מקווה שתבינו

אלב85

New member
אין לנו שום עניין לכבוש

אנחנו לא הורגים לשם ההרג, ואיכשהו הם מסיימים עם ערימות של גופות ילדים ותחת כיבוש ומצור כבר עשרות שנים.

כשהם לא נלחמים אז המצור מתהדק וישראל לא מוכנה לשבת איתם לשולחן הדיונים. עלאק יילך וישתפר. מציאות אמרנו?

זיגי13

New member
יש לי שאלה אלייך אלב

ישראל שלטה בשטחי יש"ע שלושים שנה באופן בלעדי, כמה מקרי אונס של נשים פלסטניאיות ע"י חיילים את מכירה? אם חיילי צה"ל כאלה פושעים גדולים הרוצים להרוג חפים מפשע, למה אין כמעט מקרי אונס של נשים ע"י חיילים?

אלב85

New member
איך נדע אם יש או אין?

אף אחת לא תספר.
ואני לא דיברתי על אונס, אלא על מוות. אתה לא עוקב אחר הדיון ואחר הטיעונים של שנינו, אתה קופץ מנושא לנושא. לא רציני.

זיגי13

New member
איך יודעים באזרחי?

הרי לא ייתכן שצה"ל שלט שם שלושים שנה ואין כמעט מעשי אונס, הסיבה פשוטה כי אין תופעה כזו. ולא בגלל שהבנות הללו מפחדות לספר, ועובדה שכשזה אונס שעושה אזרח הן יודעות להתלונן, מבחינתי אונס דומה מאוד לרצח, מה ההבדל לדעתך?
נכון שבמקרה אונס האשה חיה, אבל אילו חיים יש לה אח"כ?
ואין גם תופעה של רצח פלסטינאים לשם נקמה או רצח זו המצאה של התקשורת . הילד שנהרג בשבוע שעבר כשביקר שם רו"מ המצרי בכלל נהרג מרקטה פלסטינאית.
הילד מוחמד דורא נהרג מאש פלסטינאית ולא משלנו.

אלב85

New member
גם באזרחי לא יודעים

רק עשירית ממקרי האונס מדווחים. אני לא מתכוונת להכנס איתך לדיון על אונס כי ניכר שאתה לא מבין בכך, מה גם שזאת לא הייתה הטענה שלי מלכתחילה.
גם רצח לשם נקמה לא הייתה הטענה שלי.

אני מבקשת שתתייחס למה שאמרתי (ואם אני לא ברורה אשמח להבהיר), ולא לטיעוני קש.

זיגי13

New member
מה לא יודעים

תכנסי לאתרים שעוסקים בסטטיסטיקה של הפשעים הללו ותראי שהם יודעים יפה מאוד. וודאי שיש חלק לא מדווח. אבל להגיד ששלושים שנה לא יודעים מה קורה ברצועה זה סיפורי מעשיות. את מציגה את צה"ל כצבא ברברי ונקמן.
מצטער אבל אני שרתתי שנים רבות במילואים, ולא מכיר את התכונות האלה בצבא. אני מכיר חבר'ה שיוצאים לשטחים וממש לא בא להם להרוג ילדים וזקנות, לא בשביל זה הם מתאמנים. העובדה ששלושים שנה שלטנו שם. והיה להם מזון ותרופות ועבודה
והיום אין, קשורה לעובדה שהם בחרו בדרך הטרור והמלחמה.
תסתכלי עכשיו, מה קורה בעזה. במקום לשמוח שנגמרה ההפגזה של חיל האויר שם, ולשקם את ההריסות הם קוראים לעוד מלחמה. מה הם כל כך רוצים שנחזור לשם?
תראי אלב, בסוף אם זה יימשך טיפטןף הטילים לדרום, צה"ל יכבוש את הרצועה מחדש. במחיר לא קל משני הצדדים. ואז הם יהיו באמת תחת כיבוש...

מים ל-8 שנים?! אז תכף הם מתייבשים!

כיוון שאת ומשפחתך חלק מהעם הכובש והאכזר, אני מאחל לכם לקבל את מה שלטענתך יאה וראוי לכם וכמה שיותר מהר.

