משחק בפיתוח

bluexx

New member
משחק בפיתוח

עקב זה שאני ככל הנראה משהה את הפיתוח של המשחק שלי לזמן לא מוגבל החלטתי להעלות את גרסאת טיזר שכל מה שיש בה זה הsurvival mode של המשחק שזה בעצם כל מה שיש כרגע כי מחקתי ממנו את השלב הראשון שיצרתי תוך כדי ההתקדמות של המשחק (מהרבה סיבות שונות ומשונות) בsurvival יש רק 2 אויבים והתחמושת על כל הנשקים בלתי מוגבלת. המפלצות מגיעות מ3 קופסאות respawn שמפוזרות על המפה בהתחלה מאוד לאט ועם הזמן מהר יותר ויותר. בעיקרון המשחק עצמו יהיה עם מפות גדולות יחסית, אני מניח 3-4 מפות גדולות לשלב כשבסוף השלב יש בוס שיהיה לו AI מחוכם יותר מ"לך תרדוף אחרי השחקן ותראה מה קורה" אני מתכוון להוסיף גם עוד נשק אחד שיתפקד בתור הפצצה על כל המסך (כמו שיש במשחקי חלליות הישנים) ומן הסתם אני מתכוון להוסיף הרבה מפלצות. המשחק כרגע שוקל 60 מגה בRAR ואחרי שפותחים אותו הוא הופך ל90 מגה מתקינים עם setup, פשוט לוחצים על זה , זה מוריד תוכנה של מיקרוסופט שמאפשרת לכם להפעיל את המשחק. המשחק נעשה בXNA ורוב הציורים שייכים לי (ובגלל זה יש רק 2 מפלצות כי זה כאב ראש, אבל יהיו עוד כשאני אחזור לפתח את זה) אני אצרף לינק להורדה כשאני אסיים להעלות את המשחק בנתיים הנה תמונות מהשלב הבודד

IdleThought

New member
שלום ../images/Emo13.gif

ראשית כל - ברכות על הפרוייקט וחבל לשמוע שאתה משהה אותו - נראה כמו משהו שהשקעת בו לא מעט אבל בתור המאנייק של הפורום אני נאלץ להיות רע לב (ורע מראה) ולהצביע על הבעייתיות של משחק ששוקל 90 מגה.. בקצב הזה אם תפתח משחק כמו WOW ההתקנה שלו תשקול טרה וקצת
אני מודה ומתוודה שעל אף הסקרנות והרצון לתת פידבק סביר אני נמנע מלבדוק את המשחק לעומק ולפשפש לך בקוד כי אלו 60 מגה שאני מעדיף להשקיע אותם בדברים יותר מועילים ( פורנו וגו')

bluexx

New member
תראה

קודם כל אין לי שמץ איך אתה מתכוון לראות את הקוד, ברור לי שהוא שם אבל עד כמה שאני יודע הוא מקודד (אין קובץ שאתה יכול לפתוח סתם כי משעמם לך) ככה שזה לא נראה לי כמו עבודה פשוטה במיוחד. כמובן אשמח אם תאיר את עיני בעניין הזה, חשוב לדעת את נקודות התורפה של התוכנה שלך עצמך. (אגב הקוד יחסית לא נקי כל כך) בקשר לגודל... כן אתה צודק. אתה יודע, הייתה גירסה עם מפה של 4000 על 5000 או משהו כזה, משהו בסדר גודל של 20 דקות הליכה כשאין שום דבר במפה (!) והרבה יותר זמן כשיש. מסיבות ברורות המפה הזאת מצאה את סופה ואני אתמקד רק במפות קטנות יותר. אבל המפה הזאת לבד שקלה 200 מגה בערך בצורה שהמשחק קרא אותה. איך שלא יהיה אין לי כוונה להגיע לטרה בייט, למעשה אם אני אגיע למצב שבו המשחק עוד רחוק מסיום ואני עולה מעל הgb הבודד אני מתכוון לחקור ולנסות למצוא דרכים כלשהן למזער נזקים. (בפועל חלק נכבד מהמשקל מגיע מקבצי קול והגרפיקה של הרקע, אני יכול להפוך את זה ל"סתם גוש אפור" אבל אני לא ממש רואה את הטעם בזה) היה ובסופו של יום המשחק פונה לאנשים שמוכנים להוריד אותו, ובהשוואה ליתר המשחקים עלי אדמות 60 מגה או 600 מגה זה באמת לא הרבה, אני כרגע לא רואה סיבה לפאניקה. מה שכן אני מבטיח לקחת קורסים בנושא בסמסטר ב' השנה או בשנה הבאה, אני לא מתכוון לעזוב את האקדמיה בלי כלי כזה. (פשוט כרגע זה נושא שאני מרגיש שגדול עלי) בכל זאת אני אשמח אם מישהו לא יתעצל, לקח לי שעה להעלות את זה עם האינטרנט שלי אבל ההורדה צריכה להיות בערך 10 דקות ככה שזה לא נורא כל כך.

