certified.woke
Well-known member
די, מפגר אקוטי, האלקטרון כבר טופל, ומצדי אתה יכול לקרא לו אעלק-כרמיזון, אלא שתכונותיו זהות בכל לתכונות האלקטרון...מפגר, איך מפריכים דרישה להוכחה?
אתה כבר יותר מטומטם מיאיר לפיד.
די, מפגר אקוטי, האלקטרון כבר טופל, ומצדי אתה יכול לקרא לו אעלק-כרמיזון, אלא שתכונותיו זהות בכל לתכונות האלקטרון...מפגר, איך מפריכים דרישה להוכחה?
אתה כבר יותר מטומטם מיאיר לפיד.
די, מפגר אקוטי, האלקטרון כבר טופל, ומצדי אתה יכול לקרא לו אעלק-כרמיזון, אלא שתכונותיו זהות בכל לתכונות האלקטרון...![]()
טופל לפני מספר חדשים...אם טופל, ספר את הבדיחה, כולם רוצים לצחוק.
טופל לפני מספר חדשים...
זהו במדעי המוח מחייבים ללמוד 'פילוספיה של הנשמה בתקופתינו'למקום הזה נכנסת הנשמה דבר שהמדע לא מבין ולא מכיר
האדם מורכב מגוף ונפש ולכל חי יש לכל הפחות כוח החיים. גם צמחים מרגישים לטענת חלק מהמדענים וגם לטענתי .
זהו במדעי המוח מחייבים ללמוד 'פילוספיה של הנשמה בתקופתינו'
שם מדברים על זה הרבה.
נניח מטריאליסט שלא מאמין בנשמה, יטען שאם יש נשמה. אז למה פגועי מוח. לא מתפקדים נורמלי? מכאן שהחומר אחראי על התודעה ואין כזה דבר נשמה.
אני אין לי איזה אמונה ממש ממש בטוחה.תגדיר נשמה ואם יש לה קיום בנפרד מהגוף.
כלומר גם בעפר וסלעיםאני אין לי איזה אמונה ממש ממש בטוחה.
אבל בתחושה שלי לכל אטום ואטום יש איזה ניצוץ אלוהי/נשמה. והיא לא חומר, אלא משהו אחר.
זה קצת מזכיר את לייבניץ..
זהו, זה לא מוכח...כלומר גם בעפר וסלעים
תכלס, מי שמאמין במטריאליזם. (שאין נשמה) הוא אמור גם להאמין בדטרמניזם.זהו, זה לא מוכח...
ואני מנסה לבנות לוגית את מה שאני מאמין בו.
אבל, כן גם לדומם יש משהו רוחני.
שפינוזה, לייבניץ ושופנהאור. תיארו כל אחד משהו אחר אבל הם חשבו שלדומם יש משהו מעבר
כמובן שאין קשר בין נשמה לרצון חופשי.תכלס, מי שמאמין במטריאליזם. (שאין נשמה) הוא אמור גם להאמין בדטרמניזם.
שכמעט ואין לנו רצון חופשי.
וזה באעסה...
וגם לדעתי, כל העולם המודרני בנוי על כך שיש בחירה חופשית
זה לא משהו שאני המצאתי. זה מה שמדענים אומרים.כמובן שאין קשר בין נשמה לרצון חופשי.
זה לא משהו שאני המצאתי. זה מה שמדענים אומרים.
1. הכל פיזי, אין משהו מעבר
2. משהו פיזי מציית לחוקי הפיזיקה כימיה וכו
3. כל פעולה שאעשה, נגרמת ממצב פיזי שנוצר במוח שניה לפני
4. כלומר, אם נלך עד הפיצוץ הגדול. משם הכל נקבע מה תעשה בשתיים בלילה היום.
לכן, אין לך רצון חופשי
זהו, זה לא מוכח...
ואני מנסה לבנות לוגית את מה שאני מאמין בו.
אבל, כן גם לדומם יש משהו רוחני.
שפינוזה, לייבניץ ושופנהאור. תיארו כל אחד משהו אחר אבל הם חשבו שלדומם יש משהו מעבר
ד"א מר ידעני, מי הם "חכמינו" ?חכמינו כבר קבעו שלחיות יש נפש, לצמחים יש נפש,
ולדומם יש נפש אותה הם מכנים נפש המרכבת.
חכמינו ידעו שהדומם אינו דומם באמת כפי שנראה.
ד"א מר ידעני, מי הם "חכמינו" ?
איזו "נפש" יש לאבן ומה קורה ל"נפש" זו אם גורסים את האבן לחצץ דק?חכמינו כבר קבעו שלחיות יש נפש, לצמחים יש נפש,
ולדומם יש נפש אותה הם מכנים נפש המרכבת.
חכמינו ידעו שהדומם אינו דומם באמת כפי שנראה.
איזו "נפש" יש לאבן ומה קורה ל"נפש" זו אם גורסים את האבן לחצץ דק?
גם גרגר חול הוא משהו "ענק" במונחים "אטומיים". מה עם "נפשו"?"מודרני" שואל מה קורה אם גורסים את האבן?
מקסימום נהיה חול, מה הבעיה?
חז"ל כינו אותה נפש המרכבת, לחיה למשל יש נפש בלי תואר נוסף.
גם גרגר חול הוא משהו "ענק" במונחים "אטומיים". מה עם "נפשו"?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.