מישהו צם היום?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש עוד יום אבל לאומי-יום השואה, בו לא צמים ועובדה היא שאנשים יודעים וזוכרים טוב יותר את משמעות יום השואה לעומת ט' באב למרות (ואולי בגלל) שלא צמים, כי המוח צלול יותר כשהגוף אינו רעב, לעומת זאת כשצמים חושבים על אוכל ולא על משמעות היום.

leahle

New member
זה כמו שתגיד לי...

שמשפחה של מישהו שנפטר לפני כמה שנים עדין זוכרים אותו שנה אחרי שנה, יש לי חברה שנפטרה לפני 6 שנים, בשנים הראשונות עשינו טקס, הלכנו לקבר, בכינו, הלך לנו כל היום, בהמשך עלינו לקבר, ולאט לאט כבר כמעט שכחנו, מה לעשות, זה טבע האדם... יום השואה עדיין אומר הרבה לאנשים שהיו שם, או לפחות לבנים ולבנות שלהם שזה עדיין כואב להם, אני שמחה שאתה זוכר את היום הזה ומהותו וככה צריך להיות! אבל תעשה סקר ותבדוק בעצמך, היום, התאריך הזה הרבה פחות "מזיז" לאנשים, שלא לדבר על הצעירים, נכון... עדיין יש את הקטע של הטקסים ולא נעים להגיד שלא מרגישים שום דבר, אבל עובדה בשטח שלא חסר אנשים שזה לא מזיז להם. ואני מקווה שלא יבוא יום שנצטרך לנער את הילדים שלנו להזיז את עצמם קצת ולזכור שזהו יום השואה והגבורה... בכל מקרה, הדוגמא שהבאת לא ממש זהה...

SupermanZW

Well-known member
דוגמה לא זהה?, מה ההבדל?

שני ימי אבל על עיקרון כמעט זהה, אלא שליום השואה משמעות חזקה יותר כי בו מתאבלים על מותם של אבותינו, בט' באב מתאבלים על חורבן של מבנה, וכי אפשר להשוות חורבן של מבנה למותם של אנשים?

leahle

New member
לא זהה

כי אתה בא ומוכיח לי שאפשר לזכור למרות הכל, אבל ההוכחה שאתה נותן לי זה מארוע היסטורי לכשעצמו, אבל הוא טרי, ולמרות הכל אנשים כבר לא ממש זוכרים אותו כמו בעבר... לגבי הענין השני, בית המקדש היה הרבה מעבר למבנה, זה מרכז בתוכו את היסטוריה כולה של עמ"י, המצב של היהודים לפני ואחרי החורבן שונה לבלי הכר, חוצמזה שמעבר לחורבן הבית, היה גם המצור על היהודים וכו'...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לו הייתי צם הדבר היחיד שהייתי מסוגל לחשוב עליו הוא כמה אני רעב, דווקא משום שאיני צם מחשבתי צלולה ואני מסוגל לחשוב על בית המקדש.

leahle

New member
עשיו שאני חושבת על זה...

זה עצמו יכול להיות סיבה נוספת למה צום....
שאדם יראה מה קורה לו אחרי שיום אחד בלבד, 25 שעות לא נותנים לו לאכול, הוא כבר משתגע.... אולי אז הוא יבין א. מיהו ומהו ב. באיזה מצב הוא נמצא...

SupermanZW

Well-known member
אבל אז

במקום לחשוב על משמעות היום הוא יחשוב על הקיבה הריקה שלו, ומה השגנו בכך?

wasted years

New member
../images/Emo6.gif

הרגת אותי:))) נשמע נחמד דווקא.. "אל תפריעו לי עכשיו, אני חושב על חורבן בית המקדש ועל המצור על ירושלים, במיוחד על הנשים שבישלו את התינוקות שלהן ואכלו קקי של חתולי רחוב בגלל שהיה מחסור במזון"

SupermanZW

Well-known member
נו בטח...

כשאין כלום בראש אז אולי בגלל תופעות הלוואי של הצום חושבים על משהו... פאתטי.

Zot ani 1

New member
כמו שבאבל מבטאים את

העצב כדברך, כך גם ביום צום ואבל מבטאים את האבל ע"י המנעות מאכילה ושתיה ז"א מתענוגות...

SupermanZW

Well-known member
באמת?

מעניין שההימנעות מתענוגות כביכול אינה כוללת המנעות משמיעת מוסיקה, המנעות ממשחקים, המנעות מצ'אטים, המנעות מצפיה בטלוויזיה, והמנעות משאר הנאות, אלא כוללת דווקא מנהג שמזיק לבריאות - צום, ממש חוכמה גדולה.

Zot ani 1

New member
פפפחחחח

מי אמר לך שכל זה מותר? בתשעה באב אסור- לשמוע מוזיקה לראות טלויזיה לא מומלץ וכל דבר שגורם הנאה כולל לעשות אמבטיה מהנה.... אתה יודע שאסור לשבת עד חצות היום מחר על משהו גבוה? כן כל זאת כדי לסמן את האבל...

SupermanZW

Well-known member
אה, כן?

ולצ'וטט, לשוטט, לשחק עם בע"ח, ולטייל ללא מטרה מותר? חלק מההנאות כן, חלק לא, מסחרה, ודווקא אוכל שהוא צורך קיומי לאסור, חשוד מאוד...

Zot ani 1

New member
זה עושה לך הנאה גדולה?

לצוטט לשחק עם בעלי חיים- עושה לך את היום? אם כן אז תמנע מזה....מה אני אגיד לך...

למעלה