מי אמר '1984' ולא קיבל?

אנדרי ז

New member
נדיר מאוד שאני משתמש מחוץ לבית

ואם כן רק במקומות שידוע לי שהשימוש בהם חוקי, כמו למשל בנתב"ג או בבית מלון שבמוצהר מספק את השירות הזה לאורחיו. ואל תדאג לנו, הרשת האלחוטית שלנו מאובטחת הרבה מעבר לממוצע. מי שירצה לפרוץ אליה יידרש למאמץ ניכר ובוודאות לא יוכל לטעון לתמימות מעשיו.

adiavn

New member
יש לנו דפוסי שימוש מאוד שונים

אני פשוט שולף את המכשיר ומנסה להתחבר. במידה והתחברתי: 80% שהחברתי לרשת של גוף מסחרי (בית קפה, קניון) כלשהו. 10% שהתחברתי לרשת פרטית שבעליה פתח אותה במכוון. (ויש כאלה) 10% שהתחברתי בשגגה לרשת פרטית שנשארה פתוחה בטעות. והרי אין לי דרך להבדיל בין שני האחרונים.

אנדרי ז

New member
ובכל המקרים זה לרוב לא לגיטימי

גוף מסחרי גם לא נותן לך מתנות חינם. אם זה קניון הוא יצפה שאתה תהיה פיזית בתוכו. בית קפה יצפה שתתיישב ותזמין משהו. חריגים בעניין הזה יכולים להיות גופים ציבוריים כמו נתב"ג או עיריות שמתחילות להיכנס לזה ולהציע אינטרנט אלחוטי חינם, אבל האם לזה התכוונת?

adiavn

New member
תן לי לשאול אותך שאלה

נניח שאני בקניון, ובקניון יש בית קפה המציע נקודה חמה, ללא סיסמה. אין לי בעייה להתחבר לנקודה החמה גם בלי לשבת בתוך בית הקפה. משפטית בית הקפה הוא גורם מסחרי שפתח ביודעין את הנתב לחיבור, ביודעו שלא ניתן להגביל את הקליטה לתחום שלו בלבד. ציפיות אינן רלוונטיות לעניין, כי אין לו דרך להתנות את הישיבה שלי בפנים (בלי לדרוש סיסמה). האם אתה תרגיש שזה לא אתי מצדך להתחבר לנקודה החמה שלו בלי לשבת שם? ואתה טועה לחלוטין בנוגע לגישה של גופים מסחריים ופרטיים בנוגע לנתב שלהם. אמנם אנחנו חיים במדינת ה"כולם רוצים לדפוק אותי", אבל בארה"ב יש יוזמות רציניות להגיע בערים שונות לרצף של נקודות חמות, פרטיות ומסחריות, כך שתוכל להיות מחובר בכל זמן נתון ובכל מקום נתון, עד לרמה שלא תזדקק לחברה סלולרית כדי לבצע שיחות טלפון. עצם העובדה שמישהו השאיר נתב פתוח לא אומרת שהוא טיפש, היא יכולה להצביע על כוונה לחלוק במשאב הזה, ולדעתי הגישה שלך מסרסת את הגישה הזו מלכתחילה, מתוך החשש שאתה עלול לבצע פשע נורא ולצרוך מעט משאבים מאדם שלא היה לו הידע לחסום את הגישה לנתב שלו.

אנדרי ז

New member
לשאלתך - בהחלט לא אתי

ולכן לא אעשה שימוש בנקודה חמה כזאת מבלי לשבת בפועל בבית הקפה - אלא אם ברור לי כמו במקרים שהבאת בהמשך שמראש הכוונה היא לפתוח את זה לכולם, ואולי למשל ע"י כך מבקש בית הקפה לפרסם את עצמו.

כאיש הייטק אתה צריך לדעת שבכל חנות מחשבים...

מוכרים ומספקים את הטכנולוגיה הזאת. אם כפי שאתה טוען, היא לא היתה חוקית, כבר מזמן היו מורידים אותה מהמדפים. ועובדה שאף אחד לא עושה זאת. יותר מזה, זו גם טכנולוגיית העתיד, בקרוב כולנו נגלוש בצורה אלחוטית. מי חשב שפעם יהיה כמעט לכל אזרח, ילד או מבוגר, טלפון אלחוטי ביד. שהמציאו את מכשיר הטלפון אף אחד אפילו לא חלם על זה. כך שאתה באמת חושב שניתן לעצור את הקידמה?

אנדרי ז

New member
אני מבין שאצלך גניבה = קידמה

הקידמה מייצרת גם דברים כמו כלי נשק או להבדיל צורבי דיסקים. בראשונים אפשר להשתמש להרג בני אדם, בצורבים אפשר פשוט להעתיק מוזיקה וסרטים באופן לא חוקי. מדבריך לגבי ניצול הקידמה אני מבין שכל הנ"ל לגיטימי בעיניך?

