מיתוג

ערסlight

New member
מיתוג

בהמשך לשירשור של נוגה, נראה לי שווה לכתוב כמה מילים על זה. אנחנו אוהבים מותגים כי החברות הגדולות מצליחות לשכנע אותנו שיש קשר בין המותג לעוד משהו. כאילו שאם תשתה קולה אז תהיה בלונדינית גבוהה ורזה עם ציצים גדולים. או שתהיה מקובל ותשתתף במסיבות חוף מדליקות. החברות [בעובדה] מצליחות לעשות את הלינק הזה ע"י מסעות פרסום ולא משנה כמה המסר יהיה ילדותי ומטופש... יש לו שוק. השוק הזה נוצר מתוך חוסר הערך שלנו. אם תקנה את הג'ינס\קולה\טלפון שלנו... תהיה שווה. אנשים שמשקיעים בעצמם מספיק, המודעות העצמית שלהם גבוהה... לא ילכו על זה. זה בעצם אומר בעיניים מפוכחות שמי שהיה מוכן לשלם פי כמה בשביל לרכוש מותג וגם להיות השלט פרסומת שלו [כי אם לא יהיה לוגו נראה... לא עשינו כלום]. הוא בעצם ה-פ-ר-י-י-א-ר התמים שקונים בסיפורים. חברות הפרסום זיהו כבר מזמן את נקודת הטורפה ולוחצות עליה. כי מי יכול להתווכח עם גרף המכירות? ואין סיבה הגיונית שבעולם לקנות ג'ינס ב-1000 ש"ח כשאפשר גם לקנות ב-50. וזה בכלל לא קשור במצב הכלכלי.... אפילו להיפך, ככל שהדימוי העצמי שלך נמוך יותר... ככה הסיכוי שתוציא חצי משכורת על מכנסיים גבוה יותר. זה עובד אפילו בקנה מידה גדול. צפון תל אביב, למשל, הינו אזור עירוני אפור וחסר כל יחוד. לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשלם הון בשביל לגור בדירת שיכון ההכי סתמית בעולם... רק בשביל להשתייך למעמד "צפון תל אביב". מי שלא קונה מותגים וזו האוירה בבית... והילדים מודעים לערך עצמם, הסיכוי שהילדים ירצו מותגים הוא קטן. הילדים מחקים אותנו ובעצם אנחנו מורישים להם את ראיית עולמנו. אבל... מי שבעצמו קונה מותגים\ סמלים של סטטוס... מה שנותר לו זה להתרגז כשהוא רואה את עצמו במראת ילדיו.

n o g a1

New member
קר... קר .... קר...

אבל אדם פשוט כמוני וחסר ערך עצמי לא יכול לעולם להתכווח עם אדם מורכב ומודע כמוך. אלך להוריד את המשכורת שלי על ג'ינס ב - 800 ש"ח ומגפיים מעור נחש קוברה ב - 2300 ש"ח , ארגע....

t o t a l

New member
משו שכתבתי פעם על מותגים מסוג אחר

אישית. אני תקוע בשנות ה- 80. עולם המותגים שלי עצר שם. לא התפתח. עד היום אני שותה גולסטאר. מעשן טיים. אוכל חומוס ומחרסם במבה. אה כן. ולובש ליוויס 501. בקצה מוחי אני יודע שיש היום מוצרים חדישים יותר. שווים יותר. יודע אבל..... לא בא לי עליהם. שווי וכבול בעולם המקובע שלי. לא אחת אני מנסה להיגמל מעישון טיים. לא מעישון בכלל, מהסוג הספציפי הזה. קונה לי חפיסה של מלברו לייט. מנסה. אבל תמיד נכשל. אחרי חצי קופסא מרים ידיים וחוזר בדהרה לסוג שלי. לסוג המסריח והמבזה. ועל הזין שלי מבטי הבוז והרמות הגבה. רק פעמיים הצלחתי לתקופות קצרות לסגל לעצמי הרגלי עישון אמריקאיים. בכל אחת מהפעמים עישנתי למספר שבועות את הסוג שהאישה שאהבתי עישנה. מספר שבועות מצומצם של סרטן אמריקאי משובח. מספר שבועות מצומצם של אהבה. אהבה מצומצמת אחרת הבטיחה לי חגיגית בתחילת מערכת היחסים שלנו שהיא...היא "תלביש אותי". היא תיקח אותי לסיבוב במיטב משכני המותגים של מיטב מרכזי הקניות ותוציא אותי חדש. הגברים שלי היא אמרה, מתהלכים במיטב המלבושים. כך היא אמרה, בטוחה בעצמה ובטוחה שרק לה ולמלבושיה המתנתי כל שנותי. ואני. אני הקשבתי והרגשתי כיצד אני מתכנס בתוך כתפי. איך אני מצטמצם ואיך אני בטוח שלעולם לא אוכל להתהלך בג`ינסים נמוכים וחולצות צבעוניות.

