O n e O n e
New member
מספר שאלות לי אליכם:
שלום לכולם,
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות שצצו לי בראש... א) ברפורמה של חזקיהו במלכים ב, פרק י"ח, נזכר חזקיהו כמלך ש "אחריו לא-היה כמהו בכל מלכי יהודה ואשר היו לפניו." כמו כן, הוא פעל לכיתות נחש הנחושת (שעשה משה), והסיר את הבמות ,ע"פ פסוק 4. השאלה שלי היא כזו: איך זה הגיוני שברפורמה של יאשיהו בפרק כ"ג הוא היה צריך להסיר את במות שלמה?? (מדוע חזקיהו לא עשה זאת?) (בפסוק 13 נאמר "ואת-הבמות אשר על-פני ירושלם אשר מימין להר-המשחית אשר בנה שלמה מלך..."), בנוגע למלכים אחרים זה לא כל כך בעייתי כי נאמר "ורק בני ישראל עוד זובחים בבמות" -אז אפשר להבין שבגלל שיועדו לעבודת ה' הן לא נעקרו, אבל חזקיהו כן פעל ע"פ חוק ריכוז פולחן הנזכר בדברים.. אז גם אם היו מיועדות לעבודת ה', הוא היה אמור להסירן, לא? ב)לפי הידוע, יהואחז, בנו של יאשיהו, הומלך ע"י עם הארץ במקום בנו יהויקים שהיה גדול ממנו ב3 שנים לערך, אם נשווה את מה שאירע בפרק י"ח למה שקרה בפרק כ"ד, נגלה שכשעלה סנחריב מלך אשור על ממלכת יהודה, (מאחר שחזקיהו מרד בו), הוא שלם שלוש מאות כיכר כסף וכיכר זהב מאוצרות העם (כמו כן, הוא הוריד את הזהב מדלתות בית המקדש וכו'). לעומת זאת כשיהויקים התמודד עם מלך בבל הוא נגש את בנ"י על מנת שישלמו הם את החוב שהטיל עליו נבוכדנאצר.השאלה שלי היא כזו, האם באמת אפשר לראות כי הוא נגש את בנ"י לשלם את החוב בגלל שעם הארץ בחר להמליך את אחיו, בניסיון של מחטף? (האם זו נקמה?) ושאלה קצרצרה ואחרונה...
ג) האם חנניה (מפרק כ"ח, בירמיהו) היה בתחילת דרכו נביא אמת? (כי הרי העורך מכנה אותו לאורך כל הפרק נביא) תודה רבה רבה על העזרה, הסקרן.
שלום לכולם,