מי אמר '1984' ולא קיבל?

אשרת

New member
ממתיק.

כאשר אתה כותב "יותר פשוט לעבור לגלוש דרך האינטרנט אלחוטי ולגלוש *דרך חשבון של מישהו אחר*- זה נקרא גניבה. אתה מתחבר למחשב שלי, לחשבון שלי (שאני משלמת עליו) וגולז לי רוחב פס. זה מה שאתה כתבת כמה הודעות למעלה. אתה מתחבר לספקית האינטרנט דרכי, מבלי שאני נתתי לך רשות לעשות זאת באמצעות גניבת רוחב פס שלי! יש גם הרבה אנשים אשר "גונבים" את הרמזור ועוברים את הצומת באור אדום - ברור לך שזה לא חוקי. כך גם סוג הגלישה הזה. גם מי שעושה זאת, יודע שזה לא חוקי רק שהוא שם *** על זה משום שהתודעה הציבורית לתופעה הזאת עדין לא גבוהה.

Original DNA

New member
את מחזיקה בדעות בורגניות קיצוניות

אני מקווה בשבילך שזה יעבור לך, כי בורגנים לא יודעים לחיות את החיים האמיתיים. הם משועבדים לכסף ולרכוש. אני מאחל לך שתחלימי מהנגע הזה. שתשתחררי משטיפת המוח הזאת.

אשרת

New member
אתה מוזמן להמשיך לחיות את החיים שלך

כולי תקווה שלא תמצא את עצמך בסוף בכלא עם כל ההתנהגות הזאת. אנם אני ארצה לחלוק את פס הרוחב שלי עם מישהו, אני אבחר במי על ידי שאני אאפשר למחשב שלו להתחבר לראטור שלי.

eitangn

New member
למה את עונה לשטויות?

או שהוא מוח מעוות או שהוא עושה צחוק מאלו שעונים לו ברצינות. כך או כך, למה את עונה?

אנדרי ז

New member
התנגדות לגניבה היא דיעה בורגנית קיצונית?

יש לך עוד איזה פשע שאתה רוצה לעודד אותנו לבצע מתוך הזדהות עם אחינו הפועלים הפשוטים?

א. כתבתי את זה כקונטרה לדרך שהציע באודרייט

"להשתמש בשילוב של סקייפ ומכשיר Palmtop עם חיבור אלחוטי לאינטרנט דרך נקודה חמה בבית קפה." את חושבת שזה כן חוקי? ב. אני לא מתחבר לשום מחשב ולא גולש דרך חשבון של אף אחד. כתבתי ואני חוזר ומדגיש: שזה הרבה יותר פשוט מהדרך שמציע באודרייט. לא כתבתי שאני ממליץ על הדרך הזאת או על הדרך של באודרייט. או בקיצור אשרת: בסך הכל ציינתי עובדה.

אשרת

New member
אנ לא מכירה את הדרך שלו, כך שאיני יכולה להגיב

על כך. אבל אתה בעצמך נתת פה דרך מעולה וברורה ביותר לעבירה על החוק.

נתתי כאן? תתפלאי, YNET ו-NRG נתנו מדריך מפורט

לאיך ניתן לעקוף את חוק חסימת האתרים באינטרנט. כתבות ענקיות שלמות שפורסמו הן באתריהם באינטרנט והן בגליונות המודפסים שהם הוציאו. אני לעומת זאת, בסך הכל קבעתי עובדה. לא תיארתי איך עושים את זה, או איך משיגים את הציוד שבעזרתו ניתן לעשות זאת, כפי שעשו זאת שני העיתונים הגדולים ביותר במדינה הזאת.

