מקווה שתבינו

זיגי13

New member
תשמעי

אינני יודע אם יצא לך לשרת בעזה ובסביבתה. עזה מתחלקת לשתיים העיר עזה ומחנות הפליטים.
במחנות הפליטים גרים מאות אלפים, שאין להם עתיד , לא מרפאות לא בתי ספר ראויים ולא תשתית ראויה . הפת"ח קיבל את הרצועה, ולא עשה שם מאום, החמאס השטלת על הרצועה לפני שש שנים ולא עשה שם כלום, אפילו לא מרפאות לילדים, ולמה. כי כל הכסף שתורמים למסכנים הללו, הולך לנשק נשק ונשק. את הבטון הם מביאים כדי לבנות משלטים, את המיים הם מכוונים למרכזי השילטון שלהם
צה"ל שלט ברצועה עד 1993 מאז עזה שלהם. כבר עשרים שנה אין שלטון צבאי בעזה ויש שלטון פלסטינאי. הם לא עשו עם זה כלום בשביל פשוטי העם. ולהמונים שטפו מוח.
ברמאללה לעומת זאת המדניות אחרת , הם מנסים לעבוד עם ישראל בעשור האחרון מאז מבצע חומת מגן. ונהנים מחיים טובים , השווקים פתוחים אין מצור, הבנקים משגשגים הציבור נהנה וחי. יש תשתיות טובות יחסית, בקיצור יש חיים ורמת חיים.
הם המירו את השינאה אלינו במגמה להיטב את חייהם, והעיר פורחת. למה? כי לאבו מאזן שאיננו מחובבי ציון ולא מאוהבי ישראל. ברור שמי שיעבוד עם ישראל יחיה טוב, ומי שיילחם עם ישראל יחיה רע מאוד.
וכי ברמאללה הפלשתינאים פחות סבלו מעזה, וכי צה"ל לא הטיל מצור על רמאללה בזמן ערפאת ?
חיל האוויר לא הרס את המוקטעה עד היסוד?
זה ההבדל בין מי ששואף לשלום, לבין אירגוני טרור שהשתלטו על עזה. כשאת כותבת על עזה תסתכלי על אחותה רמאללה ותביני מה הבעיה

זיגי13

New member
שמעת שערפאת מת?

והחליף אותו אדם בשם מחמוד עבאס הקרוי אבו מאזן, שהינו מנהיג פוליטי פרגמטי ?
המלחמה שלנו הייתה בפת"ח ערפאת, והתנזים בראשות ברגותי, ערפאת מת, וברגותי בכלא, הבנת?

אלב85

New member
אז כשביבי מדבר על להפיל את אבו מאזן

הוא עושה את זה בגלל שרמאללה פורחת ובגלל שהוא מנהיג פוליטי פרגמטי?

זיגי13

New member
תקראי טוב מה כתוב

אם הפלסטינאים יקבלו מדינה באו"ם , אז.... זה איום סרק של ביבי כי הוא פוחד שיקבלו את הצעותיו של אבו מאזן.
הוא גם אמר בעבר, שיש למוטט את ממשלת החמאס, ואתמול ראינו איך היא התמוטטה לרגליו....
ביבי הוא נואם מצויין, אבל אין קשר ישיר בין מה שהוא אומר לבין מה שהוא באמת חושב ועושה... ובגלל זה אובאמה לא סובל אותו

זיגי13

New member
להחליט מה?

שאיווט ליברמן ,אומר מה שביבי לא מתכוון ליישם אף פעם? (שימי לב זו תוכנית של ליברמן לא של ביבי, אז עדיין לא ראיתי איפה ביבי אמר זאת...) בכלל הרי ליברמן הציע פעם להפציץ את סכר אסוואן, נו אז ביבי הפציץ אותו?
הם משחקים משחק מסויים שדומה יותר ללהטוטנות בקרקס, מאשר למדיניות מסודרת, מי שלא תופס את זה אדיוט

אלב85

New member
אבו מאזן הוא מנהיג

פרגמטי, או שהוא מפחיד את ביבי? או שמנהיגים פלסטינאים פרגמטים מפחידים את ביבי?

