מערכת החינוך ביפן

herouth

New member
לגבי הגמישות של מערכת החינוך

ראית את הקישור ששמתי למטה (ב"השרשור הלא קשור") בנוגע לטרנסג'נדרים במערכת החינוך היפנית?

innocence

New member
הלכתי לראות עכשיו

(פיספסתי את זה קודם לכן)
ואני חייבת להודות שזה נשמע מוזר. מי היתה האוכלוסיה?
האם זה היה בכל יפן או בבית ספר ספציפי? יוזמה של משרד החינוך או של הנהלת בית ספר מסוים?
וגם מה זה האתר הזה?

herouth

New member
זה אתר חדשות עצמאי.

מנוהל ע"י העיתונאי יואב יצחק. קשה לי להגדיר את הסגנון שלו - מתעסק יותר בנושאי פנים, שחיתויות ונושאים משפטיים, עם נטיה להתלהמות מסויימת, מאשר בחדשות חוץ ורכילות.

הנה מאמר קשור (שמתייחס לאותו סקר) ב־Japan Times, אבל קחי נשימה עמוקה ומרגיעה לפני שאת קוראת.

http://www.japantimes.co.jp/opinion/2014/06/21/editorials/struggling-gender-identity/

innocence

New member
מצטערת על מטח השאלות

ואם הוא נשמע מאשים או ווטאבר, לא לזו היתה הכוונה, סתם תהיתי הרבה דברים XD

herouth

New member
לא חשבתי שנשמעת מאשימה

האזהרה לגבי נשימה עמוקה היא בגלל תוכנו של המאמר ב־Japan Times, שהוא - איך לומר - מעצבן קצת, למי שמסתובב בחוגים פמיניסטיים/פרו-להט"ביים.

בלי קשר, הנה כתבה מ"אסהי שימבון" שפחות או יותר תואמת לכתבה הישראלית:

http://ajw.asahi.com/article/behind_news/social_affairs/AJ201406140027

innocence

New member
אה! אוקיי XD

המממ.. כן, קצת מעצבן, אבל ראיתי גרועים יותר, אז זה פחות נורא בעיני.
לפחות יש סיקור בנושאים להטבים.

הלינק הזה באמת מכיל מידע יותר קרוב למה שהיה בישראלי והיה חסר לי, אם כי יש כאן כמה דברים הרבה יותר.. יפניים ללא ספק.
כמו העניין שאסור למעשה ללבוש תלבושות של המין השני (תהרגי אותי למה מכנסיים זה של בנים אבל בסדר..), ושגם אם מאפשרים להם לקחת חלק בפעילות קבוצתית שמתאימה למגדר שלהם, זה אך ורק באישור ההורים האחרים (והתלמידים) מה שעלול להוביל לעוד תסכול מיותר לילדים האלו (אם כי בית הספר הבודד שהכניס את זה ב2010 אמר שלא היו בעיות מיוחדות).

אבל כמוש אמרתי קודם, גם שינוי קטן הוא מבורך

herouth

New member
מדי פעם יש לי הגיגים ביני לבין עצמי

על "לו היה לי מקור אינסופי של כסף להקים מערכת חינוך אלטרנטיבית בישראל".

אחד הדברים שהיגגתי לעצמי היה בנושא תלבושות (הייתי מנהיגה תלבושות אחידות, אבל זה נושא לדיון נפרד). והגעתי למסקנה שאם אני מאשרת לבנות ללבוש חצאיות, אני צריכה לאשר את זה גם לבנים, עם או בלי קשר לזהות המגדרית שלהם. כלומר, כל הקטע הזה של "לבנות מותר ללבוש חצאיות או מכנסיים, אבל לבנים רק מכנסיים" גם הוא קטע לא שוויוני. אותו דבר לגבי תסרוקת. אם לבנות מותר ללכת עם צמות, נניח, אז גם לבנים מותר. אז זה לא רק "למה מכנסיים זה של בנים?" אלא גם "למה חצאית זה של בנות?"

