מרגיש לא נוכח.

כאמור

המלאכותי הוא איבר בקבוצה של הטבעי, כך שאתה שב וחוזר על טיעון שכבר עניתי לו.
אם אתה רוצה להתנוון- זבש"ך. אני רק מציין בפניך שקבלה אוטומטית של התיאוריות של שרלטני הרוח והזנחת בחינה לוגית של תיאוריות בכלל- פירושה ניוון של היכולות הטבעיות שלך.

lightflake

New member
קבלה אוטומטית?

אני כבר 13 שנה קורע תתחת במדיטציות רק כדי להוכיח לעצמי מעבר לכל ספק את אמיתות דבריהם, ועדיין התהליך לא הסתיים... אז על מה אתה מדבר ? אני רואה אותך עדיין עסוק רק בפני השטח של הדברים (פילוסופיה, הבנות שכליות) ולא מסוגל לראות טיפל'ה מעבר לזה אז אתה חוזר על המנטרות נגד "שרלטני הרוח" בלי שום יכולת להבחין בין שרלטן לער, אז יאללה... תמשיך להנות, על מה אנחנו מדברים בכלל? יש איזו מטרה לכל הדיון הזה או שזה רק עוד בלבול מוח ?

קבלה אוטומטית- בלי בחינה לוגית

כדי לבחון את התיאוריה באופן לוגי- יש להפעיל את המוח ולעסוק בה באופן ה"שיטחי" כפי שאתה מכנה אותו.
אתה אולי חושב שאתה נמצא מעבר לחוקי ההיגיון. זה האגו שלך. אני לא רואה איך תיתכן התפתחות רוחנית אצל מי שמדמיין שהוא יכול לוותר על חשיבה ביקורתית.

lightflake

New member
בדיוק הפוך

כל עוד אתה לא יוצא מחשיבה על שלל גווניה ("ביקורתית" זה נשמע ממש טוב אה?) אתה נשאר בתוך אותו מבוך קטנטן של פני השטח ולא מתחיל להעמיק מעבר למחשבות
מדיטציה זה מעבר למחשבות, נדמה לי שאפילו אתה אמרת את זה
אז מה תעזור חשיבה? איזו מין תרמית זו?

אם אתה לא מוכן לשבת על התחת שלך ולתת צ'אנס למשהו מעבר לחשיבה אז לעולם תשאר כלוא במשחקים הלוגים האלו, על זה נאמר, נטי נטי, לא זה ולא זה, כל מה שהמחשבה אומרת לך - זה לא זה

בהצלחה

אתה לא יוצא מחשיבה

אתה מקבל תכני חשיבה מסמכויות.
אמונה בדוגמות של סמכויות היא סוג של חשיבה. סוג נחות, נטול ביקורת.
לעומת זאת- חשיבה נעלה היא ביקורתית.
ושוב- אתה לא נמצא מעל ומעבר לחשיבה. אתה בתת חשיבה.

lightflake

New member
אתה חוזר על זה כמו מנטרה

אבל זה שטות
נכון ששמעתי מורים מסויימים שקיבלתי את הצעתם לגבי לנסות את מה שהם מציעים על מנת לראות בעצמי מה נמצא מעבר לחשיבה (מדיטציה)

ואראה כי טוב...

אתה מקבל הנחות יסוד בלתי מבוססות

כמו קיום הברהמן, כמו קיומו של "אני אמיתי", כמו כל מיני עקרונים ראשונים של דתות המזרח.
זה עקרוני אמונה. אמונה ותו לא. אמונה היא חשיבה נחותה בלי ביקורת.

lightflake

New member
ממש לא!!!!!

כל מה שקיבלתי זה הצעה של אושו (שקראתי לפני הרבה שנים) שאמר "אל תאמינו לאף מילה שלי, תנסו ותראו בעצמכם" ואז ניסיתי וראיתי שיש הרבה הרבה מעבר למחשבות אם אתה רק יושב בלי לעשות כלום

אין ברהמן אין אטמן אין אלוהים ואין נשמה, אין כלום, הכל מושגים שהיום אני מרשה לעצמי להשתמש בהם רק בשביל הנסיון להסביר קצת כדי להרגיע את האובססיה של השכל להבין... רק כדי להגיע למצב של שיוויון נפש שיאפשר להתחיל לנסות

