מזעזע

antreprize

New member
כי השתמשו בשיטה הזאת הרבה זמן,

אם היא הייתה שיטה כושלת כמו שאת אומרת אז מישהו היה שם לב לזה.

fragilation

New member
אבל כן שמו לב לזה,

ובעיקר שמו לב לזה שכשהורה נותן לגיטימציה לאלימות ולאלימות כלפי ילדו, מתקיימת אלימות במשפחה כהתעללות לכל דבר ועניין.

iknow

New member
רק להוציא קצת את הרוח המפרשים

הדברים שאת מביאה כאן הם לא יותר מדיעה. קיימים פסיכולוגים בעולם החושבים כמוך, וקיימים כאלו החולקים עליך. הסיבה העיקרית לכך שהדברים לא ידועים סופית היא שלא ניתן לערוך מחקרים אמפירים יעילים ולראות באמת מה קורה בכל אחד מהמקרים, בתנאים מבוקרים.

fragilation

New member
ע"פ החוק היבש במדינת ישראל

ניתן להגיש תלונה על אלימות במשפחה, ולהיענש על סעיף זה בגין התעללות. הדברים שאני מביעה כאן הם דעות שאני מבססת על עובדות קיימות. בשרשור זה הבעתי את דעתי- אני מתנגדת לאלימות של הורה לילדו ולהפך כמובן. כל פסיכולוג יסכים שלאלימות יש השפעה על הנפש. האם זוהי ה שפעה חיובית או שלילית? מכאן המצדדים באלימות ימלמלו דבר נכון: תלוי בנסיבות. משתמע שלא תמיד אלימות היא חיובית. והבנה זו היא כבר מעבר להבנת נפש האדם, אלא אימוץ ערכי מוסר גבוה (שגם קשור לנפש, אך מגובה ברציונל.). (ואלה שלא ישיבו כי תלוי בנסיבות, יש לבדוק האם הם נוטים לסדו מזוכיזם)

fragilation

New member
אתן לך טיפ חשוב,

(ולכבוד השבת- הוא יהיה בחינם) אין זה מספיק להעמיד דברים של אדם בסימן שאלה אם אתה רוצה שיענו לך התייחסות אמיתית אשר מבהירה את הדברים.

iknow

New member
את מתפזרת

קשה להבין על מה בדיוק את חולקת ועם מה את מסכימה. אני מציע שתנסחי מחדש.

fragilation

New member
עניתי לך על שאלותיך.

אשמח לדעת ולהבהיר נקודה מטושטשת. תודה.

fragilation

New member
ובכ"ז הגבתי על דבריך, ועניתי איך

שראיתי לנכון. אם יש לך שאלות ואי הבנה כלפי הדברים שכתבתי, אתה מוזמן לשאול עכשיו ואני אשמח להסביר.

iknow

New member
אני לא מבין, מה זה המשחקים האלו?

אפשר לחשוב שאנחנו זוג טרי או משהו.. מכל מקום, מכיוון שאני לא ילד קטן ואין לי עניין במשחקים: מטרת ההודעה שלי הייתה, כפי שנרשם בכותרת, להוציא את הרוח מהביטחון העצמי המופרז שהפגנת. בנוגע להודעה שלך: ניתן להגיש תלונה על אלימות במשפחה, ולהיענש על סעיף זה בגין התעללות. החוק לא מעניין אותנו בדיון הזה והוא גם קצת לא קשור לדעתי. הדברים שאני מביעה כאן הם דעות שאני מבססת על עובדות קיימות ראוי לציין שאת מפרשת עובדות קיימות, פרשנות סובייקטיבית. כפי שציינתי, ישנם פסיכולוגים המפרשים את הדברים אחרת. בשרשור זה הבעתי את דעתי- אני מתנגדת לאלימות של הורה לילדו ולהפך כמובן. כל פסיכולוג יסכים שלאלימות יש השפעה על הנפש. האם זוהי ה שפעה חיובית או שלילית? מכאן המצדדים באלימות ימלמלו דבר נכון: תלוי בנסיבות. משתמע שלא תמיד אלימות היא חיובית. נכון, לא תמיד אלימות היא חיובית. מה הקשר? והבנה זו היא כבר מעבר להבנת נפש האדם, אלא אימוץ ערכי מוסר גבוה (שגם קשור לנפש, אך מגובה ברציונל.). לא הבנתי.