ערסlight

New member
צוחק...

אח שלי... גם אני עם טיים וגולדסטאר. מה רע? אבל הנקבות האלו שיעשו ממך בנאדם??? אלוהים ישמור.

t o t a l

New member
סיפור אמיתי:

בתחילת חיי החדשים ישבתי באיזה קפה אחרי צהריים. היה חורף. קופסת הטיים הייתה במעיל והחזקתי סיגריה ביד. ניגשה מישהי וביקשה סיגריה. שמע. לא סתם כוסית. חמודדדדדדה שהלב שלך ישר מתכווץ. ואני כמובן בלב חפץ שלפתי את הבושה שלי מכיס המעיל, והצעתי לה אחת. היית צריך לראותאת מבט החלחלה בפניה. ערוב של הפתעה וסלידה. היא עיוותה את פרצופה, מלמלה דברי תודה סתמיים ונסוגה במהירות. מאז, למשך תקופה, נהגתי לרכוש מלברו לפני כל דייט. [זוכר? התקופה בה המטרה קידשה את כל האמצעים?]. והיום? היום כולם על הזין [טוב כמעט כולם]. אבל אף אחת לא תגרום לי להשאיר את הטיים שלי בבית.

ערסlight

New member
כן...

תרשה לי ממרום הפז"מ שלי... ככל שאתה יותר בחופש, פחות איכפת לך, ככה הן רוצות אותך יותר. אפשר להסביר את זה לכל הגברברים המרצים והחנפנים? [בסוף הם יגידו שהם לא מבינים איך הפכו לכותל שעליו היא מספרת לו על הזיונים שלה והוא הולך לאונן בבית]

t o t a l

New member
כן אבל אני לא ערס. אני חננה פולני

וכשאכפת לי אני לא ממש מסוגל לעשות את עצמי.

roksan

New member
זה הדדי

ככל שאנחנו שמות יותר קצוץ ככה אתם יותר רוצים. אז מה יהיה? איך מגיעים לסימטריה. של איכפת ורוצים. סתםםםםםם. זה קורה ובגדול. כל אחד יודע מתי ..כשזה קורה זה קורה כמו אאוריקה. אז מישהו אמר : וזה היה אתמול ביאיר לפיד הפיזיקאי הודסון: "כל עוד יש חיים יש תקווה."

טוטל, האם מתוך כל זה נגזר

שאם תכיר, רחמנא לצלן אישה שלא מעשנת אז תפסיק לעשן גם? או לחילופין אישה שמעשנת טיים ולובשת כמוך ליויס 501 ושותה גולדסטאר - היא היא תהיה בת הזוג המושלמת עבורך?

t o t a l

New member
אנשים לא משתנים

השאלה אגב- מעולה. אין ספק שאחת שמעשנת טיים ושותה גולסטאר תסקרן אותי. במיוחד עם ה- 501 שלה יושב כמו שצריך על העכוז הקטן שלה. אבל לא זה מה שיגרום לי להישאר. אני יודע שלמיתוג הנשי יש השפעה ישירה ומיידית על היכולת שלי להידלק עליה. להתעניין. להסתקרן. זה בהחלט קיים ואולי אצלי אפילו באופן גורף יותר. [יופי זהבה?]. אני כדוגמא, כשמשוטט באתר הכרויות ונכנס לכרטיס של אחת המצודדות, בודק דבר ראשון עם היא מעשנת או לא. אלא אם כן היא ממש ממש מדהימה, אני לא יוצא עם "לא מעשנות". כי זה הדבר הכי מבאס להדליק סיגריה על הבר ליד מי שמעקמת פרצוף. שלא לדבר על לנשק אותה אח"כ. אבל לגופו של עיניין חייבים להבין שזה הבל הבלים. זה מחזיק לחצי השעה הראשונה של הביחד. אחר כך המיתוג החיצוני מפסיק להיות רלוונטי. אנשים לא מצליחים לשנות הרגלים רעים [כדוגמת עישון] עבור אף בן זוג. רק עבור עצמם.

