מיהו יהודי?

נכון שכשאסיים לקרוא את הנ"ל

אראה שהלאומיות בנתה הרבה יותר מאשר הרסה, ושאין דרך ארגון אחרת לאנושות בימינו. * באותה מידה נכון גם שכשאסיים לקרוא עוד מספר תאורטיקנים במדע המדינה אדע ש-
מרקס ואנגלס רואים באלמנטים של מבנה העל החברתי כדוגמת לאומיות, גורמים מגבילים שיוצרים תודעה כוזבת במטרה לשמר חוסר צדק חברתי.
יש מתומכי הלאומיות האונברסליסטית => טריטוריאלית שלב בלבד בדרך להתאחדות האנושות.
פוסט סטרקטורליסטים, פוסט מודרניסטים ותומכי גישת ההבניה החברתית רואים כמהותנות (שגויה) את הטענה שהלאומנות היא הגורם שמארגן את החברה.
מתנגדי הלאומיות רואים בטענות מצדדיה הפונקציונליסטים והפונקציונליסטים-סטרוקטורלים, התעלמות מהתחזקות ומהחלשות של הלאומיות בחברות שונות ללא קשר לתעשיותיות שקיימת בהן, התעלמות ממקור הצרכים החברתיים, התעלמות מקונפליקטים בין אלמנטים ובין אינטרסים במבנה החברתי הקיים וכן התעלמות מתופעות לאומיות שאינן קשורות לפונקצינליות שבלאומיות. הם רואים בזה שמרנות שמתנגדת לשינויים, הסבר מעגלי (טאוטולוגיה) והסבר תכליתי (טלאולוגיה). * זו הייתה תגובה לעצם הנושא הנידון. אך בינינו 1) תודה רבה לך שגרמת לי לחפור בנושא הזה בערך שבע שעות
2) באמת חבל שגם בעניין חשוב כמו קריאה ורכישת חוכמה, אני נאלץ להתפשר ולקבוע סדרי עדיפויות

rigoletto111

New member
התחזיות של מרקס ואנגלס

נכשלו לחלוטין בחיזוי מה שיתחולל במאה ה20 - למה שאנתח את המציאות על פי תיאוריה שלחלוטין נכשלה בהבנתה? תקרא את גלנר וסמית ואנדרסון ותראה שהם נקיים מכל מהותנות וטלאולוגיה

לדעתי

תאוריה כושלת היא התאוריה שלפיה התאוריה של מרקס ואנגל לחלוטין נכשלה בהבנתה. גלנר, סמית ואנדרסון נכנסו אצלי ברשימת הקריאה תחת הכותרות "הרחבת אופקים" ו"ביסוס אידאולגיה או הפרכתה"...

אני מסכים איתך

"ויהי כל הארץ שפה אחת ודברים אחדים. ויהי בנוסעם מקדם, וימצאו בקעה בארץ שנער, ויישבו שם. ויאמרו איש אל ריעהו, הבה נלבנה לבינים, ונשרפה לשריפה; ותהי להם הלבינה לאבן, והחמר היה להם לחומר. ויאמרו, הבה נבנה לנו עיר, ומגדל וראשו בשמיים, ונעשה לנו שם; פן נפוץ על פני כל הארץ. ויירד ה' לראות את העיר ואת המגדל אשר בנו בני האדם. ויאמר ה', הן עם אחד ושפה אחת לכולם, וזה החילם לעשות; ועתה לא ייבצר מהם כול אשר יזמו לעשות. הבה נרדה, ונבלה שם שפתם, אשר לא ישמעו איש שפת ריעהו. ויפץ ה' אותם משם על פני כל הארץ; ויחדלו לבנות העיר. על כן קרא שמה 'בבל', כי שם בלל ה' שפת כל הארץ; ומשם הפיצם ה' על פני כל הארץ" (בראשית יא). ניתן לראות שכאשר יהיו "עם אחד", "שפה אחת" "ודברים אחדים" אזי "לא ייבצר מהם כול אשר יזמו לעשות". מעולה! * גם ביהדות יש רצון לקוסמופוליטיות: "והיה באחרית הימים נכון יהיה הר בית ה' בראש ההרים ונשא מגבעות ונהרו אליו כל הגויים ואמרו: לכו ונעלה אל הר ה' אל בית אלקי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו, כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים" (ישעיהו ב ודומה לזה במיכה ד). וכן: "והייתה לה' המלוכה והיה ה' למלך על כל הארץ ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" (זכריה יד). * אליבא דכולי עלמה רצוי לבטל הפירוד והפיצול של האנושות, השאלה רק מה התחליף.