bluexx

New member
מצאתי את הבעיה

XNA החליט להכפיל פי 5-10 את הגודל של 2 הקבצים שמשמשים כמוזיקות רקע אני מבטיח לרדת לשורש הבעיה הזאת בגרסה מתקדמת כלשהי אפשר להעלות גרסה "שקטה" בלי מוזיקות רקע, זה ישקול הרבה פחות

IdleThought

New member
הממפ

קוד של .net חשוף למדי לכלים כמו reflector אני משתמש בזה אופן קבוע כאשר יש תוכנה מעניינת שאני רוצה ללמוד איך היא עובדת , גם קוד שנכתב ב actionscript ו JAVA חשוף לכלים דומים מכיוון ששלושתם עובדים מעל מכונה וירטואלית (טוב, בדוטנט וג'אווה זה חלק מהפיצ'רים של המנגנון אז לא ממש "חשוף" ) לכן אם אתה רוצה לנסות להגן על הקוד שלך מפני עיניים חטטניות (מוהאהאהאהאה!) עליך להעביר את הקוד אובספוקציה בתוכנה שמצורפת ל vs והיא יוצרת סוג של "מישמאש" מכל שמות המשתנים הפונקציות והמחלקות כך שהקוד שייתקבל ברפליקציה הוא בלתי קריא

bluexx

New member
טוב לדעת

בא לך להסביר לי איך לעשות את האובספוקציה הזאת? האמת שלא כל כך אכפת לי כרגע מחטטנות זאת או אחרת אבל זה מן הסתם יצטרך לעניין אותי בשלב כלשהו.

somebodddy

New member
מאוד לא מומלץ

להשתמש בקבצי גרפיקה כל כך גדולים. אם תפצל את המפה לאלמנטים שלה תראה שהרבה מהם חוזרים על עצמם. עדיף להשתמש בTiles - חפש קצת חומר קריאה על זה בגוגל.

bluexx

New member
הבעיה בזה שאז אתה צריך לבנות את המפה

בכוחות עצמך, לתת וקטורים לכל הtiles שלך וזה כאב ראש שאפשר לחסוך אם פשוט סוגרים הכל בתיכנון. בכל מקרה כרגע מדובר במפה ריקה, סתם קווים שחורים, כשנגיע לשלבים האמיתיים אני אראה אם החיסכון שינבע משימוש בtiles יצדיק או לא יצדיק את העבודה הזאת ושוב, אני לא רואה סיבה להתלונן על המשקל, משחקים סטנדרטיים בימינו שוקלים בין 5 ל10 גיגה. אני לא מנסה להשוות , אבל אני אומר שאם אנשים מורידים את הסדרי גודל האלה, אין סיבה שהם לא יורידו משהו שקטן מהם בצורה ניכרת. בכל מקרה אתם יותר מדי הולכים לכיוון של המשקל לטעמי, זה משחק לא משקולת. הייתי שמח לקבל קצת דעות על המשחק עצמו, מה לשפר , מה לשנות, מה להשאיר

IdleThought

New member
סומבודי העלה עניין חשוב

אתה במילא תצטרך להשתמש באריחים כאשר תציג מפות גדולות על המסך בכך שאתה תטען לתוך לולאת המשחק רק את האריחים שאמורים להיות מוצגים באותה נקודה + שוליים מסביב ותעדכן את האריחים שאתה נזקק להם לתצוגה תוך כדי תנועה טעינה של מפה שלמה לזיכרון היא מיותרת בעיני אם זו מפה גדולה על אחת כמה וכמה אם מהירות התזוזה/שינוי מרחב צפייה של השחקן היא נמוכה

somebodddy

New member
זה שאנשים מוכנים לשלם מאות אלפי

שקלים על פרארי, לא אומר שהם יהיו מוכנים להוציא יותר מארבע מאות שקל על תלת אופן מפלסטיק. ואל תעלב - אבל אתה תלת אופן. חוץ מזה, כמו שIdleThought אמר, זה גם עניין של ביצועים. אני מניח שאתה שומר את התמונות שלך בפורמט חסכוני, אבל בזיכרון הם מאוכסנים בתור Bitmap, מה שאומר שקובץ של 10 מגה יכול לקפוץ ל500 מגה. כמה קבצים כאלה, ואתה מתחיל לגלוש לזיכרון הוירטואלי...

