הבעיה הלוגית היא לא אצלי
אתה אומר שבסבירות גבוה שאין על סמך העדויות ש
אתה מקבל! לא על סמך כל העדויות שקיימות. אתה שומע שתי עדויות ומפעיל "שיקול דעת" שרירותי כזה שמחליט איזו עדות אמינה על סמך עיקרון שאתה לא יודע אם הוא נכון או לא.
המדע עוסק בתופעות נצפות או כאלו שניתן להסיק בצורה לוגית שהן מתקיימות נכון והמדע מגלה דברים שלוגית לא אמורים להתרחש ובכל זאת מקבל אותם (אחרי התפתלויות לוגיות).
את חלקיק היגס לא ראו אבל הוא נובע ממודלים של הטבע. הוא נובע ממוולים? כשאתה אומר מודל אתה מתכוון מודל מתמטי טהור או משהו שהוא יותר אמפירי?
להביא את התנ"ך כעדות לקיום אלוהים כשאנחנו יודעים בוודאות שהוא נכתב ושוכתב ולא מתאר מציאות פיסית שהתרחשה (וזה מעבר לזה שהוא סותר עצמו במקרים רבים). כאמור, מדהים שבתור מנהל פורום מדעי אתה מביא טיעונים כל כך מופרכים.
נראה שפספסת את הנקודה החשובה במה שאמרתי:
אני אמרתי במפורש - שהטיעונים האלו לא אמינים בעיני ובעיניך.
להגיד שאתה יודע בוודאות גמורה שהוא נכתב ושוכתב - זו התנשאות! אנחנו מסיקים בבטחון גבוה של כמעט 100% שזה אכן מה שקרה. אבל אתה ואני לא חיינו לפני 800 שנה ויכולים לתת עדות גמורה שזה אכן מה שקרה.
אין שום דבר פיסיקאלי שאנחנו יודעים ב"וודאות גמורה" אפילו את ערכו של כוח המשיכה אתה לא יודע בוודאות גמורה.
עכשיו, נעזוב רגע את הקונספט של יהוה, שדים ורוחות ובו תנסה לענות לי על השאלה הבאה: למה 2 גופים בעלי מסה נמשכים זה לזה? שים לב - השאלה היא למה זה קורה.
מה לעשות שבמדע רק ראיות אמפיריות הן שקובעות, וכאלו יש אפס אחד גדול לאלוהים ושדים?
שוב, יש ראיות (חלקן יותר אמינות אגב מהתנ"ך למשל) ואתה עדיין בוחר להתעלם מהן.
ממממ בוא ננסה לתת משהו אחר. יש המון עדויות מתרבויות שונות ועמים שונים ואנשים שונים - חלקם טיפשים גמורים וחלקם חכמי דור - שטוענים שראו רוחות רפאים.
האם קיימות רוחות רפאים? האם יש חלק של ה"אני" שאינו פיסי אבל יכול להתממש באופן פיסי באיזשהו אופן אחרי המוות? אתה בוודאי תטען שלא (ובצדק) אבל השאלה היא למה אתה ככך בטוח שלא אם יש לך אלפי עדויות לכך?
העדויות האלה בעיניך לא אמינות - ולו רק בגלל שאתה לא מצליח לסדר אותם ולחזות מתי אתה יכול לראות רוחות רפאים באופן מסודר ומדעי - זה לא מעלים אותן (במידה והן אכן קיימות)
בקיצור הנקודה שלי היא שמבחינתך, כל דבר שהמדע לא יודע להסביר לא קיים - ואם יש תופעה שהמדע לא מצליח להסביר אז אתה מוחק אותה משלל התופעות הקיימות. זו התנהגות שאינה שונה בהרבה ממה שהדתיים עושים למדע (רק שהם עושים את זה באופן הרבה יותר מטומטם בדכ

)