לא ידעתי שמה שמוכרים בחנות כחוק זו גניבה...

אם זה לא היה חוקי, לא היו מוכרים את הטכנולוגיה הזאת בחנויות המחשבים. כך שאין לי מושג איך אתה מסיק מדבריי שאני תומך בגניבה או חושב שגניבה זה דבר לגיטימי. יותר מזה, אם הייתי חושב כטענתך שגניבה זה דבר לגיטימי, הייתי מצדיק את המעסיקים שגונבים מעובדיהם ומנצלים אותם כדי לעשות רווחים על חשבונם, ועובדה שאני לא, וזאת דווקא בגלל שאני לא חושב שגניבה או גזילה זה דבר לגיטימי.

adiavn

New member
חבל בשבילך

מעולם לא שמעתי על תביעה נגד אדם שהתחבר לנתב אלחוטי פתוח (בהנחה שהוא לא ניצל את החיבור לשיתוף קבצים), ואני בספק אם אי פעם אשמע על תביעה כזו. כשכולנו נדבר בחינם בסלולרי ברשת WiMax תוך כדי שימוש בנקודות חמות חופשיות, אתה עדיין תשלם הון לחברת הסלולרי שלך ותדאג שלא השתמשת בחיבור של מישהו אחר

אנדרי ז

New member
יש תביעות ויש פשוט מצפון (כן, גם לאתאיסט...)

ועכשיו גם אתה מתחיל לעודד פה למעשים מפוקפקים?

adiavn

New member
ויש תפיסה מצפונית שונה

אתה אדם בוגר, אז אני מניח שאתה מסוגל להבין שמצפון אינו דבר אובייקטיבי, נכון? אתה מעדיף לחיות בפחד שחס וחלילה תהפוך לגנב תוך כדי שימוש תמים בטכנולוגיה חוקית לגמרי ולהגביל את עצמך כתוצאה מכך. אני לא מוטרד מכך, ואיני רואה באותו חוסר פחד "מעשה מפוקפק". התנגדתי לחוק האינטרנט שיזמו בש"ס מתוך התפיסה שכל משפחה שמעוניינת לחסום תכנים יכולה לעשות זאת בשיחה קצרה לספק האינטרנט. ובאותה מידה אני חולק על הגישה שלך, מתוך תפיסה דומה - כל אחד שמעוניין לחסום את הנתב שלו יכול לעשות זאת בקלות. נסכים שאנחנו חלוקים בדיעותינו.

omerlich

New member
אז זהו..

שאתה לא גונב מהחברה. אתה גונב מהצרכן שמשלם עבור השירות.

א. אני לא גונב מאף אחד, אני גולש כחוק

דרך ספקית אינטרנט. ב. בסך הכל ציינתי עובדה, כקונטרה לדרך הלא חוקית שתיאר כאן באודרייט.

baudrate

New member
הכל חוקי במה שהצעתי

זה חוקי להשתמש בסקייפ , או במחשבי כף יד, או בתקשורת אלחוטית, או בתוכנות P2P כדוגמת TOR ואפילו בתכנת הצפנה. . ומעבר לזה אין שום פגיעה באדם אחר, ברכושו, בשמו הטוב, אין גניבת זהויות או התחזות למישהו אחר וכדומה. ואפילו אם יאסרו את אחד מאלו או יותר, אני לא ארגיש יסורי מצפון אם אחליט שאני עובר על חוק שאני משתמש באמצעים אלו, אבל אם ישראל תהפוך לאיראן אני לא בטוח שאגור פה, כך שהדילמה הזאת תחסך ממני בכל מקרה.

עד כמה שידוע לי, ותקן אותי אם אני טועה...

זה לא חוקי לגלוש עם חיבור אלחוטי לאינטרנט דרך נקודה חמה בבית קפה.

adiavn

New member
אז זהו

שאין הגדרה בחוק בנוגע לגניבת רוחב פס של נתב אלחוטי, כך שחוקית הוא אינו גונב דבר.

sheketz

New member
ישנו חוק המחשבים מ1995

קישור מצורף. מוגדרות שם כמה קטגוריות של עבירות שיכולות לחול כאן: - חדירה למחשב שלא כדין (במקרה שלנו זהו הראוטר האלחוטי). - שיבוש או הפרעה למחשב (על ידי הקטנת רוחב הסרט הזמין לתקשורת) - מידע כוזב או פלט כוטזב (על ידי התחזות לאדם אחר, על ידי שימוש בחשבונו)

adiavn

New member
בעייתי

1) לא מדובר על "חדירה" לראוטר, רק שימוש במשאב ווירטואלי ואלחוטי שהוא מציע. 2) כל עוד לא מופרע באופן עקבי וחמור השימוש של בעל המחשב ברשת, אין כאן שיבוש. 3) אין כאן התחזות יותר משאתה מתחזה לספק האינטרנט כשאתה מתחבר מהמחשב שלך.

למעלה