bluexx

New member
אני שומר על bitmap

כי XNA במילא משנה אותם לכאלה כשאני משחרר גירסה וככה אפשר גם לעקוב אחרי הגודל הריאלי בקשר לזיכרון תוך כדי תנועה, בגלל זה אני לא מתכוון יותר לעשות מפות ענקיות אלא לחלק שלבים לכמה מפות, לשחרר אותן תוך כדי תזוזה. אני לא זקוק לTILES נכון לעכשיו, יהיו בשביל קישוטים אלה ואחרים בעיקר (וזה מראש היה המצב), לא בשביל לסדר את כל המפה שכנראה לא תשקול במילא מי יודע מה. אלא אם אני אתבדה ואז יהיו TILES על כל צעד ושעל. (אני באמת לא מאמין בזה, אבל נחיה ונראה) חוץ מזה שמלכתחילה זו הערה עקומה ולא במקום, מה פתאום שיותר מקובץ מפה אחד יהיה טעון לזיכרון מלכתחילה? ברור שמשחררים אותו כשאין בו יותר צורך. תראו אם תמשיכו לבכות על המשקל אני פשוט אסיק שאין לי מה לחפש פה כי אני לא בונה משקולת אלא משחק והעניין של המשקל מוצה עד תום. חשבתי להוציא לכם גרסה שכל מה שחסר בה זה המוזיקת רקע, אז זה היה במשקל של 20 מגה, פשוט המשקל היה קטן כל כך שלא חשבתי לחקור את זה אבל מצאתי שיש בעיה עם סוג מסויים של קבצי מוזיקה ואני בהחלט אעבוד על לפתור את זה. אבל אתם מוציאים לי את החשק כשכל מה שאתם מסוגלים לדבר עליו זה משקל...

somebodddy

New member
אני חוזר הביתה רק מחר

אז בינתיים המשקל זה כל מה שאני יכול לדבר עליו. מחר אני אוריד את המשחק שלך, אבל עד אז - המשקל זה כל מה שאני יכול לדבר עליו... בכל אופן - אם אתה שומר בתור BMP אז לא פלא שזה כזה גדול. אתה בטוח שאין שום אפשרות אחרת? נראה לי ממש לא הגיוני שXNA לא מאפשר לך לשמור את הקבצים בפורמט נורמאלי...

bluexx

New member
אני יכול

ואף עשיתי בעבר אבל JPG וMP3 שבניתי את המשחק סביבם (ואגב זה יצא משחק ממש קטן ככה) במהלך הpublish מכפילים את גודלם בערך פי 10 או יותר(!!) במצב הזה לרוע המזל אני מוצא שהגיוני יותר להשתמש בקבצים שהם מלכתחילה BMP וWAV (הקבצים שבפנים כרגע הם MP3 אגב, לא עליתי על זה עד אתמול) שהם אמנם מלכתחילה גדולים בסדרי גודל אבל נשמרים באותו גודל מכאן אני מסיק שמתבצעת המרה בזמן הpublish אני מתכוון להמשיך לחפש ולראות אם יש דרך למנוע את ההמרה הזאת אבל בנתיים לא הצלחתי למצוא כלום המשחק איך שהוא עכשיו יכול לשקול 10 מגה בערך אם אני אמצא דרך לגרום לו להפסיק להמיר דברים מצד שני כרגע גם במילא אין בו מי יודע מה ולכן אני כן מאמין שגם אחרי זה המשחק יגיע לסדרי גודל רציניים שמי שלא רוצה להוריד 60 מגה אולי ימצא את עצמו פשוט לא מתקרב לזה.

bluexx

New member
פתרתי את בעיית המוזיקה

שירים ברקע אני יכול לשים בMP3 עכשיו בלי בעיה אני עוד לא בטוח אבל נדמה לי שאפקטי קול אני בכל מקרה לא יכול אבל זה לא באמת משנה כי הם לא שוקלים כל כך הרבה. אני מעלה עכשיו גרסה חדשה ששוקלת 25~ מגה כשהיא בunrar ב15 מגה~ בRAR. אני אמצא פתרון גם ליתר סוגי הקבצים באיזשהי נקודה אבל דיאטה של 70 מגה זה לא רע כרגע

De-Panther

New member
אתה עושה משחק, אתה רוצה שישחקו בו, אתה צריך..