uri80

New member
תלוי. לא לחינם נאמר ש"קנאת סופרים

תרבה חוכמה". היא מהווה גורם מדרבן שאחראי ללא מעט מההתקדמות המדעית במאות האחרונות. מעניין האם היה מרוץ חלל כלשהו היה מתקיים לו העולם לא היה מחולק לגושים, לו לא היו מעורבים כאן שיקולים של יוקרה וכבוד? (לדעתי דרך אגב, בדומה לסטיבן הוקינג מאמין שמרוץ החלל חיוני לאנושות בטווח הארוך) מצד שני, האם בעולם מאוחד משאבים לא ינוצלו בצורה טובה יותר? ללא כפילות וללא בזבוז ומלחמות? מליארדי אנשים שיפנו את מרצם לשיפור המצב הקיים? הלוואי. בכל מקרה, נראה שקיים תהליך היום שיביא בלית ברירה להיווצרות מס' גושים גדולים. ניתן לראות זאת כבר היום באיחוד הארופי שנראה לי שיגרום בסופו של דבר להיווצרות גוש אחד תוך כמה מאות שנים, אולי דומה במקצת לארה"ב שנוסדה מאיחוד של מושבות. ימים יגידו.

avi972

New member
מצד שני גם הפסידו הרבה שיתוף פעולה

בכלל הגושים. מכיר את משפט Boone-Novikov ? זה בסדר לא היית אמור - בכל אופן הוא נקרא ככה כי גילו אותו פעמיים, פעם בארה"ב ופעם בברה"מ. ( מעניין עם רוסים קוראים לו משפט Novikov-Boone ? ) יש עוד כמה דוגמאות כאלה. נדמה לי שאותו דבר קרה עם NP-COMPLETE המוזר זה שהרוסים והאמריקאים חשבו שאם הגוש השני ידע משפט באלגברה זה יעזור לו לבנות פצצת מימן או משהו

Le Fay

New member
אבל לי לא קשה, ואני באופן אישי לא

מוכנה אפילו לטעום מתבשיל שהמצרכים שלו כוללים את "כבוד המשפחה", "טהרת המשפחה" ו"צניעות האשה"; אפילו לא אם הוא מוגש לי בתור תוספת. אז אפשר לומר שאני מערבית שמתנשאת על תרבויות אחרות (אם כי יש שיחלקו על המערביות שלי ויש שיחלקו על ההנחה שה"אחרות" הן תרבויות). ואפשר לומר אחרת: שבמקום שרב-תרבותיות מתנגשת בזכויות היסוד של אדם מערבי, היא מוזמנת לקפוץ לי.

Le Fay

New member
תיקון: אבל לי קשה. כלומר, עם תופעות

כגון מילה כפויה, רצח על רקע כבוד המשפחה, הצרת צעדי נשים, נישואי קטינים, ריסוק עצמות כף רגל, פוליגמיה, השתקת תלונות על פדופיליה וגילוי עריות, רעלות, נישואי הנאה, עריצות פטריאראכלית ושאר מטעמי רב-תרבותיים.

../images/Emo4.gifכמובן שכל הדברים שהזכרת

לא באים בחשבון. יש גבול לכבוד כלפי תרבויות אחרות והדברים הללו לא יכולים להתקיים.

