מי שחושב שיש לו

Moridin

New member
הוא כבר מזמן

סיים להתווכח עם עצמו. הוא ניצח בוויכוח, נכון רן? אגב, מיסטיקה זה בולשיט.

neko

New member
לא מתכוון להתווכח איתך יותר מדי

על פילוסופיות תאולוגיות, אבל לפחות לגבי העובדות. 1. המפץ הגדול לא נשען על מקריות, בדיוק כמו שאלוהים לא נשען על מקריות. 2. "אין דבר כזה מקרה" - להפך, מקרה זה הדבר היחיד שודאי, בייחוד עם ההתפתחויות האחרונות במכניקת הקוונטים (50 שנה בערך) שקובעים שכל החומר למעשה נמצא בשדה הסתברותי ואינו "קיים" במובן המוחלט של המילה. 3. "ואתה לא תצליח להבין מה זה אלוקים כשאתה לא מאמין ויש הרבה מקרים שאני מרגיש שקרה לי משהו רע כי עשיתי משהו שנוגד את ההלכה וזו ההוכחה בשבילי" - זו לא הוכחה, זו תחושה פנימית פסיכולוגית. אי אפשר להוכיח קיום דברים בשיטת "ככה אני מרגיש". 4. "לא כ"כ אכפת לי ממך" - גם לי לא ממך, זה בסדר

לי כן אכפת ממך!

מה אתה חושב על זה? אכפת לך ממך? אתה לא מאמין בקיומו של האלוהים? אתה מאמין שהעולם נוצר מהמפץ? עם יוכיחו לך שהמפץ לא יכל ליהיות, מה תגיד?

qet1

New member
זה היופי במדע

אם יוכח שתאורית המפץ היא טעות אז אנחנו לא נמשיך להאמין בה בצורה עיוורת ולהתעלם מההוכחות, אנחנו נזנח את התאוריה ונחפש תאוריה חדשה שאכן מתארת את מה שקרה במציאות. וזה ההבדל בין מדע לדת.

neko

New member
../images/Emo127.gif בדיוק. ההבדל הוא שאנחנו מחפשים,

ואילו אתה סגור בתוך אמונה שלא רק שאין לה שום הוכחה או אפילו ראיה, אתה אפילו לא מוכן לשקול שיכול להיות שאתה טועה, ולבדוק את המציאות באופן אובייקטיבי.

ראשית עלי להסביר

שאני לא "מאמין" אלא "יודע" שיש אלוהים. שנית, מי שהולך בדרך האמת, אין לו לחפש אמת אחרת. אמת יש אחת. מי שחושב שמה שהוא לומד יש בכדי להפריכו, תמיד הוא יחכה עד שתופרך, ואז יחפש לעצמו תשובה אחרת. בנתיים טוב לו עם זה. בנתיים נח לו עם זה. עליך להבין שאם תבדוק את האופציה של "יש אלוהים" במקום הנכון ובהסברה נכונה, לא יהיה לך ספק שזו היא האמת. גם עם אתה אחד כזה פתוח שמוכן לשמוע הכל. למה שאת זה לא תבדוק??!

מדוע אתה חושב שהוא לא בדק?

אתה מוזמן לתת את ההסבר שלך לעניין כאן, ביתר פירוט. אתה עוד יותר מוזמן לעשות זאת בפורום "חופש".

אין לי מה לעשות בחופש

שם זה אנשים שלא רוצים לשמוע. לא מענין אותם שיש אמת הם רוצים ללכת דוקא בשקר. גם פה אני לא יכתוב הוכחות. מי שרוצה לקרא שיכנס לאתרים של שופר או של ערכים. אני רק רציתי לבדוק אם אנשים אינטליגנטים מאמינים בקיומו של אלוהים. כנראה שלא כל החברים כאן בפורום הכי אינטליגנטים. בכלל לא.

s u p e r mind

New member
מי שמתעקש לדבוק בגרסה מיתולוגית

ללא סקירת כל האפשרויות האחרות, הוא אתה - מאידך, תלונותיך מתהפכות ישירות אליך ~ תמשיך לחשוב.

