מרגיש לא נוכח.

lightflake

New member
לא בדיוק

הטענה שאין אני מכוונת לאני האישי בלבד שהוא יציר הדמיון וניתן לראות שהוא משתנה, אמנם, יש אני אמיתי שאינו אישי ומתורגם מ"אטמן" ההינדי ל"עצמי" או "עצמיות" לא משנה התרגום, צריך להבין שמה שאדם חווה כעצמו באופן רגיל זה אותו עצמי אמיתי שהוא אוניברסלי שעליו מולבשת האישיות (אגו) שנרכשה במהלך חייו ע"י לימוד והפידבקים מהסביבה.

רמנה מהרישי הרי אמר: The I must remove the I yet remain I
כלומר שמדובר כאן על שני אני'ים שונים כביכול המחוברים זה לזה במצב הרגיל והתהליך ה"רוחני" אמור להסיר את השכבה המזוייפת שמכונה אני ואז האמיתי ישאר לבדו כשהוא אחד, כלומר רק הוא קיים באמת וממנו כל התופעות נובעות, לכן אתה תמצא עוד בכתבים קדומים את המשפט אטמן הוא ברהמן - כלומר העצמי הוא הבורא/האל, אין הבדל באמת.

lightflake

New member
אין לנחמה אפשרות להוכיח את זה

כמו במשחקי מחשב די אנד די, יש שם עוד לוחמים, יש שם עוד יצורים, יש שם גם מכולת שאתה יכול לקנות לחם, אז לטענתך זה מוכיח שהלחם והחיים של הלוחמים האחרים קיימים באמת אבל זה הכל חלק ממשחק מחשב שכולו בנוי סביב שחקן אחד אמיתי שהוא רק אתה, זה רק מראה לך שזו לא הוכחה לכלום, אתה מדמיין את העובדה שאם יש לחם במכולת אז יש מאפייה ואופים ומישהו שהביא את הלחם וכו', אבל מה שאתה יכול להוכיח הוא שיש לחם במכולת והלחם הזה ידוע לך באמצעות מידע שמגיע מהחושים שלך, ריח, טעם, מגע, מראה, וכל שאר החיים של המאפייה והאופים זה בדמיון שלך, אני לא באמת חושב שהם לא קיימים ואין להם חיים אני רק מציב את העובדות, החיים שלהם בעולמך הם רק מה שאתה מדמיין והקיום של "לחם" אמיתי שקיים בלי קשר אליך הוא גם רק פירוש של מידע חושי מסויים וברור שנוח לנו להאמין בהנחות האלו וזה מספיק טוב אם אתה מעוניין לאכול לחם אבל זה לא מספיק טוב בשביל חיפוש רציני אחר אמת מוחלטת
אם תפרק את הלחם למרכיביו תמצא שם מולקולות ותפרק אותם תמצא שם אטומים ותפרק אותם תמצא שם בעיקר ריק ומטענים חשמליים שמושפעים מהמודעות שלך אליהם... זה ה"לחם" שלך... בתאבון

גם במשחק מחשב

כל השחקנים קיימים בנפרד ובאופן ממשי ומה שהוא אשלייתי הוא הייצוג שלהם בממשק.
כלומר- קיימים אנשים מחוץ לך. ואם קיימים אנשים, מדוע שלא יתקיימו גם דברים? ובקיצור- קיים עולם מחוצה לך, ובמידה שיש אשליהלגביו - היא ביצוג שלו. כלומר- האשליה היא אצלך. העולם אינו אשליה אלא היצוג שלו בהכרה שלך הוא אשלייתי.
ההכרה שלך היא המייצרת אשליות בקשר לעולם הממשי מחוצה לך.
האשליה היא תנאי לחיים. כפי שטען ניטשה- אי אפשר לתפקד ולשרוד בעולם בלי אמונה טפלה בקיומם של גופים, קוים, משטחים, סיבות, תולדות, תנועה, תנוחה, צורה ותוכן.
אתה לא יכול להשיג "אמת" בלי שימוש באשליות הללו. האמת היחידה שאתה יכול להשיג היא באמצעות האשליות.
גם אם יש אמת מוחלטת- אין לך שפה חלופית שתוכל לעכל אותה.
אין לך קיבה לאכול את מזון האלים. גם אם איזשהו "מורה" יכול לתת לך הארה- אתה לא תוכל לקבל אותה.
שכח מאמת מוחלטת. אתה לא הולך לזנוח את האשליה. אין לך שום רצון אותנטי כזה. זה בלתי שימושי לחיים לחלוטין ואף מנוגד לחיים. אתה עובד על עצמך בעיניים.