innocence

New member
אני לגמרי מסכימה

כלומר, אין לי בעיה לאשר גם לגברים או זכרים להגיע עם חצאית כמו שמאפשרים לנשים להגיע עם מכנסיים.
כמובן כל עוד הכל נעשה בצורה מכבדת ולא בקטע של להוציא ללעג (כלומר, לא בנים ששמים חצאיות כדי ללעוג לאיך נשים מתלבשות, למשל).
ואני מסכימה איתך שהבעיה המגדרית היא עמוקה יותר מזה, אבל אני מדברת בתוך המסגרת הקיימת שבה נשים כן לובשות מכנסיים בספירה הציבורית וזה לא נחשב מוזר.

innocence

New member
הלינק שנתת מדבר רק על הבעיה המגדרית

וכל החלק השני של "איך מטפלים בזה", לא מופיע שם. האם אני מפספסת משהו?

מצד שני, זה כן צעד חיובי להכיר בזה בתור משהו שקיים.

Simbbam

New member
כן מצטרף לשאלה, המאמר רק מסביר מה זה

ונותן המלצה למורים להתמודד עם זה.

ובינינו, איזה סיכוי יש לילדים כאלה בחברת הילדים היפנים כפי שאנחנו מכירים אותה? אם ילדים שמקבלים ציונים נמוכים במבחנים נמצאים בסכנת נידוי וחרם, איזה סיכוי יש לילד שמסביר לאחרים שהוא ילדה?

herouth

New member
אז זהו, קרא את המאמר השני

לפחות חלק מהילדים אומרים שהם מקבלים סיוע מהמערכת.

innocence

New member
דווקא בחברה של הארץ נראה לי קשה יותר

במאמר אחר שחרות שמה נראה שהם קיבלו סיוע, ושגם למשפחות של התלמידים האחרים לא היה אכפת וקיבלו את זה.

אני חושבת שעניין המגדר ביפן ואסיה עובד קצת אחרת מאשר בעולם המערבי. אותי יותר מעניין איך זה יעבוד בגילאים מבוגרים יותר שאז הם כבר לכאורה יוצאים לעולם הגדול - האם יצופה מFTM לצאת לשוק העבודה ולהפוך לסלארי מן? או מMTF לטפל במשק הבית?

Simbbam

New member
we might have jumped the gun here

אנחנו מדברים על מדינה שאין בה חוקים בסיסיים שאוסרים, למשל, על אפליה על בסיס נטיה מינית או זהות מגדרית. אין פתיחות חברתית כלפי הנושא הזה ואני אהיה בשוק טוטאלי ומוחלט עד סוף חיי אם מעסיקים יתנו לטרנסג'נדרים לעבוד אצלם, כל עוד הם אינם מוגדרים בחוק (כלומר כאלה שמזהים את עצמם עם המגדר השני אך טרם עברו ניתוח לשינוי מין על כל המשתמע ממנו, ולכן מעמדם החוקי נשאר על כנו).

innocence

New member
ועדיין, היחס לשונה הוא אחר

אולי כי הם ניסחו את זה בתור סוג של הפרעה נפשית, אז מתייחסים לזה קצת כמו למחלה, בצורה מאוד פוליטיקלי קורקט, אבל זה גם יותר ממה שיש בארץ.

מה גם שמראש הרבה מהגברים שם מאוד נשיים, ובכלל, מודל היופי שלהם הוא די יוניסקסי לכיוון הנשי.

כמובן שמה קורה בפועל עם טרנסג'נדרים והסללה מגדרית הוא אחר, ומעניין יהיה לראות את זה.

Manty

New member
הזמנתי חברה ישראלית שהיא גם אמא וגם מורה

לאנגלית (של תוכנית מיוחדת ביוקוהמה, ללימודי מדינות, בבתי הספר היסודיים) לבוא ולתרום לדיון

Simbbam

New member
טוב, לסיכום - החכמתי הרבה מהדיון הזה

והוא מביא אותי לתובנות חדשות ואחרות.

שיהיו לנו הרבה דיונים מפרים וסוערים כאלה!
תודה

למעלה