שכח מכל התיאוריות

lightflake

New member
ושלא יהיו טעויות, רוב הגורואים באמת שרלטנים

במיוחד בהודו זה כל כך נפוץ וכל כך שקוף וההודים די פתיים בעניין הזה, לא חסרים שם גורואים שמוציאים מהשרוול צמידים ומטבעות ויש להם עשרות אלפי מאמינים
מה לעשות, טבע האדם, במקום שבו יש אפשרות לנצל אחרים יהיו אלו שיעשו את זה, והדתות הם הכר הכי פורה לזה... זה עדיין לא מצדיק לזרוק את התינוק עם המים...

אני לא חושב שיש משמעות רבה היום ...

להציב את המדע, שאתה בודאי מדבר עליו, כשיטה הקובעת מה אמיתי ומה לא ... זו גישה מיושנת, והיא נפוצה משום שהבערות תמיד נפוצה.
כמו במקרים רבים ואחרים בתולדות האנושות, עדיין ישנם אלו שלא מסוגלים להביא בחשבון אפשרות, שהקרקע המדעית המוצקה שבנו בעמל רב תחת רגלייהם, אינה כה מוצקה כאשר היא נמדדת מנקודת ראות עמוקה ואמיצה יותר. בו בזמן חבריהם, מדענים אף הם, מתקדמים אט אט להכרה כי קרקע זו היא אשליה שפשוט נוח להאמין בה.
כשאיינשטיין וחבריו התחילו לדבר על מציאות אחרת, קמו רבים וזעקו - 'אבל לפי ניוטון זה ככה וככה וככה ... ניוטון אמר ... ניוטון הוכיח וכו...' אחר כך הסתבר שחוקי ניוטון טובים על מנת להסביר את המציאות ברמה מסויימת, אבל הם לא מספקים על מנת להסביר את המציאות ברבדים עמוקים יותר שלה.
מה שעומד היום בחזית המדע היא - מכניקת הקוונטים.
אחד האתגרים שהיא מציבה כאקסיומה, הוא העובדה, שבתהליך הוכחה והפרכה לא ניתן להפריד באמת בין הסובייקט לאובייקט הניסויי שלו.
כלומר קיומו של תהליך הוכחה והפרכה במציאות קוגניטיבית סותר למעשה את רעיון האובייקטיביות.
במילים פשוטות מכניקת הקוונטים קובעת באומץ רב שכל הסיפורים של המדע עד כה בדבר מציאות אובייקטיבית הניתנת למדידה, הם שטויות שנוח להאמין בהן.

מלבד זאת ... גם על פי מה שאתה כותב, קיום המחשבה אינו תיאוריה מדעית, מאחר ואין היא יכולה להציב תנאים להפרכתה שלה וזה בדיוק הקוגניטו של דקארט

המשך השיחה המרתקת הועבר לשרשור חדש!!

מפני שכבר התחיל להיות קשה לעקוב פה אחרי השיחה.

כולם מוזמנים לעבור להמשך השיחה בשרשור החדש.

ובכלל, להבא, כששרשורים מתחילים להידחק לצד העמוד באופן שמקשה על הקריאה, אפשר לשקול לפתוח שרשור חדש ולהמשיך בו את הדיון...

lightflake

New member
נקודה נוספת כבר הזכרתי קודם לכן

ששיטה נכונה אינה מוגבלת למחשבות (אף אם היא מתחילה בעזרת שימוש במחשבות)

תודה גם בשמי על המשוב הגלוי הזה

לא תמיד אנחנו מבטאים את היופי שאנחנו רואים

וזה כל כך נהדר לפעמים כאשר אנחנו כן

זה לא נכון אתה עובד על עצמך

אתה כן מחובר למציאות. אתה בראש שלך במחשבות שלך וזה חלק מהמציאות. אתה לעולם לא "מנותק מהמציאות" כי המציאות זה הכל!
ואם אתה מבין את זה אז הדבר שנותר לך להתבונן עליו זה המערכת השיפוטית שלך ששופטת מה זה מציאות ומה זה לא, ומשם להפנות מבט אל עבר הרצון שלך שמעדיף מציאות אחת על פני מציאות אחרת.
בקיצור.. תתחיל מלהיות יותר אמיתי עם עצמך ולדייק יותר בדברים ברמת כל מילה ומשפט שיוצא לך מהפה, זה יקדם אותך הרבה.

lightflake

New member
אם הכל זו מציאות

אז גם התחושה שאני לא מחובר למציאות היא חלק מהמציאות

מחשבותיו, במקרה זה, הן רק כלי תקשורת איתנו.