לגופו של עניין - שקרנית שקרנית שקרנית

טענה שקרית 1:
"כבר שנים שעזה תחת כיבוש חלקי ותחת מצור מלא. אין יוצא ואין בא. אין מים (על פי דוח האום נשארו להם מים (מים!) ל-8 שנים), כי ישראל הבריונית לא מסכימה להכניס מים או מכשירי טיהור שמחכים בגבול כבר שנים".
שקר:
על פי הארגון "גישה - מרכז לשמירה על הזכויות לנוע" הפועל למען פתיחת המעברים בין עזה לישראל, ובהתבסס על נתוני UNSCO
בין החודשים דצמבר 2011 לאוקטובר 2012 עברו בין ישראל לעזה, במעבר כרם שלום הכמויות הבאות:
דצמבר 2011 - 4,546 משאיות מלאות סחורה.
שנת 2012:
ינואר - 4,967 משאיות מלאות סחורה.
פברואר - 4,003 משאיות מלאות סחורה.
מרץ - 3,653 משאיות מלאות סחורה.
אפריל - 4,123 משאיות מלאות סחורה.
מאי - 5,298 משאיות מלאות סחורה.
יוני - 4,781 משאיות מלאות סחורה.
יולי - 5,316 משאיות מלאות סחורה.
אוגוסט - 5,196 משאיות מלאות סחורה.
ספטמבר- 4,620 משאיות מלאות סחורה.
אוקטובר- 5,345 משאיות מלאות סחורה.

ישראל מאפשרת להכניס את כל סוגי הסחורה למעט חומרים שישראל מגדירה דו-שימושיים וחומרי בניין בסיסיים מלט, ברזל וחצץ.

מעבר אנשים:
בין עזה לגדה: ישראל מאפשרת מעברם של כ- 4000 אנשים בחודש (ארבעת אלפים!) במעבר ארז, רובם סוחרים או חולים.
בין עזה למצרים דרך רפיח (לא מנהרות) - בין 600-700 אנשים בחודש.

מקור: http://www.gisha.org/graph.asp?lang_id=he&p_id=901
מקור: http://www.gisha.org/UserFiles/File/publications/Info_Gaza_Heb.pdf

טענה שקרית 2:
"...ולא, אי אפשר להכניס דרך מצרים כי על פי ההסכם עליו הם חתומים איתנו אסור להם להכניס סחורות".

שקר:
בנוסף לאמור לעיל על מעבר רפיח (מעבר של 600-700 אנשים ביום לרפיח המצרית) הרי שעל פי העיתון הימני הקיצוני "הארץ" קיימים כ-1200 (אלף מאתיים!) פתחי מנהרות בין עזה למצרים המובילות ל-350 פתחים בצד המצרי.
המנהרות הם מעברי גבול לכל דבר.
בכל מנהרה עובדים כ-30 אנשים.
עוברים בהם אנשים וסחורות...וגם- מכוניות!
בשנת 2011 עברו במנהרות 11,000 (אחד עשר אלף!) מכוניות (מקור: העיתון המצרי אל אהרם).
כ-70 אלף מתושבי הרצועה מתפרנסים מן המעברים.
להעביר מכונית עולה 500 דולר.
בקצה כל מנהרה עומד שוטר/איש מכס של חמס שבודק את הסחורות.
קיימת הסכמה שבשתיקה בין המצרים לבין חמס על קיומם של המנהרות.

מקור: http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1800843

טענה שקרית 3:
"אין אוכל
אין צעצועים
אין סניטריה
אין ציוד רפואי
אין חומרי בנייה"

שקר:
כאמור לעיל.

טענה שקרית 4:
"אין ת"ז חדשות כי ישראל שולטת על רישום התושבים ולא מוכנה להנפיק. מה שאומר שמי שיוצא לא חוזר".
שקר:
כאמור לעיל אלפי אנשים יוצאים וחוזרים דרך המנהרות ומעבר רפיח.
רק לשם המחשה - חסיד אומות העולם מר אחמד ג'עברי, שמת על קידוש אללה, שב 3 ימים לפני חיסולו מטיול במכה שבסעודיה.

