תגובה
הרצון שלי הוא לחיות ולא רק לחיות אלא לחיות טוב, וחשוב לי שהמדינה בה אני אזרח הממלא את חובותיו האזרחיות תגן עלי ותדאג לי בעת הצורך. המדינה לא יכולה להגן עלי מחזרת הנאצים, להזכירך לולא היו הנאצים מנוצחים במלה"ע ה-2 הם היו מגיעים גם לפלסטינה המנדטורית והורגים את היהודים בה, ויותר מכך, הרבה יותר קל להשמיד עם שמרוכז במקום אחד מאשר אנשים רבים המפוזרים בכל מיני מקומות בעולם, תאר לך למשל שבתקופת מלחמת העולם השניה היו מרוכזים כל היהודים בגרמניה, סביר להניח שלא היה נשאר מהם זכר, דווקא בזכות העובדה שהם היו מפוזרים בהרבה מדינות אלה שהיו במדינות המרוחקות מגרמניה והשטחים שנכבשו ע"י הצבא הנאצי ניצלו. המדינה לא יכולה להגן עלי מרצח עם, היו עוד עמים עם מדינות שעברו רצח עם, להזכירך גם ארמניה לא הצילה את הארמנים מרצח העם שעברו (אלה ששרדו הם המעטים(. אני לא יכול לדעת האם תהיה עוד שואה או לא, איני חוזה עתידות, אך גם אם תהיה וגם אם לא, כלל לא נראה שיצראל יכולה להציל אותי ממנה, הרי אם ישראל אינה מצליחה לחסל טרור בלתי מתוחכם של עם פרימיטיבי אין לה שום סיכוי כנגד שואה שעלולה להתחולל ע"י עם מפותח ומתוחכם, ובכלל, אין שום קשר בין קיומה של מדינת ישראל להתחוללותה או אי התחוללותה של שואה בעתיד, אני רוצה להיות אופטימי ולהאמין שלא תתרחש שואה נוספת, אך להיות בטוח בכך לחלוטין לא אוכל. אני לא סומך על העולם שיציל אותי אם תהיה שוב שואה, במלחמת העולם השניה נהרגו 70000000 איש שהעולם לא הציל, בעלות הברית היו צריכות לפעול הרבה יותר מוקדם. מיליונים יכולים להירצח בישראל וגם בכל מקום אחר, אין שום הבטחה שזה לא יקרה, ואין לכך שום קשר לקיומה או חדלונה של מדינת ישראל, להזכירך, פצצת אטום אחת מהסוג המודרני יכולה למחוק לחלוטין את מדינת ישראל, פצצות האטום המודרניות בעלות עוצמה הגדולה פי מאה מזו שהיתה לפצצת האטום שנפלה על הירושימה, לכן אפשר דווקא לומר שככל שהיהודים יהיו מפוזרים על שטח רב יותר סיכויי הינצלותם יהיו גבוהים יותר. בהכללה קיצונית ניתן לומר כי אף אחת מהמדינות בעולם לא רוצה פלסטינאים וגם אף אחת לא רוצה יהודים, אך נכון לעכשיו המדינות אליהן מהגרים יהודים שומרות על זכויות כל אזרחיהן כולל היהודים והן אינן רואות ביהודים אזרחים סוג ב', ובכלל רוב המדינות בעולם מנסות היום להקטין את ההגירה אליהן, כך שנכון יהיה לומר שמרבית המהגרים אינם רצויים היום לרוב המדינות ואין אמת בטענה שרק יהודים או רק פלסטינאים אינם רצויים, ואם יהודי בעל ממון או בעל מקצוע מבוקש רוצה להגר למדינת הגירה יקבלו אותו בזרועות פתוחות למרות שהוא יהודי, ומרבית הסיכוי שאף אחד לא יבדוק בכלל האם הוא יהודי. כפי שאפשר להמציא עלילות דם על יהודים אפשר להמציא כאלה על כל קבוצת אנשים, רוב האנשים בעולם כבר לא קונים יותר את הבולשיט שבתעמולה האנטישמית ורוב האנשים בעולם אינם אנטישמים. ישראל לא מצילה יהודים וגם מדינות אחרות לא, מי שחושב שאם הוא מהגר הוא בהכרח מציל את חייו טועה וגם מי שחושב שאם הוא עולה לישראל הוא מציל את חייו טועה, אנו צריכים להיות הגיוניים ולהבין שלא משנה היכן נהיה תמיד קיימים הסיכונים שנמות מוות לא טבעי, אם כתוצאה מתאונת דרכים, תאונת עבודה, פיגוע, או סוג אחר של רצח. הגירה כשלעצמה אינה נובעת רק מסיבות בטחוניות, יש גם סיבות אחרות, ביניהן סיבות כלכליות, חברתיות, הזדמנויות, מנטליות, אקלים, חינוך, ועוד המון סיבות, כך שבאמת כל אחד צריך לבחור מקום אשר מתאים לו הכי הרבה וגם לדעת שאין מקום מושלם או מקום שיש בו רק יתרונות ומצד שני גם אין מקום שהכל בו רע או שיש בו רק חסרונות, אז כל אחד בוחר ע"פ הקריטריונים החשובים לו ביותר (וברור לי שיש קריטריונים שלא הזכרתי, אך לאנשים אחרים הם חשובים, ואיני מזלזל בחשיבותם עבורם).