מי אמר '1984' ולא קיבל?

sheketz

New member
נו, מהי חדירה למחשב אם לא שימוש לא מורשה בו?

לא מדובר בחדירה פיזית או באיזה אקט מיני.

adiavn

New member
אבל אני לא "חודר" אליו

אני מקבל ממנו תשדורות. האם אני "חודר" לאנטנה של חברה סלולרית כשאני מדבר בטלפון?

sheketz

New member
אם אתה עושה זאת ללא רשות

אז אתה חודר לרשת התקשורת של החברה הסלולרית.

adiavn

New member
מה זה "רשות"?

הרי לא ביקשתי מהחברה הסלולרי אישור מפורש לחיבור לכל מגדל שידור שלהם. בעצם העובדה בה המגדל שידור משדר בתדרים שהמכשיר שלי קולט ומאפשר לי חיבור יש לי אישור להתשתמש בו. כנ"ל לגבי נתב אלחוטי - הוא משדר "אני זמין, בואו להתחבר" לכל הסביבה, ומאפשר לי להתחבר ללא סיסמה.

אשרת

New member
...

הדוגמה שלך לא טובה. אתה הרי משלם לחברת הסלולר על החיבור שלך לכל אותן אנטנות שידור שלהם. לעומת זאת,כאשר אתה מתחבר אלי , אתה גולש דרך החשבון שלי. שאני משלמת עליו, ללא רשותי.

adiavn

New member
לטענתי קיבלתי ממך רשות

בעצם העובדה שהגדרות הנתב שקבעת מאפשרות לי להתחבר אליך בלי בעייה. זו הדרך היחידה להגדיר "רשות" בחיבור אלחוטי, אין דרך אחרת.

אשרת

New member
לא לא לא.

זה שמודעות הציבור לגבי העניין הזה הוא אפסי, וזה שחלק מהאנשים שיש להם רטואר אלחוטי לא מודעים לכך שהם יכולים להצפין את התקשורת שלהם, זה לא הופך את הגלישה שלך על חשבון הפס שלהם לחוקי.

adiavn

New member
תביני מה את טוענת

אם יש לי ראוטר אלחוטי ואין לי מודעות לסיסמה, אני בסדר. אם יש לי מחשב נייד ואין לי מודעות לאיזו רשת אני מתחבר (כשהוא מתחבר אוטומטית) - אני גנב.

אשרת

New member
...

אמרתי שזה שאין מודעות ציבורית לכל הנושא הזה - זה לא בסדר, וזה עדין לא הופך את המעשה שלך לחוקי.

n i e m a n d

New member
אנדרי, על זה צריך לחסום ולמחוק, לא?

זו פשוט מאוד קריאה לביצוע שוד ומעשה גניבה.

אנדרי ז

New member
אני עוד תוהה למה בדיוק הוא מעודד

אחרי ההבהרות הנחוצות מצידו אשקול אם לקבל את דעתך.

adiavn

New member
כולם כאן יצאו מדעתם?! ../images/Emo2.gif

אשרת, אם היית מחליטה להשאיר את ביתך פתוח, לפרק את דלתות הכניסה והחלונות, ולגור במרכז ת"א, והוא היה מפרסם זאת, האם היית מאשימה אותו בעידוד לגניבה? אם בעל נתב אלחוטי השאיר אותו פרוץ לכל אחד להתחבר, ייתכנו שתי סיבות: 1) הוא מאמין במודל סוציאליסטי ומוכן לחלוק את רוחב הפס שלו עם אחרים (ויש לא מעט כאלה) 2) הוא משתמש בטכנולוגיה מבלי לטרוח להשקיע מינימום זמן ללימוד כיצד להגן על עצמו. אפילו במערכת המשפט יש מונח "אשמה תורמת" - אין לי כל סיבה להרגיש סימפטיה לאדם שלא השקיע מינימום מחשבה בהגנה על עצמו וכתוצאה מהרשלנות שלו נפגע. (ולא מדובר בפגיעה רצינית במקרה הזה, לכל היותר אי נוחות)

אנדרי ז

New member
גם כשיש אשמה תורמת

הדבר תורם רק לחברת הביטוח שחוסכת מדמי הפיצויים שהיא חייבת לנפגע. הגנב אם ייתפס עדיין יילך לכלא, גם אם הנהג השאיר אוטו מותנע ואת המפתח בסוויץ'.

adiavn

New member
רק רגע

נניח שהשארת את הרכב שלך באמצע הרחוב, פתוח ועם המפתחות בסוויץ'. אתה לא נמצא בסביבה. אתה גם מנוי על שירות איתוראן המסוגל לשתק את הרכב בשיחה קצרה ממך. במקרה שמישהו נכנס אליו ונסע כברת דרך, שלאחריה החזיר את הרכב לאותו המקום, והשאיר את הרכב כמו שמצא אותו (אפילו מילא דלק), האם תאשים אותו בגניבה? הרי השארת את הרכב ברשות הרבים, לא עשית דבר כדי להגן עליו, לא עצרת את האדם לאחר שהחל להשתמש בו, ולא נגרם לך כל נזק - על מה בדיוק תתלונן במשטרה?

adiavn

New member
ובנוסף לכך

הנתב משדר לסביבה את קיומה של הרשת שאינה דורשת סיסמה או זיהוי. לכן, אם נשתמש בדוגמה שלך, מדובר ברכב שנשאר מותנע, עם שלט גדול מעליו: "בוא ותנהג בי".

אנדרי ז

New member
אני ממש לא רואה את ההקבלה

שידור שם הרשת כמוהו כהצגת מספר הרישוי של הרכב, לא מעבר לכך. ואם אתה לוקח רכוש לא שלך אז כן, אתה גנב. יש גנבים "טובי לב" שמחזירים גניבה ואפילו מתנצלים (נדיר אבל קוראים על זה לפעמים בעיתון). אתה מציע לעבור להם על זה בשתיקה? ואם תוך כדי "השאלת" הרכב הוא היה דורס מישהו ואחרי זה הייתי צריך להוכיח שהרכב לא היה ברשותי באותו זמן?

sheketz

New member
זה שמישהו שכח לסגור הדלת זה עדיין

לא מוריד מאחריות זה שנכנס לביתו ולקח דברים ללא רשות בעל הבית. אם היה שלט על הדלת שמזמין כל אחד להכנס ולקחת מה שרוצים זה משהו אחר, אבל זה צריך להיות מפורש לדעתי.

למעלה