מישהו צם היום?

Zot ani 1

New member
הצום מזכיר לך

את האבל ואת החורבן ומראה שאתה עדין מתאבל על אף השנים... ומה השואה קשורה? ביום הושאה מראים לך מהבוקר עד הערב הבא סרטים ותוכניות על השואה עם תמונות חוויות אישיות של אנשים וכו... וכמו שעומר אמר מה יש לך כזכר מהחורבן- רק את הצום!

SupermanZW

Well-known member
הצום לא מזכיר כלום

ובד"כ מי שצם לא חושב לשניה על בית המקדש, אבל מי שמודע למשמעות היום אין לו צורך בצום כללץ

Zot ani 1

New member
דבר בשם עצמך

לך אישית הצום לא מכיר דבר- חבל.... מי שצם יודע בדיוק למה הוא צם וזוכר את בית המיקדש...

SupermanZW

Well-known member
אבל

אני יודע את משמעות היום ומכיר לפחות 3 אנשים שצמים ולא יודעים למה.

wasted years

New member
אז גם אין טעם

לעמוד בצפירה של יום השואה,או לראות סרטים, ולמה בכלל כופים עלי לראות סרטים של יום השואה? מפריעה לי העובדה שמשדרים בכל היום סרטים כאלה בערוץ 4.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אתה לא חייב לצפות בסרטים על יום השואה, אתה תמיד יכול לבחור באיזה ערוץ לצפות, אתה לא עומד בצפירה כי אתה חייב אלא כי אתה לא רוצה שהאנשים האחרים שעומדים יכעסו עליך, אך לדעת את משמעות היום ולהתאבל על אבותיך אתה צריך.

Zot ani 1

New member
רגע

על איזה אבות ועל איזה בית מקדש אתה חושב ומתאבל במחשבה?

SupermanZW

Well-known member
תשובה

כשדיברתי על אבותי התכוונתי ליום השואה, אני נכד לניצולי שואה, וכשדיברתי על בית המקדש התכוונתי לט' באב, ועצם המחשבה על בית המקדש גורמת לי לתהות מה היה לו היה קיים היום ומהו האובדן, זוהי המשמעות האמיתית של היום, ולא להיות רעב.

Zot ani 1

New member
יופייייייייי

טוב שלפחות בזה אנחנו מאמינים... אז מה הקשר של בית המקדש ליהדות את יודע?

SupermanZW

Well-known member
כן

היהודים בנו את בית המקדש כדי להתפלל בו. מקדשים יש לדתות רבות, במיוחד במזרח הרחוק, כמו כן היהדות עצמה מבוססת על דת הודית עתיקה ששמה וודה, אנסה להביא קישור בקרוב.

Zot ani 1

New member
די רק אל תתחיל...

להגיד על מה הדת היהודית מבוססת כי זה שטויות במיץ מלפפונים... הדת היהודית היא הדת הכי וותיקה והנכונה... ושום קישור לא ישנה את זה... אבל זאת המומחיות שלך להביא קישורים נכון ...?

SupermanZW

Well-known member
רק רגע

ע"פ התורה הדת היהודית קיימת ממעמד הר סיני שהתרחש לפני 3250 שנה, לפי מחקרים ארכיאולוגים והיסטורים הדת היהודית קיימת בערך 2700 שנה, לפי מחקרים זהים דת הוודה קיימת למעלה מ4000 שנה, אפילו היא אינה הדת המונותאיסטית הראשונה, הדת המונותאיסטית הראשונה היתה דת מצרית עתיקה שתחילת קיומה היה לפני 5000 שנה, דתות פאגאניות היו קיימות כבר לפני 1000 שנה, לא ראשונה ולא נעליים.

Zot ani 1

New member
הדת היהודית קיימת מאז בריאת

העולם שזה לפני 5764 נכון שהיא קיבלה צורה רישמית במעמד הר סיני שבו ניתנה התורה שמהווה את הגרעין לדת. אני לא יודעת מה מחקרים כאלה ואחרים מראים אני יודעת מה כתוב בתורה ואיך זה באמת על פיה... ועכשיו כיוון שאני כבר לא קולטת כלום אני פורשת והולכת לישון... לילה טוב!

SupermanZW

Well-known member
לא יתכן

היהדות מושתתת על התורה ולא תתכן יהדות ללא התורה, לכן לפני מתן תורה לא יכלה היהדות להתקיים. בתורה מסופר על אברהם אבינו שהגיש לאורחיו בשר ומיד לאחר מכן חלב, כלומר אברהם לא שמר כשרות, והגמרא מתרצת שטרם נתנה תורה ולכן לא היה מחויב בכך.

איך אתה יכול

להשוות טרגדיה שפגעה בסבים ובסבתות שלנו.. וזה לא היה כל כך מזמן... לבין החרבת בית מקדש?! מה שאנחנו עושים ביום השואה זה נותנים כבוד... -אם היו אומרים לך עכשיו שגם ביום השואה צריך לצום.. כי כולם היו רעבים בתקופה ההיא - זה היה נשמע הגיוני?! לא יודעת, לא פתחתי אתמול טלויזיה בערב... אבל גם את 9 באב אפשר להפוך ליום זיכרון, ולא ליום צום... שיעשו תוכניות שיזכירו לנו על מה שקרה, ויפתחו את מודעות הציבור.. זה יעבוד הרבה יותר טוב.

leahle

New member
תראה....../images/Emo26.gif

מה הענין בצום? למה דוקא ע"י שלא נאכל? יש פולללל סיבות, מדובר בתאריך היסטורי, אחד הגדולים ביותר לעם היהודי, זהו יום אבל, יום שבו אנחנו מנתקים את הגשמיות ומתמקדים ברוחניות בדר"כ כשאדם צם הוא לא עובד או לפחות ממעיט בעבודה, יש לו יותר זמן לחשוב על היום, על המהות שלו, זה מעין פסק זמן, לא ל5 דקות, לא לחצי שעה, ליום שלם שמוקדש כולו לזה. סיבה נוספת, כשמחסירים מאדם משהו כ"כ חיוני כמו אוכל, שאדם לא יכול בלעדיו, הוא פתאום נזכר שהוא סך הכל בשר ודם ויש מישהו מעל, בדיוק כמו שכשאדם נמצא בצרה הוא פתאום מתחיל לחשוב, למה זה בא לי, איפה אני, למה איך, הצום הוא מעין "צרה קטנה" שעוזרת לנו להיזכר מי אנחנו ומה אנחנו... סיבה נוספת – צום זה משהו דרסטי, והיום הזה הוא גם דרסטי, אם היום מזלזלים בחשיבות של היום הזה ושל הצום, אז מי בכלל היה זוכר את היום אם לא היה צום?? יש עוד אלפי סיבות למה דוקא צום. ואם תבוא ותגיד, שטויות במיץ עגבניות.... עובדה שאנשים לא "מתנתקים" מהגשמיות ויש כאלה שחוץ מלחשוב מתי תהיה הארוחה הבאה לא חושבים על שום דבר אחר, אני אגיד לך שאתה צודוק, לצערי ב100 אחוזים, אבל אנחנו כ"כ רחוקים מעוד הרבה דברים ויש לנו כ"כ הרבה על מה לעבוד.... לפחות מתחילים בזה שצמים, מתישהו עוד יתעורר שלב ההזדהות וההתעוררות... ומעל לכל, אני מקבלת את זה שאתה לא מסכים עם אף מילה שלי פה, בדיוק כמו שיש דברים שאני לא מסכימה עליהם, אבל אסור לשלול ולזלזל, חייבים לכבד האחד את דעותיו של השני!!

למעלה