מקור: http://www.mako.co.il/news-military...b31004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

טענה הפוכה 1:
"כל כמה שנים - הפצצות, על ילדים, על נשים, על בתי חולים, על בתי ספר, על בתי מגורים".

הפוך גוטה:
בשנת 2011 התקיף חמאס ואחרים את ישראל מעזה 630 פעמים ברקטות, קאסמים וגראדים.
בשנת 2010 התקיף חמאס ואחרים את ישראל מעזה 231 פעמים ברקטות קאסמים וגראדים.
מאז שנת 2001 ועד היום תקף חמאס ואחרים את ישראל מעזה 12,800 פעמים.
כמעט בכל 12,800 הפעמים ההתקפה כוונה כנגד אוכלוסיה אזרחית, נשים ילדים וזקנים.
נאמר שנית - חמאס ואחרים תקפו נשים ילדים וזקנים שנים עשר אלף ושמונה מאות פעמים מאז שנת 2001.
מקור: http://www.idfblog.com/facts-figures/rocket-attacks-toward-israel/

בהנחה שגם לא קוראים לך אלב 85 אין מילה אחת של אמת בפוסט שלך.

אלב85

New member
הכמויות הללו לא מספיקות להאכיל מליון וחצי איש

לא מספיקות לציוד רפואי למיליון וחצי איש, לא מספיקות לחומרי בנייה למיליון וחצי איש שכל 4 שנים משטחים להם את הבתים. זה טיפה בים. שלא לדבר על מתקני טיהור המים שפשוט לא מוכנים להכניס להם.

ואתה מדבר על המנהרות ראילו שהם איזשהו מעבר לגיטימי. ישראל נלחמת נגדם כל הזמן, והן בשליטת החמאס, מה שאומר 2 דברים:
הרבה ממה שיעבור שם לא יהיה למען צרכים הומניטרים של עזה אלא לצורכי נשק.
חמאס מתחזק מהמצור מכיוון שהוא שולט על עורק החיים של עזה.

אז איך זה שלא רואים ילדים רעבים.?

מדוע יש שם קניונים? מה דעתך שהם מייצרים מזון בעזה, ואף יצאו לישראל בעבר.
מה לגבי מצרים הם יכולים להעביר משם את הכל חוקי או במנהרות.
איך זה שיש להם דלק לטילים שלהם?

זיגי13

New member
תגידי אלב 85

מדוע נשיא מצריים חוסני מובארק סגר את המעברים למצריים? האיש שהיה מאדריכלי מלחמת אוקטובר 73 (מפקד חיל האויר) המפקד העליון במשך שלושים שנה של הגדולה במדינות ערב. סוגר את המעברים, ונותן הוראה לפתוח באש על כל אחד יצא מטר מעזה לכיוון סיני. אז חוסני מובארק הנשיא המצרי שהיה אחראי על הסכם השלום עמנו, מדוע הוא התעלל בפלסטינאים המסכנים להגדרתך, או שחוסני מובארק הבין יפה לאן הם יובילו את האיזור אם ייתן להם יד חופשית?

אלב85

New member
המעברים של מצרים

תלויים בהסכם המעברים שחתומים עליו מצרים ישראל והאום. הוא לא יכול להחליט לפתוח את המעברים על דעת עצמו. בשביל זה צריך לפתוח מחדש את ההסכם איתנו.

זיגי13

New member
תשמעי אלב

זה שטויות במיץ, המצרים חתומים על הסכם השלום עם ישראל שאוסר עליהם להכניס כלים כבדים מעבר לתעלה, פתאום למורסי התחשק כן להעביר צבא לסיני, כדי לדפוק את ה הכנופיות שם. אז הוא ציפצף על ההסכם והעביר כוחות וביבי בלע את העניין בשקט.
פתאום כשזה נוגע לסבל של הפלסתינאים הם שומרי הסכמים, באמת זה מגוחך לחשוב ככה
הסיבה פשוטה, מורסי איש האחים המוסלמים, התיישב בכסא הנשיא , והבין מייד שאם הוא רוצה להשאר שם, בלי שהצבא יעשה לו הפיכה, או שהוא יתחפף בצורה אחרת, הוא חייב לנטרל גורמים בעייתים ואחד הגורמים הללו אלו הפלסטינאים.
אז הוא סוגר כמו מובארק את המעברים, ונואם להם יפה כמה שהם אחים לדרך....פשוט ציני

אלב85

New member
מה זה משנה?

