נגד כפיה חילונית:

Sophalin

New member
נכון

לא אמרנו שכפיה לא יכולה לנבוע משני גורמים
אבל החילוניים לא אומרים "אתה תנהג כחילוני טוב ותעמוד בצפירה" (למעט ה'התחייבות' החברתית - כלומר אם לא תעמוד זה לא שתשב בכלא או שתשלם קנס)

עם זאת איסור חמץ בפסח מגיע מההלכה. המחוקק קבע זאת בהשפעת גורמים דתיים פאשיסטיים בלבד.
כנ"ל לגבי מגבלות נישואין וגירושין אותו הדבר.

בן אביו

New member
כפיה יכולה לבוא רק מגורם אחד: מדינה

כל כפיה שהמדינה לא עומדת מאחוריה איננה חוקית והמדינה תמנע אותה.
מאחורי מה שהמדינה כופה יש השקפת עולם.
לפעמים היא דתית, לפעמים חילונית, בדרך כלל היא ניטרלית.
המדינה כופה דברים לפי השקפה חילונית למשל בתחום החינוך, וגם בצבא (יש מאמץ להתחשב בדתיים, אבל גם בכפיה על רקע דתי יש מאמץ להתחשב בחילונים)

Sophalin

New member
לא נכון

כפיה יכולה לבוא מגורמים אחרים. לא חוקית? אולי - המדינה מונעת אותה? לא ממש!
ראה למשל קווי מהדרין עד לפני שנה, ראה למשל סילוק חיילות לוחמות מאירועים, ראה למשל איסור מכירת חמץ וכדומה.

בן אביו

New member
אתה צודק. גם שודד בנק מבצע כפיה

לא חוקית? כן, המדינה מונעת אותה? לא ממש!
אין איסור למכור חמץ. בית עסק שהחליט לא למכור חמץ עשה זאת כי זה מתאים לו. באותה מידה אתה יכול לטעון שיש כפיה להחזיק מוצרים עם הכשר.
הכפיה שיש בקוי מהדרין היא שתוקפים נשים (חילוניות בדרך כלל) שמסרבות לנהוג על פי המקובל בקרב רוב הנוסעים בקו. תקיפה, גם מילולית, היא לא חוקית. כמו שודד בנק בערך.
אני לא יודע איזה "סילוק" של לוחמות מאירועים אתה מתכוון, אבל אני כן יודע שהצבא כופה (או רוצה לכפות) על חיילים דתיים לשבת באירועים ולהאזין לשירת נשים, שזו כפיה חילונית מפורשת ואפילו בוטה.

Sophalin

New member
הא זו בדיוק הכפיה שאני מדבר עליה

אם בית עסק בגבול בני ברק מכר חמץ עד לפני כניסת חג הפסח, אז עשו עליו אליהום. זו כפיה. לא חוקית? בהחלט.
המדינה מונעת אותה? לא.

הכפיה שיש בקוי מהדרין היא שתוקפים נשים (חילוניות בדרך כלל) שמסרבות לנהוג על פי המקובל בקרב רוב הנוסעים בקו. תקיפה, גם מילולית, היא לא חוקית. כמו שודד בנק בערך.

מסכים איתך אבל זו טענה שמחזקת את העובדה שכפיה אינה רק ממלכתית.

אני לא יודע איזה "סילוק" של לוחמות מאירועים אתה מתכוון, אבל אני כן יודע שהצבא כופה (או רוצה לכפות) על חיילים דתיים לשבת באירועים ולהאזין לשירת נשים, שזו כפיה חילונית מפורשת ואפילו בוטה.
זה שקר. לא הייתה כאן כפיה - כן היה במקרה המדובר סירוב פקודה.
שים לב שהעונש שקיבלו אותם חיילים היה סילוק מקורס קצינים.
החילים התנהגו בבושת פנים ועל כן קיבלו פקודה מסויימת - זו כפיה צבאית - לא חילונית.

בן אביו

New member
אז אני לא רואה טעם לדבר על כפיה לא חוקית

כמו שיבוא פושע ויכריח חרדי באיומי אקדח להסיע אותו בשבת. בשיטה שלך זו "כפיה חילונית".
כולם מסכימים שצריך למנוע פשיעה. אין הגיון לערבב פושעים עם מוסדות מוסדרים.
הצבא הוא זרוע של הממשלה. כל מה שהוא כופה - הממשלה כופה. אם הצבא כופה על חייל להאזין לשירה של אשה, זו כפיה על בסיס השקפה חילונית. כלומר כפיה חילונית.

Sophalin

New member
גם אני לא

אתה אמרת שכל כפיה היא כפיה ממלכתית ואני אומר נכון.
אבל זה שהיא כפיה ממלכתית לא אומר שהיא חילונית.

עם זאת מאוד יכול להיות שהיא תהיה דתית.

למשל - איסור הצגת מכירת חמץ מעוגן בחוק אבל הוא כפיה דתית ולכן נאבק בו.

מנגד - חובת תשלומי מיסים - מעוגן בחוק אבל הוא לא כפיה דתית (וגם לא חילונית) - ומכאן, שאני לא אאבק בו.

האם תוכל להציג לי חוק שהוא כפיה חילונית??

