משחק בפיתוח

De-Panther

New member
אני לא ממש יודע איך עובד הVS, אבל אני מנסה...

להבין באיזו צורה אתה עובד. האם אתה פשוט טוען את כל הקבצים לסוג של קובץ ואז מקמפל את הכל לקובץ הרצה אחד?(נניח EXE שבתוכו נמצאים גם קבצי התמונה והסאונד?) אם זה המקרה, אז רד מזה. גמככה המשתמש צריך להתקין את המשחק. תוציא את קבצי הגרפיקה מהEXE וזהו. זה יפתור לך את כל הבעיה.

bluexx

New member
לא הקובץ הפעלה הוא כמה קילובייטים

זה הכל מובנה כבר בתוך XNA אין לי שום יד בקומפילציה של הקבצים, אם היה לי הייתי יודע למה זה מתנפח. בעיקרון כל קובץ משנה צורה לקובץ deploy וכולם נכנסים לתוך תיקיית content ואז התוכנה עצמה קוראת אותם, טוענת אותם, משחררת אותם וכו' לפי הקוד. ברגע שאני אצליח למצוא מה גורם לXNA לנפח דברים בצורה כזאת בקימפול אולי אני אוכל גם למצוא דרך לגרום לו להפסיק

De-Panther

New member
אז אולי במקום להעביר את הקבצים האלה תהליך כזה

תדאג שהמשחק יטען את הקבצים המקוריים לפי המיקום שלהם בהארדיסק?

bluexx

New member
זה משהו שיותר מדי קל להגיד וקשה לעשות

בלי לדעת בדיוק איך הם סידרו את הספריות שלהם לפעול, כל הרעיון של להתעסק בקודים של XNA עצמו ולשנות אותם ככה שהם יקראו סוגים אחרים של קבצים ולגרום להם לדבר שוב אחד עם השני אחרי שאני מנטרל את מה שהיה שם קודם (זה שמשנה סיומות) נשמע כמו משהו שהוא לכל הפחות פרוייקט בפני עצמו. יש 2 אפשרויות 1. אתם האנשים היחידים שאכפת להם מזה שהקבצים טיפה גדולים בעידן המודרני 2. אני אמצא פתרון בגוגל כי יש מספיק אנשים שמשתמשים בXNA בטוח שאם למספיק יש בעיה עם זה, יש גם פתרון ואולי אפילו אחד מובנה שלא דורש בלאגנים בסדרי גודל כאלה. כמובן שיש עוד בעיה צדדית עם מה שאתה מציע: אני משאיר את כל החומרים שהמשחק משתמש בו פתוחים למי שרוצה ורק הקוד לא פרוץ לחלוטין במקרה הטוב. אבל היה וגם אותו אפשר לשחזר בקלות, מי שרוצה יכול לקבל את המשחק פרוץ כמו **** ובשלב הזה זה לא נורא כי אין שם ממש משחק, אבל בשלב הסופי זה יהיה מאוד לא כיף אם מישהו יחליט להוסיף קרדיטים לעצמו איפשהו בפנים ולהכריז על עצמו כבעלים של זה. אני אמצא לזה פתרון מתישהו בטח, אני לא ממהר, מה שיותר חשוב זה שיהיה משחק, אחר כך נחשוב על הגודל, האסתטיקה והנוחות או אי נוחות של השחקן בעת ההורדה. ומשחק.. בקצב הפיתוח הזה... יקח הרבה הרבה זמן, ככה שבאמת אין לי מה למהר עם הפתרונות. בכל מקרה החלטתי שסוף דצמבר זה הדדליין שלי לסיום השלב הראשון על כל המשתמע מזה (ובלי להיכנס לפרטים ותוכניות שיושבות במגירה ומשתעממות הרבה משתמע מזה) ..כמובן בתקווה שהלימודים לא יוכיחו לי אחרת

De-Panther

New member
טוב. התייאשתי מלנסות להפעיל את המשחק../images/Emo3.gif מצטער

אבל יש לי כמה שאלות: מה המטרה שלך עצמך במשחק הזה? לאיזה צורך אתה מפתח אותו? איזה שימוש תרצה לעשות בו אחר כך?

