יפה, וזה בדיוק העניין
מה שבעיני לא נתפס, עבור אחרים הוא הברור מאליו.
ולכן אני נמנעת מלשפוט את המערכת והתרבות ומתמקדת ברגשות שלי.
אז כן, רבים המכניסים את ילדיהם למסגרות השיריצו המוקדמות עושים זאת כדי להמנע מהלחץ, הגדל יש לומר, של הכניסה למסגרות בשלב המאוחר יותר (רבים עושים זאת גם כמובן כי הם מעדיפים את בתי הספר הפרטיים).
יש לי חברות שהכניסו את ילדיהם מכיתה א', לכן ילדיהם במשך השנה האחרונה בגן הלכו 3 פעמים אחר הצהריים לג'וקו ולמדו כתיבה, קריאה וחשבון ברמה של כיתה ב'. רוב הלחץ היה על האמהות!
רבות מחברותיה של ביתי החלו ג'וקן מכיתה ד' ונבחנו בסוף כיתה ו'. הם לא יכלו להצטרף לחבריהם שבדיוק גילו את ניצני העצמאות ביציאה ללא ליווי הורי לסרטים, לדיסני וכדומה. בעוד חבריהם בילו את אחר הצהריים במשחקי תופסת והשתוללויות, הם נאלצו לחרוש בחדריהם שעות רבות.
אבל כן, ברגע שהם נכנסו למסגרת הפרטית, הצורך בבחינות לתיכון, ולרבים אף לאוניברסיטה, נעלמו.
לגבי המשפט האחרון שלך, אני אאלץ להאמין לך
אבל לגבי ילדי הפרטיים, למרות הלחץ, ולמרות מה שמבחינתי הוא מטורף, הם עוברים זאת ואפילו נהנים!! כמובן שזה תלוי אופי/בי"ס/בוקאצו וכדומה, אך ממה שעיני רואות, הילדים ממש פורחים. הם מגלים בעצמם יכולות חשדות והופכים בעיני עצמם ובעיני הסביבה לאנשים אחראים יותר שיש לקחת ברצינות.
מאחר וכל חבריהם סביבם באותה סירה (בניגוד לחבריהם שהחלו בשלב המוקדם יותר), אין בהם הרגשת מירמור והמציאות ברורה מאליה ומקובלת עליהם. אמנם זמן ההסתגלות הוא איטי, ולכן מזל שהבחינות הן רק בסוף החטיבה, אך בניגוד למה שבעצמי ציפיתי, הם עומדים בזה!!
כמובן שמסגרת הצבא בארץ ומה שרבים מהחיילים צריכים לעבור "עבור המדינה" (כי שם ממש אין ברירה!) היתה מובילה רבים למחשבות האובדניות אותם ציינת בעצמך, אך מבחינת רובנו זוהי ברירת המחדל ורובנו עברנו את זה בשלום ואפילו נהננו בדרך.
רק אציין שבהחלט יש ילדים שלא עומדים בלחץ, הן הלימודי ו/או החברתי. יש לי חברה שבנה עבר איג'יווארו בתחילת החטיבה ואז סרב ללכת לבי"ס במשך תקופה ארוכה עד שהוריו העבירו אותו לבי"ס פרטי אך הוא כבר היה מצולק כל כך שכיום הוא מסרב אפילו לצאת מהבית. מה שהכי הכעיס בכל הסיפור היתה אוזלת היד של הממסד בטיפול במקרה. אז כן, יש גם קורבנות לשיטה, במיוחד עבור מי שלא ממש שוחה בזרם.
ועדיין, זה המיעוט. עבור הרוב זה עובד.