"לפעמים אני מרגיש כאילו אני חי בתוך הראש שלי, כאילו אני לא באמת מחובר למציאות שקוראת סביבי".

פילוסופוס מצביע על חוויה סובייקטיבית מסויימת של ניתוק.

הוא לא דיבר על "המציאות" באופן גורף בהכרח, אלא יותר על חוויה אישית מסויימת, שאחד מהיבטיה הינו ניתוק מסויים מהסובב אותו חיצונית.

ואגב, אם כבר מדברים, אז גם בתור מנהל הפורום וגם בתור משתמש בפורום, אני מעריך את נוכחותך כאן ואשמח מאד שתתרום כאן אפילו יותר מהידע והחוכמה המופלאים שלך (קלטתי אותך, מה לעשות
).

yosilavishiatsu

New member
מנוחה ערה בנשימה הטבעית

שלום רב לפילוסוף
ביטאת יפה את מה שקורה לכולנו בתודעתנו בעולמנו המהיר שמשתנה ללא הרף
מדטציה היא כלי אפקטיבי במיוחד לנטרול השדרן שלקח בעלות מלאה על מחשבותינו
אני מתרגל מדטציה למעלה מעשרים שנה ויכול להעיד שזוהי דרך פשוטה ומהירה לחיבור פנימי וחיצוני
עיקר הענין הוא להיות במצב שבו הפנים והחוץ מתאחדים
המדטציה הפשוטה מעודדת לקחת בכל יום מספר דקות בהם אתה יושב בגב זקוף-אפשר גם על כסא בעינים עצומות ומכוון את תשומת לבך לנשימה הטבעית
למעשה הנשימה שלנו היא הביטוי של הקשר ביננו לבין העולם החיצון
בכל נשימה אנחנו מכנסים את החוץ פנימה ובכל נשיפה אנחנו מוציאים משהו מתוכנו החוצה
הנשימה תמיד מתרחשת ברגע זה ולכן מיקוד בנשימה לאורך זמן מתרגל את יכולתנו להוות את מה שמתרחש עכשיו ובאופן הדרגתי הסיפורים שמסופרים בראשנו תופסים מקום נוח איפהשהוא מאחור
ה-mind שלנו לא אוהב ככ בהתחלה את נסיוננו להיות ברגע הזה
הוא רגיל לשייט בין העבר לעתיד מתוך רצונו לדאוג לנו זוהי מערכת הגנה שקצת יצאה מכיוון
ולכן בעודנו מתרגלים מנוחה ערנית בתוך הנשימה הטבעית המחשבות מתגברות והופכות דחופות יותר ויותר בהתחלה
כל שעלינו לעשות הוא לכבד את מחשבותינו (אם ננסה לבטל אותם הם פשוט יתגברו)לפתח איזו גישה חדשה המקבלת אותם כרעיונות ולחזור להתרכז בנשימה הטבעית
בשבועות הראשונים זה יכול להרגיש כמאבק אך ככל שתתמיד תמצא שקט נעים ונוכחות ערה למה שקורה עכשיו
הפילוסופיה המזרחית יוצאת מתוך ההבנה כי אני אתה וכל השאר מחוברים ולכן שיא האושר שלנו קיים ביכולתנו לדאוג לעצמי משפחתי חבריי וכל אשר קיים באותה גישה מיטיבה
אט אט המחשבות נרגעות מתוך גישה שמכבדת אותם אך לא מתערבבת איתם
כמו להתבונן בעננים החולפים בשמים
אתה השמים המחשבות הם העננים
גם יום סגרירי במיוחד יהפך כשיגיע זמנו ליום שטוף שמש
חמש ד ביום להתחלה זה מספיק
כדאי לנסות לשמור על התמדה ותוך כמה שבועות משהו מבפנים מעגן את המצב החדש ומתחילה תנועה חדשה
שיהיה בהצלחה ובהקלה
סופש נעים

למעלה