מזעזע

niv1990

New member
../images/Emo45.gif ממה שאני רואה אצל אחותי

ואולי גם מה שאני זוכר מעצמי, העונש הטוב ביותר הוא פשוט בידוד בחדר כמה שיותר משעמם, עד שהילד נרגע. לתת מכות רק מדרבן את הילד לנסות לתת מכות חזרה, ואף הילד לומד את ההתנהגות מההורה. אני הייתי משתמש באלימות רק במקרים שהילד מתנהג בצורה מאוד חמורה.

Fleddermaus

New member
ומה יצא לך מזה?

כשדמות סמכותית מראה שמותר להכות, הילד מבין שזה בסדר, והוא יהפוך להיות אלים. אין הבדל בין אלימות לאלימות. חינוך אלים יוצר ילדים אלימים. זה נכון שיש להשקיע יותר בחינוך לערכים ובפעילות יצירתית אחרי הלימודים, אבל בין זה לבין הכאת ילדים הדרך ארוכה.

Fleddermaus

New member
מכות=סוג של אלימות.

המרחק בין מכה בסרגל לדקירת סכין אינו כל כך גדול.

iknow

New member
ואללה?

באילו יחידות אתה מודד את המרחק הזה שהוא לא כל כך גדול לדעתך?

Fleddermaus

New member
מה ההבדל?

סכין הוא השלב הבא, למקרה שהילד מתנהג ממש לא יפה. חותכים לו קצת את היד, הוא מדמם ולומד, לא? קצת יותר כואב ממכה בסרגל, שגם היא גורמת לדימום לפעמים. אותו דבר, רק יותר כואב.

iknow

New member
זו סתם דמגוגיה

יש הבדל בין מכה בסרגל לבין דקירה. וזה באמת לא משנה באיזה קונטקסט מדובר, ההבדל הזה ישאר תמיד. בגדול, אני לא נגד עיוות העובדות בשביל לחזק את הטענה שלך, פשוט צריך לדעת גם לא להיתפס.

antreprize

New member
לא,כשילד רואה שמרביצים לו

כשהוא מתנהג בצורה שלא מקובלת על הברה הוא מפסיק להתנהג ככה ומעביר את צורת החינוך הזאת לדור הבא.

fragilation

New member
כשילד מרגיש שמרביצים לו (והאמן לי

כי אלימות פיזית מרגישים מאשר רואים, וסביר להניח שזה כואב..) כאשר הוא מתנהג בצורה שלא מקובלת ע"פ זה שמכה אותו, הוא יפסיק להתנהג באותו האופן ש"הזמין" עבורו את המכות, כמתוך התגוננות מפני האלימות הזו. אלימות מדכאת הרבה יותר מאשר מחנכת. מה הילד למד מהדרך הזו? הוא למד לא להתנהג באותו האופן לא כי זה לא בסדר, אלא כי זה מזמין עבורו שאחד מהוריו יכאיב לו. ההורה הופך מדמות מחנכת לדמות סאדיסטית שלא רוצה ללמד אלא לאלף. את צורת החינוך הזאת הוא מעביר לדור הבא.

antreprize

New member
בהתחלה הוא לומד להתנהג יפה

כדי לא לחטוף מכות,אבל כשהוא מתגבר הוא מבין את הרעיון שעומד מאחורי החינוך הפיזי.

fragilation

New member
הרעיון שעומד מאחורי החינוך הפיזי

הוא האיום, והלגיטימציה שניתנת לשימוש בכוח זה. כך, נוצר מעגל אלים. כי הרי אם יש לגיטימציה לאלימות פיזית של הורה לילדו, מדוע שהיא לא תתקיים במצבים אחרים? כמו אונס, למשל. אני תוהה לעצמי האם עמידתך האיתנה בנושא באה מתוך התנסות אישית.

antreprize

New member
הילד אמור ללמוד שהלגיטימציה באה

מעצם העובדה שהוא ביצע מעשה שהחברה לא מוכנה לקבל אותו.

fragilation

New member
ההורה אמור לחנך את ילדו,

לא לאלפו, לא לפגוע בו. אם ההורה לא עושה את המוטל עליו, אז מדוע שהילד יעשה כן.

antreprize

New member
חינוך פיזי הוא חינוך,לא אילוף,המטרה

היא שהילד יבין מה מותר ומה אסור.

למעלה