נגד כפיה חילונית:

cwen

New member
מצד מקום העבודה אולי, לא מצד המדינה

הוא רשאי להכתיב קוד לבוש. אני לא אציית לו, הוא יפטר אותי ואני אחזור ללשכת העבודה. זה מה שאמרתי.

אבל תאמין לי, הוא לא יקבל אותי מראש. מבחינתי יותר חמור שישלחו אותי לעבוד בבית מטבחיים. באמת. ואף אחד לא יתחשב בי כשאגיד שאני טבעונית. אם יהיה שם מקום עבודה, ואני אסרב לעבוד שם, אז יגידו לי שזו בעיה שלי ואני לא זכאית לדמי אבטלה.

בן אביו

New member
אין לך מה לחזור ללשכת האבטלה אם תפוטרי

לאחר פחות מ-360 יום.
הוא עשוי לקבל אותך, להודיע לך שקוד הלבוש בחברה הוא כך וכך, ואת עובדת כאן וכאן, וחל איסור לצאת לחלל המשותף בין 16:00 ל-16:30 (שאז הגברים יוצאים).
אם תסכימי, התקבלת. מה אכפת לו אם את מצייתת לקוד הלבוש?
אם לא תעמדי בתנאים תפוטרי, ולא תוכלי לחזור ללשכת האבטלה.
אם לא תסכימי לתנאים מלכתחילה, כולם יצדיקו אותך בטענה שזו כפיה דתית איומה.

Sophalin

New member
תיקון

מקום העבודה יכול לקבוע קוד לבוש - אבל הוא לא יכול לקבוע כל קוד לבוש שהוא רוצה.
למשל הוא לא יכול להגיד שהבנות שם חייבות להגיע רק עם חזיה ותחתונים
באופן דומה הוא גם לא יכול להגיד להם להגיע עם שביס ורעלה.

כמו כן איסור לצאת לחלל משותף כמו שאתה מציע בשעות מסויימות גם מנוגד לחוק.

אז הטענות שלך גם ככה לא עומדות במבחן המציאות.

Sophalin

New member
לא זה לא

כי אם היא תגיע למקום עבודה שמחייב אותה בלבוש צנוע מידי היא יכולה לפנות לבית דין לעבודה.
אם יגידו לה לא להכנס לאזור מסוים בשעה מסויימת בגלל שזו שעה שרק גברים נמצאים שם והיא תיכנס - אם יפטרו אותה היא תהיה לא רק זכאית לדמי אבטלה אלא אפילו לפיצויים מוגדלים.

בן אביו

New member
כאמור אתה לא מבין את הטענה

אם מה שאתה אומר זה נכון, זה מוכיח את הטענה שלי.
למרות שאני בספק רב שמה שבית הדין לעבודה יפסוק כמו שאתה אומר.
וההשכלה המשפטית שלי גדולה משלך בערך פי אינסוף.

Sophalin

New member
נראה שההשכלה שלך באופן כללי

לא גדולה משלי עם טיעונים כאלה.
אחד הדברים הכי בסיסיים שמשפטנים צריכים לדעת זה לוגיקה בסיסית (למשל שימוש אינפנטילי בביטוי 'אינסוף' מעיד על... אינפנטיליות)
דבר נוסף מאוד בסיסי שכל בעל השכלה משפטית לומד זה שאם הוא טוען טענה הוא צריך לגבות ולהסביר אותה
אם אתה טוען שהטענה שלי היא טענת נגד לשלך אז אולי תסביר אותה?

אני מניח שאתה מתכוון לכך שכופים על בית העסק לקבל את אוכח החיים ה"חילוני" ובכך יוצרים כפיה חילונית - כאמור זו לא כפיה חילונית כי זה לא קשור לאמונה או לא. זה קשור לגזענות, הדרת נשים וסקסיזם.

Sophalin

New member
אתה לא תצליח בזה

אני לא מכחיש ולא מודה.

ואין לי שום בעיה להודות באינפנטיליות. עם זאת התגובות שלי ענייניות ורציניות.

doughnuts

New member
אני לא יודע לגבי משפטים

אבל מתמטיקאי אתה לא. "אינסוף" הוא לא מספר במובן שבו 5 הוא מספר. מה גם שאם אינסוף היה מספר, בכדי להוכיח את הטענה שלך היית צריך להראות שיש לך ידע משפטי שהיה ונאבד וידע שעוד לא הומצא בכלל (הרי שלא הגבלת את עצמך על ציר הזמן)...

בן אביו

New member
דיברתי על יחס

ואמרתי "בערך", שבשבילך נחליף במילה "שואף ל".
עכשיו תחשוב שוב.

Sophalin

New member
זה רק מראה

שההבנה שלך בתחום שואפת לאפס
התגובה הזו גם אינפנטילית למדי...

שמח לשמוע היכן המדינה כופה השקפה חילונית

בתחומי החינוך וכיצד היא מתקיימת בזרם החינוך החרדי. כמו כן אשמח לשמוע היכן יש כפיה חילונית בתחום הצבא.

galgal21

New member
כפיה ממלכתית או כפיה פדגוגית זה כפיה

לכל דבר.
העולם החילוני קובע במפורש כי זכותך לעשות כל דבר במסגרת ענינך הפרטיים ולאף אחד אין זכות להחליט עבורך אם תסע בשבת או לא תסע בשבת, אם תאכל חמץ בפסח או לא תאכל ואם תשתתף בטקס לאומי או לא תשתתף.

למעלה