תראה....../images/Emo26.gif
מה הענין בצום? למה דוקא ע"י שלא נאכל? יש פולללל סיבות, מדובר בתאריך היסטורי, אחד הגדולים ביותר לעם היהודי, זהו יום אבל, יום שבו אנחנו מנתקים את הגשמיות ומתמקדים ברוחניות בדר"כ כשאדם צם הוא לא עובד או לפחות ממעיט בעבודה, יש לו יותר זמן לחשוב על היום, על המהות שלו, זה מעין פסק זמן, לא ל5 דקות, לא לחצי שעה, ליום שלם שמוקדש כולו לזה. סיבה נוספת, כשמחסירים מאדם משהו כ"כ חיוני כמו אוכל, שאדם לא יכול בלעדיו, הוא פתאום נזכר שהוא סך הכל בשר ודם ויש מישהו מעל, בדיוק כמו שכשאדם נמצא בצרה הוא פתאום מתחיל לחשוב, למה זה בא לי, איפה אני, למה איך, הצום הוא מעין "צרה קטנה" שעוזרת לנו להיזכר מי אנחנו ומה אנחנו... סיבה נוספת – צום זה משהו דרסטי, והיום הזה הוא גם דרסטי, אם היום מזלזלים בחשיבות של היום הזה ושל הצום, אז מי בכלל היה זוכר את היום אם לא היה צום?? יש עוד אלפי סיבות למה דוקא צום. ואם תבוא ותגיד, שטויות במיץ עגבניות.... עובדה שאנשים לא "מתנתקים" מהגשמיות ויש כאלה שחוץ מלחשוב מתי תהיה הארוחה הבאה לא חושבים על שום דבר אחר, אני אגיד לך שאתה צודוק, לצערי ב100 אחוזים, אבל אנחנו כ"כ רחוקים מעוד הרבה דברים ויש לנו כ"כ הרבה על מה לעבוד.... לפחות מתחילים בזה שצמים, מתישהו עוד יתעורר שלב ההזדהות וההתעוררות... ומעל לכל, אני מקבלת את זה שאתה לא מסכים עם אף מילה שלי פה, בדיוק כמו שיש דברים שאני לא מסכימה עליהם, אבל אסור לשלול ולזלזל, חייבים לכבד האחד את דעותיו של השני!!