הכרתי פעם מישהי.

החליפה לו את המלתחה, החליפה לו את התפריט, החליפה לו את הרגלי הבילוי, ואז הוחלפה במישהי אחרת.

n o g a1

New member
יש התקועים

ב- nobless ומכנסי חקי.... time וליוויס 501 זה סופר in! יום מקסים!

מצוטטת

New member
או Y מותק

מזמן לא הדלקת להבה מזמן לא הוצאתי את כפפות היגרוף, יופי ב'מת חסרת מודעות אפלולית שכמותי.... רדודה בעלת דימויי בגובה הדשא של השכן מקסים כתבת, אמרתי? אומרת...........קצרה בזמן אז שיחררתי הלחץ...... עיניינית עוד אחזור לחזק את עמדתי לא לא.......לא את זו של הוצאת חצי משכ' על ג'ינס............יש גם אמצע חבוב לא הכל בחיים כזה שחור לבן...... גרררררררררררררררררררר

מצוטטת

New member
***חזרתי להראות לך את הצד האפל ש'לי

אפילו זוקפת גו, ונתחיל בכמה אמיתות של חשיפה בשביל ההתחלה , עלי בסדר........ לאבא שלי{ז"ל} היתה אמירה חכמה {ולא הוא לא נולד כאיש שיווק של שנות ה-2000 }, אמירה שצועדת איתי עד היום.... וכך תמיד אמר..."אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול" או בשפת העם, מה שזול עולה לך בסוף ביוקר..... אויי כמה שאני שילמתי, כי יש לי לפעמים תחישקוק להראות להם לבני אלף מה זה....... כאן בדיוק עובר האמצע שליאליו כיוונתי האמצע שלי..... כאן יא ערס וללא כפפות{וויתרתי}, אז מה אם רואים לי מכאן אפשר להמשיך עיניינית, נכון? אתה מבין, אני משוכנעת שאתה כן וכל איש בתחום התמקצותו יודע שמותג אינו בהכרח פלצנות כפי שאתה מנסה להקצין פה... מותג פרושו נ-ו-ח-י-ו-ו-ת לא רק אבל המון גם!!! ונוחיות אבוייה או כיף או מה שזה לא יהיה {עבורי-גובה גובה דשא} זה לא משהו להתבייש בו, או להתנצל על......... כפארה שיפשפתי טוב טוב לעצמי ת'טוכס והרבה שנים ימבה של אין סוף עבודה כשרה כדי שאוכל לאפשר לעצמי ת'פירגון הזה של הנוחות.....גם אם אתה תשפריץ כנגדי שזו כולה התנצלות ותתעקש שרואים לי............. אז יש ת'פלצנים האלו שגם להם זכות קיום , אלו מה יש עליהם תמטבע המיותרת מה ברוב חוכמה משכילים להנות ממנה אני מפרגנת להם, אפילו מעלה ירוקת לא פם, אבל מפרגנת! אתה מבין, זה לא שהמותג התקבע אצלי, הלוואי שיכולתי... אני דווקא תחת הכותרת הזו רואה ת'רוגז של האלו שדווקא כן היו רוצים רק מתעקשים להרשות ולפרגן לעצמם....... דימוי אמרנו....... יומרני לי קצת ההקצנה שאתה מנסה להציג פה כן, כן רואים גמלך ולא רק רואים לי בממש לא הכי מרשים, אם בממש הכרחי לדייק! וזהו........ את שכבת הביגוד התחתונה הולכת להשיל באמבטיה :))

ערסlight

New member
וגם אבא שלי היה אומר...

