מישהו צם היום?

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת

אני טוען שאת למרות שצמה עושה דברים שגורמים לך הנאה, למשל לצ'וטט, אני ממילא לא צם ולא מתענה, כי לי יש מטרות חשובות יותר מלהתנהג כמו סמל.

Zot ani 1

New member
עכשיו הבנתי לאן אתה חותר.....

אל תקח אותי כסמל ללא יודעת מה... זה שאני יושבת ומתכתבת פה זה לא אומר הרבה... אני מנסה לא לעשות דברים שגורמים לי הנאה אישית אבל לדבר פה זה העברת זמן... ויש נורמות של הנאה שנקבעות מראש... ומעניין אותי מה יש לך חשוב יותר מהיסטוריית העם שלך? אולי לשבת באינטרנט?

SupermanZW

Well-known member
?

היסטוריה אני יודע, ולחשוב על תקופת בית המקדש זו פעולה הרבה יותר ערכית מצום. אין נורמות הנאה, כל אחד נהנה מדברים שונים.

Zot ani 1

New member
אתה אולי חכם ויודע הכל...

(זה לא היה בצניות...) אבל יש כאלה שלא יודעים את ההסטוריה ו 9 באב בשבילם זה יום לימוד או יום חזרה על הנלמד בקשר להיסטוריה של היום הזה במשך המון דורות... ואין בן אדם שפוי בעולם שיקלח יום אחד כדי "לחשוב על בית המקדש"... זנ מגוחח... אף אחד לא יזכור את זה בעוד יומיים... ויש נורמות בססיות כמו אוכל למשל - מה שאתה מתווכח איתי שעה כבר עליו...

SupermanZW

Well-known member
שאלה

מה הטעם לצום אם לא יודעים את משמעות היום? ואם המטרה היא לזכור את משמעות היום לשם מה לצום?

Zot ani 1

New member
גאד

מי שצם יודע את משמעות הצום.... כי מי שצם מברר הלכות ויודע למה זה ולמה זה....

SupermanZW

Well-known member
תתפלאי

אני מכיר כמה אנשים שצמים ולא יודעים למה.

leahle

New member
כן, יש כאלה לצערי!

אבל לפחות הם צמים, השנה הם לא יודעים למה הם צמים, אז שנה הבאה או מתי שזה יהיה, הם יתעוררו לברר, לפחות הם עושים את הצעד הראשון, כל דבר מתחיל לאט לאט, אף אחד לא נולד מושלם ביום אחד...

חח.. אדם נורמלי קודם מברר

את הסיבות לצום, את ההליכות, ןכו'.. ורק אח''כ מחליט לצום

leahle

New member
כן!!

אני צמה! ולגבי השעות, זה תלוי איפה בארץ את/ה גר/ה, יש שינוי מסויים בדקות, אם מישהי ירצה פה שעות מדויקות אני אשמח להביא.... צום קל ומועיל לאלה שצמים!

al-x

New member
אני לא מאמין באלוהים ובדת

היהודית, או כל דת אחרת. לכן אינני צם.

vk3

New member
האמת שאפילו לא חשבתי על זה...

אירגנו לי היום יום כייף והאכילו בהרבה מטעמים ואני לא זוכר באיזו שעה הסתיימה הזלילה... בגדול לא צם. אוכל אז אוכל, אם לא אז לא...

Lara F

New member
ליאור דיין הוא אידיוט עם מסמכים

חוצמהעובדה שהוא טוען שהיהודים כל הזמן בוכים שהם נרדפים, על השואה הקוקסינל הקטן לא שמע? כי פשוט הוא לא מבין למה כולנו "מתבכיינים" כ"כ....

למעלה