אני מדברת רק על המנהיגים של עצמי. הם אלו שממומנים מכספי, הם אלו שאחראים על ביטחני, הם אלו שחייבים לי דין וחשבון, הם אלו שפועלים בשבמי.
אם עזה צריכה שייכנסו סחורות דרך מצרים, אנחנו צריכים לפנות למצרים ולשנות את ההסכם. אם לא, אנחנו צריכים לסתום את הפה.

זיגי13

New member
זה משנה

כי מצרים סוגרת את המעברים, מטעמים שלה הקשורים בביטחון המצרי, הם חוששים מזליגה של המלחמה הזו לתוך סיני (למעשה זליגה כזו כבר קיימת בסיני והמצרים מפחדים ממנה כמו מאש)
למצרים מאוד נוח שיהיו לנו בעיות עם העזתים, אבל לא טוב לה שזה יזלוג לשטח שלה. לכן גם אם נשנה את ההסכמים, הם לא יפתחו את הגבולות לכל מי שרוצה, אלא יחזיקו חזק את השערים שההמון יישאר בתוך עזה.
מצרים גם לא רוצה אחריות על החשמל והמים בעזה, הם רוצים שזה יישאר בעיה ישראלית פלסטינאית, לכן הם משחקים כאן משחק כפול. וזה לא ישתנה בזמן הקרוב.
ברגע שהחמאס יודיע שהוא מפסיק להבריח נשק לעזה, ויפסיק באמת לעשות זאת. לא תהיה בעיה עם סחורות או אוניות ואפילו לא להקים להם שדה תעופה בין לאומי בדהנייה. הבעיה שהם לא מעוניינים בחיים טובים לאנשים שלהם, להיפך לדעתם ככל שיהיה יותר רע לאנשים הפשוטים כך השנאה לישראל תגבר.
מדובר בהמון פשוט חסר השכלה, שלא מבין שההנהגה שלו היא זו שמונעת ממנו לחיות טוב.
אני לא רואה שום מדינה אחרת משלימה עם ארסנל טילים כזה בגבולה המופנה לעריה ואזרחיה,

זיגי13

New member
לא יפה משה

היא אשה למה אתה מקלל אותה? אני מסכים עם רוב מה שכתבת אבל ניתן לנהל דיון סוער ככל שיהיה בדרך ארץ.
אני חושב שהיא מתעניינת למצוא אמת , וזה מה שהיא לצערנו קלטה מהסיפור.
אני לא יודע אם שרתת בעזה, ואם אתה מכיר את מחנות הפליטים, אני שרתתי שם הרבה שנים, כולל במבצע עופרת יצוקה.
אני מכיר את הפלסטינאים טוב מאוד,
וגם יודע מה צה"ל עושה שם באמת ולא מהתקשורת. אני יודע מה עושה צבא אחר כשהוא כובש שטח, כמה פשעים ביצע צבא ארה"ב בעירק איך הפציץ שם בתי חולים והרב מאות אזרחים, כמה מקרי אונס היו שם והתעללות סתמית באסירים ובנשים.
ומה הם עושים באפגניסטן כשרוצים להכניע את אלקעידה, אילו עינויים מעוררי פלצות הם עושים שם לאסירים
ויודע שצה"ל מוסרי פי אלף מצבא ארה"ב , של אובמה וקלינטון שמטיפים לנו על הומניזם

babylon_a1

New member
לא מסכים איתך

יש פה דיון מעניין היא לא תקפה אף אחד היא הביעה דעה, תביע בחזרה דיעה אחרת, אין מה לתקוף גולש אישית

למעלה