משו על ישראל!

SupermanZW

Well-known member
רק שאלה אחת שכחת לשאול קודם

האם המדינה מקיימת את המטרה שלשמה הוקמה? זה נורא נחמד לומר שנלחמים כדי להשיג מדינה, אבל צריך לקחת את זה צעד קדימה ולשאול האם המדינה היא מטרה או אמצעי? אז אני רואה במדינה אמצעי, וביחסי האזרח והמדינה יחסי גומלין, האזרח ממלא את חובותיו האזרחיות כלפי המדינה והמדינה דואגת לזכויותיו ולבטחונו, אם אחד הצדדים מפר את יחסי הגומלין האלה גם הצד השני לא מחוייב כלפיו. כל אדם רוצה לחיות טוב ולחוש ביטחון במדינתו, אז חלק ניכר מאיכות החיים תלוי באדם עצמו, בכישוריו ובהשקעתו, יש חלקים התלויים במדינה, אך בטחונו של אדם תלוי בעיקר במדינה וביכולתה לסכל נסיונות לפגוע באזרחיה, לכן אפשר להבין ואף להצדיק אזרחים שעוזבים מדינה מסיבות בטחוניות (וגם מסיבות אחרות), טבעי שכל אדם רוצה להשיג את הטוב ביותר עבור מה שהוא נותן, ובאותה מידה אפשר להבין ולהצדיק את אלו שנשארים, וסביר שאלו שנשארים נשארים כי הם חיים במקום המתאים ביותר עבורם אשר עונה על ציפיותיהם.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני לא מכירה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אף אחד שעזב בגלל פיגועים.
אם יום אחד אני אעזוב, זה בהחלט לא יהיה השיקול שיגרום להחלטה שלי. אה- וכמובן אם אני אעזוב זה לא יהיה לארץ המוצא שלי
במובן מסוים כל פיגוע רק מחזק את הזיקה שלי לארץ, מעורר בי את החשק להמשיך בחיים שלי, זאת התגובה הפרטית שלי, או אפילו אפשר לקרוא לזה נקמה. זה מאוד מצער אותי שאנשים נפגעים, ואנשים נהרגים. זה נורא. זה כואב. אבל זה חלק ממה שיש לנו כאן במדינה, לצד הרבה דברים טובים. הנושא של עזיבה לא ממש רלוונטי לי, אבל אני מרגישה שאם האדם אוהב את המדינה שלנו, הוא לא יהגר מכאן בגלל פיגועים. הוא ילחם את המלחמה הפרטית הקטנה שלו. מי שלא מרגיש שייך לכאן, אולי באמת יגיד לעצמו "מה לי ולמקום הזה.. למה לי לסבול את כל הפיגועים ?..." ואז המצב הבטחוני בהחלט יכול להיות שיקול לעזיבה. כשהיה את הפיגוע בדולפינריום, שאני מניחה שהוא יותר קרוב פה לליבכם, ובכלל- עם כל הצער- יום אחריו, יצאתי. מקומות הבילוי היו ריקים. זאת כניעה. אנשים- אל תוותרו על החיים שלכם. גרוע מזה אין. אם אתם מפחדים, והמצב משנה לכם את השגרה, אולי באמת תמצאו את הסיבות לעזוב . אבל אם אתם נשארים, אל תוותרו.

Kingeh

New member
כשאני אעזוב את הארץ

וזה כנראה יהיה בעוד כשלוש שנים אם הכל ילך כמו שצריך... זה לא יהיה מסיבות של טרור ובטחון. גם לא מסיבות כלכליות או שום דבר.

הקיובה

New member
אני חושבת ש...

בתור אחת שאיבדה חברה בפיגוע אני יכולה להגיד לך שאני אישית רוצה לעזוב את הארץ אבל לא בהכרח מעניין הפיגועים אלא מסיבה אחרת בכול אופן אני מסכימה זה באמת מפחיד לצערנו אנחנו חיים במציאות כזאת שאנחנו צריכים לפחד בארץ שלנו וזה דבר נורא לפי דעתי אני חושבת שמיצד אחד יש סיבות מספיק טובות לעזוב אבל יש גם סיבות מספיק טובות להשאר סך הכול זאת הארץ שלנו אנחנו נילחמנו עלייה ואין לנו ארץ אחרת

גם דוד שלי נרצח באותו פיגוע../images/Emo7.gif

עוד כמה ימים שנתיים לפיגוע ואזכרה לדוד שלי
מה שמה של החברה שלך?

BillysGirl

New member
../images/Emo16.gif

אני לא מבינה איך אתם מתמודדים על מוות של חברים/בני משפחה, ועוד בגלל הערבים... אני מתארת לעצמי שעובר בכם גל של שנאה אולי אני טועה... אבל זה בטח ממש קשה... ואני מופתעת שאתם עוד בארץ לאחר המקרה... אני הייתי מפחדת מאוד... מאוד... אולי הייתי נשארת פה אבל עם חיים, לא אותו דבר...

BillysGirl

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לכל ההרוגים בפיגועים.. יהיה זכרם ברוך...

מוכר לי השם מן הסתם..=\

שיהיה זיכרה ברוך ושל הדוד שלי ושל כל הנרצחים
אני עדיין לא מאמינה שדוד שלי לא בחיים

הקיובה

New member
את צודקת../images/Emo70.gif ../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

גם אני לא מאמינה שחברה שלי לא בחיים,כשהייתי באזכרה שלה לא רציתי להאמין שהיא בקבר

גם אני ככה...

למרות שכואב לי אני עדיין בהרגשה כזאת שהוא כאלו בחוץ לארץ... היית באזכרה שעשו לפני חצי שנה שעשו שם במקום הפיגוע את הקיר לאזכרה??

הקיובה

New member
לא לצערי לא יצא לי להיות שם../images/Emo70.gif ../images/Emo10.gif

כן גם אני מרגישה ככה לגבי סמדר אני לפעמים חושבת שבטח היא בחוץ לארץ ולא באמת מתה

למעלה