אבל תרשי לי לתקן "אנחנו עניים מדי בשביל לקנות את הפחות מההכי טוב" וזה ממש לא אותו דבר. [לא כדאי לצאת פראייר תוך כדי] אני סבור שאם זוהי ההשוואה, לעיתים שווה להשקיע. אבל תראי... מיתוג עולה כסף. [הרבה כסף] ולחברות עדיין כדאי למתג את עצמן. מישהו מממן את כל זה. אז אם יש לך מספיק כסף ולא בא לך לבדוק... אני מבין אבל לא על זה כתבתי. אני מדבר על אלו שקונים בגלל המותג ואת הסיבות מצרפים אחרכך. אנשים שרוצים להשתייך במחיר שאין להם [ולשלם מחירים לא סבירים בשביל אשליה לרגע] אנשים ששופטים אנשים ע"פ המותגים שלהם [בגדים, אוטו, כתובת וכל מה שיש לקנות]. זה המדד החדש להערכה. את בטוחה שכדאי להשתייך לקבוצה כזו? האם אין מדדים אחרים?

L o v e M e1

New member
עם רוב הדוגמאות שלך אני לא מסכימה

אני שותה קולה רוב חיי -אבל זה לא מה שצבע לי את השיער לבלונד, קיבלתי את הגובה שלי כבר בכיתה ז' וציצים גדולים יהיו לי רק אם אשלם 16000 ש"ח לאיזה ד"ר מותג ידוע
ואף על פי כן הדימוי העצמי שלי גבוה, מותגים לא מענינים אותי אבל גם אותם אפשר לקנות בסופעונה במחירים שוים לכל נפש, אני גרה בצפון תל אביב בשכונה שרוב האנשים אינם מענינים אותי וגרה שם מטעמי נוחיות אישיים שלי, וכל מה שהבת שלי יודעת על מותגים זה לא מהבית אלא מפירסומים נון סטופ בכל המדיה, עיתון מעריב לילדים (שאגב הפסקתי את המנוי כי היו שם יותר פרסומות מכתבות), פרסומת בטלויזיה (גלויה) פרסומת בכל ערוצי הילדים והסדרות שהם צופים (סמויה),לחץ חברתי עד כדי כך שסופרים כמה פריטי HENS יש לכל אחת, והשאלה הגדולה איך אנחנו כהורים עומדים מול הלחץ הזה וההשפעה החיצונית. אני אומרת לך שזה קשה מאוד. נכון אפשר להגיד לא ולא ולא ללא הרף אבל איזה תחושות זה מותיר לך כהורה? איזה תחושות זה מותיר לילדים שלך. אני בעד למצוא את המינון הנכון, ולכל אחד יש את הרף שלו. רק היום ישבתי והסברתי לבת שלי מה ההבדל בין דור 2 לדור 3 ,לאחר שהבינה קיבלה את הדין שאני לא מוכנה לרכוש עבורה גם דור 3 ולשלם כל חודש גם אם לא עושים עם זה דבר 15 ש"ח בהוסף לעלות המכשיר והשיחות. אגב עלי היא צוחקת ואומרת שלי יש דור 0 שתצחק
אני אשאר עם דור 0 (סמסונג 624) והיא תקבל דור 2.5 גג. וג'ינס ב-1000 ש"ח שיקנה מי שיכול לבריאות אין לזה שום קשר עם מודעות עצמית. דעתי

דברי אלוהים חיים...../images/Emo13.gif

תגיד.. לוחות הברית עדיין אצלך??... אז קודם כל אתה לא משה, ואתה לא על הר סיני... אז בבקשה.. תפסיק לכתוב כאילו האמת המוחלטת היא רק אצלך, ואתה בא רק כדי להביא לנו את התורה, להאיר לנו את הדרך.. עלי דרך אגב אף פעם לא עשית רושם...נהפוך הוא..
עוד אחד שחושב שהוא יודע הכל... פחחחחחחחחחח... מציע לך לדבר בגובה העיניים ולהשתמש בסימן המסחרי... ~ לדעתי ~ היום אני במוד...

למעלה