מרגיש לא נוכח.

ינוקא1

New member

neophile

New member
לגבי המלצות

אני אגיד לך למה כולם פה וגם אני מעדיפים שלא לתת לך המלצות ספציפיות ומחייבות ועכשיו אני אדבר בשמי .. מנסיוני זה לוקח זמן עד שאנחנו מתפקסים על דרך מסויימת ומוכנים להתחייב לה .

יש הרבה חוסר ודאות וספקות ואתה לא בטוח מה נכון לך ומה לא , כל המידע הזה הוא חדש מאוד ולמרות שאתה מאוד רוצה שינוי בחיים באמצעות המידע הזה , אתה לא מבין מה לעשות .

לכן בתור התחלה הייתי ממליץ לך למצוא מישהו שיעזור לך וילווה אותך ושיתן לך הדרכה ראשונית .

Polanka

New member
המלצה

בכל סיטואציה שלא דורשת ממך יותר מדי ריכוז, פשוט תפנה את תשומת הלב שלך לחושים.
תתחיל מחוש השמיעה למשל. פשוט תתרכז במה שאתה שומע מסביבך, מבלי להתייחס למשמעות של מה שאתה שומע, כלומר מבלי לתת שמות לדברים ולנסות להבין מה בדיוק אתה שומע, אלא פשוט להתרכז בצלילים בעצמם, כמו כשמקשיבים למוזיקה.
תמשיך לחוש הראייה, ותתרכז בצבעים שאתה רואה. אל תתייחס יותר מדי לצורה של הדברים שאתה רואה, אלא בעיקר לצבעים. ואל תתמקד בדבר אחד שאתה רואה אלא תשתדל לשים לב לכל התמונה כולה שאתה רואה באותו הרגע.
אותו דבר אפשר לעשות עם ריח, טעם (כשאתה אוכל למשל), ומגע.
אחרי שאתה מצליח להתרכז בחוש אחד, אתה יכול לנסות להתרכז בכמה בו זמנית, ועדיף בכולם בו זמנית (חוץ מטעם שבדר"כ לא כל כך רלוונטי, אלא אם כן אתה אוכל).
תעשה את זה בכל הזדמנות שיש לך שאתה לא עסוק במשהו שדורש ריכוז.
מן הסתם עדיף ללכת לטיול בטבע ולעשות את זה, אבל אפשר בכל מקום.
זה תרגול שמאוד עזר לי "לצאת מהראש שלי" (ככה קראתי לזה).

למה לך לשנות משהו?

למה שלא תחיה לך במישור זמן משלך ותעשה דברים במישור הזמן הזה?
האספסוף מחובר להווה. נפעל ע"י רשמים מיידיים.
פעולה אמיתית היא במישור זמן גבוה. אין צורך להתרגש מרשמים חולפים.
לא כל בועה צריך לנפץ. כדאי להיות מודעים לסכנות של הבועה ולנסות לאזן אותה. אבל המהות של הבועה היא חלק מההוויה של להיות אדם חושב.
בקשר למדיטציה- שיטות מדיטציה מנתקות עוד יותר. אם אתה כבר מנותק- אתה לא צריך אותן.
אין דרך להתחבר למציאות. מהי המציאות??? ההווה אינו המציאות. ההווה הוא פיקציה מחשבתית ואף אחד לא פגש בו. אם מנסים לפגוש בהווה מגלים שהוא עבר מת. אז ההווה לא קיים, והעבר מת. העתיד הוא השלכה של העבר, ולכן גם הוא מת. מושגי הזמן שלנו דפוקים מהיסוד, אין למחשבה שום נגיעה בזמן, והשימוש היחיד שלו הוא בתיכנון מעשי של מטרות פרקטיות.
אם יש בך קו אוטיסטי באישיות אז במקום להילחם בו אולי כדאי שתנסה להפיק ממנו את המיטב.

lightflake

New member
תכלס אם יש לך דעה כל כך שלילית על מדיטציה

מה יש לך לחפש פה?
תחשוב שמישהו מתנגד למוסד הנישואין אבל כל הזמן נכנס לפורום חתונות כדי להגיד לאנשים שחתונה זה רעיון מטומטם...

וממילא מעולם לא ניסית ברצינות למדוט כך שכל הדיעה הזו חסרת כל תוכן ממשי, ומה לעשות, סתם להתנגד למהותו של פורום כדי לנסות להראות כמה שאתה חכם רק בשביל לקבל קצת תשומת לב זו התנהגות טרולית...

