מקווה שתבינו

זיגי13

New member
הבעיה איננה מי התחיל

אלא שנוצר בסיס קדמי אירני ברצועה, חמוש מכל הנשק והטכנולוגיה של חיזבללה, וישראל צריכה רק להחליט מתי היא רוצה לפרוק את החזית הזו מנשק לפני שטילים עם חימוש לא קובנציונלי ייפלו בגוש דן.
לכן שניכם טועים בהבנת מטרות המבצע, השאלה האם ישראל תקבל מספיק זמן כדי לבצע את ניקוי הרצועה ממצבורי התחמושת.
זו שאלה שיכולה להיות בבסיס התשובה אם הצליח או לא, הסיפור של מי ירה ולאן ומי קודם זניח

זיגי13

New member
וזו בדיוק הבעיה

אתה מתאר את המבצע , כסכסוך בין עבריינים או חמומי מוח בכביש, ולא היא.

בהחלט קראתי ובהחלט לא הבנתי

בדוגמה שהבאת - לא ברור לי אם התעכבות ברמזור נחשבת אצלך ל"להתחיל", אבל אם מישהו צעק על מישהו אחד והשני בתגובה דקר אותו, בלי ספק הראשון הוא זה ש"התחיל" והשני הוא זה שהגיב בצורה לא פרופורציונלית. זה עניין של עברית פשוטה.

אם תרצה שאבין אותך, תצטרך להיות מעט יותר ספציפי מ-"פחות או יותר תיקו, והמגמה היא דעיכה".
מה מסמל מבחינתך סיום סבב?
זו שאלה מאד פשוטה ולא ברור לי למה קשה להשיב עליה במילים פשוטות.

sceptic1

New member
אוקיי הבנתי אותך עכשיו,

יכול להיות שהשימוש ב'התחיל' לא היה מספיק מפורט, לכן אסביר:
כשאנחנו אומרים שמישהו 'התחיל' בהקשר הזה בד"כ מדובר על מצב שבו שני צדדים עשו מעשים שהם כשלעצמם לא לגיטימים, אבל כשהצד השני ביצע את המעשה בתגובה למעשה מספיק חמור של הצד הראשון, הצד השני יכול לטעון להגנתו שהראשון 'התחיל', כלומר הראשון עשה מעשה שמצדיק את המעשה הלא לגיטימי.

אני חושב שזה המובן השכיח של 'התחיל' בהקשר הזה ולא המובן המילולי של מי היה הראשון שעשה משהו.

אז אתה טוען משהו אחר

שהחיסול שביצע צה"ל חמור בליגה אחרת מהתקיפה של הג'יפ.
יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, זו כבר שאלה אחרת.
העיקר שהניסוח המטעה תוקן.

yellow feather

New member
לא-לא.

היה היה טיל עזתי ששייט להנאתו באויר הסתיו ואז בא ג'יפ צה"לי ונתקע בו.
בכוונה תחילה!!!

זיגי13

New member

ממש רומנטי , מרוב אהבת צה"ל המורעף ע"י תושבי עזה, הרי זה היה מפגש בין טיל נ"ט לגיפ של צה"ל

לפי עמירה הס אתה טועה

הסבב התחיל יומיים קודם לירי על הג'יפ, כשצה"ל הרג ילד בן 13, אחמד אבו דקה, ששיחק כדורגל עם חבריו בכפר עבסאן שממזרח לחאן יונס.

זיגי13

New member
עמירה הס?

זה כמו שתגיד , לפי אורי אבנרי... לפי תפיסת עולמם, צה"ל קם בבוקר וחושב איך להרוג נשים וילדים פלשתנאים בעזה...

אם היא צודקת שמשהו כזה קרה

ואם אכן מדובר באירוע חריג ביחס למצב שנקרא רגיעה, אז אכן - הסבב התחיל בגלל מעשה של ישראל.

קצת ממה שרואים מקרוב

אני שריונר שנמצא בקו עזה כבר מיולי. הייתי בכוננות מירבית בשבוע+ שלפני המבצע וכמובן במהלך המבצע עצמו. אני לא יכול לחשוף יותר מדי מסיבות מובנות, רק אוכל לומר שהסבב הזה התחיל עוד לפני הירי על הגיפ, שהוא לא עמד לפני דעיכה ושסבב הסלמה זה הרבה יותר מכמות הירי שרואים בפועל על פני השטח. אני באמת מדבר מתוך היכרות אישית עם הפרטים המודיעיניים הקטנים

אלב85

New member
הם לא יפסיקו

מכיוון ששום מחאה לא אלימה שלהם, ושום מגע דיפלומטי לא מזיזים לנו. הרגנלנו אותם במשך השנים שאין מה לדבר איתנו.

זיגי13

New member
תשאל את עצמך

איך זה שבקרית מלאכי אין ממדי"ם או מקלטים מוכנים לפני מבצע כזה? אז תגיע למסקנה שאם למסכנים הללו היה ממ"ד בבית והיו נשמעים להוראות הם היו עכשיו חיים.

למעלה