מקווה שתבינו

babylon_a1

New member
כן כי לא שמתי לב ל 2

מוקבל לקרוא לה מלחמת לבנון השניה, לא שמעתי על שלג 2 אז לא שמתי לב

אלב85

New member
אנחנו האויב האכזרי

בסיפור הזה. כבר שנים שעזה תחת כיבוש חלקי ותחת מצור מלא. אין יוצא ואין בא. אין מים (על פי דוח האום נשארו להם מים (מים!) ל-8 שנים), כי ישראל הבריונית לא מסכימה להכניס מים או מכשירי טיהור שמחכים בגבול כבר שנים. ולא, אי אפשר להכניס דרך מצרים כי על פי ההסכם עליו הם חתומים איתנו אסור להם להכניס סחורות, ואי אפשר דרך הים כי ישראל שומרת על הים סגור.
אין אוכל
אין צעצועים
אין סניטריה
אין ציוד רפואי
אין חומרי בנייה

את המיסים מהייצוא המועט שיש - תנחשו מי גנבה?
אין ת"ז חדשות כי ישראל שולטת על רישום התושבים ולא מוכנה להנפיק. מה שאומר שמי שיוצא לא חוזר.

כל כמה שנים - הפצצות, על ילדים, על נשים, על בתי חולים, על בתי ספר, על בתי מגורים.

מה הם לא ניסו?
מחאה בלתי אלימה
טיוטות הסכמים חוזרים ונשנים (הפעם האחרונה - שנייה לפני עמוד ענן. זה התשובה שלנו להסכמים - הרג הרמטכל. אנחנו אחלה פרטנר)
פנייה לאום
פנייה לעולם

וישראל האכזרית עדיין עם המצור. כמה אפשר לבעוט במי שנפל, עד שהוא יחזיר?
איזו אטימות זו לקרוא למה שעושים לו הגנה עצמית,
איזו אטימות לקרוא לו אכזרי.

כמו גבר מכה שכל פעם שאישתו קצת מתנגדת לו, הוא מפוצץ לה את הצורה, ואז טוען שהיא התחילה.

כבר מזמן איבדנו כל זכות לבוא בדרישות, כבר מזמן איבדנו כל moral ground. והדבר הכי חמור שאיבדנו: את היכולת להסתכל למציאות בעיניים ולדעת מה אנחנו עושים. אני לא רואה תקומה לעם הזה. הוא תמיד יכבוש ככי הוא מורכב מעיוורים, והוא תמיד יחטוף טילים ופיגועים כיאה וכראוי לעם כובש ואכזר ללא טיפת רחמים, וללא אזרחים שעומדים על המשמר.

babylon_a1

New member
אני עוד אקרא את ההודעה שלך, אבל בקצרה

אם אנחנו נזרוק את הנשק אנחנו נושמד

אם הפלסטינים יזרקו את הנשק יהיה שלום

אלב85

New member
לא נכון

ובלי קשר - האם כשמצרים חתמה איתנו על הסכם שלום, חלק מההסכם היה שישראל לא תתחמש? או שזה לא באמת עובד ככה?

babylon_a1

New member
אני לא מדבר על הסכם

אני מדבר על ניסוי מחשבתי

במצב א' ישראל נפטרת מהנשק
במצב כזה האויבים יעלו עליה ויכבשו אותה, חמאס לדוגמא

מצב ב' הפלסטינים בעזה נפטרים מהנשק שלהם ומתחילים להשקיע בתיירות
הם יפרחו ואף אחד לא יגע בהם, הם למעשה עם נטול אויבים, הם האויבים היחידים של עצמם

אלב85

New member
במצב הלא מחשבתי והמציאותי

ישראל כובשת אחרים, ולא בסכנת כיבוש. בואו נתחבר למציאות בחזרה.

babylon_a1

New member
את מתעלמת בכוונה, או סתם

אין לחמאס ולפלסטינים אויבים, אם הם יניחו את הנשק לא יהיו להם אויבים

זה בניגוד אלינו שאם נניח את הנשק לא נשרוד פה

הסיבה היחידה שאנחנו נלחמים בפלסטינים היא בגלל שהם הורגים בנו
זה התחיל איפשהו בסוף המאה ה19
ומאז הם לא הפסיקו , רק שינו את המקומות והשיטות

אלב85

New member
הם תחת מצור כבד

כבר עכשיו. בין אם הם מניחים את נשקם ובין אם לא. עד שלא נעזוב אותם, אין שום סיבה שיניחו את נשקם.

זיגי13

New member
מעניין שהמצרים לא פותחים את המעברים

האחים שלהם המצרים סוגרים את המעברים לסיני, מה הם לא חומלים על אחיהם הנאנקים?

