מערכת החינוך ביפן

Simbbam

New member
מסכים לחלוטין

ומכל הנקודות שציינתי בהודעה המקורית, הטיפול בהוראת האנגלית הוא הדוגמה הטובה ביותר לקפיאה על השמרים.
אולי מורים לאנגלית ביפן לא יודעים כלום על התרבות היפנית, אבל הם יודעים יפה מאוד על איך מלמדים יפנים אנגלית והעדויות שלהם לא מעודדות במיוחד.

מה שכן, זה פתח שוק שלם של בתי ספר פרטיים לאנגלית שמשגשג שם.

semuelf

New member
קובעי המדיניות רוצים

ויודעים שזה חשוב.
אבל החשיפה ת׳כלס של היפני הממוצע לאנגלית אפסית.
זה מה שמישל אומר.

אז הם לומדים המון אנגלית בבית הספר, ואפילו מביאים להם מורים מיוחדים.
אבל אין אנגלית בטלויזיה, ברחובות, בעיתון. אחרי שהם יוצאים מבית הספר, הם לא נחשפים לאנגלית. אז שוכחים.

herouth

New member
לא, זה לא מה שמישל אמר

מישל אמר שהם לא צריכים את זה, ולכן זה בסדר שהם לא יודעים, ורק אנחנו בגלל ההטיה התרבותית שלנו מעבירים על זה ביקורת. כמו שאצלנו לא באמת צריכים ערבית או צרפתית (על הערבית יש ויכוח).

אני מסכימה וכל מי שעיניו בראשו מסכים שבפועל השיטה לא עובדת, ולכן משרד החינוך היפני מנסה כל פעם שיטות אחרות ובינתיים הן לא ממש אפקטיביות.

mishel s

New member
נכון

ועצם זה שמנסים כל פעם שיטות אחרות מראה שהם לא באמת קופאים על שמריהם ולא גמישים כמו שסימבאם חושב.
היפני הממוצע לא צריך אנגלית ולכן אין לו בעיה עם זה, אם ליפנים בתור חברה יש או אין בעיה עם זה - על זה לא אמרתי כלום.
אבל בכל מקרה, גם אם יש וגם אם אין, זה לא קשור למה שהפוסט המקורי מדבר עליו, בעיות במערכת החינוך.
אחת הבעיות שציינו בפוסט המקורי זה חוסר גמישות ודווקא זה מתברר כלא בעיה, מה ששוב סותר את הדוברים המקוריים בסרטון.
דווקא אני יודע ששינו המון את סגנון לימוד האנגלית, אם לא בשנים האחרונות, בטוח בעשרים שנה האחרונות.

innocence

New member
לא משנה יותר מדי

כלומר, הם רוצים לעשות שינוי, אבל לא משנים את הדברים החשובים, או לא משנים מספיק מהבסיס, כך שרוב השינויים שנעשים הם קוסמטיים בלבד, וחבל.

mishel s

New member
זה לא משנה

אם זה שפה שניה או שלישית.

גם בארץ - הכריחו אותי ללמוד ערבית בבית הספר. למה? כי "קובעי המדיניות" חשבו שזה הכרחי שאדם שגר בישראל ידע גם ערבית, בגלל המצב שלנו במדינה הזאת. >>>לי<<< זה לא עניין את התחת, אבל קובעי המדיניות חשבו שאני צריך ללמוד. אז למדתי בבית הספר ואחר כך שכחתי.

וכשאת אומרת שליפנים איכפת, לאיזה יפנים בדיוק?
לקובעי המדיניות - ליפנים האלו איכפת.
אבל יש עוד מאה שלושים מליון יפנים שלא איכפת להם.
הם גרים ביפן, ולא צריכים אנגלית, לא מתכוונים להיות מנגל של שום חברה אלא סלארימן או עובדים פשוטים, למה הם צריכים לדעת אנגלית?
כל מה שאמרת על יתרונות ידיעת האנגלית נכונים בהחלט, אני לא אומר שזה לא תורם לי עצם העובדה שאני יודע אנגלית, אבל צפרדע שחיה בבאר לא מודעת לכמה רחב הים, ויפנים שגרים ביפן ולא יודעים אנגלית, לא מודעים לכמה אנגלית יכולה לעזור להם.