אנדרי ז

New member
גניבה היא עבירה ברורה על החוק

מה שתיארת עכשיו לא יהווה עבירה גם אם החוק החדש יתקבל, והוא בוודאי לא מהווה עבירה נכון לרגע כתיבת הדברים לפני שהחוק התקבל. החוק יקבע כללים לספקיות האינטרנט בלבד. אם אתה מצליח לעקוף אותם בדרכים כאלה ואחרות כגון שרתי פרוקסי (בהנחה שלשרתים האלה אתה לא פורץ או משהו...) אני לא רואה פה שום דבר לא חוקי.

adiavn

New member
אשרת

אם להשתמש בדוגמה שלך, אם הוא מתחבר לנתב שלך בלי סיסמה, השארת אור ירוק בצומת.... שוב, אם אני יושב בסניף "ארומה" ומפעיל את החיבור האלחוטי של המחשב, אני לא ממש יודע ולא ממש מתעניין אם התחברתי לנתב של ארומה או לנתב של משה כהן מהבניין מעבר לרחוב, שמסיבות השמורות לו (טיפשות או אלטרואיזם) החליט להשאיר את הנתב פתוח לכל אחד.

אנדרי ז

New member
בהתחלה אתה לא יודע

אבל אם אחרי כמה פעמים אתה עדיין לא שואל את עצמך מאיפה קיבלת כזאת מתנת חינם, לא הייתי בונה על IQ גבוה מדי במקרה שלך...

adiavn

New member
מתנת חינם?

אני לא יודע היכן אתה חי, אבל מלונות ושדות תעופה הם מיעוט בקרב הנקודות החמות בארץ. בד"כ אותה "מתנת חינם" היא מטעם גוף מסחרי כלשהו, מסעדה/בית קפה/קניון ודומיהם. ובדוגמה שנתתי ציינתי שבלי התעסקות מיותרת אני לא יודע אם התחברתי לנקודה של ארומה או לנקודה אחרת באזור, לא נראה שהבנת אותה.

eitangn

New member
זאת עבירה פלילית

1. להשתמש בציוד של מישהו אחר ללא רשותו זאת גניבה, בין אם הוא מרגיש בזאת או לא. 2. האתרים לא יהיה חסומים אלא שתדרש לבקש פתיחתם. איני מצדיק זאת אך לפחות תתאר את האמת. כך שברירה אחרת יש לך, גם אם אינך אוהב אותה. אם אתה בוחר להיות עבריין, זו בחירה שלך. התרוצים שהבאת אינם אלא התחכמות.

adiavn

New member
לא זה לא

אתה מוזמן להציג לי חוק האוסר על שימוש בחלק מרוחב הפס של נתב אלחוטי של פלוני כלשהו, שהשאיר אותו פתוח לכל אחד מסיבות השמורות עימו.

אנדרי ז

New member
אפשר לחשוב על כמה חוקים

וזאת ללא כל השכלה משפטית מצידי. למשל גניבה, קבלת דבר במרמה, פריצה וכו'. גם אם מישהו ישאיר את דלת ביתו לא נעולה לדעתך החוק לא אוסר את כניסתך פנימה ללא אישור מפורש?

adiavn

New member
לא בדיוק

כי בית הוא שטח מוגדר ונכס שהבעלות עליו ברורה. מבחינת החוק בישראל כיום, האם רוחב פס הוא נכס אישי? רכוש?

eitangn

New member
שימוש ברכוש ללא רשות בעליו

שימוש ברכוש ללא רשות בעליו - ראוטר. זן עבירה פלילית. אדם השאיר אופניים לא נעולות ליד הקניון ואתה לוקח אותם ללא רשות לשעה, כאשר הוא כלל לא צריך אותם באותה שעה. האם אין זה פלילי? "מבחינת החוק בישראל כיום, האם רוחב פס הוא נכס אישי? רכוש?" -- בוודאי. האדם קונה בכסף את רוחב הפס, בחוזה בינו לבין הספק. בין אם הוא עושה שימוש ובין אם לא, זה שלו.

adiavn

New member
זו דעתך או חו"ד משפטית?

כי אני ספקן בנוגע לקביעה שלך על המעמד המשפטי של רוחב פס. אל תשכח, עד לפני שנה-שנתיים החוק אסר על שליחת פקסים ללא בקשה, אבל התיר ספאם - החקיקה בארץ לא בדיוק התקדמה לעידן האינטרנט עדיין.

אנדרי ז

New member
איסור ספאם לא ממש דומה לזה

ספאם דרך פקס מסב נזק כספי, אבל מדובר על נזק ולא על שימוש אסור ברכוש של אדם אחר (לא שולחים פקסים דרך המכשיר שלך ללא רשותך).

למעלה