זיגי13

New member
אם במקום נשק

הם היו משקיעים את כספם ברפואה וחינוך, ובונים מחדש את מחנות הפליטים עזה הייתה נראית לחלוטין אחרת.
חשבון פשוט מראה שארסנל של 20. אלף רקטות שווה למאה מליון דולר לפחות , זה כמו קבצן, שבמקום לקחת את הנדבות שנותנים לו לאוכל , קונה איתם ווסקי ואח"כ אומר שהוא רעב ללחם.

babylon_a1

New member

babylon_a1

New member
תאורתית מותר להם

מעשית הם יורים אותו אלינו

שוב אני חוזר, אין להם צורך בנשק, אין להם אויבים

הסיבה היחידה שאנחנו נלחמים בהם היא הנשק והפיגועים שהם עושים איתו

זה לא עובד גם להיפך, הם לא נלחמים בנו רק בגלל שאנחנו נלחמים בהם

yellow feather

New member
אבל הם לא תמיד היו במצור.

עד השתלטות החמאס על הרצועה - הם לא היו במצור. למעשה מרגע הפינוי ועד השתלטות החמאס - הם היו חופשיים מכל "כיבוש" שהוא.

וגם לפני זה: עד 1967 הם אפילו לא היו נתונים תחת "כיבוש", למה הם היו חודרים לשטחי ישראל ורוצחים חקלאים תמימים עוד לפני 1967 (תקופת הפדאיון)?
למה הם יצאו למלחמה כשהאו"ם הכריז על חלוקת הארץ ב-1948?

הם יכלו לבחור אחרת ןעובדה שהם בחרו במה שהם בחרו.

sceptic1

New member
זה כמו,

שתפוצץ מישהו במכות ואחר כך תגיד שאם הוא לא ינהג באלימות גם אתה לא תנהג באלימות.
נ.ב. אני לא אומר שישראל היא האשמה היחידה אלא שהטענה שלך לא אומרת כלום.

babylon_a1

New member
זה לא מה שקרה

אבל אני לא יכול להתיחס למשל כל כך צר באופציות יחסית למציאות המורכבת

ב95% מהפעמים שהערבים נפגעים הם נפגעים בגללם או באשמתם

זיגי13

New member
לא

זה כמו שמשפחת פשע תתנחל אצלך בשכונה ותתחיל לירות לכל מי שלא מביא לה שלמונים, בשלב מסויים לתושבי השכונה נמאס והם מביאים יחידת עילית של המשטרה שמכסאחת לכנופיה את הצורה. ואז אנשי הכנופיה שמיררו את חיי השכונה בשמך 12 שנה צריכים להסתגר בבתיהם ולהפסיק להציק.
במקום להשקיע כסף בנשק וטילים, שישקיעו כסף בתשתיות וחינוך של אנשי הרצועה, הנייה במקום לבנות בתי ספר ומרפאות ברצועה בונה בכסף בונקרים ומתקני שיגור רקטות למרכז הארץ..
מדוע מצרים שרואה בעזתים אחים לא משקיעה שם בתשתיות או פותחת מעברים לסיני? כי הם יודעים עם מי יש להם עסק....

זיגי13

New member
אלב 85 מזמן לא ראיתי סילוף עובדות כזה

ישראל מזמן לא נמצאת בעזה, ואף הרסה את כל היישובים היפים שהיו לה שם כדי לצאת.
כל הבעיות שציינת הם לא פרי הכיבוש הישראלי, אלא פרי הרצון של תנועות הטרור הללו לירות טילים מתוך גני ילדים בתי ספר ומסגדים.
חשוב לרגע, מדוע מצריים של מורסי לא מטפלת בעזה? מדוע החשמל המיים והתרופות באים מישראל?
החמס והפת"ח משתמשים בצורה צינית במחנות הפליטים בעזה, במקום לקחת את הכסף שיביא להם אמיר קטאר לבנות מרפאות ולבנות תשיות נאותות , הם משקיעים את המעט שיש להם בנשק קטלני
מה עושה הנייה בשביל תושבי עזה ב-6 שנים אחרונות?
חביבי אנו יצאנו מהרצועה, ואם הטרור משם ייפסק, יקחו כסף מהאירופים מהקטארים ומהסעודים ועזה תהיה יפה כמו רמאללה , שהיא בירת הגדה ונהנית מכל טוב. אחרי מבצע חומת מגן, וההבנה של אבו מאזן שמי שיעבוד עמנו יחיה טוב. ומי שיתקיף אותנו יחיה רע.

למעלה