מי אמר '1984' ולא קיבל?

adiavn

New member
יש הבדל גדול

בין לקיחת חפצים ובין לנצל אחוז כלשהו מרוחב הפס של בעל הנתב.

sheketz

New member
זה הסגת גבול

וגם זו היא עבירה פלילית. אם נפגעה היכולת של בעל הנתב האלחוטי להשתמש באינטרנט אז גם ניתן לראות בזה גניבה.

adiavn

New member
אמנם אני לא משפטן

אבל הנה מה שמצאתי בנוגע ל"הסגת גבול": הסגת גבול במקרקעין 29.הסגת גבול במקרקעין היא כניסה למקרקעין שלא כדין, או היזק או הפרעה בידי אדם למקרקעין שלא כדין; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במקרקעין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון. חובת הראיה 30.בתובענה שהוגשה על הסגת גבול במקרקעין - על הנתבע הראיה שהמעשה שעליו מתלוננים לא היה שלא כדין. הסגת גבול במיטלטלין 31.הסגת גבול במיטלטלין היא לקיחת טובין שלא כדין מהחזקתו של אדם אחר, או הפרעה אלימה בהם בהיותם בהחזקתו של אדם אחר; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במיטלטלין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון. אני בספק רב אם המעמד המשפטי של רוחב פס נופל תחת מקרקעין או מטלטלין, וגם אז האם האם שימוש בחלק מרוחב הפס נחשב ל"הפרעה אלימה", ואפילו אז נדרשת הוכחת נזק כספי.

sheketz

New member
ועל כן חוקקו ב1995 את חוק המחשבים

המונח הסגת גבול בא רק להסביר באנלוגיה מה לא בסדר בזה שאדם משתמש בנתב אלחוטי של אחר ללא רשות. כלומר, אם אתה חושב שעניין של הסגת גבול הוא עניין פורמלי גרידא אנא הגד זאת עכשיו. שים לב שגם כאן הניתבע צריך להוכיח שלא נכנס שלא כדין , בדיוק כמו בחדירה למחשב, על מנת להגן על עצמו. לגבי נזק אזרחי זהו עניין נוסף.

adiavn

New member
אני לא חושב שיש כאן הסגת גבול

שוב, קיים כאן נתב שמשדר אפשרות להתחבר אליו ללא סיסמה או הגבלה. היות והוא זה שמאפשר לי להתחבר אליו (אחרת המחשב שלי לא היה מוצא אותו), היכן ה"כניסה שלא כדין"? אולי אני טועה, אבל אני מקבל תחושה שאנשים מתווכחים על טכנולוגיה שאינה מובנית להם לגמרי.

sheketz

New member
צריך רשות מפורשת, זה כל העניין

אי אפשר להבין שאין סיסמה כרשות להכנס.

adiavn

New member
ואיך אתה מגדיר רשות?

כי מדובר בנתב המשדר לסביבה "יש כאן רשת, בואו להתחבר" - זו אינה רשות?

sheketz

New member
כמו שדלת פתוחה זה רשות לכל אחד להכנס לבית?

או כמו שמפתח בסוויטש של האוטו זה רשות לכל אחד לקחת סיבוב? לא זה לא רשות. רשות זה כאשר אתה מדבר עם הבעלים והוא מתיר לך בצורה מפורשת להשתמש.

adiavn

New member
זו לא דוגמה מדוייקת

אני מזכיר לך שנתב משדר לסביבה על קיומו ועל התנאים להתחבר אליו בצורה פעילה. אם כבר, מדובר ברכב מותנע עם שלט מעליו "בואו תנהגו בי" או בית פתוח עם שלט "בואו תיכנסו".

gershon17

New member
זה לגמרי לא רלוונטי

העובדה שהנתב משדר סביבו את עצם קיומו היא טכנית, ולא מהותית כלל. הרוב המכריע של האנשים שמתקינים רשת אלחוטית בבית לא מודעים לכך, ולכן עצם השידור לא מהווה שום הזמנה או הסכמה מצידם.

