מערכת החינוך

מקוטיאל

New member
מערכת החינוך

קראתי הרבה דיונים שהיו לכם פה על מערכת החינוך וההתמודדות של ילדים מחוננים בה. לדעתי, בשביל שמערכת החינוך תהיה אפקטיבית באמת גם לילדים מחוננים צריך ללמד שני דברים: ציטוטים וקבלה. תחשבו על שיעור שכל מה שעושים בו זה לשנן ציטוטים, פתגמים, ושאר משפטים שנונים ומעניינים. לדעתי שינון ציטוטים היא הדרך הכי טובה להזריק רעיונות חדשים ואציליים למוחות של אזרחים. יש משהו בציטוטים שהוא קליט, ונתפס טוב במוח של אנשים, אפילו אנשים לא מחוננים. יש בהם קצב מיוחד, וקליטות שמאפשרים להיזכר בהם בעת הצורך. כפי שאמר צ'רצ'יל: "ציטוטים הם דבר מעולה בשביל אדם לא מלומד". או כפי שאמר בנג'מין ד'יזרעאלי: "הזן את דעתך ברעיונות כבירים. להאמין בגבורה יוצרת גיבורים". רק צריך לשנן אותם כדי שייכנסו טוב טוב למוח. כפי שאמר גיתה: "כל המחשבות החכמות באמת נחשבו כבר אלפי פעמים; אבל בשביל באמת לשייך אותם לנו עלינו לחשוב עליהם בכנות מההתחלה, עד שהם יכו שורש במעשינו". אני טוען שדרך ציטוטים נוכל ליצור אזרחים אציליים, שמשלבים רעיונות אציליים במעשיהם. הרעיון השני היה ללמד קבלה, ובפרט את תהליך התיקון שמצוי שם. למי שלא בקי בו, אתם יכולים לקרוא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=38845 . לדעתי כל יהודי, בין אם מחונן ובין אם לא מחונן, צריך לדעת את תהליך התיקון שהוא מצווה לעבור אותו. בסך הכל, שני השיעורים האלה - ציטוטים וקבלה - הם שני השיעורים שלדעתי הכי חשוב להעביר לילדי ישראל. הם ייצרו פה אזרחים יותר טובים. מה דעתכם?

MelodicTruth

New member
מעניין...

אני דווקא מתנגד ללימוד מכוון של ציטוטים. אני אתן דוגמה לבעייה שעלולה להתפתח מדבר כזה, ניסית פעם לנהל דיון אובייקטיבי עם אדם בעל ידע נרחב בתחומים דתיים, שמקבל אותם כמובן מאליו? התוצאה ברוב המקרים היא אדם שלא מסוגל להתמודד בעצמו עם שאלות קשות, במקום זה הוא נתלה על אותם ציטוטים שלמד, הוא חוזר עליהם באופן מכני. לי אישית זה הזכיר סצינה ממועדון קרב בה הצוות שעבר שטיפות מוח משתמש אך ורק במשפטים שלימדו אותו כדי לענות על שאלות. אני אוהב ציטוטים חכמים, אפשר ללמוד מהם הרבה, אבל עדיף להגיע אליהם בכוחות עצמך...וגם אם לא הגעת אליהם בדרך הזו, עדיין יש להתייחס אליהם כרעיון טוב לסטיקר, ותו לא. בקשר לקבלה, בעוד שאני תומך בעצם הלימוד כאשר הוא נובע מבחירה אישית של התלמיד, אני מתנגד להרבה שיטות לימוד שמקבלות כל דבר כמובן מאליו. אני יכול לתת לך דוגמה מהפורום של Ultranet, פרופסורים לפיזיקה(חלקם יהודים) בעלי IQ>164 עם טעויות בסיסיות בקבלה שאפילו אני יכול לבקר אותן. רובם למדו דרך אתרי אינטרנט או דרך ספרים פופולרים. אני מניח כי יש בסיס לטענה שיש ללמוד קבלה רק מגיל מסויים, לאחר שאותו אדם צבר ידע רב בשאר התחומים התורניים המהווים בסיס לקבלה. עוד הערה, המשפט האחרון שלך בו התייחסת לתחומי לימוד מסויימים ש"ייצרו פה אזרחים יותר טובים" מאוד צורם לי. בתי הספר אינם פסי ייצור, אין כל מטרה ליצור מודל מסויים של אנשים(דבר שמתקבל על הדעת עקב לימוד מסיבי של ציטוטים לשמם), תן לאנשים להתפתח בעצמם.

מקוטיאל

New member
איזה דיבורים של יפי נפש

לא צריך לתת לאנשים להתפתח בעצמם. כן צריך לעשות להם שטיפת מוח, כי המוחות של אנשים הם גרועים וריקים רוב הזמן. אז בבקשה לא להיות יפה נפש.

מקוטיאל

New member
אני לא יודע

אם הייתי מבין על מה אתה מדבר, יכול להיות שהייתי יודע. צריך להסביר לי את זה כאילו אני ילד בן חמש.

s u p e r mind

New member
מי אתה (או מישהו אחר) שתקבע

לאדם מסוים במה להאמין, מה לדעת, וכיצד לנהל בצורה יעילה את החיים? אחרי הכל, זאת טיבה של שטיפת מוח ~ ולדעתי, בני אדם הם מספיק נבונים ושקולים בדעתם, בכדי לבחור לעצמם מצרכים שונים מן החיים; ולכן שטיפת מוח (או כפייה) היא אויב לאחת מזכויות האדם החשובות ביותר - חירות.

מקוטיאל

New member
עשה לי טובה...