בן אביו

New member
חוק חינוך חובה ושליטת משרד החינוך החילוני

בחינוך עם האיומים לחייב מקצועות ליבה, החוק שמחייב בית ספר דתי לקבל גם תלמידות שרוב המשפחות לא מעוניינות בהן, החוק שמחייב נוסעים חרדים המעוניינים בהפרדה באוטובוס לסבול מחילונים שאינם משתפים פעולה, החוק שמאפשר לצהל להכריח חייל דתי להקשיב לשירת נשים, החוק שמחייב אשה חרדית לעבוד במקום עבודה מעורב...

Sophalin

New member
שוב נחזור ונגיד

א. נכון להיום כל עוד מדובר ב"איומים" אז אין כפיה.
ב. גם אם האיומים האלו יקוימו - הם לא מנוגדים לדתם. בטח שהם לא אומרים להם להזניח את דתם או כופים עליהם ללמוד משהו שמנוגד לדתם.
ג. החוק של איסור ההפרדה - תקרא אותו - הוא מונע מהם להפעיל כפיה לא כופה עליהם כלום.
ד. החוק לא מאפשר להכריח חייל דתי להאזין לשירת נשים - אין חוקים בצה"ל יש פקודות ולפקודות אין ציביון חילוני.
ה. החוק לא מחייב אישה חרדית לעבוד במקום עבודה מעורב.
ו. החוק שמחייב בית ספר לא להפלות בין אנשים הוא לא חילוני.

ובכל אופן אני אלחם באמצעות כפיה חילונית בכל מקום שבו יפגינו גזענות, סקסיזם (שמבחינתי נחשב סטיה מינית חמורה) ושנאת זרים.

בן אביו

New member
גם על כפיה דתית אפשר להתווכח ככה

מה כפיה דתית כן מכריחה ומה היא לא מכריחה, ואם החוק הוא כן דתי או לא דתי.
להתווכח אפשר בלי סוף. לתת תירוצים ולהתפתל אפשר בלי סוף.
בסה"כ אתה מודה שיש כפיה חילונית ומודה שלגיטימי בעיניך להשתמש בכפיה חילונית בשביל להשליט את השקפת העולם החילונית.

בן אביו

New member
גם אתה מתחכם וגם החרדים נאבקים במשהו קונקרטי

זה שני צדדים במאבק שכל אחד חושב שהוא צודק וכל אחד יכול להראות שהשני טועה. אתה לא יותר צודק מהם והם לא יותר ממך. לפחות תבין את זה. זה לא צריך להפריע לך להמשיך להלחם על הדרך שלך, אבל זה יסביר לך למה אתה לא מצליח.

Sophalin

New member
מי אמר שאנחנו לא מצליחים?

אני חושב שבאיזשהו שלב תהיה פה הפגנה אלימה ונראה מי בסופו של דבר חזק יותר....

Sophalin

New member
חלילה,

אני לא ממש בן אדם אלים.
אבל הבא להורגך - השכם להורגו....

deathcaster

New member
אתה עושה סלט רציני בין מה שנחשב

לדעתך בלבד "חופש דת" ובין מה שהחוק רואה כאפלייה על בסיס מיני (אכן, סטייה חמורה כדברי אילן) ועל בסיס מוצא אתני (גזענות).

cwen

New member
זו לא כפיה חילונית

לא כל שיגעון של מישהו זכאי להתחשבות כאילו הוא עקרון דתי. אם אני אלך ללשכת העבודה ואסרב לעבוד במקומות שמותר להכניס בשר למטבח שלהם נראה לך שמישהו יגיד לי, "אוקי, הבנו שזו השקפת העולם שלך, ולכן תוכלי לקבל דמי אבטלה למרות שסירבת למקום עבודה?"

בן אביו

New member
ואם ישלחו אותך למקום עבודה

ויסתבר שזה מקום של חרדים ואת מחויבת להתלבש אולטרה-צנוע, לעבוד בין נשים בלבד באיזה חדר צדדי, ולחכות שכל הגברים יפנו את המשרד לפני שאת יוצאת הביתה, ואת לא תסכימי לעבוד שם, האם תקבלי את הטענה שזו לא כפיה דתית, ושלא מגיע לך דמי אבטלה?

cwen

New member
לא יקרה. אתה יודע למה?

כי אין שום חוק שיכול לחייב אותי ללבוש אולטרה-צנוע, כך שסביר שהם בעצמם לא ירצו אותי אצלם בעבודה.

אנשים כמו שאתה מתאר מלכתחילה לא ירצו להעסיק חילונית שתכניס רעיונות לא טובים לראש של העובדים שם, ועלולה לעשות פרובוקציות. אם כבר, אני אוכל לתבוע אותם על אפליה.

בן אביו

New member
מעסיק רשאי להכתיב קוד לבוש

לקבוע לעובדים איך יתלבשו לעבודה.
את לא יכולה לבוא למקום עבודה לבושה איך שמתחשק לך.
אבל כל הכבוד על ניסיון ההתחמקות.
שנינו יודעים שאת היית צועקת על זה שזו כפיה דתית, ושנינו יודעים שכולם היו מסכימים איתך.

למעלה