נגד כפיה חילונית:

deathcaster

New member
זו נבילה וזו טריפה

אוונגליסטים מחנכים לבורות ולפרימיטיביות. כמו בחינוך החרדי.

עם 2 האסכולות האלה... אפשר להתקדם רק אחורנית.

רפפם

New member
לא נכון להכליל, הם מלמדים גם מקצועות

רווחיים ומעורבים בעסקים, שומעים מוזיקה, רואים סרטים ומחוברים לעולם, הכרתי לא מעט.
כמו שגלגל כתב, בצדק, הם מצילים את ישראל שוב ושוב למרות השטויות שאנחנו עושים, וגם תורמים המון כסף לאנשים שהמדינה מפקירה, ובניגוד לחרדים הם לא נותנים את הכסף עם צלב, מי שרוצה להאמין בישוע אז סבבה.
ברור שהיה טוב לכולנו לו הקיצוניות הדתית היתה נעלמת מן העולם ואז גם האיסלאם מסביבנו לא היה מהווה בעיה ומצד שני לא היינו צריכים את האוונגליסטים, אבל שניהם צריכים ללכת יחד, א"א שרק הנוצרים אוהבי ישראל יחזרו לשפיות בעוד המוסלמים מסביבנו והמתנחלים ממשיכים לעורר מלחמות עולם.

galgal21

New member
אינני נכנס כאן למניעי הנוצרים האונגליסטים

אבל קשה לי להאמין ישראל יכולה לעמוד לבדה נגד המדינות הערביות + תורכיה + אירן (גם אם נניח שצה"ל הוא צבא מוכשר ביותר והראש היהודי מוסיף למדינה) כי היא קטנה מהן פי 40 - 50 במספר התושבים וקטנה עוד יותר בשטח ובמחצבים.
בנוסף צריך לציין שפרט לפעם או פעמיים (בשנים הראשונות לקום המדינה) מועצת הביטחון (שהיא בעצם הסמכות היחידה שמסוגלת לקבל החלטות ולכפות אותן על מדינות) מעולם לא קיבלה החלטה אנטי-ישראלית. אם היתה מתקבלת החלטה כזו, ישראל היתה צריכה לותר הרבה מאוד לפלשתינאים בתחום המדיני (או לחטוף מהלומה צבאית שהיתה ממוטטת אותה).
מי תומך בעקביות בישראל - ממשלת המעצמה האדירה בעולם: ארצות-הברית.
מי בארצות-הברית תומך נלהב של ישראל האונגליסטים שהם קרוב לרבע האוכלוסיה שם.

deathcaster

New member
רגע

בתור מאמין בברית החדשה...

האם לא ראוי שתתנצל על הקשקושים שרשמת לאחר שהבהירו לך (לא רק אני) שהם קשקושים?

galgal21

New member
על מה להתנצל?

יתכן שטעיתי בדבר אחר בקשר לזה שבבתי המשפט לא חייבים להשבע.
ביתר הדברים צדקתי.
יותר מזה ידוע לי על מקרה של אדם מהיהודים המשיחיים שפוטר מעבודתו (במוסד חילוני) בגלל אמונתו הדתית. העתוניאים דוקא תמכו בו.

deathcaster

New member
תגובה

"ייתכן שטעיתי בדבר אחר בקשר לזה שבבתי המשפט לא חייבים להשבע"- לא ייתכן.... טעית וקיבלת סימוכין לכך, אדם צנוע היה מתנצל על טעותו ועל הניסיון להוליך שולל עם טענותיו (אפילו שלא בזדון).

"ביתר הדברים צדקתי."- כאן אתה חוטא בחטא הגאווה והיוהרה האסור ע"פ הברית החדשה, כי אתה יודע שלא צדקת ולכן אתה גם משקר.

"יותר מזה ידוע לי על מקרה של אדם מהיהודים המשיחיים שפוטר מעבודתו (במוסד חילוני) בגלל אמונתו הדתית. העתוניאים דוקא תמכו בו."- אתה בטוח שהסיבה שהוא פוטר הייתה בגלל אמונתו הדתית? זכור לי מקרה כזה במעורפל וסיבת הפיטורין הייתה שהוא ניסה להפיץ במקום עבודתו את דתו, שזו מיסיונריות וגם עבירה על החוק.
אם אתה מתייחס למקרה אחר.... אולי המצאת אותו כמו שהמצאת את השבועה בבית המשפט? ספק סימוכין למקרה ש"זכור" לך... ונדון בו. עד אז.... זה לא רציני.