אני ממליץ בחום לעולם לתת לי לשטוף לדורות הבאים את המוח, מתוקף היותי הגאון הגדול והכריזמתי ביותר שנראה על פני כדור הארץ מאז התקופה הניאנדרתלית. עניתי לך על השאלה?

s u p e r mind

New member
כן...

גם היטלר "המליץ" לבני עמו לתת לו לשטוף להם את המוח ~ האם התוצאות הועילו לפרט, או לאנושות בכלל? נכון שאין טעם להבדיל... אבל מוסר ההשכל מלמד רבות על הכלי המושחז שאתה מציע; ולעתים הכלי הזה מושחז עד כדי כך, שהוא מסוגל לדקור מישהו - קח לדוגמה את "מערכת החינוך" הפנטסטית של הפלסטינים.

מקוטיאל

New member
אתה משווה אותי להיטלר? ../images/Emo9.gif

ההשוואה שלי לכל בן אדם לא תופסת. כי אני, כפי שחשפתי אך בהודעה הקודמת, הגאון הגדול והכריזמתי ביותר מאז התקופה הניאנדרתלית. אתה אלכס, יותר מכולם, אמור כבר לדעת את זה

s u p e r mind

New member
../images/Emo157.gif

האם אתה מסוגל לשטוף לכל האנושות את המוח, כך שלאחר מכן, רק האדם עצמו יוכל לשטוף לעצמו את המוח עפ"י בחירתו? אם כן גאון עצום, אנא עשה זאת במהרה - המצב בכי רע
. ד"א, האם אתה מכיר גאון גרנדיוזי כלשהו מן התקופה הפליאוליתית?

מקוטיאל

New member
ובא לי עוד רעוין

לעשות שיעור "ביוגרפיות", במקום כל הזיוני שכל על ההיסטוריה. כמו שאמר מודי בר און - הכל אנשים. ע"י ביוגרפיות וציטוטים אפשר ללמוד הכי טוב על הכל. דרך אגב, ציטוטים הם מעין גרסה זכרית לברברת האינסופית שכולנו זוכרים משיעורי היסטוריה וספרות. הציטוטים הם משפטים חדים, מדוייקים, שמכים במוחות הרכים של הילדים ומעצבים אותם. חבל שאני לא שר החינוך ו/או מלך העולם...

Yurismaster

New member
אני חושב שהבעיה במערכת

החינוך ....המורים עצמם... רק אנשים שלא יכולים להגיע רחוק יותר הופכים למורים...וזו התוצאה. תמיד הבצפר היה יבש, וכך הוא גם עכשיו...יש מורים בודדים שיכולים להחיות את המקצוע..בלי זה , בית הספר הופך לסיוט של ביזבוז חצי יום לחינם...אני מניח שככה הרבה מרגישים כאן

guidethescud

New member
המורים בעבר והיום

אתה צודק, רוב המורים היום הם באמת כאלה. אבל זה לא אמור להיות כך! מורה זה לא מקצוע פשרה של מישהו שלא מסוגל להיות חוקר, הוראה היא תכונה לא פחות מחכמה. בשביל הוראה צריך חכמת חיים. הבעיה היום, היא שנכנסנו למן מעגל כזה, של בוז כלפי המורים, מה שגורם לאנשים שמכבדים את עצמם לא להיות מורים, ככה שרק החלק הכי נמוך של האוכלוסייה מגיע להיות מורים, מה שמסביר את הבוז שיש היום כלפי המורים. מעגל קסמים.

neko

New member
ציטוטים זה דבר יפה, אבל אני

מתנגד לשינון מכל סוג - לדחוף פה ושם ציטוט מתאים זה דבר נפלא (אני רואה את זה הרבה בחומר לימודי, בד"כ הציטוטים בכלל לא קשורים). לגבי קבלה - למה להפסיק שם? אפשר להוסיף גם מאגיה וכישוף, קריאה בקלפי טארוט ובכף היד, אסטרולוגיה, ועוד כמה בבל"תים.

מקוטיאל

New member
טוב, אני רואה המוחות שלכם לא בשלים

דיים לרעיונות המבריקים ומרחיקי-הראות שלי. ציפיתי ליותר הבנה בפורום של חנונים, אבל לא קיבלתי אותה... באסה... זה מאד בודד פה למעלה. וקר...

סנדרין

New member
תנעל במגדל השן. ../images/Emo142.gif../images/Emo1.gif

אלוהים יאהב את זה. העיקר הפתיחות, הא? ~_~

MelodicTruth

New member
אוי, הזלזול...

למרות שאף אחד מהתחומים הנ"ל אינו מוכח\תקף מדעית, הוא עדיין משקף אספקט של התרבות והתודעה האנושית שאסור וחבל לטאטא מתחת לשטיח המדע המאובק. לתחומים הנ"ל שמור מקום מכובד בתרבות האנושית, כל עוד הם לא נכפים על אף אחד. אגב, בקשר לקבלה, אני מציע שתלמד את הנושא לעומק(או לפחות בצורה בסיסית) לפני שאתה מותח ביקורת. אמנם המדע לא הוכיח שכל מילה בספר הזוהר נכונה, אבל קשה להתמודד בצורה סקפטית לחלוטין עם תיאורים מדוייקים של המפץ הגדול, או של תופעות נוירולוגיות כמו סינסתזיה, תיאורים שנכתבו לפני אלפיים שנה.

s u p e r mind

New member
אני דורש סייג...

ספר הזוהר נכתב במאה ה12 לאחר הספירה... וההשלכות לכך ברורות.

למעלה