מי שחושב שיש לו

neko

New member
הנקודה שלו היא ששעון לא מקיים

אף אחד מעקרונות האבולוציה, שקובעים מה יכול להתפתח לבד ומה לא. לכן אדם יכול להתפתח (עונה לכל הקריטריונים), ושעון לא. "אם לא היה קיים לא היה אפשרות לקיום" - תוכיח, או לפחות נמק. הרי אין לך מושג לגבי הווצרות יקומים, ואין לך מושג מה גורם לזה לקרות, אז לבוא ולהגיד "לא יכול להיות שזה קרה סתם, חייבת להיות יישות מודעת שעשתה את זה והיא לעומת זאת כן הופיעה סתם" זה לירות לעצמך ברגל.

erezsh

New member
לי יש שאלה, אם כבר התחלנו

יש לך מושג איך מחשבים תנע של גוף-תלת מימדי במרחבבהתבסס על הכוחות הפועלים עליו ברגע נתון? לא? וואלה.. אז כנראה באמת אלוהים ברא את העולם... במילים אחרות - "מה קשור????"

זה יהיה מוזר אם אני יגיד ש...

אני גם מאמינה במפץ הגדול, וגם באלוהים? (ואם תשאלו למה אני מאמינה באלוהים- לא יודעת! סתם אני פשוט מאמינה...מין אינטואיציה או רגש בלתי מוסבר כזה...)

neko

New member
מוזר זה לא כ"כ, יש הרבה שמאמינים

בכך. זה הרבה יותר הגיוני, מכיוון ש"המפץ הגדול" היא תאוריה מאד מבוססת (בייחוד לאור תמונות שהתקבלו בשנים האחרונות מטלסקופים בהן ממש ניתן לראות שהיקום קטן בהרבה מכפי שהוא כיום). מצד שני, גם לא ניתן להוכיח שלא קיים "אלוהים" (מה שזה לא יהיה), עד כמה שזה לא סביר. אז כן, הגישה שלך הגיונית.

תמיד האמנתי במפץ...

זה פשוט ישב והסתדר לי כ"כ טוב בראש, שפשוט הייתי חייבת להאמין... ובקשר ל"אלוהים": אני לא חושבת שיש פה מישהו שמתיימר להוכיח שהוא קיים או לא, אז בואו נסיים את הויכוח במשפט המקסים: "איש איש באמונתו יחיה..."

Moridin

New member
אכן איש באמונתו יחיה

אבל יש לי שני תנאים - אסור לפסול היתכנותה של תאוריה זו או אחרת, וכל אחד שמביע עמדה בשאלה חייב להבין את עמדתו של הצד השני. אחרי זה, הכל פתוח.

Rinaty

New member
מוזר, אתם מנסים לשכנע אחד את השני

להאמין בדברים שהם לא עובדות, אף אחד לא היה שם ויודע מה קרה

משפט אחד על זה

גם לי יש איזושהי תחושה "ש-", גם לי כנראה יש איזשהו צורך בסיסי באמונה ובנוכחות שמעבר למוחשית, אך אני מתעלם ממנה לגמרי כי אני לא רואה אותה כרלוונטית לחיי היום-יום שלי ואין לי שום אינדיקציה שאני יכול לכנות אותה בשם "אלוהים" או כל ואריציה על השם או המושג הזה, או לשייך לה כל כינוי או משמעות שמעבר ל"תחושה מסויימת".

טוב כתבת.

"מתעלם ממנה". "תחושה כזאת ש~". לא יודע להגדירה. זה דבר שיש אצל כל יהודי. ניצוץ כזה של אמונה.

neko

New member
ונוצרי. ומוסלמי. ובודהיסט. ושינטו.

האמונה היא צורך אנושי טבעי, בדומה לצורך בחברה, מזון, מין וכד' (אם כי חלשה יותר). למעשה, האזור במוח שאחראי על אמונה דתית התגלה, ואנו יודעים כיצד לחזקה.

אני לא בטוח ש"אמונה".

ייתכן ש"רק" צורך בביטחון, יחד עם תבניתיות \ מנהיגות \ דרך \ שגרה \ הובלה (מה שניכר, על כל פנים, במרבית הדתות ובממסד הדתי המוכר).

שאלה

לא ידוע לי על גילוי "האזור במוח שאחראי על אמונה דתית". כן ידוע לי על מחקר שגילה קשר בין דפוסי פעולה חריגים באזור מסויים במוח שאחראי על תפיסת הגוף במרחב (שמירה על תפיסה תקינה של צורת ומיקום הגוף ואיבריו במרחב) לבין מצבים של אקסטזה דתית אצל נזירים בודהיסטיים ("איחוד עם העולם" במהלך מדיטציה וכו', בניסוח גס) ונזירות נוצריות ("איחוד עם האל" במהלך תפילה וכו', כנ"ל). האם לזה אתה מתכוון? אשמח למידע רלוונטי.

neko

New member
לא מכיר קשר ל"תפיסת גוף במרחב",

רק האזור המייצר את התחושות שמוגדרות כ"רוחניות", לרבות בהקשר של סמים, מוזיקת טראנס, מדיטציות, תפילות, תפיסת סמלים דתיים או בכלל REPITION מכל סוג (ריקוד\מנטרה\נענוע בעת תפילה\הסיבובים הנהוגים אצל איזו דת עתיקה ששכחתי את שמה וכד'). למעשה, ממצאי המחקר מסבירים סוףסוף את הקשר בין אלו ש"מחפשים את עצמם" בהודו עם סמים ומוזיקת טראנס לבין תחושת ה"איחוד עם העולם" שהם חווים, ואת הסיבה שחסידי ברסלב אומרים "מי צריך סמים כשאתה כל הזמן בHIGH מהתורה?" הנה מה שגוגל מצא: לינק1 - כתבה בABC לינק2 - הכותב חווה דעתו על המחקרים לינק3 - כתבה בBBC

מצוין.

בלינק ל-A.B.C גש לפסקה שכותרתה "What Prayer Does", העוסקת במחקר[\ים?] של ד"ר אנדרו ניוברג. הכוונה היא, בין היתר, לאובדן התפיסה ה'תקינה' של מיקום, צורת ומימדי הגוף (גופם של הנבדקים) במרחב, ומכאן לתחושת "איחוד" עם העולם או עם יישות אלוהית. זכרתי שהצליחו לגרום באמצעות מכשור לתחושות "איחוד" דומות אצל נבדקים, בתנאי מעבדה, אך לא מצאתי על זה (בחיפוש קצר למדי) מידע בלינקים שהבאת או במקורות מידע אחרים.

erezsh

New member
מה רצית לשאול?

לחסוך לך שאלות מיותרות, אני בן 19 ולא משתייך לאף מגזר. תמשיך מפה.

למעלה