זיגי13

New member
אבו מאזן

הוא כרגע נשיא העם הפלסטינאי נקודה, והוא היחיד שמוכר מבחינה בינ"ל כנציג הלגיטימי שלהם. ביבי משחק משחק דומה לפוקר
כשאת הקלפים הוא מחזיק קרוב איליו, לא מזמן הודלף שהוא הציע לבשאר אסד את כל הגולן תמורת שלום.. כמובן שהוא הכחיש
אבל מה לעשות האיש שלו בשליחות הזו, סיפר מה שקרה שם.
ביבי לא פוחד מאבו מאזן, את לא יודעת שביבי פוחד רק משרל'ה?

אלב85

New member
כן, רק שכשהפתח שלט בעזה

היינו ממש מוכרחים להחליש אותו ולפגוע בתשתיות שלו, וקיבלנו את חמאס. אנחנו הולכים לעשות שוב אותו הדבר לחמאס ולקבל את גדודי אל-אקצה, או שאנחנו הולכים ללמוד מהטעויות שלנו ולהבין שאם לא נעשה שלום עם מי שנמצא שם עכשיו, נשאר רק עם אירגונים קיצוניים יותר ויותר?
זאת הדייסה שבישלנו, פתח בגדה וחמאס בעזה. עכשיו נאכל אותה או שנקבל דייסה אחרת לאכול.

אתה אמרת שביבי פוחד, לא אני: "זה איום סרק של ביבי כי הוא פוחד", אתה שוב לא עוקב אחר הטיעונים..

זיגי13

New member
הפתח הודח מניהול הרצועה

בבחירות חופשיות שכפתה עלינו קונדליסה רייס(צעד מטופש וחוסר הבנה במערכת הערבית) מליון בורים שלא יודעים לחתום את שמם בחרו הנהגה דתית פאנטית שרוצה להחזיר את חוקי השריעה לעזה.
אף אחד לא החליש אותם ברצועה, הם פשוט היו מסואבים בשחיתות מנקרת העיניים של דלפוני עזה. הם נהגו בהמון בגסות וביוהרה, ולכן שילמו את המחיר, בדיוק כמו שמובארק שילם את מחיר הסיאוב השילטוני שלו ושל בניו.
אנו לא בישלנו דייסה בעזה, כי איננו שולטים בה כבר עשרים שנה. הפת"ח היה מסואב ונשאר מסואב. עם וילות מפוארות מכוניות מהודרות מסיבות הוללות וסקס באמצע עזה של הבכירים היו נוהג קבוע.
האירגונים הקיצוניים נתפסים כלא מושחתים, וכאלה שטובת העם נגד עיניהם. ולכן ההמון איתם. גם אם היינו ממוטטית עכשיו את החמאס ברצועה. הפת"ח היה מתקשה לחזור לשם, בגלל שנאת ההמון

babylon_a1

New member
ההודעה דומה ל

הודעה של אדם שמעולם לא היה במזרח התיכון

מספר הפעמים בו ישראלים הרגו פלסטינים בכוונה להרוג חפים מפשע הוא עשרות בודדות אולי 15 אולי 20
לא מתיחס למקרים כמו סלאח שחאדה, חפים מפשע זה הטבח בחברון למשל או הטבח בכפר קאסם

התיאור של מה ישראל מונעת או מה ישראל חוסמת היא מה שהם הביאו על עצמם
מי בכלל רוצה להתעסק איתם, אם הם היו חיים את חיהם בעזה ומנסים להתפתח במסחר ותיירות, אף אחד לא היה מונע מה שום דבר ולא היה חוסם אותם

מעולם הם לא קיבלו את הנוכחות שלנו כאן, הם אף פעם לא ניסו לחיות בשלום
רק נחו כדי לצבור כוח להמשך

babylon_a1

New member
מה זה משנה ?