lightflake

New member
לא דיברתי על משחקי און-ליין

אלא משחק שכולו תוכנת מחשב - זה בכל אופן הדוגמה שנתתי

לגבי השאר...

לילה טוב

גם במצב הזה

הדמויות פועלות ע"פ אלגוריתמים שמחקים התנהגות וחשיבה אנושית. יש להם אינטליגנציה ברמות שונות, בהתאם ליכולת של המתכנת. גם אתה, שנדמה לך שאתה היחיד שקיים, אינך אלא אינטליגנציה ברמה זו או אחרת. אין זה משנה אם הישויות הן וירטואליות- יש להן איכות מובחנת.
גם אתה אינטליגנציה, אמנם לא מלאכותית אלא טבעית, אבל ההבחנה הזו לא כ"כ משנה בתהליכים קוגניטיביים שהם זהים לחלוטין מבחינה איכותית במחשב ואצלך. האינטליגנציה שלך פועלת בדיוק כמו מחשב ולמעשה היא מחשב טבעי.
אז יש אינטליגנציות אחרות ממך- ואם יש אינטליגנציות אחרות- מדוע שלא יהיו גם צורות וחומרים ועולם ומלואו מחוצה לך?

lightflake

New member
אתה מפספס את כל הנקודה

אתה מרכיב תמונת עולם בדמיון
זה בסדר, אבל זה לא אמת ממשית, זה תיאור מחשבתי

lightflake

New member
המחשבה אודות אינטיליגנציה אצל אחרים

היא מחשבה שעולה אצלך
המראה או התחושה של "עצמים חיצוניים"
הם רק מראה או תחושה שעולים אצלך
וכך זה הכל תמיד רק אצלך ואתה מאמין שזה גם חיצוני ובונה תיאור על עולם חיצוני - שכולו רק בנוי ממחשבות שעולות אצלך
זה לא משהו שאתה יכול לצאת ממנו
כך שכל מה שאתה מכנה "עולם" זה תמיד רק בתוכך... זה הכל, לכן זה רק מעיד על קיומך, לא על קיום משהו חיצוני ממך

הסולפסיזם אינו תיאוריה מדעית

וזאת למה? כי הוא אינו בר הפרכה. אין דרך להפריך את האכסיומות שלו.
ע"פ הפילוסופיה של המדע המודרני- תיאוריה מדעית היא זו שמציבה תנאים להפרכה שלה.
אלוהים, למשל, אינו תיאוריה מדעית- אי אפשר לאשש או להפריך את קיומו (הכוונה לאל טרנסצנדנטי).
קיומם של אלפים קטנים ירוקים במימד השלוש מאות אף הוא אינו תיאוריה מדעית- מכיוון שאין שום דרך להפריך את התיאוריה הזו.
קיומו הבלעדי של האני או של התודעה- אינו ניתן להפרכה. משמע הוא אינו תיאוריה מדעית.
קיומה של המחשבה, לעומת זאת- הוא תיאוריה מדעית. המחשבה היא פיסית, ניתנת לשקילה ומדידה, מוגבלת בזמן ובמקום, מתרכבת ומתפרקת וכ"ו
לפיכך- כאשר אתה מנסה להתייחס למחשבה בכלים שאינם מתאימים לה, בכלים של תיאוריה בלתי מבוססת מדעית- אתה אינך יכול לקבל את הגושפנקא של המדעיות והחקירה האובייקטיבית.