Le Fay

New member
העובדה היא שבשם רב התרבותיות,

לכאורה, כן משלימים איתם. גם במדינה שלך, וגם כשאת סובלת מהתוצאות.

boten d

New member
כל שאלה של איך מציגים את זה.

הם מצידם לא יסכימו להתפשר על צניעות, וכו' וכו' וכו' מה שאת מציגה כברבריות הם מציגים כתרבות. לעולם לא תוכלו להגיע לעמק השווה...

Le Fay

New member
השאלה פה אינה אם "הם" יסכימו, אלא

אם בני התרבות המערבית אמורים, בשם רב התרבותיות, לקבל אותם כמות שהם, עם ההגדרות המסורתיות שלהם ל"כבוד", "צניעות" ו"זכויות יסוד".

בתצ1

New member
קשה?

קשה לך עם הצרת צעדי נשים? מה עם כל התנהגות והסתכלות על נשים כיום בתור משהו שהו סקס נטו.. ועל כל פרסומת לדבר הכי מטומטם תוקעים בחורה כי זה מה שמוכר? למה התרבות והיחס הזה כלפי נשים בחברה המערבית עדיף על היחס בחברה המוסלמית?

Le Fay

New member
כי...

כיוון שאכן קשה לי עם זה שדוחפים בחורה לכל פרסומת, אני צופה רק במה שמוצא חן בעיני (קרי, סרטי קולנוע קוריאניים, רוסיים, בריטיים ויפניים, ולפעמים כדורסל, טניס וכדורגל, שאליהם אני דוקא מאד אוהבת שדוחפים בחורות); וכשקשה לי עם אפליה נגד נשים בתרבות שלי אני עושה ככל שביכולתי לשנות את זה. וההבדל בין זה לבין התרבות המוסלמית הוא, שכאן מותר לי (לצפות במה שמתחשק לי ולהיאבק). זו רק דוגמה קטנטונת למה שמותר לי ואסור להן, ואני צכה לדעת הרבה יותר מאחרות, כי אני דווקא עשיתי כמעט כל מה שמותר לי ואסור להן (ואז עוד קצת). בשורה התחתונה, לא מצאתי שבתרבות שלהן רואים בהן יותר מסקס נטו, לפעמים אפילו זה לא; ועוד פחות מזה ראיתי שאותן בסוף אונסים פחות, מכים פחות, מפלים פחות, או משלמים להן שכר הוגן יותר. להפך.

אני מסכים עם כל מילה

יש רק בעיה אחת 'קטנה' החינוך המערבי שכח מה זה כבוד האדם, מה זה לשון הרע, מה זה כיבוד אב ואם, מה זה והדרת פני זקן ועוד כמה דברים שהיו עושים את העולם שלנו למקום קצת יותר טוב לחיות בו. בלי להקצין כמובן

בתאוריה לא. בתאוריה הערכים של כבוד

האדם והזכויות שלו הם חלק רציני של התרבות המערבית. הבעיה היא בישום של הערכים.
בפועל לא דואגים למגזרים שלמים.

Le Fay

New member
החינוך המערבי לא שכח כלום.

להפך. ההגדרות שלו ל"כבוד האדם" הוגנות בהרבה מאלה של הדת היהודית, ובערכים אחרים, כגון לשון הרע וכיבוד הורים, הוא אינו מכיר עוד כערכים עליונים ולכן הם זכו בו לסייגים נכונים וטובים (למשל: כיבוד הורים אינו שולל מאדם את הזכות להתלונן על התעללות מצידם, וגם הגנה מלשון הרע עומדת לאדם רק במידה וידיו נקיות, ובמידה שאינה פוגעת בזכויות יסודיות הימנה). ולבסוף, גם בחינוך המערבי יש פער בין רצוי למצוי. חוששתני שהוא אינו גדול מהפער בין רצוי למצוי בתרבויות אחרות.

למעלה