אל תגידי יפנים רוצים ללמוד אנגלית כי רוב היפנים - זה לא מעניין להם את התחת. יש מיעוט שבאמת רוצה ללמוד ומשקיע וגם אחרי בית הספר, הולך למפגשי דיבור אנגלית וכו וכו.
לימוד אנגלית ביפן זה תחביב, כמו שאנחנו לומדים יפנית.

נכון - קובעי המדיניות אולי יודעים יותר טוב מיפנים רגילים, ולכן קבעו מדיניות ומנסים לגרום לאנשים ללמוד אנגלית, אבל בסופ השרשרת יש יפני פשוט שזה לא תמיד מעניין אותו, תעשי את ההבחנה הזאת.

herouth

New member
זה לא משנה את העובדה

...שמדובר בחיסרון, בבעיה, לא במשהו שהוא "רק הסתכלות תרבותית ואנחנו מסתכלים על זה מנקודת מבט של מערבי שלא מבין את התרבות".

בישראל יש תופעה מאוד בעייתית של קיטוב דעות וקיצוניות, שמשרד החינוך מנסה להתמודד איתה. אם תשאל את הגזען הממוצע ברחוב, הוא יגיד לך שזו מבחינתו זו לא בעיה, והוא "השפוי". אבל כחברה, זו בעיה עבורנו. באותו אופן, חוסר ידיעת אנגלית, בידוד תרבותי - זו בעיה של החברה היפנית.

mishel s

New member
נכון, זה חיסרון

לא לדעת אנגלית בעולם של ימינו, זה חיסרון. זה ברור.
בתור עם זה חיסרון.
ליפני שגר באינאקה ולא מתכוון לצאת משם כל חייב, החיסרון הזה לא כל כך מהווה בעיה. כלומר, חיסרון הוא חיסרון, זאת עובדה.
אם החיסרון הזה מהווה בעיה או לא, זה כבר משהו אחר.
בתור עם שלם - כנראה שכן, בתור בודדים לאו דווקא.

אני לא יודע סינית. יש המון שיגידו שזה חיסרון, לא אוכל לעשות עסקים בסין וכל מני כאלו שטויות. לי אישית זה לא מפריע ואני לא רואה את זה בתור "בעיה" שיש לי ואני צריך לפעול כדי לפתור.

Simbbam

New member
ההקבלה שלך לערבית היא לא נכונה

העובדה שהם לא יודעים אנגלית מהווה חסם רציני, כמו שחירות אמרה, לחשיפה של היפנים לרעיונות והשקפות מהעולם הגדול, ויפנים פחות מעורים במה שקורה בעולם, וזה מחליש אותם כאומה, לרבות כל הדוגמאות שחירות נתנה של איזה דברים מי שמדבר אנגלית יכול לעשות ואיזה עולם של מידע ואפשרויות נפתח בפניו.

מי שלא יודע ערבית בארץ ממש לא מושפע מזה בהיבטים האלה. ערבית היא שפה נישתית, כלומר אם מישהו ידע אותה, כמו ידיעה של כל שפה שלישית, יפתחו בפניו ערוצי מידע חדשים. אבל חוסר ידיעת אנגלית היא דבר מבודד לחלוטין.
קצת כמו שכשאני פוגש ישראלים שלא יודעים לקרוא אנגלית, אני רואה שהם יותר צרי אופקים ושהם לא חשופים למה שקורה בעולם.

mishel s

New member
ומה הבעיה עם זה?

דורות שלמים של צרפתים, שוויצרים, ועוד כל מני איזורים באירופה לא ידעו אנגלית, הייתה להם בעיה עם זה?
מעבר לזה, רוב האמריקאים לא יודעים שום שפה חוץ מאנ גלית. והם לגמרי לא מודעים לשום דבר שקורה בעולם. אז ידיעת אנגלית לא גורמת לך להיות רחב אופקים, מי שמרחיב אופקיו נהיה רחב אופקים. יש מספיק ספרים ביפנית ובעברית כדי להרחיב אופקים.
נכון שיותר קל לעשות את זה אם יודעים אנגלית, אבל ידיעת אנגילת לא הופכת אותך לגאון תרבותי.

