ניחן

לשונאי10

New member
מה זאת אומרת "ברור"?

אם מלמדים אותו רק חומר חלקי אז ברור שלא יֵדע את החומר במלואו. שוב - חבל שיש מורים שעושים "ראש קטן". רק בריאות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, חבל שיש מורים שהם "ראש קטן"

אבל זה לא קשור אליי, כי אני לא ממקטיני הראש. אני לא חלק מחינוך חובה, אני חינוך רשות. מי שמגיע אליי מגיע מרצונו בלבד, ורצונו הוא הקובע את הלימוד. אם יש לו "ראש קטן" והוא רוצה להתמקד רק במה שנלמד למבחן – זכותו; אבל אני לא יכולה לכפות עליו מה ללמוד. הוא בא אליי כדי שאלמד אותו X, אז אני מלמדת אותו X.

לשונאי10

New member
עוד דבר אחרון ובזה אסיים

התלמיד לא טפש, אם הוא קולט שהחומר לבגרות משעמם את המורה או שהמורה עושה "ראש קטן", אז גם הוא יעשה "ראש קטן". למשל, אם המורה שלו ללשון בעצמו טועה בעברית (ואני מכיר מורים כאלה, לצערי), אז התלמיד מבין שלשון הוא כנראה לא מקצוע כזה חשוב, ואפשר לטעות או לזלזל בו, כי אם המורה מזלזל אז למה שהוא לא יזלזל גם כן? לי, לעומת זאת, הייתה מורה ללשון בתיכון שעשתה "ראש גדול" וכבשה אותי באהבתה ללשון, והציונים שלי היו בהתאם. המורה שהיה לי לפניה (שנה קודם) עשה רושם של מורה שבא ללמד כי הכריחו אותו, לא התלהב והיה די משעמם, וכך גם נראו ציוניי באותו זמן. עצוב שיש מורים שעושים "ראש קטן".

GnomeBubble

New member
אוי, טריל, טריל, אני לא מבין!

למה את לא מלמדת אותם גם את תורת הקוואנטים באותה הזדמנות? נו באמת, קצת ידע כללי לא יזיק

לשונאי10

New member
בזמני שאלו (וזו ההוכחה שחיפשת)

וגם אם היום לא שואלים (ולא שואלים, לצערי), אין זה אומר שאין ללמד זאת. המורים עושים "ראש קטן", לכן התלמיד לא מבין שום דבר.

trilliane

Well-known member
מנהל
האמן לי שחיפשתי היטב באתר בטרם שאלתי אותך

ובדקתי גם בחוברות האקדמיה שברשותי. אולי לך יש מקורות אחרים ליודעי ח"ן...

RonenYi

New member
למרות שהשאלה לא הופנתה אליי, אענה

אני כמוך, יאקים. מעדיף להשתמש בסגנון שאתה הצעת. השפה היא אצילית כשנוהגים בה נכון. (אמנם אם ניתן לומר 'לחודש', אז אני לא אתעקש להיצמד לנוסח מסוים. איש חוק אנוכי, ומה שהוא מתיר, אני זורם
אגב, ידעתי את הכללים שהבאתם לכאן, אך הנושא קצת נשכח. תודה שרעננתם את זיכרוני. אני רושם הכול. יש לי כמה מסמכי וורד מפוצצים בכללים, תיקוני הגיות ותהיות

RonenYi

New member
חן-חן, יאקים

אגב, 'השעה עשר לארבע', או 'חמש לארבע', כי אנו מתייחסים לדקות הנקביות. הצליל של זה קצת לא מסתדר, אך אני מניח כי הסגנון 'עשרה ל-' השגוי הפך לשכיח מאוד.

יאקים

New member
אכן, כי ההתייחסות היא לרגעים,

אעפ"י שרגעים אינם דקות, באשר רגע אינו זמן מוגדר, אך דקה כן. אבל קשה להילחם באומרים עשרה לארבע, אבל אני מתגבר על כך בכך שאני עומר עשר דקות לארבע, ושלום על ישראל. שוב לילה טוב אחרון לך.