adiavn

New member
ועוד נקודה חשובה

שכחתם שגם כמעט בלתי אפשרי לאכוף את ה"חוק המוסרי" שקבעתם. כשאני בודק אילו רשתות זמינות בסביבתי, איך אני יכול לדעת אילו מהן נשארו פתוחות במכוון כדי שאוכל להתחבר אליהן ואילו מהן פתוחות כתוצאה מרשלנות של הבעלים? הנטייה שלי היא להניח שאם רשת אלחוטית כלשהי פתוחה וללא סיסמה, היא ככה במכוון.

adiavn

New member
וכדי לחדד את הטענה הזו../images/Emo41.gif

נשמע כאילו מצדדי גישת ה"גניבה" טוענים שעלי, כבעל מחשב נייד, להשקיע את הזמן והמיומנות הטכנית בכל פעם שארצה להתחבר לנקודה חמה כדי לוודא שהיא זמינה במכוון ולא בשגגה (אם הדבר בכלל אפשרי). באותו זמן בעלי נתבים אלחוטיים פטורים מכל צורך להשקיע את המאמץ המינימלי כדי לחסום גישה זרה לנתב שלהם. לא רק שמדובר באפלייה, אלא באבסורד מוחלט.

sheketz

New member
חוק המחשבים קובע

כי הנתבע בחדירה בלתי מורשית צריך להראות שקיבל רשות, כלומר ללא הרשאה מפורשת אסור לו להכנס.

adiavn

New member
אז הפכת לעבריינים את רוב בעלי המחשבים הניידים

adiavn

New member
בצורה הזו עובדת הטכנולוגיה

המחשב מתחבר לרשת הפנוייה הראשונה שהוא מוצא, ולא טורח לברר של מי הרשת ולמה היא מאפשרת חיבוריות.

sheketz

New member
המחשב מציג בפניך את הרשתות הזמינות.

בתהליך האיתחול של התקשורת האלחוטית. לאחר מכן הוא יתחבר שוב ושוב לאותה הרשת (על פי שם/זיהוי). במידה והרשת הזאת אינה זמינה אתה תוכל להפעיל את תהליך האיתחול מחדש. זה הנסיון שלי עם מחשבים נישאים.... יכול להות שיש לך מה שקוראים "מפתח גנבים" , כלומר תוכנה שמחפשת רשת פתוחה ומתחברת אליה, אבל זה לא מוריד ממך את האחריות.

adiavn

New member
לא בהכרח

1) במידה ואני לא תמיד יושב באותו בית קפה, אלא משתמש מזדמן, אין אפשרות לחיבור חוזר לאותה רשת. 2) ברגע שאני מפעיל את החיבור האלחוטי, המחשב מתחיל לנסות להתחבר לכל הרשתות שהוא מוצא, אחת אחרי השנייה - אני לא בהכרח עובד בעצמי על רשימה. ולא מדובר ב"מפתח גנבים", אלא בהתנהגות נורמלית של כל מחשב. 3) למה אני אחראי לא להתחבר לרשת פתוחה באזור ובעל הרשת אינו אחראי לחסום אותה? אתה מפלה לרעה בעלי ניידים לעומת בעלי נתבים. על אחד אתה מטיל אחריות להתעמק באופן בו הטכנולוגיה עובדת, בזמן שאת השני אתה פותר מכל מאמץ.

adiavn

New member
כבעל מחשב כף יד

אני יכול לענות לך שאין כל צורך לבחור ידנית ברשת מסויימת, המחשב ינסה בעצמו להתחבר לרשתות שהוא מוצא. וגם אם אתה עובר דרך מסך בחירה ברשת, שים לב לקטע הבא: "כעת יוצגו בפניכם כל הרשתות האלחוטיות הזמינות, מהן תוכלו לבחור אחת ולהתחבר אליה. כמו לבני אדם, גם לכל רשת יש שם, ומוצמד אליה גם תיאור קצר, הכולל נתוני אבטחה (חופשיה או חסומה לשימוש) ואיכות החיבור (האם היא קרובה או רחוקה למשל). " יש רק שתי קטגוריות: "חופשיה" ו"חסומה לשימוש". לא מופיעה קטגוריה "חופשיה אבל שלא תעיזו להתחבר אליה כי היא שייכת לאדם פרטי"..... וכבר כתבתי בעבר, יש אנשים הפותחים את הנתב שלהם מסיבות אלטרואיסטיות - איך תבדיל בינהם לבין אדיוט שהשאיר את הנתב פתוח מחוסר ידע?

למעלה