bluexx

New member
אני רוצה לשחק איתו דוקים

אני מפתח אותו כדי ללמוד את XNA, כדי ללמוד את C שארפ ואם עוד שנה הוא יהיה מספיק מוצלח, הוא גם יהיה פרוייקט הגמר שלי לתואר. אם קופץ לך איזה error או משהו בהתקנה תגיד אם לא אולי תנסה להוריד את ה.net framework של מיקרוסופט בלי טובות מההתקנה, אולי זה יצליח. אתה גם צריך דיירקט איקס 9.0C מותקן וכו' זו נקודה למחשבה אני אנסה להוסיף פירוט של התוכנות שצריך ואולי את התוכנות עצמן בהתקנה להבא

De-Panther

New member
אשמח אם תתייחס אלי ברצינות, אני מנסה לעזור../images/Emo9.gif

בכלמקרה - אם אתה עושה אותו בשביל ללמוד לתכנת, תנסה ללמוד בעזרת העבודה עליו, אל תיישם עליו דברים שאתה כבר יודע. אם ניקח לדוגמה את עניין הטיילס, תלמד קצת יותר על העבודה איתם, קח את הזמן בנושא הזה, אין לך מה למהר אם זה לפרוייקט בעוד שנה. בנוסף, עדיף שתגדיר לך מראש מה אתה רוצה מהמשחק הזה ומה צריך להיות בו. אני לא יודע מה אתה כבר יודע, אבל נסה ללמוד לתכנן תוכנה מראש: תגדיר מה האפשרויות הבסיסיות שצריכות להיות במשחק, איך הן צריכות להיות מסודרות, מה אתה רוצה שיהיה במשחק. בנוסף, מכיוון שאתה לא משתמש במנוע מיוחד למשחקים נגללים, זה אומר שאתה מפתח קודם כל מנוע ואחר כך משחק. אתה צריך להגדיר מה אתה רוצה שיהיה במשחק, ולפי זה להגדיר מה המנוע יכול לעשות. למשל, אתה רוצה שבמשחק תהיה דמות שהולכת על קוביות והורגת מפלצות בקפיצה עליהן: אתה צריך לפתח מנוע שידע לקרוא קבצים שבהם רשום איפה ממוקמות קוביות, איפה מפלצות ואיפה נקודות הסיום וההתחלה של השחקן. בהמשך כדי שיהיה לך נוח לעבוד על שלבים בצורה קלה יותר, תוכל לעבוד על עורך שלבים. אני יוצא מנקודת הנחה, שכרגע מיקמת את המפלצות, הדמות והפלטפורמות בVS עצמו. אם היית מפתח משחק כדי לפתח משחק, הייתי אומר לך להשתמש במנוע מוכן ולרדת מהXNA בקשר למחשב שלי, חומרה חדשה וחזקה, דוט נט מעודכן מותקן, דיירקט איקס מעודכן מותקן. אני צריך לבדוק שוב לגבי הXNA, כי נראה לי שמשהו נדפק לי כשניסיתי להתקין את המשחק שלך(עשיתי CANCEL באמצע בפעם הראשונה)