אני מכיר יהודי חרדי שפוטר ממקום עבודתו בגלל שבמקום לעבוד, היה מנסה לשטוף לאחרים את המוח... ומפריע להם בעבודה... פיטורין מוצדקים.
אני מכיר מכיר סטודנט חרדי שהעיפו אותו מהלימודים, כי במקום ללמוד מה שהיה צריך לצורך הצלחה בתואר... הוא היה מתעסק בשטויות דתיות והיה נכשל במבחנים.
בטח תגיד שגם 2 המקרים הנ"ל הם כפייה חילונית.

deathcaster

New member
ורק בגלל שאני יותר הגון ממך

הנה המקרה שככל הנראה אתה מתכוון אליו:
http://www.ovdim.org.il/אפליה-השתייכות-כת-משיחית/

ובכן, המפוטר תבע את מקום עבודתו ופוצה בהתאם. רשויות החוק לא רק שלא הפלו אותו לרעה ולא בוצעה כאן שום כפייה דתית בחסות המדינה, המדינה היא זו שתיקנה את המעוות.

מכאן (מקרה בודד) ועד לטעון כי יש כפייה חילונית במדינה.. זו הגזמה פראית.

זה כמו שאני אגיד שכל היהודים המשיחיים הם פנאטים בגלל שהם מזוהים עם הנצרות. הצהרה חסרת בסיס.

galgal21

New member
נראה לי שזה המקרה:

בכל אופן ברור שהאדם הופלה בגלל דתו. הרי לא היו להם שום הוכחות לפעילות מסיונרית שלו.
העובדה שבית המשפט תיקן את האפליה הזו לא משנה את העובדה: האדם הופלה בגלל דתו. בהחלט יתכנו עוד מקרים כאלו שלא הגיעו לידי בית המשפט. אם הגורם המפלה או הגורם שמפעיל לחץ הוא חכם, אז הוא ידע להסוות את מעשיו המרושעים במסווה חוקי.
אני פוטרתי מ-2 מקומות עבודה. אינני בטוח לגבי סיבת הפיטורין אבל ב-2 המקומות החמיצו פנים כששמעו על אמונתי הדתית. כמובן שהם נקבו בסיבה אחרת לפיטורין.

Sophalin

New member
רגע אחד

אתה אומר שפוטרת מעבודתך ואתה טוען שהחמיצו פנים כששמעו על אמונתך הדתית?

כלומר אתה טוען שהתקבלת לעבודה, עבדת, עבדת, עבדת ואז פיטרו אותך כי אתה דתי? וזה קרה לך פעמיים?

galgal21

New member
לא אמרתי דבר כזה.

אמרתי שיתכן שפיטרו אותי בגלל זה בגלל שאנשים החמיצו פנים כששמעו על אמונתי הדתית.
כמובן שאני לא יכול להיות בטוח בזה (יתכן והיו סיבות אחרות לפיטורי).
הם כמובן אמרו לי סיבות אחרות ("התקבלת על תנאי כי אין לך מספיק נסיון ועכשיו אנו רואים שלא נכנסת מספיק מהר לעבודה", "אתה לא נשאר מספיק שעות נוספות" וכו').

Sophalin

New member
אתה מתאר פה קונספירציה

ומפיל את זה על אפליה דתית. אני מבין שבאותו מקום לא היו דתיים אחרים?
איפה זה היה בכלל?

Sophalin

New member
לא ענית על השאלה

שאלתי אם באותו מקום עבודה לא עבדו אנשים עם זיקה כלשהי לדת?

galgal21

New member
כן עבדו. כי אלו מקומות עבודה גדולים.

אבל רוב העובדים שם היו חילוניים.
האנשים שהחליטו על פטורי גם היו חילוניים.

Sophalin

New member
בקיצור - בבל"ת

אתה טוען שפיטרו אותך בגין אמונתך כשלמעשה עבדו שם אנשים דתיים נוספים - נראה לי שפיטרו אותך כי עשית שטויות או כי היית עובד גרוע.

if you can't do the time, don't do the crime...

cwen

New member
אז מה?

אתה מתאר אנשים גזעניים וטיפשים. יש כאלה בכל מגזר ובכל חברה. אנחנו מדברים פה על כפיה מצד המדינה והממסד, לא על אדם פרטי זה או אחר.

galgal21

New member
אני קרוב בדעותי לעדי-יהוה

אבל לא שייך אילהם כי יש כמה דברים עקרוניים שהם מאמינים בהם ואני לא.
בעיקרון אני לא שייך לשום אירגון.

למעלה