מספר שאלות לי אליכם:

masorti

New member
אתה מוזמן לבחון בחורי ישיבה...

ולתת להם ללמוד חומר במדעים. ההנחה שלך בענין זה תתנפץ לרסיסים. אתה לא קורא שום ספר של אנשים חושבים, אלא אך ורק ספרות תורנית שעיקרה טחינת חומר שכבר נדון במשך 2000 שנה. אילו היית קורא ספרים של אנשים חושבים היית מתבייש לטעון טיעונים הסותרים את השכל הישר תוך דיקלום המנטרה "חז"ל אמרו".

eyalnadav

New member
לצערך , אתה לא קורא מה שאני כותב

ראשית , מי שאמר שבחורי ישיבה לא יודעים כלום - זה אתה, ולא אני. מי שצריך לנסות את דבריו ,זה אתה ולא אני, וכבר אמרתי לך את דבריי אלה בעבר. אם לא שמת לב , יש לי תואר במנהל עסקים ועוד לימודים אחרים מעורבבים בהכל מכל לכל- מה אתה למדת??? ומלבד זאת - איזה טיעונים סותרים את השכל ?- לי יש ציון גבוה בלוגיקה - אני לא מוכן לסכן אותו.

masorti

New member
לגבי תחרות הלימודים בינינו...

הייה סמוך ובטוח שלמדתי לא פחות ממך, ואני עשיר בהשכלה אקדמית לא פחות ממך. לפי הכתיבה שלך בפורום אתה כנראה שכחת את תלמודך באוניברסיטה (כולל תורת הלוגיקה) מזמן שהתחלת לפטם את כרסך בתלמוד ושאר מפרשים. מן הסתם כבודו חוזר בתשובה. בוא ונגיד שאם אתה מתעקש שמרים ניבאה בגיל 5 רק כי כך נאמר במשל חינוכי, אז כדאי שתחזור על הקורס בלוגיקה.

eyalnadav

New member
ואני אשאל אותך משהו

איפה למדת ומה לימד אותך , שחלק מדברי חז"ל הם משלים ודברים חינוכים ולא כפשטם דברים פשוטים והיסטוריים? ואני לא צריך לעשות תחרות עם אף אחד. אני יודע מה אני יודע - ובעל פה ללא צורך בספר

masorti

New member
כבר עניתי לך על השאלה...

הרמב"ם לימדני שחלק מדברי חז"ל הם משלים חינוכיים ולא כפשוטם. ואם חשדתי לרגע שלא הבנתי אותו נכון, מיד נזכרתי בטעויות המדעיות של חז"ל המפוזרות בגמרא והבנתי שלא יתכן שמדובר בעובדות. אגב, גם רס"ג לימדני בעקיפין שלא יתכן שדבר הכתוב בגמרא ומנוגד לשכל יהיה עובדה כפשוטה. (הרס"ג דיבר על דברי הנביאים) הנה לך ציטוט מדברי רס"ג: "וכל פירוש מסכים למה שיש בשכל - היא האמת, וכל מה שמביא אל מה שהוא חולק בשכל - הוא הבטל".

hapax legomenon

New member
אכן, בהקדמה לפרק "חלק"

מחלק הרמב"ם את בני האדם לשלוש כיתות, על פי אופן הבנתם את דברי חכמים. מומלץ לעיין בדבריו על הכת הראשונה.

eyalnadav

New member
כל הכבוד

כמו שכתבתי לך לגבי רד"ק - אתה מסתמך על דעה יחידה ולא על דעת הרוב (בגלל מה שאתה חושב שמתאים לך) 2. העיקר כדברי הרוב ולא המיעוט. 3. כתבת שרק חלק מדברי חז"ל הם משלים - מה שכתבתי עד היום לא היו משלים חינוכיים - מה שכתב הרמב"ם הוא על אגדות כמו של רבה בר בר חנה במסכת בבא בתרא ואגדות שעוסקים בדברי קבלה וסוד. וזה מה שנמצא בכמה מרקומות בכתביו שאמרתי לך. 4. אם היית שואל מי שמומחה בענין ולא סומך רק על פירושך- היית מקבל דעה אחרת ממה שאתה מציג כאן. מדברי רס"ג יש סיוע לדברי - הוא כותב פירוש (של מפרש כמוהו) ושל של מדרש של תנאים - שעליו א"א אפשר לחלוק - וכידוע לך אמוראים שהיו אחרי התנאים אפילו הסמוכים לזמנם - לא יכולים לחלוק עליהם (כמו שמואל ,רב, ורבי יוחנן ). 5. אין לי מה להוסיף מעבר לכך - הדברים מדברים בעד עצמם

masorti

New member
אני שמח שהסכמת איתי...