לך יש דעה שלילית על מדיטציה

אני מתנגד (או ליתר דיוק מסתייג) לשיטות מדיטציה, שהן ההיפך הגמור ממדיטציה.
לדעתי- מדיטציה ושיטה זה תרתי דסיתרי.
אם אין לך יכולת להכיל את הדעה הזו- אתה לא חייב לענות לי. אתה בטח שלא מוכרח לשים לי אייקונים של טרול, או אייקונים של אנלייק. סע, חביבי, סע.

לא, זו הדעה שהבעתי אינספור פעמים

אפשר לומר שכל דברי בפורום הזה מושתתים על הדעה הזו:
שיטה ומדיטציה זה סתירה במושגים.
כאשר אתה מצדד בשיטת מדיטציה, אתה מתנגד למדיטציה.
זו דעתי. אתה לא חייב לקבל אותה. אתה לא חייב להבין אותה. אבל לא אתה תקבע שהיא "התחכמות מיותרת".

neophile

New member
ניסית פעם צ'י גונג ?

אפשר להגדיר צ'י גונג כמדיטציה בתנועה או "מדיטציה יאנגית" בעוד שמדטיציית ישיבה היא "יינית" , תרגול של אי-עשייה אפשר לומר .

ואתה יכול לתהות איך אפשר לתרגל אי עשייה הרי עצם התרגול זאת עשייה אבל השאלה היא - מי הוא העושה ?

העושה של המדיטציה האקטיבית והעושה של המדיטציה הפסיבית הם אותו העושה שניתן להגדיר אותו כ"עשייה" לשם ההבחנה מהמצב הרגיל של עשייה ואי עשייה שבאים "מצד המיינד".

אתה לא יושב למדיטציה אלה ישנה ישיבה ואתה לא עושה תנועות אלה רק ישנה תנועה - וישנו עד .

ראוי לציין שעל פי כל המסורות העד הוא לא בגדר העושה האמיתי , אלה זה מעין שלב ביניים .

lightflake

New member
אתה שוב טועה בפורום

זה לא פילוסופיה, מבלי לנסות הדיעה שלך ריקה לגמרי
לא דובר כאן על תיאוריות של האם הפרקטיקה ממש *עושה* את המדיטציה או שהיא רק *מאפשרת* את התנאים החיצוניים (ובעיקר הפנימיים) שמאפשרים ייתכנות גבוהה למדיטציה להתרחש, או שהיא בכלל רק עוזרת להשקיט את המחשבות ובכך מאפשרת לתשומת לב למצב של מדיטציה שקיים בין כה וכה ברקע של כל חוויה, או כל תיאוריה אחרת שתבחר להסביר איתה... לכן הדיעה שלך כאן היא התחכמות מיותרת לכל הפחות, השאלה הייתה האם באופן כללי בכלל ישנם דרכים שמאפשרות להיות נוכח יותר במציאות (או פחות שאוב אל עולם המחשבות), אז להגיד שזה לא אפשרי ושאין שיטה שמאפשרת את זה וששיטות מדיטציה עושות רק ההיפך מזה פשוט מעיד על בורות ויהירות

לכתוב בפורום מדיטציה: "תסתכלי על המודטים- הם מבולבלי שכל, אין להם חדות, אין להם סיבולת, אין ריכוז, אין כוח רצון.... רוצה ריכוז וערנות? לכי לחדר כושר. רוצה להיטרלל? עשי מדיטציה." זו התנהגות טרולית

אני לא חושב שיש צורך שאתרץ לך

את הרציונל מאחורי ההודעות שלי. אם דעתך לא משגת אותו- אני לא אחראי לכך. לפעמים יש לבחור בדרך הקשה ולחשוב בחריצות. לא לכל דבר יש שיטה. לא למדיטציה, וגם לא להבנת הנקרא. אתה יכול להאמין בשיטות וגימיקים מצידי ואם יתמזל מזלך ותתאכזב סופית- זו תהיה התחלה של משהו חדש.
כל שאתה רוצה הוא להגן על אמונתך הקנאית בשיטה כדי להמשיך את התנועה של החיפוש הרוחני העקר. אני לא מייצג את אמונתך ואני לא בא להגן על החיפוש הרוחני שלך.
אני אפילו לא מנסה להרוס לך את האמונה בשיטות ולא את הדעות הקדומות על מדיטציה. מצידי, כאמור, תמשיך להאמין בטעויות.
מה שאני כן מנסה לעשות- זה להתבונן באידאה של המדיטציה (כפי שאני תופס אותה) ולגזור ממנה גזירות לגבי נושאים שעולים אצלי או אצל דוברים אחרים.
אתה, כאמור, יכול שלא להסכים, או להסכים, לנסות להבין, לא לנסות להבין, להתעלם או להתרגז.
אני חושב שאתה מפחד מההגות בכיוון הזה שאני מציע- שמדיטציה אינה שיטה, ואין לה שום קשר לשיטה.