חיצונית או פנימית- התיאוריה שלך אינה מדעית

ומי אמר שמדעיות היא חיצונית? מדובר על גושפנקא שנגזרת מתנאים מופשטים. זה יכול להיות על ידך, וזה יכול להיות על ידי מישהו אחר. מה זה משנה ע"י מי?
זה כמו שאגיד לך אם תטען ש2+2=5 מתמטיקאים טוענים ש2+2=4 ואתה תענה "אני לא מעוניין בדברי המתמטיקאים החיצוניים".
זה טיפשי- החוקים הניצחיים של המתמטיקה תקפים גם אצל המתמטיקאים וגם אצלך אם רק תבין אותם. החוקים הניצחיים של המתמטיקה כפויים על הכרתך.
גם החוקים של השיטה המדעית כפויים על הכרתך באם תבין אותם, בין אם תרצה ובין אם לא.
אם לא הבנת- זו רק בעיה שלך. לא בעיה של אחרים. יש אחרים קיימים מחוצה לך- ולהם אין בעיה להבין את השיטה המדעית. לך יש בעיה והיא אישית שלך.

lightflake

New member
אני לא מתעניין בתיאוריות בכלל

אני נושם...
פנימה...
החוצה...
חש את האויר על הפנים שלי
את האהבה בתוך הלב שלי
להיות מה שאני
רק זה מה שמעניין אותי

אתה שבוי בתוך התיאוריה ולא יודע את זה

לא מספיק לומר "אני לא מתעניין בתיאוריות".
התיאוריות, כמו כל התנועות של המחשבה, הן משהו שנתפסים בו, מזדהים איתו.
בכלל לא בטוח שאפשר להשתחרר מתיאוריות- אולי אפשר להשתחרר נקודתית- כל פעם מחדש מתיאוריה זו או אחרת.
על זה אני באמת ממליץ- לשים לב להיאחזות שלך בתיאוריות, להיות זהיר מאד בקביעה שאתה ללא תיאוריות.
אני לא רואה את הזהירות הזו אצלך- אתה משוכנע שאתה מעל ומעבר לתיאוריה. אתה לא. אתה ציפור שמזמרת את שירם (תיאורייתם) של אחרים. כשאתה מאמין לדברי המורים הרוחניים שלך- אתה בתוך העולם התיאורטי שלהם.
שיחרור מתיאוריות הוא מטרה מצויינת- אבל יתכן מאד שהיא בלתי אפשרית ואם בוחרים במטרה הזו זה מחייב גורל סיזיפי- לשוב ולבחון האם אתה שבוי בתוך תיאוריה.
החופש הרוחני אינו בר השגה- אלא הוא אידאה בעתיד הניצחי.
כל מי שטוען שהוא חופשי לגמרי ברוחו- משלה את עצמו, כולל המורים הגדולים ביותר, המוארים ביותר.
אם יש אבן בוחן למורה מואר- היא זו שהוא לעולם לא יטען שהוא מואר, לעולם לא יגיד- השגתי את השיחרור. השיחרור הוא יחסי. מדען כמו גלילאו בימי הביניים הוא משוחרר ברוחו יותר מהמאמינים הבטוחים שהעולם שטוח.
"נוח איש צדיק תמים היה בדורותיו" אומר הכתוב- בדורותיו, ואילו בדורנו היה עשוי להיות מוחזק כרשע.
אין צדיקות ותמימות מוחלטים.
ועוד דבר- כדי להשתחרר מתיאוריות הכלי אינו "לא להתעניין בתיאוריות" אלא להיפך- להקדיש את מלוא תשומת הלב לתיאוריות ולמהי תיאוריה בכלל, כדי שאפשר יהיה ללכת מעבר לתיאוריה.
אתה מצוי באיגנורנטיות לתיאוריה, איגנורנטיות (מלשון IGNOR, התעלמות) גם מתורגמת בתור בורות.
אם תהיה כנה עם עצמך תכיר בעובדה שאתה בוחר בבורות ולא בתודעה.
תודעת תיאוריות היא על תיאורטית. הבורות (ההתעלמות) היא תת תיאורטית. אתה, בדרך הבורות שלך, נתון בידי התיאוריות יותר מתיאורטיקנים שעוסקים בתיאוריות במודע.