שלפחות חלק מדברי חז"ל הן אגדות ולא עובדות. דעת הרוב מחייבת רק בענייני הלכה ולא בענייני השקפה. וגם אז לא תמיד הרוב קובע. הרי לכל תת-פלג בעולם החרדי יש הלכות משלו שאינן מקובלות על כל שאר היהדות הדתית. אני מתייעץ עם מומחים בענין כמו פרופ. אליעזר שבייד או פרופ. אביעזר רביצקי ע"י קריאת ספריהם העוסקים בנושא. המומחים שאתה מתכוון אליהם יכולים לכל היותר לומר לי מה דעת הפלגים הקיצוניים ביהדות החרדית. כדיוע לך, מותר לחלוק על מדרש של תנא אם הוא סותר את השכל. עיין בדברי הרד"ק. (ובלי קשר, רס"ג תומך בדעתי ולא בדעתך משום שלהשקפתו לא יתכן שהתורה/נבואה תסתור את השכל.) גם לי אין מה להוסיף. הדברים מדברים בעד עצמם ומוכיחים שטענותיך התמוטטו כמגדל קלפים.

RamiNir1

New member
מרים המצורעת היא הוכחת "הבל" ברורה

טענות "שדופות" כמו אלה שהבאת...אייל...כבר שמענו לא פעם... שקרים ודימיון הולכים יד ביד...זה לגימטימי... *** אלהים גילה למשה ואהרן סוד על מרים...מימי ילדותם..."וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה וְאָבִיהָ יָרֹק יָרַק בְּפָנֶיהָ"... כלומר...כאשר חזרה מרים הבייתה וסיפרה כי בת-פרעה לקחה את משה...עמרם התמלא זעם ואז..."יָרֹק יָרַק בְּפָנֶיהָ"... סוד בלעדי זה היה ידוע רק לאלהים ולא לאנשים...ומתועד - כדלקמן: "וַיִּחַר-אַף יְהוָה בָּם וַיֵּלַךְ" "וְהֶעָנָן, סָר מֵעַל הָאֹהֶל" "וְהִנֵּה מִרְיָם מְצֹרַעַת כַּשָּׁלֶג" "וַיִּפֶן אַהֲרֹן אֶל-מִרְיָם וְהִנֵּה מְצֹרָעַת" "וַיֹּאמֶר אַהֲרֹן אֶל-מֹשֶׁה" "בִּי אֲדֹנִי--אַל-נָא תָשֵׁת עָלֵינוּ חַטָּאת אֲשֶׁר נוֹאַלְנוּ וַאֲשֶׁר חָטָאנוּ" "אַל-נָא תְהִי כַּמֵּת אֲשֶׁר בְּצֵאתוֹ מֵרֶחֶם אִמּוֹ וַיֵּאָכֵל חֲצִי בְשָׂרוֹ" "וַיִּצְעַק מֹשֶׁה אֶל-יְהוָה לֵאמֹר" "אֵל נָא רְפָא נָא לָהּ" וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה" "וְאָבִיהָ יָרֹק יָרַק בְּפָנֶיהָ--הֲלֹא תִכָּלֵם שִׁבְעַת יָמִים" "תִּסָּגֵר שִׁבְעַת יָמִים מִחוּץ לַמַּחֲנֶה וְאַחַר תֵּאָסֵף"... (במדבר יב' 14-9) *** אילו הייתה מרים נביאה בת 5 שנים...הייתה יודעת לשמור על אחיה משה...במקום לשחק ב"בית בובות"... כלומר...דברי ההבל שלך אייל...על-אף מקורותיהם הנימנים על החכמה...היו לרועץ לך...

eyalnadav

New member
פשוט דברי דמיונות, לא הבנת את הפסוק,

איפה זה כתוב שאביה ירק עליה שהיא חזרה מבת פרעה?? הרי אתה לא מאמין במדרשים ובדברי חז"ל. ואם שכחת את סיפור המקרא כי מרים חזרה לבית אביה והביאה את אמה יוכבד לבת פרעה , ובת פרעה נתנה לה את משה כדי להניק את משה ,כך שהיא חזרה לעמרם אביה עם משה . הדברים מדברים בעד עצמם ורואים שאפילו לא הבנת את הפסוק . הנקודה שזה משל ודוגמא - אם אבא שלה היה יורק עליה, היא הייתה צריכה להכלם 7 ימים , וק"ו לקב"ה שהיא צריכה להיסגר יותר (14 ימים) כי דיברה על משה ועל ה' , אבל נהגו במרים כשורת הדין של אביה ונסגרה רק 7 ימים ולא 14 ימים

