה בבוקר כשהם חזרו, ואני הייתי צריך לנסוע לשם?

ixmix

New member
אלא שהתל אביבים שילמו יופי.

התל אביבים שברחו (ולא כולם ברחו) שילמו במיטב כספם עבור אירוח. לא זכור לי שהצפון, או הדרום, אירחו בחינם כמות כזאת של פליטים מתל אביב, לא זכורה לי התגייסות בסדר גודל כזה ואני גם לא שמעתי על כפיות טובה שכזאת אצל אותם תל אביבים.

Sea Urchin

New member
והבלוג אינו על כפיות טובה

וחכה שיהיה מצב בו תל-אביבים יקראו לעזוב את בתיהם, ואחרים יקראו לארח אותם.

צרם לי שכביכול הדגשת את תושבי הצפון

כסטריוטיפ לישראלי המכוער. הפעם המלחמה בצפון, וגם שם יש אנשים שמנצלים את המצב... בפעם הבאה זה יהיה במרכז ובדרום, והפלא ופלא גם שם יתגלו אנשים "מכוערים"....

האגס 1

New member
כמובן שאף אחד כאן לא חושב

שהכיעור הישראלי נמצא רק בצפון, כולנו יודעים שזה נמצא בכל ארבע הרוחות של הארץ, וכמובן גם שיש בצפון אנשים טובים ואדיבים. אנחנו באמת לא חושבים שאותם אנשים שעדיפו מתארת לא התנהגו כך משום שהם מהצפון. או שאלה תכונותיהם הטבעיות, או, כמו שניסו להסביר כאן למטה - אולי עצם הסיטואציה הבלתי צפויה שהם נקלעו אליה הלחיצה אותם כל-כך שזה הוציא מהם אלמנטים שליליים במיוחד.

Sea Urchin

New member
No Good Deed Goes Unpunished

הייתי שמח אם אותם בני תרבות המגיע לי, היו מתארחים במקלט במרכז הארץ במקום בפנימיה עם בריכה וכל התנאים.

Sea Urchin

New member
לא. זו הגרסה באנגלית ל:

מי שמשקיע שוקע מי שטוב טובע מי שחרא צף

noaaaa

New member
מסכימה מאוד

גם אם אנשים חוצפנים ולא נחמדים מטבעם, אני מצפה שכשנותנים להם משהו שלא מתוך הכרח אז כן- אסור להם להיות חוצפנים!!! לא צריך תמורה מהם כי עושים זאת כדי לעזור- אבל אני לא מוכנה לכפיות טובה. עם כל הכבוד זהו כלל בסיסי מוסרי. אני גם נפגעתי מתושבי הצפון שהיו אמורים לבוא להתארח אצלנו ומאחר שהם אמרו שהם מגיעים תוך שעה התארגנו במהירות, ואפילו שאני באמצע תק' המבחנים ובעלי עובד שנינו יצאנו מגדרנו כדי להשיג מזרונים עבים ולסחוב אותם לקומה שלישית בלי מעלית, ניקיתי את הבית וסידרתי חדר פרטי לנער שיהיה לו נוח ופרטיות מההורים שלו. אבל הם בסוף הם בילו להם כל הלילה ולא טרחו ליידע אותנו שהם לא באים לישון אחרי שנשארנו ערים וחיכינו להם!!! ואני יודעת שלא קרה להם כלום- כי הם הואילו להופיע בבוקר וחנו בחנייה פרטית של השכן שלנו והביאו איתם ברווז בכלוב. אמרתי לבעלי שיגיד להם שזה לא רלוונטי יותר. ואני מסכימה עם מי שמרה שהם יכולים לקנות אוכל בחנויות בעצמם. הם רק זקוקים למחסה מוגן. אוכל צריך לתת למי שעדיין נשאר במקלטים ולא יכול לצאת לקנות אוכל.

בשבילה

New member
יש כאן אחד שהיה שם שיכול להשמיע

הצד השני...? זה נשמע ממש זוועה...!!!

למעלה