מיהו יהודי?

rigoletto111

New member
אף אחד לא אמר שצריך לעסוק כל היום

במשמעות היהדות. כיון שנולדת להורים יהודיים את/ה יהודי/ה. האם את/ה צריכ/הה לעשות משהו מיוחד בעניין? להקדיש לזה את חייך? בוודאי שלא. רק מחב"תים מנסים לשכנע שכן, והגיע הזמן שיוצאים בשאלה ישתחררו מהחשיבה המחב"תית ומשאלות "במה אתה יהודי"?

rigoletto111

New member
מכיר את שאלת לייבוביץ' ...

"במה השוודי שוודי?" "יהודים" הם גם כן קבוצה אתנית/עם , ומי שנולד לתוכה נמצא בה, בהגדרה. לא צריך "לעשות" משהו מיוחד בשביל זה.

admor

New member
לא בדיוק דומה

יהודי זה לאום וגם דת. שוודי יכול להתגייר ולהיות יהודי וגם שוודי. ועדיין לא תהיה לו אזרחות כפולה. שוודי שיגיע ארצה (ולא יתגייר) יוכל להיות ישראלי אבל אף פעם לא שוודי.

admor

New member
אבל אף פעם לא יהודי

תעשה הגהה על מה שאתה כותב, זה לא כל כך ארוך וקשה.

rigoletto111

New member
יש יותר מ"דגם" אחד ללאומיות

יש דגמי לאומיות שבהם יש קשר אמיץ בין לאומיות לדת. בן העם ארמני , למשל, יכול להיות נוצרי מאמין, או אתיאיסט, קשור לכנסייה המזרחית הארמנית או לכנסיה הקתולית. אבל בשום פנים ואופן הוא לא יכול להיות מוסלמי ולא יהודי. ארמני שימיר את דתו כבר לא יהיה ארמני. בן העם התורכי, באותה מידה, יכול להיות אתיאסט . אבל אזרח תורכיה ששפתו היחידה היא תורכית, אבל הוריו היו שייכים לכנסייה הארמנית, ייחשב ארמני ולא תורכי. כמובן ששוודי שיגיע ארצה יוכל להמשיך לראות עצמו כשוודי. אני אישית מכיר הרבה אנשים בירושלים שהם צ'כי/ שוויצרית/ גרמנים וכו' .

ואייך נולד הצ`כי הראשון?

פשוט היו קבוצת אנשים שהגדירו את עצמם כצ`כים. לדעתי הכול תלוי בהגדרה שלך.

almog4

New member
חז"ל אכן כיוונו לדעת גדולים

חז"ל אכן כיוונו לדעת גדולים
בין חוקרי המקרא המודרנים יש גם הסבורים שלא באמת היה עם אחד המורכב ב"שבט" יהודה ומעוד 11 שבטים הקרויים "ישראל". בספר "המיתוסים של התנ"ך" מאת משה יהלום (לא קשור לשאול יהלום...) מועלית הסברה, שנתמכת על ידי ממצאים ארכיאולוגיים, שבתקופה הכנענית היו בשטח א"י כמה עמים שונים, כנעניים, שדיברו כנענית (הדומה לעברית התנ"כית). הם היו פגניים והאמינו באלילי כנען. בין העמים השונם היה גם יהודה, וכן עמים אחרים (דן, זבולון, גד, וכו'). ואמנם, בממצאים ארכיאולוגיים מתקופת "בית ראשון" - שנמצאו בגליל, בגולן ובעמק יזרעאל, נמצאו יישובים כנעניים, אולם לא נמצא "בית כנסת", "מקווה", או שריד לחיים יהודיים. יותר מכך: בכמה ישובים כנעניים נתגלו גם עצמות חזיר בר, שבוודאי לא נשחט על ידי יהודים. דוד, כמנהיג לאומי של יהודה, כנראה באמת היה, והוא אכן בנה את עיר דוד. אבל שרידי העיר והמקדש שנמצאו מעידים גם על עיר קטנה ולא על מרכז דתי ולאומי של כל "שבטי ישראל" המתואר בתנ"ך. בדת הכנענית היה ריבוי אלים. אבי האלים הכנעניים נקרא "אל", וסיפור הבריאה הכנעני, כמו גם סיפור המבול, כתובים בעברית עתיקה ובאוגרית וקיימים בממצאים ארכיאולוגיים. בין הממצאים, אגב, גם האל הכנעני "יהוה שומרון". הארכיאולוג ד"ר זאב משל, גילה על שפת קנקן את הכיתוב "יהוה שומרון ואשרתו" (= האשרה שלו) וציור של אלוהי ישראל כ"אביר ישראל" (אביר = בעל פני שור). המונותאיזם היה תנועה שהחלה להתפתח בממלכת יהודה. לפי הנחות ביקורת המקרא , הנתמכות ע"י ממצאים ארכיאולוגיים (בניגוד לתנ"ך שאינו נתמך במקרים רבים), אכן נלקחו מנהיגי עמי ישראל בשבי במלחמתם באשור, בעוד ממלכת יהודה בחרה בצד המתון ושרדה. רבים מהנותרים מממלכות ישראל השונות אימצו, בהדרגה, את המונותאיזם ואת האמונה באל יחיד. אגב, טענות אלה, שנתמכות מחקרית, אינן סותרות את קיומנו כשריד עתיק לעם המונותאיסט העתיק יהודה. ולשאלתך "מי הוא יהודי" - אציין שלפי ההיגיון שלי - מי שבחר להצטרף ליהודה - הוא יהודי. רות המואביה לא עברה את ההשפלות שעוברים כיום אנשים, שרוצים בתמימות להפוך ליהודים, בגלל אהבתם לאדם אחר וכו'. את יכולה לומר שהרבנים לא היו מסכימים איתי, ושיש להם תשובות לכל זה. ...ואת כמובן צודקת.
דני

מישהו כתב פה פעם

כששואלים אותך במה אתה יהודי אז יוצאים מתוך הנחה שאתה יהודי ואז תשאל את השואל מי אמר לך שאני יהודי? אלא מאי, אתה עצמך יודע שאני יהודי ואיך אתה יודע זאת? ואם אתה יודע אז מה אתה רוצה ממני?

rigoletto111

New member
יפה מאד, ובנוסף,

אפשר להגיד לחרדים שאם הם רוצים אז שישנו את ההלכה "ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא". אחר כך נדבר.

yaniv1216

New member
נצל``ש . מי יודע מה כתוב?

``מוצא אני את האשה מר ממות`` או ``מוצא אני מר ממות את האשה`` ? זה בשביל התערבות..

yaniv1216

New member
באמת? לא ידעתי..

אני לא סובל להכנס מהפלאפון ועוד לשם. תודה בכל אופן.

whitewidow

New member
קהלת ז

(כו) וּמוֹצֶא אֲנִי מַר מִמָּוֶת אֶת הָאִשָּׁה אֲשֶׁר הִיא מְצוֹדִים וַחֲרָמִים לִבָּהּ אֲסוּרִים יָדֶיהָ טוֹב לִפְנֵי הָאֱלֹהִים יִמָּלֵט מִמֶּנָּה וְחוֹטֵא יִלָּכֶד

למעלה