bluexx

New member
את כל העבודה

שלי עד עכשיו השקעתי במנוע שאתה מדבר עליו. אין באמת פלטפורמות, ה"מנוע" שבניתי קורא את התמונות, מזהה איפה אפשר ללכת ואיפה אי אפשר ויתר התמונות (השחקן והמפלצות) מגיבים בהתאם. הגלילה גם כן הייתה כאב ראש לא קטן אבל בסוף החלטתי שה"מצלמה" תמיד תהיה על השחקן באמצע המסך ההריגה היא באמצעות כל הכלי נשק, אם המשחק היה פועל לך זה היה ברור אני מניח בתכלס לא בדיוק העליתי משחק, יותר העליתי הדגמה של המנוע בשלב הזה שהוא קרוב מאוד לסוף. מה שחסר לי כרגע זה לסדר שהמפלצות יפילו נשקים (כי הנשקים אגב עם תחמושת לא בלתי מוגבלת למעט אחד מהם, פשוט בsurvival mode שעשיתי שיניתי את זה כי עוד לא שמתי את מה שרציתי) או לחילופין תמצא אותם תוך כדי הליכה בקופסאות ומה לא, אני צריך לחשוב על זה. העיקרון במשחק זה שהוא בסופו של יום אמור להיות משהו בסגנון של מטאל סלאג אבל עם יותר אלמנטים של RPG אני מתכוון לאפשר לך לדבר עם npcים, אולי לקנות מהם תחמושת ודברים כאלה (אם כבר המפלצות מפילות דברים....) אולי לעשות איזה קווסט או 2 או יותר נכון כביכול קווסטים כלומר בניגוד לRPG הרגיל אתה לא הולך לNPC לוקח קווסט, חוזר אליו לאותה נקודה, אלא במקרה תפגוש אותו בהתחלה של השלב ובמקרה בסוף שלו או משהו כזה. הם יהיו מן אתגר מסווה שכזה כמו לסיים עם יותר מX חיים או לא להשתמש בנשק כלשהו. חשבתי על סטטים שזה בעצם אומר שאני מקשר איזשהו כפתור למסך סטטים (שכל ההשפעה שלהם היא על כמות הנזק ועל החיים שלך) , מבחינת הנזק עצמו השארתי מקום בשביל זה מוכן מראש למקרה שאני באמת אעשה את זה. אני מתכנן שכל כך וכך הריגות במשחק במצטבר (המד הזה לא יתאפס אף פעם) תעלה רמה (שוב, אם אני אחשוב שזה שווה את המאמץ ולא סתם עושה את המשחק צפוף מדי) אבל זה יהיה אחד הדברים האחרונים שאני אכניס כנראה (על אחת כמה וכמה אם אני לא אצליח למצוא פתרון לקבצי שמירה וטעינה, כרגע חשבתי לנסות לבנות מערכת כזאת לבד אבל אולי אני פשוט אמצא אחת מוכנה אם אני אתייאש, את רוב הדברים שעשיתי עד עכשיו עשיתי לבד, עם קצת עזרה מtutorial שעזר לי ללמוד איך לזהות צבע בתמונות) בכל שלב יש X מסכים כשבסוף כל מסך יש לך GO בצד, זה צריך להיות די מוכר ובקצה שלו יש בוס. המטרה היחידה האמיתית היא לסיים את כל השלבים ולחסל את הבוס האחרון או להיכנס לsurvival mode שישאר שם ואולי ישופר ולהשוויץ בכמה הריגות הצלחת להוציא שם. בקשר למיקומים, כרגע יש לי 3 respawn spots שמשחררים יצורים בצורה אקראית (בערך) במפות הרגילות אני מתכוון לקבוע מראש מאיפה וכמה הם יצוצו גם אם זה לא כזה קל ונוח , הגעתי למסקנה שזה הדבר היותר נכון לעשות אחרי שעשיתי את המפת ניסוי. במפת ניסוי שלי היה שטח של 20 דקות הליכה שבאופן אקראי לפני תחילת המשחק הצפתי ב200 מפלצות~ המפלצות רואות אותך רק בשטח מלבני מסויים ומתוכננות פשוט לרדוף אחריך אם הן רואות אותך (ולהיתקע בך כי זה מה שמפלצות עושות בימינו) הן לא חכמות במיוחד אז אפשר לעבוד עליהן די בקלות, וטוב שככה כי הקטטוס למשל מהיר מאוד ולא היית רוצה שהוא יראה אותך בכל מקום במפה בטח לא לפני שאתה רואה אותו הבוסים יהיו קצת פחות טיפשים מזה אבל לא מבטיח כלום, אני עומד לעשות בסמסטר הקרוב קורס בבינה מלאכותית, אם הוא שווה משהו, הבוסים יהיו שווים משהו בהתאם :) ואולי גם המפלצות יקבלו קצת יותר שכל, מי יודע

bluexx

New member
מציאה טובה

זה אמנם לא ממש מושלם כי זה מכפיל PNG עדיין פי 10 אבל זה לפחות לא פי 100 כמו קודם והגודל נהיה יחסית סביר לחלוטין

De-Panther

New member
איפה אמרתי שדו-מימד זה לא גרפיקה מושקעת? העלת

צילומי מסך מהמשחק שלך, אתה מתכנת שמשתמש בצייר ולא גרפיקאי, לכן אין סיבה שהגרפיקה שלך גם תהיה מושקעת. אבל בכלזאת אתה משתמש בקבצים מנופחים וההורדה הראשונה הייתה בסביבות ה100 מגה. לא הבנתי מה הכוונה שימוש בטיילס בגבולות הסביר. גם משחקים תלת מימדיים היום משתמשים בטיילס(קח את טראקמאניה למשל) זו דרך נוחה לעיצוב מפות ושלבים במשחקים. לא סתם משתמשים בזה, ובטח שלא רק בגלל העובדה שזה חוסך מקום בזכרון. ואם אתה מפתח משחק עם מסך נגלל, זו הדרך לעבוד על כזה משחק.

bluexx

New member
כמו שאמרתי...