הם הביאו את זה על עצמם

ברגע שמחבלים יורים ממסגד, והירי תגובה פוגע במחבלים במסגד וילדים תמימים נפגעים
זאת לגמרי בעיה שלהם

יש פעמים ספורות בהם ישראלים ויהודים כיוונו את הנשק לחפים מפשע במטרה להרוג חפים מפשע

אלב85

New member
אם "להביא על עצמם" זה תירוץ

אפשר להגיד אותו דבר עלינו, ופי עשרות מונים.
אנחנו תמיד מכוונים את נשקנו לעבר חפים מפשע, זה מה שאנחנו עושים שנים בעזה.

babylon_a1

New member
נו כנראה שאני לא אצליח לשנות את דעתך

המציאות לא מעניית אותך, תראי מה קורה בסוריה, תראי מה החמאס עושה בעזה למי שהוא לא אוהב

אנחנו לא תוקפים בית ילדים כדי שיהיו ילדים פלסטינים הרוגים לשם ההרג, הם כן הורגים לשם ההרג

אין לנו שום עניין לכבוש אותם או לחסום אותם או להתערב בדברים שקשורים אליהם
כל דבר שלילי שנעשה כמו מצור ימי הוא נטו בגלל התחמשות, איזה אינטרס יש לנו לחסום אותם?? חוץ ממניעת טרור

אם הם יפיסקו להילחם מצבם ילך וישתפר

זיגי13

New member
אין לך לדעתי שום מושג

מה קורה בעזה, אני מסופק אם ביקרת שם אי פעם, בשבילך המעשיות שהערבים מספרים על עזה עברת שטיפת מוח...

babylon_a1

New member
ביקרתי בעזה בעבר הרחוק וזה מה שזכור לי

אני זוכר פחונים מוקפים בדלתות של מכוניות כגדר ולידם לעיתים וילות עצומות ובנינים מפוארים

שבט המאוסי (בדווים) פורח בזכות ישראל ומאז 2006 הם מאד סובלים מהחמאס

הייתה עבודה בישראל לאלפי פלסטיניים וגם ביישבוים בפנים

המוסכים רופאי השניים ומרכזי הקניות עד 1987 היו מלאים בישראלים

בכלל הישובים היהודים בפנים כן גרמו להם לצמיחה כלכלית עד שהם התחילו בטרור

אני זוכר גם שהעסקנו שוטרים פלסטינים בשכר (המשטרה הכחולה, לא הפסלסטינית)

ב1998 היה רגע של שפיות הם התחילו בפריחה מאסיבית, הייתה תיירות (הם בכלל איזור מאד פוטנציאלי מבחינת השטח)
ואז הם המישכו לירות,והכל נגמר, ועבר לתקופת רתיחה

מבחינת הישובים הישראלים שהיו שם אני בעד הרעיון של ההתנתקות אני חושב שהביצוע היה כושל
אבל אני חושב שההתנקות לא הייתה מספיקה
צריך התנתקות טוטלית, לא לתת להם שום דבר להרים חומה של 30 מטר ביננו וזהו, שיהיה כמו מעבר גבול
אפילו צריך להעז ולהסתכן ולשחרר אותם מכל חסימה אווירית וימית, ואם זה יוביל לטרור להכנס בהם בכול הכוח

לגבי מעשיות
אני נותן דוגמאות, ואת מתעלמת, החמאס גרר משתף פעולה עם אופנוע מול המצלמות
החמאס נכנס לחתונה איפשהו בחודש האחרון וקצר את האנשים כי משהו שם לא נראה לו (כן ערבים, לא יהודים)
את אנשי הפתח הוא רצח וזרק מבנינים, מה פה בדיוק מעשיות ?

למעלה