לדאוג שהוא יהיה נגיש. משקל ההורדה זה חלק מהנגישות. לא יהיה אכפת לי להוריד משחק עם גרפיקה מושקעת ששוקל מאה מגה והלאה(וגם זה יהיה תלוי במשחק) אבל משחק דו מימדי ששוקל בסביבות ה100 מגה זה בעיה, גם עם אינטרנט מהיר. כמו שאמרת - אתה עושה משחק. המטרה שלך היא בין השאר שישחקו בו. אנשים אמרו לך שהוא שוקל יותר מדי. קבל את זה במקום להתווכח. קח את זה בתור "המשחק לא עולה לי" או "אני לא מצליח להוריד את המשחק". אנשים שמורידים משחקים כבדים כמו *הכנס_שם_של_משחק_כבד_להורדה* לא בהכרח יטרחו להוריד את המשחק שלך. בכלמקרה, משחקים שעובדים בצורה של מסך נגלל, משתמשים בטיילז ממספיק סיבות. אם אתה רוצה ללמוד לפתח משחקים - תלמד להשתמש בטיילז. אתה כבר עכשיו מודע לזה שאתה צריך להשתמש בזה, אז למה להיות כל כך אנטי? אף אחד לא אמר שלפתח משחק זה קל ופשוט. כולנו כאן כשאנחנו עובדים על משחקים נתקלים בהרבה בעיות, אבל בכלזאת אכפת לנו מהאנשים שהולכים לשחק - ולכן אנחנו דואגים שיהיה להם קל להפעיל את המשחק שלנו. אם זה לא פשוט, הם לא ישחקו. כולנו פה מקבלים את זה. מחקת את הקובץ להורדה, אז אני לא יכול בכלל להוריד ולבדוק את המשחק. אבל גם אם כן יכולתי להוריד, לא בטוח שהייתי משחק בו. ביקשת מאנשים דעה, ושמת להם מכשול. הם התלוננו על המכשול והציעו לך דרכים להסיר אותו - ואתה בא בטענה שהם מוציאים לך את החשק כי הם מתלוננים על המכשול. אולי במקום להתלונן על האנשים שרוצים לעזור לך, תקח את ההערה החשובה שלהם(שלך נראת זניחה), תיישם את מה שהם הציעו לך, ואז תבקש את דעתם? כי כרגע יש אנשים שפשוט לא יכולים לשחק. מקווה שתיישם את מה שאמרו כאן. בהצלחה

bluexx

New member
לא אמרתי שאני לא אעשה

אמרתי שזה בהחלט סובל דיחוי. ואם אתה לא רואה בדו מימד באשר הוא גרפיקה מושקעת.... אין לי על מה לדבר איתך. אם זה רק הדו מימד שלי זה ניחא, זה היכולות שלי, אני לא גרפיקאי ולא מתיימר להיות. אבל מי שמזלזל באופן גורף בדו מימד לא יודע על מה הוא מדבר. לינק בתגובה אחרת שלי למטה אבל כבר מצאת אותו (אבל בשביל אחרים שידעו) אני לא נגד להשתמש בטיילס אבל בגבולות הסביר וכרגע הגעתי למסקנה שאפשרי לשמור על גדלי מפה סבירים לחלוטין ואפשר להחליף BMP לPNG אבל זה רק אם עושים את הקבצים עם פיקסלים בלתי נראים מובנים יש לך מושג איך עושים את זה בpaint? אין לי כוח להוריד פוטושופ X_X בכל מקרה עושה רושם שאפשר יהיה להסתפק בגדלים קטנים יחסית כשרוב מוחלט של המשקל מגיע מאפקטי קול שגם אותם נמצא כבר דרך למזער איכשהו

somebodddy

New member
אני מבין שמצאת דרך להשתמש בPNG

בחירה טובה. BMP גדול מדי, GIF תומך רק ב256 צבעים, וJPG עובד בעזרת איזו נוסחת פיזור שאמנם דוחס ממש טוב - אבל די פוגע באיכות כשמדובר במשחקים. בכל אופן, אני ממליץ לך להשתמש בתוכנה שנקראת Paint.NET. היא חינמית ולא שוקלת הרבה, והממשק שלה נוח. יש גם את המתחרה שלה, GIMP, אבל אני אישית לא אהבתי אותה(למה אני לא יכול פשוט למתוח מעגל כמו בתוכנת ציור נורמאלית? למה צריך לגזור את השטח שאני רוצה לצייר עליו עיגול, ולהפעיל פונקציה שמציירת מסגרת על כל השטח הנבחר או משהו כזה? למה להתחכם? למה?)

bluexx

New member
חזרתי לנקודת ההתחלה

הייתי בטוח שמצאתי מה הבעיה, פשוט הקומפיילר יכול לעבד בשבילי קבצי תמונה וכו', אז הייתי בטוח שאם הם יבואו עם רקע בלתי נראה מראש ואני אגיד לו להיות בשקט ולהשאיר את הקובץ איך שהוא אז כמו הmp3ים שחזרו לגודל אנושי , גם הPNG ישאר באותו גודל רק שזה לא היה המקרה.... (ואתה לא רוצה לדעת פי כמה התנפח לו הPNG ששקל עוד פחות מהJPG לפני הניפוח המטורף) אז אני חוזר לחיפושים מה שכן כשהקבצים עוברים לRAR, אם התמונה היא PNG היא מתכווצת הרבה יותר מאשר הBMP ואז יש הבדלים שעוד סבירים יחסית אבל זה רק בהורדה לא במקום שזה יתפוס על המחשב

למעלה