מאוד טבעי
אם החיים מאפשרים ניוון מסויים של הגוף (או חלק ממנו) אז זה טבעי וטוב, הטבע שומר על אופטימליות ושימור אנרגיה, יש אפילו איברים פנימיים שאומרים שהתנוונו אצלנו ביחס לקופים כתוצאה מסוג תזונה שונה וכו'.. לא נכנסתי לזה יותר מדי אבל זו לא הנקודה
הנקודה היא ש"מלאכותי" זו שפיטה שרירותית, אתה לא יכול להסתכל על עולם החי ולהגיד שבגלל השוני בצורת החיים שלהם ושלנו אז שלנו לא טבעית, האדם שונה משאר החיות וזה מתבטא בצורת החיים שלו, זה בערך כמו שהציפורים הראשונות הסתכלו על בעלי החיים האחרים ואמרו בינם לבין עצמם "אנחנו לא טבעיות כי כולם חיים על האדמה או המים ואנחנו עפות באויר..."
אין פה שום דבר לא טבעי, אתה נושם אויר, שותה מים ואוכל צמחים וחיות, כל תא בגוף שלך הוא תוצר של אבולוציה של מיליוני שנים ואתה יכול למצוא בו עקבות של יצורים חד תאיים קדמוניים שמתפקדים בשיא המרץ, זה לא משנה גם אם תעבור לחיות על הירח, אין לך אפשרות לברוח אפילו לשניה מהטבע, כי זה מה שאתה (במובן של הגוף), אפילו הרגשות שחולפות בך והמחשבות שעולות בך... אפילו המחשבה "זה לא טבעי" היא טבעית לחלוטין
אבל מה אני מדבר איתך על הגוף ? כל החוויה שאתה חווה היא 100% תודעה שלא אתה ולא אני יצרנו ואין לנו שום שליטה על המבנה שלה, איך מרגיש כאב? איך נראה אדום? איך התחושה של אויר ושל מים? אתה בראת את זה? אתה שולט בזה? מה שאתה מדבר עליו זה רק פני השטח, כאילו אתה מסתכל את העולם מבחוץ ובוחן את הטבע לעומת האדם, אבל אתה לא מחוץ לזה, זה רק דמיון, אתה ממש זה, ממש החוויה הזו עכשיו, ואתה תכלס לא שולט בכלום כי גם המחשבה שעולה בך "אני שולט" או "אני רוצה לעשות כך וכך" מי מעלה אותה בך? אתה ? וכשאתה ישן אתה שולט במה שמתרחש ואז מחליט מתי להתעורר?
אולי אני לא מבין מה זה אומר מבחינתך לא טבעי... בגדול זה נשמע לי כמו דפוס פסיכולוגי שנובע מתחושה פנימית לא ברורה ש "משהו לא בסדר" ואז יש כל מיני הסברים .... זה קצת כמו שהזקנים של כל דור תמיד חושבים שפעם היו זמנים יפים יותר... וש"הנוער של היום..." זה חלק מאותה תחושה פנימית של חוסר הרמוניה שנובעת תכלס מהעובדה שאנחנו לא יודעים מה אנחנו באמת כי אנחנו מאמינים באשליה אז ניתן לומר שזה איזשהו ניצן של התעוררות רוחנית (שלרוב לא מתפתח)