אלה לא היו הקבצי גרפיקה אלא הקבצי מוזיקה. הקבצי גרפיקה פשוט ריקים מתוכן כרגע במילא אז הם לא שוקלים כלום גם כשהם מנופחים... אבל זה לא שאני יוצר אותם מנופחים או משהו כזה, אני מנסה למצוא תרופה לניפוח בקשר לטיילס, לא נראה לי שזה הדבר הכי נוח בעולם, אני יכול לפתוח את פיינט, ליצור מפה מX אלמנטים שאני מותח , עושה העתק הדבק עליהם ומה לא, לשמור את המפה וזהו. אם אני עושה את זה במסגרת התוכנה אז יש לי 2 אופציות: 1 מפה ריקה עם "סימונים" שאני אגרום לתוכנה לקרוא ובכל מקום שהם מופיעים יופיעו הטיילס שהם מייצגים, כאב ראש. או משהו שהוא יותר קל למפה אחת אבל פי מאה יותר עבודה בשביל יותר זה אם אני נותן להם וקטורים אחד אחד. חוץ מאלה אני לא רואה דרך נוחה להשתמש בהם ובהתחשב בזה... מפה בפיינט נשמעת אידיאלית משהו. זה נראה יעיל מאוד כחוסך RAM וכחוסך מקום פיזי בדיסק אבל זה גם יעיל מאוד בלמוטט בן אדם שרוצה לעשות את זה לבד. בגלל זה אני אומר, בגבולות הסביר, חלק נכבד של המפה אני אעשה בפיינט וקישוטים גדולים (שיגמרו למפה להיראות קצת יותר טוב מכלום לא צבוע עם כלום קצת צבוע) שאני אחשוב שאני ארצה לחזור עליהם מתישהו, אני אעשה כטיילס.

somebodddy

New member
אאל``ט יש תוכנה מיוחדת

ליצירת ועריכת מפות Tiles. לא זוכר איך קוראים לה...

TheGreatNut

New member
אולי אתה יכול להוריד את האיכות של המפה?

הורדה של האיכות ל-50% למשל בדרך כלל נראה כמעט אותו הדבר ושוקל בערך 90% פחות.

bluexx

New member
היא לא הייתה טובה מלכתחילה

אגב שהיא הייתה באיכות מזוויעה, זה היה פשוט בגלל הגודל האבסורדי שלה. תנסה לצייר כמה ריבועים, ולמרוח רקע אפור בתמונה של 6000 על 4000 או משהו, תשמור על bmp (כי XNA משנה הכל לBMP גם אם אתה לא רוצה) ותגיד לי מה הסדר גודל שיצא לך. בגלל זה אני עובד עם מפות קטנות עכשיו ככה זה לא מכאיב לRAM שלך יותר ממה שצריך וכל מפה בפני עצמה היא מהותית יותר קטנה במשקל שלה אז גם אם אחרי 50-100 מפות זה יהיה אותו סדר גודל, אז לפחות זה משחק עם 50-100 חלקי שלבים שזה לפחות 5-10 שלבים ככה שממש אין בעיה

TheGreatNut

New member
זה שהמפה המקורית שוקלת הרבה....

זה בסדר, העניין הוא שיש תוכנות שיכולות לקבץ את התמונות בקובץ ה-EXE או ה-SWF או מה שזה לא יהיה. כלומר, הקובץ שאתה מייצר, זה שהשחקן משתמש בו, יהיה עם תמונות ששוקלות בערך 90% פחות ונראות עדיין טוב מאוד.

TheGreatNut

New member
אני לא יודע אם איזו תוכנה אתה עובד...

אני אישית מתמצא בפלאש. בפלאש אתה יכול לקבוע את האיכות של כל תמונה. ואני בספק שהם המציאו את הגלגל.
אני מגיע הרבה פעמים לשימוש ב-4% ממשקל התמונה המקורי. http://www.layersmagazine.com/images/columns/feature/sept06/image-02.jpg

bluexx

New member
אני לא רוצה לשחק עם פלאש

אני משתמש בXNA (כלומר מתכנת בC שארפ עם כל מיני דברים מובנים שמקלים על חיי וכמה אחרים שמתעללים בהם קשות)

למעלה