RamiNir1

New member
עיסוקם של שקרנים בטיוח שכבות טיח על טיח שקרים

אתה...אייל...מתאמץ כל כך להוסיף טיח על טיח...עד שהקיר שאתה "טח"...יפול עליך... יבוא "רגע האמת" בירושלים...ויזכו להיות נוכחים בו רק "אנשי אמת"...אז נראה מי נוכח ומי "נפקד מקומו"... *** וכמובן...עוד היום...לא תפתיע אף אחד...אם תמשיך בנסיונותיך הנלוזים... "טייח"..."טייח"...איש השקרים...

eyalnadav

New member
הדברים שאתה אומר מעידים בפני עצמם

שאין לך תשובה , וכבר כמה פעמים אתה לא נותן שום תשובה ענינית , רק דברים שאין בהם ממש כמו התגובה הזאת. אני במקומך הייתי כבר מתבייש ויושב ללמוד ברצינות יותר את השאלות והתשובות בתנ"ך - וזה דרך אגב מה שעשיתי בילדותי. חבל פשוט שאתה מבזבז את זמנך לריק , ומבזבז גם את שאר הזמן לחברי הפורום המכובד כאן. תכבד את עצמך , ותכבד גם אותנו ביחד.

RamiNir1

New member
לא צריך היה למחוק כאן...את תשובתי לאייל

הסגנון שלך אייל...מוכיח כי רחוק אתה מ"דעת כבוד"... טוב תעשה אייל...(המתהדר בדברי חז"ל...ולא מקייים)...אם לא תתעסק עם גדולים ממך...תן להם להזמין אותך... ברור אייל..."חומסקי"...אפילו לא "ירים גבה"...לכבודך...אייל...

eyalnadav

New member
דברי חז"ל מדברים בעד עצמם

הם לא צריכים חיזוק לדבריהם מדבריך או מחומסקי

RamiNir1

New member
אתה בדרך הנכונה אייל...עוד טיפה "כיבוש הייצר"

אתה זוכר...אייל..."מי-הוא הכובש את יצרו"...בהצלחה...אייל...

פלגיה

New member
כן היה צריך למחוק

אנא ממך מר רמי ניר, עסוק בדיון לגופם של דברים ולא לגופו של אדם. ירידה על הדובר איתך אינה מוסיפה לך כבוד, ולא מתאימה לפורום הזה.

RamiNir1

New member
פלגיה...כבוד מקבלים מאלהים...גם באמצעות מחיקה

ה"דובר" (הכינוי שלך לאייל)...התרברב כי הוא עצמו בעל תוארים אקדמאיים רבים יותר מאשר יש לפרופ' נועם חומסקי...באופן טבעי שלחתי אותו להקליד בגוגל את השם "חומסקי"...ולהווכח בעצמו כי מוטב לו לדעת לפני מי הוא עומד...ולא להתעסק עם גדולים ממנו...אלא לחכות שהגדולים יזמינו אותו...לדעתי תשובתי זו בהחלט...לגופו של עניין הייתה...ולא צריך היה למחוק אותה... *** לפי-כך...מעצם המחיקה...אלהים הוסיף לי כבוד...

RamiNir1

New member
פלגיה...כבוד מקבלים מאלהים...גם באמצעות מחיקה

ה"דובר" (הכינוי שלך לאייל)...התרברב כי הוא עצמו בעל תוארים אקדמאיים רבים יותר מאשר יש לפרופ' נועם חומסקי...באופן טבעי שלחתי אותו להקליד בגוגל את השם "חומסקי"...ולהווכח בעצמו כי מוטב לו לדעת לפני מי הוא עומד...ולא להתעסק עם גדולים ממנו...אלא לחכות שהגדולים יזמינו אותו...לדעתי תשובתי זו בהחלט...לגופו של עניין הייתה...ולא צריך היה למחוק אותה... *** לפי-כך...מעצם המחיקה...אלהים הוסיף לי כבוד...

eyalnadav

New member
יש לך טעות אופטית

תארים אקדמים לא עושים עלי רושם כלשהו. ולחומסקי אין קשר לתנ"ך - יש לו קשר לבלשנות ודברים אחרים אני עצמי מייצג מגוון רחב של אנשים וחכמים בדורינו ומשאר הדורות הקדמונים שהם יותר חכמים ממנו- בהבטחה.

למעלה