אחת השאלות הטעונות מבחינתי../images/Emo4.gif
אני מבינה מאוד חלק מכם שהטחת השאלה מובילה לתוצאה ההפוכה של רצון להתנתקות מהכל ולתקווה שהכל יעלם אבל אני כבר נמצאת במקום שההחלטה צריכה כנראה להיות אקטיבית של בחירה ביהדות חילונית אתאיסטית או בחירה לצאת ממנה.. הרעיון שיש קשר בין מה שכתוב בתורה, השבטים שהיו בזמן כיבוש כנען, שלדעת החוקרים כלל לא התרחש בצורה שמתוארת במקרא, והעם היהודי כפי שהגיע לגלות ספרד ונשאר בימנו הוא רעיון דתי. עם מתפתח במהלך הדורות. העם בזמן מלכות דוד, תקופתם של עזרא ונחמיה ותקופת הרומאים לא היה אותו עם. לכן השאלה הארכיאולוגית מה היה בתקופת דוד או אסתר ומה כתוב בתנ"ך נראית לי רלוונטית רק כלימודי היסטוריה ומיתולוגיה. היא נראית לי פחות רלוונטית לשאלה של היום מיהו יהודי. קראתי פה על זהות של "ישראלי בן דת משה" או על רצון של כמה מכם שלא יהיו עמים ותרבויות ותקווה שאפשר יהיה בעתיד להתנתק לחלוטין מהזהות היהודית. האפשרות הזאת קיימת. היא לא חזון לעוד דורות ותקווה לעתיד. חלק מחברי באוניברסיטה, מביטים על התרבות היהודית כדבר שהם לא אוהבים ולא רוצים בו חלק ולכן מגדירים את עצמם במודע כ"לא יהודים". הקשר שלי לתרבות היהודית החילונית, לא הדתית כי אני אתאיסטית, נראה להם לא מובן ודבר שצריך "להוציא אותי ממנו" בהקדם...
אני רוצה למחות על דבר אחד והוא ההשקפה שקשר לתרבות ופלורליזם תרבותי הוא דבר גזעני. לנקודת המבט הזאת שותף ידיד ערבי מוסלמי שבכל פעם מעדיף לספר לי, ולא לידידים הקוסמופוליטים שלנו, על מנהגי הדת והתרבות שלו. הוא בטוח בזהות הערבית המוסלמית שלו למרות שהוא לא מאמין באלוהים ולא דתי. אפשר להשתייך לזהות אחת ולא להיות גזען כלפי אחרים ואפילו לכבד את זהותם התרבותית. בפורום אתאיזם הרבה הודעות ההודעות עוסקות בדברים הגזעניים, המטופשים בדת ואצל הרבנים. בראש הפורום יש הצעה לבטל לחלוטין את לימודי התנ"ך לחילוניים כדי להיות אזרחי העולם ולא יהודים. אם תדפדפו תראו שחלק גדול מהחברים ענו שהם לא רואים את עצמם כיהודים וחלק מההודעות הן על אפשרויות ההגירה לחו"ל. בעיני זה קצת עצוב.