נכנסתי והשתכנעתי:

אלו שני אתרים מלאים בזבל. לעתים קרובות מדי הם מציגים שקרים גמורים, ובעבר, כשהגבתי בנוגע לזה ב"שופר", בשפה יפה, לא פרסמו את תגובותי. רצית לבדוק אם אנשים אינטיליגנטיים מאמינים באלוהים, אבל כשנוכחת שחלק מהנוכחים כאן לא מאמינים, הסקת שהם לא אינטיליגנטיים? מה בדיוק רצית לבדוק, אם כך? האם לא באת עם דיעה קדומה שמי שאינו מאמין אינו אינטיליגנטי, ומי שכן - כן?

למה מלאי שקרים

בגלל שמציגים את התקשורת כתשקורת? ראשית, קשה לי להאמין שיש שם שקרים. תוכיח. שנית, מה כתבת להם (בלשון נקיה) שלא פרסמו? אגב זה אתר פרטי שלהם והם מחליטים מה לפרסם ומה לא לפי שיקול דעתם (זכותם המלאה). דבר שלישי, לא בהכרח כל מי שמאמין חכם. יש כאלה מאמינים מלידה ולא יודעים על מה ולמה!... מי שלא נולד דתי, וחוקר עד שמגלה את האמת, נקרא בעיני חכם. ויש הרבה אנשים חכמים לא מאמינים כי לא ידעו שיש דרך אחרת (תינוקות שנשבו) וכשבאים ואומרים להם, אח`שלי, יש אלוהים! הוא ילך לבדוק ולא יבא אלי ויגיד לי מה פתאום? צא מזה! אל תכניס לי לראש דברים כאלה! הכל חרטה! כולם זבל!. אלה אנשים שיודעים ת`אמת ומנסים לברוח ממנה. הם לא יכולים. עם ישראל בתרבותו התורנית, שרד מאז קום העולם. לא כן אומות העולם. שקמו ואחרי כמה מאות שנים לכל היותר נעלמו כלא היו. ועם ישראל בלי תורתו לא ישרוד. תבינו. מי מכון את התנועה?...

לא תודה.

מהמגמה שמסתמנת כרגע אתה כנראה חסר תקנה, כמו רבים אחרים (ככל הנראה, ייתכן והיו מעטים תחת שלל כינויים) שבאו וניסו להוכיח אי-אלו טענות בפורום "חופש", בלי הוכחה ממשית. מה שקשה לך או קל לך להאמין בו לא משנה לי, ומוטב לך אם פשוט תריץ בפורום הנ"ל חיפוש תחת הערך "ערכים" או איזשהו ערך רלוונטי אחר. אין בכוונתי להתחיל להסביר בפעם המי-יודע-כמה את עיוותי העובדות המוצגים שם. כתבתי תגובה שמצביעה על שקר או חוסר ידע של אמנון יצחק. איני מערער על זכותם לעשות זאת, אך זו צביעות לטעון לאמירת אמת והמנעות ומניעה מהתמודדות עם טענות הסותרות את אמירה זו. לא ענית לשאלתי בנוגע לדיעה קדומה.

אין צביעות. כנראה אתה טועה.

כתבת ב"לשאול את הרב"? איפה כתבת? מענין אם שאלת אותו פעם משהו ומה הוא ענה אם כן. מן הסתם, לפי הנראה, לא מענין אותך לשמוע תשובה ממישהו שיודע. מה שאלת בקשר לדעות קדומות?

אסביר שוב.