ההקגלה לערבית הייתה מבחינת זה שקובעים לך שאתה צריך ללמוד משהו ואתה לומד אותו למרות שזה לא מעניין אותך.
ואותי לא עניינה ערבית כמו שאת רוב היפנים לא מעניין לדעת אנגלית.
זה לא יעזור כמה שזה חיסרון וכמה שזאת בעיה מבחינת קובעי מדיניות, אם בסופו של דבר האדם בסוף השרשרת לא מעוניין ללמוד, הוא לא ילמד.

Simbbam

New member
רוב הישראלים שיודעים אנגלית לא רצו ללמוד אותה

כמו שאף ילד לא רוצה ללמוד חשבון.
לומדים אנגלית כי זה חובה, סוף פסוק.
אחיינים שלי יודעים אנגלית מעולה כי מלמדים אותם מעולה, תאמין לי שהם חרקו שיניים ושנאו את המקצוע הזה.

mishel s

New member
אז מה אתה רוצה להגיד?

זה שיודעים אנגלית טוב בארץ זה לא רק בגלל מערכת החינוך, כמו ששמואל אמר, זה בגלל שיש חשיפה יומיומית לשפה הזאת, בסרטים, בסדרות טלויזיה וכו. חשיפה שביפן אין, כמו אגב, שאין בארץ חשיפה יומיומית לערבית ולצרפתית ומאותה סיבה כל מי שלמד צרפתית או ערבית בבית הספר גם שוכח אותה אחר כך. למרות שלפי דעתי לימדו אותנו ערבית וצרפתית די טוב, כי עובדה שאחרי שלוש שנים דיברתי ערבית.
אבל שכחתי כי אחרי הלימודים לא הייתה לי חשיפה לשפה.

אם הטענה שלך היא שביפן לא מלמדים אנגלית טוב, אז אין לי בעיה להסכים איתך. מהניסיון שלי בתחום (וגם השתתפיתי בשיעורי אנגלית של ילדים בכיתה ט' וראיתי באיזה רמה הם) ברור לי שמשהו שם בלימוד האנגלית לא ממש עובד.
לזה אני מסכים. אם זאת הייתה הנקודה ההתחלטית שלך, אז אין בעיה.
אני מסכים שלא מלמדים אנגלית טוב.
לא הסכמתי שזאת בעיה עבורם. (אולי עבורם כעם זאת בעיה, אבל עבור מאסה טקדה שיושב לו בהוקקאידו באיזה עיר קטנה, זה לא בעיה).

Simbbam

New member
ואגב חומרים שכתובים ביפנית - זו הנקודה שחרות

הציגה.
ברור שיש אנשים שמתרגמים הכל ליפנית ומי שרוצה יכול ללמוד דרך זה ולהרחיב את אופקיו, אין שאלה בכלל על זה.
הנקודה היא שיכולת הגישה לעולם המידע שכתוב בעולמו ברובו, נרצה או לא נרצה - באנגלית, מצויה בידי אותם מעטים ששולטים באנגלית.
הנקודה היא שהחינוך הלקוי בנושא האנגלית מונע מכלל האוכלוסיה גישה למקורות הראשוניים, והחשיפה לעולם המידע תלויה במי שמתרגם אותו ליפנית, ואין גישה בלתי אמצעית לאדם הממוצע.

אתה צודק שבמצב שבו האדם הפשוט ברחוב סובר שזה לא חשוב לדעת אנגלית אז באמת זה לא מאוד חשוב לדעת אנגלית. אבל התוצאה הבלתי נמנעת של זה היא סגירות.

