מזעזע

fragilation

New member
פעולתה של דמות סמכותית

אמורה להינקט מתוך משמעת וחינוך, הצבת אמות מוסר מסויים, ולא מתוך הכאה ואלימות.

iknow

New member
זה נאמר בהומור עצמי

אני בעצמי קב"ניסט. בלי קשר לזה, אם את רוצה להמשיך בדיוק הזה, צריך לקבוע לו בסיס משותף ומקובל על כולם. לשם כך, עליך לקבוע מהי המטרת החינוך. משם נמשיך.

fragilation

New member
ראה,

בסיס משותף ומקובל על כולם? נדמה לי שזו האפשרות להביע כאן דעה מוצקת ומפורטת. כמו שתהיינה גישות שונות בנושאים שונים, כך גם תהיינה גישות שונות בנושא החינוך. הדיון הזה החל -אם נחזור אחורה- על השאלה (שאולי לא נשאלה שחור ע"ג לבן) האם אלימות הוריו של אותו הנער שאנס את אחיותיו כדרך חינוכו יכולה הייתה למנוע את מעשיו הנוראיים. מהי מטרת החינוך? אני מאמינה שמטרת החינוך של ההורה היא להקנות לילד שברשותו כלים, לתת לו בסיס שעליו יוכל הילד להיבנות ערכית והתנהגותית(גם כשהערכים לא תואמים את אלה של ההורה מהבחינה החשיבתית= חופש המחשבה והדעה, שגם המודעות לחופש הזה ההורה יעניק לילדו), וליצור למען הילד התווית דרך למען חייו שרק התחילו בעולם הזה. זוהי מטרת החינוך בכלליות, על רגל אחת.

iknow

New member
נשמע לי מעורפל מידי..

איך לדעתך צריך להיראות בן 18 ממוצע, תני לי תיאור.

iknow

New member
ההיטל של החינוך על המציאות מתבטא

אך ורק במבחן התוצאה. לכן, את צריכה לומר לי מה צריכה להיות התוצאה הרצוייה, כדי שנוכל להתחיל להדיין על הדרך שתביא לאותה תוצאה. את לא חושבת?

Continuum

New member
LOL

" ואני בטוח שכל היצרים האלה שהיו לו זה בגלל סרטי פורנו שהוא מוריד כל היום" ואני חשבתי שכל מה שאתה מוריד זה תמונות של ליברמן... שובב.

iknow

New member
סרטי פורנו נשמעים לי דווקא כמו

דרך טובה להזין את היצר הקיים, ולא ליצור יצר חדש. במילים אחרות, כמו תמיד, הקשר הלוגי כאן רופף.

niv1990

New member
../images/Emo45.gif + תוספת

אדם תרבותי לדעתי הוא לא זה שמתכחש ליצריו, אלא יודע לשלוט בהם. הוא כמו שנאמר בסרט "שם הורד": "אנחנו לא יכולים להתכחש לטבע אם רצוננו לשלוט בו". בכל מקרה דווקא בגלל הסלידה של אנשים, כל העניין צובר קונטציה של חטא, ומה שנובע מכך הוא גם אלימות שנלווית בסרטים (כי אם זה במילא לא בסדר ואין פיקוח אז עושים מה שרוצים) וממנה לומדים מי שרואים אותם... ואיסור רק יחמיר את המצב.

Dudidud

New member
...

"אמר רבי יוחנן אבר קטן יש לו לאדם מרעיבו שבע משביעו רעב" בבלי סוכות דף נב עמוד ב.

Dudidud

New member
כוונתו הייתה

שהזנת היצר הקיים יוצרת חדש- "משביעו רעב". בדיוק ההיפך ממה שטענת אתה. ולהיפך "מרעיבו שבע", כדי שלא ליצור יצר חדש עליך להרעיב את הקיים. זה לא אומר שאין ליחסי מין שום מקום בחיים.. זהו רק רובד אחד של דרך החיים היהודית.

iknow

New member
זה כנראה נכון בחלק מהמקרים

בחלק אחר זה כנראה לא נכון. אבל בסך הכל, אני לא חושב שקיום יצר הוא דבר שלילי. לרוב, הוא לא מתבטא ברצח או אונס.

Continuum

New member
הייתי מת שלא היה לי יצר.

אז לא הייתי חייב להתעסק בשטויות כל היום. סתם בזבוז של זמן, הנשים האלה.

iknow

New member
אמרת הכל

כל שנותר לי הוא להסכים. באופן רציונלי לחלוטין, אין שום סיבה שאהנה יותר לתקשר עם נקבה, אבל זה המצב, וצריך להסתגל.

למעלה