פורסמו מאמרים מפיו של אמנון יצחק (תמלול של דברים שאמר בכנסים שהעביר). הגבתי כמה וכמה פעמים למאמרים כאלו ואחרים שפורסמו באתר "שופר", תוך שאני מעיר על מקרים ברורים של חוסר אמת או חוסר ידע של המחב"ת המדובר. תגובותי הללו, שלא למרבה הפלא, לא פורסמו באתר, ובוודאי שלא קיבלתי שום תגובה מהאתר לדוא"לים ששלחתי בדבר התגובות המצונזרות. מהנ"ל עולה שאמנון יצחק אינו בדיוק "מישהו שיודע". טענת שרצית לבדוק אם אנשים אינטיליגנטיים מאמינים באלוהים, אבל לאחר שקיבלתי את התשובות שקיבלת כתבת "כנראה שלא כולם כאן כל כך אינטיליגנטיים". האם באת עם דיעה קדומה באשר לקשר בין חוכמה לאמונה?

המפץ הגדול לא היה ולא נברא...

יש את כל ההוכחות שהעולם נברא לפני חמשת אלפים ושבע מאות שנה. על המפץ אין שום הוכחה מדעית. ההפך הוא הנכון. יש המון שאלות. ותנסה לחשוב באמת, איך יכול הטבע לברא בנאדם על כל מרכביו? איך שהגוף עובד במשך 24 שעות ללא הפסקה? את כל הפעולות שהוא עושה יחד? אתה יכול להתעלם מהאמת ככה? בגלל שאתה רוצה להמשיך בדרכך? גם כשאתה יודע שהיא מוטעת?

s u p e r mind

New member
לא חשבת על זה טוב.

"יש אלוהים!- למה דווקא אלוהים ולא וירקוצ'ה (האל העליון של האינקה)? ולמה דווקא אל אחד ולא אלף? ומה היית טוען אילו היית גדל כל חייך בהודו? "מי לדעתך ברא את העולם?"- *מי לדעתך "ברא" את אלוהים? *איך הגעת למסקנה שדווקא הוא ולא אל או כל דבר אחר, "ברא" את העולם? *כנס לכאן ולפה. "שעון מראה על שען ולמה שהעולם לא יראה את אלוהים?"|- * השעון נבנה למטרה מסוימת - להציג את השעה. מה המטרה של העולם? לעבוד את אלוהים? אבל עדיין לא הוכחת את קיומו... * העולם רחוק מלהיות מושלם, לכן לא סביר שאלוהים "כל יכול" יצר אותו. * באותה מידה, גם אלוהים מראה על "סופר" אלוהים. * ושוב... למה דווקא אלוהים ולא הונב קו (האל העליון של המאיה)?

אוי, אלוהים.

לא באתי לכאן, אחרי שעזבתי את פורום "חופש", בשביל לקרוא שוב את כל החרא הזה. אתה לא יכול לשאול בנוגע לשאלת נכונותו של אלוהים כשאתה משתמש במילה "ברא". אתה יכול, לעומת זאת, לשאול "איך לדעתך נוצר העולם?" עזוב את טיעון השעון. שעון לא מסוגל לבצע פעולת הפצה (התרבות) או שימור עצמי (השרדות), וכמובן שאינו מסוגל להתפתח בעצמו בתהליך אבולוציוני או לעבור איזושהי מטאמורפוזה בכוחות עצמו או מתוך "ידיעה" [\ידיעה] (התאמה למצב) ו\או רצון עצמי. "לבנות"? כנ"ל. "הוא"? למה לא היא? '"היא" זה אלוהים.' מה השאלה, באמת?

אוי אלוהים!

ככה אתה בא להוכיח שאין מי שברא את העולם משום שאם מישהו ברא אותו לא היה לו כח לשרוד מעצמו? (כמו שעון). מה הקשר? הבאתי סתם דוגמא! מה לא הובן? באמת אלוהים עד היום נמצא מאז שברא את עולמו ונתן שכל לבני אנוש שיוכלו להתפתח! אם לא היה קיים לא היה אפשרות לקיום.

למעלה