מי שחושב שיש לו

התחמקות משאלות לא נובע משכל מיותר..

אבל בכל זאת אשאל אותך כי הגבת כאן ראשון. בן כמה אתה ולאיזה מגזר אתה משתייך...

במי אתה כופר?

באלוהים? אתה לא מאמין שיש אלוהים? מה זה אנוס? מי כופה עליך ליהיות דתי? ההורים? יש לך שכל? אתה? בטוח?

זה שיחה אישית!

אתה צריך להבין לבד שאם אתה חושב שאתה אינטליגנטי, אינך אלא טועה. אם תתבונן, אתה חי בקונפליקט, שלא נותן לך מנוח. נכון?... יש אמת אחד ויחידה. אפשר לא להכירה, להתעלם ממנה, או ללכת בדרכה. האמת היא שיש אלוהים. שלא תחשוש לרגע, אני לא דוס מסריח שרוצה להדריך אותך ולשים אותך במסלול הישר, כי אני גם לא בדרך הזאת. אני רק מוקיר באמת, ויודע שאלוהים קיים. אפי` שקשה להתמודד עם מה שהוא מבקש. אבל לא כופר. בא נאמר שהוא לא קיים. אז מה אתה עושה בישיבה? למה אתה לא מוריד ת`כיפה הזאת והולך ל..... איפה שאנחנו נמצאים. אז נחזור לנקודה שממנה יצאנו. אם אתה כופר ונמצא בישיבה, אין לך מה לעשות בפורום אינטליגנציה. אין לך כלום. ממש כלום. חבל. תחליט לאן אתה רוצה ללכת. אבל תזכור, שבהמשך החיים תצטרך את אלוהים, ובשבילך, רק בשבילך, הוא לא יהיה קיים. אם יש לך שכל, אתה מבין, ומסכים איתי. חבל להתוכח. הכל מוכח.

s u p e r mind

New member
תחשוב על זה טוב...

עדיין לא טרחת להבין מדוע הוא נמצא בישיבה, וכבר אתה מסיק מסקנות מוטעות. לא כל פעולה שהאדם עושה, נובעת אך ורק כתוצאה מהגיון טהור ~ ישנם סיבות קוגניטיביות ורגשיות הגורמות לנו להתנהג מעט בטיפשות... מאידך, אין להסתמך אך ורק על פעולות ספציפיות על מנת להסיק אם אותו אדם חכם או טיפש. ד"א- גם לכופר יש סיבות טובות מאוד לא להאמין, כך שסיווג הצד האחר כ"מטומטם" אינו אקט חכם במיוחד.

neko

New member
הממ... אתה אומר

"האמת היא שיש אלוהים",.."אפי` שקשה להתמודד עם מה שהוא מבקש"... 1. תן ראיה לכך שיש אלוהים. אתה יודע מה? יותר טוב - תגדיר אלוהים. 2. קשה לך להתמודד עם "מה שהוא ביקש"? מי זה הוא? מה הוא ביקש? למה אתה חושב שמישהו מבקש ממך משהו, ונניח שכן - באיזו זכות הוא מבקש זאת, ולמה שזה יעניין אותך מה הוא מבקש?

ErelK

New member
אלוהים זה דבר

שהמוח שלך לא יכול לקלוט ולהבין אלוהים זה דבר שרק הנפש שלך תרגיש המוח לא יבין אבל גם לדעתי הוא קיים

s u p e r mind

New member
רק לא מובן לי דבר אחד...

אם אינך מבין אותו, מדוע אתה מחזיק בעמדה חיובית כלפיו? ואיך אתה יודע כלל ש"הוא" קיים?

s u p e r mind

New member
גם ה"נפש" שלי מרגישה את השד

הצופה בי, ואת זאוס וכל אל אחר, האם זה אומר שהם באמת קיימים?

יש אלוהים!

אי אפשר להתוכח על עובדות שאפשר לקלוט אותם באופן לוגי. מי לדעתך ברא את העולם? שעון מראה על שען ולמה שהעולם לא יראה את אלוהים? לבנות עולם זה הרבה יותר מסובך מלבנות שעון! מסכים?. "הוא" זה אלוהים. עם נגיד בסוף שבאמת הוא קיים, אז הוא ברא את העולם. הוא המציא את הכל. הוא נתן את התורה ונמשיך בהמשך. בינתים מה השאלה.

neko

New member
לא הגדרת דבר לגבי אלוהים.

אמרת רק שאלוהים הוא "מי שברא את העולם". אז לטענתך, המפץ הגדול הוא אלוהים, כי הוא ברא את העולם כפי שאנחנו מכירים אותו? ואם כך, הכיצד מאורע שקרה לפני 14 מיליארד שנה "נתן תורה" בהמשך? איך מאורע יכול לתת משהו? ה"תאוריה" שלך אינה הגיונית כלל. שעון מראה על שען, כלומר בן אדם שיצר אותו. כל דבר בעולם נוצר על ידי בני אדם, או שהתהווה בתהליכים טבעיים (וזאת כיוון שמעולם לא נצפה דבר שאינו אנושי אך מייצר דברים). העולם לא נוצר על ידי בני אדם, ולכן הינו טבעי, כלומר נוצר מעצמו. הפועלים "ברא", "נברא" והטיותיהם אינם בעלי משמעות מציאותית. דבר נוצר או מתהווה, לא "נברא".

ErelK

New member
המפץ הגדול

זה דבר שנישען אך ורק על מקריות ואני מאמין שאין דבר כזה מקרה ובכל אופן אלוקים קיים לדעתי... ולא משנה לי מה אתה חושב כי לא כל כך אכפת לי ממך אז אני לא אנסה לשכנע אותך... ואתה לא תצליח להבין מה זה אלוקים כשאתה לא מאמין ויש הרבה מקרים שאני מרגיש שקרה לי משהו רע כי עשיתי משהו שנוגד את ההלכה וזו ההוכחה בשבילי... כי אין דבר כזה מקרה... בהצלחה עם הויכוח שלך עם עצמך

למעלה