RonenYi

New member
אם כך, הם שוגים

וקשה להילחם עם כל מי שתקינות השפה אינה קרובה ללבו, לא רק מי ששוגה באמירת השעה. ואהבתי את האופן שבו קינחת ('שלום על ישראל' חהחה). כמוני כמוך. מצדי, שיעקמו את האף. הטעות היא שלהם, לא שלי. אגב, סיפרתי שהשתתפתי בתכנית טלוויזיה במעין סימולציית דייטינג (טרם שודרה - תהיה בערוץ 10 בתחילת שנה הבאה). שם המנחה קטלה אותי כי ציינתי שאני גר בִּבני-ברק, בבי"ת רפה. אך העברית חשובה לי יותר מלהשיג בחורה שמסננת אותי בגלל זה, שאין בכך כל טעות או חוסר מוסריות. ואמרתי למנחים דברים ברוח דומה. אגב, אישית, לא אסנן בחורה ששוגה בלשונה. לא ירתיע אותי ממנה. גם אם תטעה בכתיבה.

יאקים

New member
כל הכבוד. וכעת אעלה על יצועי.

ליל מנוחה לך ולהישמע בהזדמנות קרובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כאן נמחק תת-שזר שעבר על כללי הפורום

ברצוני לחזור ולהזכיר שני סעיפים מתוכם: * אין להגיה הודעות של אחרים או במילים אחרות: אין לתקן לכותבים בפורום שגיאות לשוניות (כתיב, תחביר, ניסוח, סגנון ועוד) אלא במקרה שמדובר בנושא הדיון (דהיינו, בטקסט הנדון – בשאלה, בתשובה או בדוגמה, אבל לא בטקסט מסביב שאינו עומד לדיון). לכל גולש בפורום שמורה הזכות להתבטא בחופשיות בהתאם לסגנונו האישי מבלי לחשוש שיתוקן בפומבי. מי שחש צורך לתקן את דרכיו של גולש זה או אחר מוזמן לפנות אליו בפרטי ולהסב את תשומת לבו. אם הגולש יבחר לתקן את עצמו בפורום, הוא יוכל לעשות זאת בעצמו. * אנא נהגו בכבוד בשואלים. אין מקום להבעת זלזול בשאלה או בשואל, או מתן תחושה ששאלתו מטופשת או לא לגיטימית. אין מניעה בהבעת ביקורת בונה, כל עוד היא אכן מנוסחת ככזו. הודעות פוגעניות יימחקו. ------------------------------------------------------ הבהרה: ב"מנוסחת ככזו" הכוונה לביקורת לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. הדברים חודדו לא פעם ולא פעמיים גם ע"ג הפורום. מי שמעוניין להעביר ביקורת אישית על איכות ניסוחיו של גולש או על אופיו ותכונותיו, מוזמן לכתוב לו מסר.

מוגג

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo52.gif

אני מתנצל בפני רונן על כך שדבריי פגעו בו. (בבקשה, השאירי הודעה זו לפחות יומיים. אחר כך אפשר להסירה).

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo51.gif../images/Emo145.gif

אין צורך לפתוח הודעה חדשה, שרשרתי למקום הרלוונטי.

אין זו המצאתי שלי

אני מפנה אותך כאן לדברי פרופ' יוחנן ברויאר בהערה 19 (בתחתית העמוד המקושר).

יאקים

New member
תודה על ההפניה, איתי.

טכן מאמר מרתק, אך אני מאמץ כמו במקרים רבים את גישת חז"ל הנוקטת תשעה באב, עשרה בחודש, עשרה בטבת ועוד...

יתכן

יתכן שהמעבר לשימוש בשמות החודשים הבבליים (תשרי, מרחשון וכו') האיץ את השינוי במשמעות המילה חודש בעברית. בימינו משתמשים במילה במובן של פרק זמן, והגיוני אם כן לנקוט כדרכם של חז"ל. ועל אחת כמה וכמה שבחודשים לועזיים יש פחות מקום להשתמש בלמ"ד.

יאקים

New member
תודה על דבריך שיש בהם הסכמה עם דבריי.

ויש לי מס' שאלות-הערות: האינך מקפיד על כללי הכתיב המלא בכוונת מכוון, כלומר אינך סבור שהם חשובים? או שמא אינך מכיר אותם או אולי אף מתוך עצלות? ובעניין מרחשוון, לי ישנה גרסא דינקותא, שחודש זה במקורו אכדי דווקא. שמא תבדוק זאת עבור שנינו? ואתה יודע? רוב מכריי שומרי המצוות לא ידעו מה מקורו ומשמעותו של החודש הזה, והעלו השערות מוזרות ותמוהות בדבר מר )בניגוד למתוק), בקשר למר = טיפה והיו עוד השערות מעין אלו. אני למדתי בצעירותי שבאכדית מַרְח = יֶרַח (משמע חודש) ו-שְווָן - שמונה, דהיינו החודש השמיני, זאת כאשר מתחילים מן החודש הראשון (יציאת מצרים) - ניסן.

למעלה