lightflake

New member
אתה טענת בעצמך

שאדם יכול לחקור את התנאים בהם התרחשה מדיטציה ואז לנסות לשחזר את התנאים בתקווה להגדלת הייתכנות שמדיטציה תתרחש שוב
אז אל תגיד שאין שום קשר לשיטה, פשוט אתה מדבר על דרך מאוד מאוד פרימיטיבית ואנחנו כאן מדברים על שיטות שעברו ליטוש של אלפי שנות נסיון של מודטים רבים במהלך ההיסטוריה. זו לא בושה כלל ללמוד מכל הנסיון האנושי האדיר הזה ולהשתמש בו ולהתנסות בשיטות שזוקקו וזה הרבה יותר חכם מלנסות לאכול שווארמה כי במקרה נפלה עלי מדיטציה בזמן שאכלתי שווארמה (דוגמה שלך).

אלו לא שיטות למדיטציה

אלא שיטות לפיתוח כושר זה או אחר- ריכוז, יצירתיות, תודעה וכ"ו
כל השיטות הן בתחום המחשבה. מדיטציה מתחילה היכן שאין מחשבה.

וודאי שיש כזה דבר

"זכירה עצמית" אצל גורדייף, ויפאסנה של גואנקה, מיינדפולנס ועוד לא מעט שיטות- שמפתחות (או מטפחות) את התודעה.
תודעה = ידיעה עצמית, מיפוי וזיהוי של התיפקודים הקוגניטיביים.
אם אתה לא מבין אפילו את זה אני לא בטוח שיש לנו בסיס לשיחה.

lightflake

New member
טיפוח זה לא שווה ל"פיתוח"

ידיעה עצמית במובן של תודעה זה לא שווה ל"מיפוי וזיהוי של התפקודים הקוגניטיביים"

באמת אין לנו בסיס לשיחה כי ניכר שכל הידע שלך אינו מבוסס על ניסיון

ואגב התנסות

הנחת היסוד שלי מבוססת על התנסות אישית שלי בעובדה שחשיבה, כל חשיבה, "שוברת" את התפיסה הישירה של המציאות.
אם תהיה לך התנסות כזו- ברורה וצלולה וחד משמעית, אולי יהיה אפשר לדבר איתך על מדיטציה.
כרגע- אתה מדבר בשם תיאוריות שלא אתה הגית, שיטות שלא אתה פיתחת, והנחות יסוד שלא אתה חווית.
כל דבריך הם שיכפול חסר מקוריות של "סמכויות רוחניות" ששובות את ליבך חדשות לבקרים. אין לך נקודת מוצא מהימנה להתחיל לחשוב על הנושא העמוק של המדיטציה.
וכשאני מעלה בפניך את האפשרות שיש נקודת מוצא כזו, אפורה ומשעממת ככל שתהיה- שהיא שמדיטציה מתחילה במקום שבו אין "שבירה" של התפיסה הישירה של המציאות, מקום שבו אין מחשבה, אז אתה פוסל זאת על הסף.

lightflake

New member
מתי פסלתי את זה על הסף?

הרי זה ברור ונאמר פה מאות פעמים, מקום שבו אין מחשבה, אין שבירה של התפיסה הישירה של המציאות, שם יש מדיטציה, ממש לא רעיון מקורי שלך, וכל השיטות למדיטציה הן דרכים מעשיות להיות במצב הזה אתה לא מתעניין בתכלס אלא רק בתיאוריות, אז יופי הגעת למסקנה מסויימת, מה זה נתן לך? לי אין שום בעיה ללמוד ולהתנסות, ממש לא " "סמכויות רוחניות" ששובות את ליבך חדשות לבקרים" אלא הכרת תודה כנה על דבר שניתן לי מאדם שאפילו כלל לא מכיר אותי, וכיוון שמדובר על לימוד מעשי שמשנה את חיי באופן מוחלט, זה פשוטו כמשמעו הדבר החשוב ביותר שניתן לי בחיי... אז אם לדעתך זה בזוי שאני רוחש לאותו אדם זר כבוד, זו רק בעיה אישית שלך...

למעלה