lightflake

New member
עוד הסקת מסקנות קלוקלת

זה מה שקורה כשעסוקים רק בתיאוריות
לעומתך אני עסוק בתאוריות רק כשאני כותב פה
בשביל לחיות אין צורך בשום תיאוריה
כמו שכל פרפר ופרח עושים את זה מצויין

רק האדם הסתבך עם החשיבה, מזכיר לי את הסיפור על המרבה רגליים שפעם אחת צפרדע שאל אותו איך הוא הולך עם כל כך הרבה רגליים, איך הוא יודע בדיוק איזו רגל להזיז, מאותו רגע הוא לא הצליח יותר לזוז מילימטר

וודאי שיש צורך בתיאוריות כדי לחיות

אתה לא חי בטבע. פרפר מונחה ע"י האינסטינקטים.
האינסטינקים שלך לא יכולים להנחות אותך יותר, כנראה שהם לא יכולים לעשות זאת כבר עשרות מליוני שנים.
ההסתמכות על האינסטינקטים יכולה להיות חלקית בלבד- ודווקא בתחום שאתה שונא כ"כ- יצירת תיאוריות.
האינסטינקים משמשים לנו היום כמקורות למה שאנחנו מכנים "אינטואיציה", כלומר כייצרני תיאוריות שאותן אפשר לאשש או להפריך.
האינסטינקטים של בני האדם לא יכולים לתת הכוונה מלאה למצב שאנו חיים בו. אם תחיה בג'ונגל אז אולי, רק אולי, תוכל להסתמך על האינסטינקטים. אבל בהתבוננות בשבטים שחיים בטבע- גם הם משתמשים בחשיבה תיאורטית כדי לפתח כלים ומיני המצאות כדי לשרוד. למען האמת הם אפילו מאד מוכשרים בכך וחייהם תלויים בכך אף יותר מחיינו תלויים בכך כי אנחנו כבר ייצרנו סביבה מלאכותית שיש בה רשתות ביטחון כאלו שמתירות למוח שלנו להתנוון. אצלם- השימוש בתבונה הוא חיוני להישרדות ברמה יומיומית וקיומית. אצלנו- לא השימוש בתבונה חיוני להישרדות וגם לא השימוש באינסטינקטים. הנוחות גמרה אותנו.
לפיכך- אי ההתעניינות שלך בתיאוריות מעיד, לדעתי- על הניוון שלך ועל הניתוק שלך מהטבע. רק כשחשיבה תאורטית תהיה עניין של חיים ומוות- תיאלץ לעסוק בה ברצינות. כרגע אתה פשוט מקבל תיאוריות פשטניות של שרלטנים הודיים שלא תובעות ממך הפעלה של המוח. כך נוח לך. זה ניוון וזה הכי רחוק מהטבע שיכול להיות.

lightflake

New member
זה הכל תיאוריות

אז מה זה אם לא טבע? זה שסידרנו לנו קצת את החיים בצורה יותר נוחה זה לא שינה את הטבע, אדרבה! זה בדיוק ביטוי של הטבע שלנו, ציפורים בונים קינים על העצים, קופים משתמשים בענפים דקים כדי להוציא טרמיטים מהמחילות שלהם ואנחנו בונים בניינים מטוסים ומסכי פלזמה... אתה יכול לומר שזה הטבע בהתגלמותו המופלאה ביותר

יש הבדל עצום בין שימוש בשכל על מנת להשתמש בעולם לבין שימוש בשכל על מנת לדעת איך לחיות או להאמין לדימוי עצמי מחשבתי, זה כבר היפוך היוצרות וזה מוביל בסופו של דבר לחוסר הרמוניה (שמתבטאת כסבל) שהיא בתורה מובילה להשבת ההרמוניה בכל מיני דרכים (בין השאר גם מה שמכונה "החיפוש הרוחני")