mishel s

New member
נכון

התוצאה היא סגירות. ו?
יש לי בני דודים בשוויץ, גם הם לא למדו אנגלית בבית הספר. הם חיים טוב מאוד ושום דבר לא חסר להם, כמו שאתה יודע שוויץ לא מדינה מסכנה.
אז גם ליפן לא חסר כלום והם לא מדינה מסכנה.
אז יש סגירות, אז מה?
גם בני הדודים שלי בשוויץ חיים באיזור שלהם, שותים את הבירה של האיזור שלהם, נהנים מפסטיבלים באיזור שלהם ומתרבות מקומית.
הם לא צריכים את העולם הגדול וגם היפני הממוצע לא.
באותו אופן לי אין גישה לכל התרבות הרוסית, כי אני לא יודע רוסית, ורוסיה היא גם או לפחות הייתה מעצמה. סין גם מעצמה ויש להם תרבות ענפה והמון הסטוריה והמון דברים לתרום, יש יגידו שעתיד העולם זה סין ואני לא יודע סינית, אני לא מרגיש בעיה עם זה.

כל מה שאתה אומר לגבי סגירות ולגבי שהם לא מלמדים אנגלית טוב, אם נסתכל על זה מלמעלה, זה נכון, אין מה להתווכח.
הדעה האישית שלי היא שזה לאו דווקא אומר שזה בעיה.
זאת דעתי, שאלת לדעות אנשים, זאת דעתי, עם זה אתה וחרות ואף אחד לא יכול להתווכח. אין טעם להמשיך עם ויכוחים.

Simbbam

New member
מקבל את דעתך

innocence

New member
אל תשווה תקופות של פעם להיום

העולם שלנו הופך לקטן יותר ויותר בעקבות האינטרנט, ואי ידיעת אנגלית היא לא סתם חיסרון - היא בעיה.
לא של כל אדם בפני עצמו בהכרח, אלא בעיה של מדינה ושל חברה. בעיקר אחת שנמצאת במיתון כבר שנים ארוכות.

הבעיה בלימודי האנגלית ביפן, או לפחות אחת מהן, היא באמת העובדה שלא מטמיעים להם את החשיבות של השפה ו*לכן* לא אכפת להם. כי לא באמת מלמדים אותם כמה זה חשוב, ולכן זה נשאר בגדר של תחביב.
אני מצטערת, אבל לדעת אנגלית, במדינה מפותחת, בימינו, זה לא תחביב - זה חובה.

mishel s

New member
את יכולה להצטער כמה שאת רוצה

זה פשוט עובדה. ביפן אנגלית זה תחביב, כמו טניס כמו ריצה וכמו כל דבר אחר שעושים בזמנך הפנוי. זה לא אני קבעתי, זאת לא דעתי, זה ככה.
אני לא חושב שהטמעת חשיבות זאת הבעיה, יש להם בעיות רבות בלימודי האנגלית, לזה אני מסכים בהחלט. כלומר, הם לא מלמדים אנגלית כמו שצריך, זה ברור מאליו, והייתי עד לשיעורי אנגלית של תלמידים בכיתה ט וגם של מבוגרים שכבר אחרי גיל פרישה (שהם להפתעתי היו הרבה יותר טובים באנגלית מהתלמידים הצעירים).

שוב, זה שמערכת החינוך לא מצליחה ללמד אנגלית - מסכים.
זה שבתור עם זאת בעיה, אני לא מוסמך להחליט דבר כזה אם אין לי בעיה להסכים או לא להסכים. את רוצה להחליט שזא בעיה, שיהיה. לא כל כך חשוב לי.
זה שלאדם הפשוט בסוף מערכת החינוך זה לא מהווה בעיה - זה ברור מבחינתי. לא אומר שזה צודק לא ללמוד, אבל זה ברור לי שלהם זה לא בעיה.
זה שזה כיום נחשב ביפן (עבור האדם הפשוט) כתחביב, גם די ברור מבחינתי ולא משהו שאפשר להתווכח איתו. תשאלי אנשים יפנים לגבי מה התחביבים שלהם וחלק לא מבוטל יכניסו את לימוד אנגלית לרשימת התחביבים שלהם.

אבל כל זה לא נוגע לבעיות המקוריות שהם העלו בוידאו.

גם הרבה ישראלים

לא במיוחד רוצים ללמוד אנגלית, אני יכולה להגיד שלפחות לא מעט מהחברות שלי לא במיוחד מעוניינות, ולומדות אנגלית כי הן חייבות, ולא ממש מפריע להן לא לדעת אנגלית טוב.

למעלה