והרי לך עוד תיאוריה

ההבחנה בין טבעי למלאכותי

היא תקפה. אמנם המלאכותי הוא סוג של טבעי, אבל הוא סוג מובחן.
אלו לא ניגודים אלא הטבעי הוא איבר מסויים בקבוצה של הדברים הטבעיים.
כך שיש משמעות לומר על משהו "מלאכותי", ויש משמעות לביטוי "טבעי" כאשר ברור שהקונוטציה היא "לא מלאכותי".
כאשר אדם מגיע לניוון מנטלי- זה "לא טבעי" במשמעות של מלאכותי מדי, תלוי בתנאים מלאכותיים באופן כזה שמתיר לו ניוון.
אם לא תפעיל את הגוף שלך הוא יתנוון. התנאים המלאכותיים של החיים המודרניים מאפשרים לך לא להפעיל את הגוף.
באותה מידה- הם מאפשרים לך לא להפעיל את השכל. "התעלמות מתיאוריות" שלך היא הזנחה פושעת של בחינה לוגית של תיאוריות, וקבלה אוטומטית של תיאוריות שיקריות של שרלטנים הודיים שאתה קורא להם מורים. זה ניוון וזה לא טבעי.

lightflake

New member
מאוד טבעי

אם החיים מאפשרים ניוון מסויים של הגוף (או חלק ממנו) אז זה טבעי וטוב, הטבע שומר על אופטימליות ושימור אנרגיה, יש אפילו איברים פנימיים שאומרים שהתנוונו אצלנו ביחס לקופים כתוצאה מסוג תזונה שונה וכו'.. לא נכנסתי לזה יותר מדי אבל זו לא הנקודה

הנקודה היא ש"מלאכותי" זו שפיטה שרירותית, אתה לא יכול להסתכל על עולם החי ולהגיד שבגלל השוני בצורת החיים שלהם ושלנו אז שלנו לא טבעית, האדם שונה משאר החיות וזה מתבטא בצורת החיים שלו, זה בערך כמו שהציפורים הראשונות הסתכלו על בעלי החיים האחרים ואמרו בינם לבין עצמם "אנחנו לא טבעיות כי כולם חיים על האדמה או המים ואנחנו עפות באויר..."
אין פה שום דבר לא טבעי, אתה נושם אויר, שותה מים ואוכל צמחים וחיות, כל תא בגוף שלך הוא תוצר של אבולוציה של מיליוני שנים ואתה יכול למצוא בו עקבות של יצורים חד תאיים קדמוניים שמתפקדים בשיא המרץ, זה לא משנה גם אם תעבור לחיות על הירח, אין לך אפשרות לברוח אפילו לשניה מהטבע, כי זה מה שאתה (במובן של הגוף), אפילו הרגשות שחולפות בך והמחשבות שעולות בך... אפילו המחשבה "זה לא טבעי" היא טבעית לחלוטין

אבל מה אני מדבר איתך על הגוף ? כל החוויה שאתה חווה היא 100% תודעה שלא אתה ולא אני יצרנו ואין לנו שום שליטה על המבנה שלה, איך מרגיש כאב? איך נראה אדום? איך התחושה של אויר ושל מים? אתה בראת את זה? אתה שולט בזה? מה שאתה מדבר עליו זה רק פני השטח, כאילו אתה מסתכל את העולם מבחוץ ובוחן את הטבע לעומת האדם, אבל אתה לא מחוץ לזה, זה רק דמיון, אתה ממש זה, ממש החוויה הזו עכשיו, ואתה תכלס לא שולט בכלום כי גם המחשבה שעולה בך "אני שולט" או "אני רוצה לעשות כך וכך" מי מעלה אותה בך? אתה ? וכשאתה ישן אתה שולט במה שמתרחש ואז מחליט מתי להתעורר?

אולי אני לא מבין מה זה אומר מבחינתך לא טבעי... בגדול זה נשמע לי כמו דפוס פסיכולוגי שנובע מתחושה פנימית לא ברורה ש "משהו לא בסדר" ואז יש כל מיני הסברים .... זה קצת כמו שהזקנים של כל דור תמיד חושבים שפעם היו זמנים יפים יותר... וש"הנוער של היום..." זה חלק מאותה תחושה פנימית של חוסר הרמוניה שנובעת תכלס מהעובדה שאנחנו לא יודעים מה אנחנו באמת כי אנחנו מאמינים באשליה אז ניתן לומר שזה איזשהו ניצן של התעוררות רוחנית (שלרוב לא מתפתח)

למעלה