fragilation

New member
אין שום דבר רע בביטחון עצמי,

ואם דעותיי הרהוטות נשמעות כיהירות- זו כבר בחירתו של הקורא לקרוא את הטקסט ע"פ הטוניזציה שמתחשקת לו. דבר נוסף, גם אם היינו זוג טרי, לא הייתי רואה לנכון לשחק איתך משחקים (כהגדרתך) מחוץ לחדר המיטות. ולעיקר: החוק כן רלוונטי, משום היותו בר קיימא. הוא כן קשור לעניין כאן, משום שהוא מגבה את התנגדותי לאלימות. ובאופן נחמד, גם אני וגם החוק רואים באלימות כהתעללות, והדבר אינו טאבו בחברה. ההשלכות של החוק הזה מעניינות משום התוקף המוסרי לאופי החברה ואזרחי המדינה. כמובן שלדמוקרטיה ולזכות להתלונן במשטרה על אלימות יש השלכות חמורות כמו תלונות שווא (...). בפסיכולוגיה ובכל תחום אחר ישנן כמה אסכולות. יהיו אסכולות שיתנגשו, יסתרו ויתנגדו זו לזו, אך עדיין אין הדבר מונע ממני להביע את דבריי. מן הראוי שהקורא ישכיל לשייך את דבריי אליי ולדעותיי ולא כאל תורה מסיני, אבל זאת כבר הנחה שהקורא הנבון יעשה. בהצלחה. לא תמיד אלימות היא חיובית. שאלת מה הקשר? הקשר הפשוט שזוהי דעתי, שהבעתי כאן אל מול גולשים אחרים כאן אשר הביעו תמיכה נלהבת באלימות כחיובית ואף כתורמת ליצירת זהותו של הילד. את טענה זו היני מבכרת מכל וכל. לא רק שאני מתנגדת לטענות התומכות באלימות, אני גם חושבת שתמיכה באלימות נגד הילד או אלימות בכלל היא תמיכה שהמצדד בה בעל אמות מוסר מפוקפקות במיוחד. ושוב- זוהי דעתי שלי בלבד.

iknow

New member
זה לא בשליטתך

את בחורה, לכן, את מחוייבת לשחק משחקים. זה נובע ישירות מהנתון. הלוואי ובחדוו"א היו לנו הוכחות קלות כל כך. חוץ מזה, אני קצת משועשע כאן, כי עושה רושם שההודעה הזאת שלך מורכבת ממשלב לשוני גבוה יותר מממוצע ההודעות האחרות שלך. מה שמעיד על כך שהצלחתי לערער את ביטחונך, במידת מה. אבל כל זה לא קשור לעניין. בכל אופן, כנראה שהצלחתי במשימתי, והמילה "דעתי" הופיעה מספר לא קטן של פעמים בהודעתך, (ואני רק יכול לקוות שהיא תמשיך להופיע בעתיד). זאת בעוד צמד המילים "עובדה ידועה", או כל מקבילה שלהן, לא הופיעו כלל.

fragilation

New member
מדוע לא ציינת קודם את היותך

שוביניסט? ואני לעומתך משועשעת בהחלט. כעת אדע איך להתייחס אליך להבא- בחוסר רצינות משווע.

iknow

New member
האם כל אדם המצביע על הבדל בין גבר

לאשה הוא בהכרח שוביניסט? למשל, אם אומר שלנשים יש יכולות נחותות ביחס לגברים, בממוצע, בכל הנוגע לפעילות גופנית, אהיה שוביניסט? בוודאי שלא. אז מדוע זה תקף לגבי תופעות פסיכולגיות אלו או אחרות? העובדה שאת משועשעת בהחלט שיעשעה אותי עוד יותר, אבל הפעם מדובר בסיבות אינפנטיליות ממש- הזכיר לי איזה משפט בחדוו"א. נו, כמו שכשהיינו קטנים היינו מתלהבים כשפתאום נושא השיחה התחלף למשהו שאנחנו מבינים בו..

iknow

New member
מצד שני, כשדמות סמכותית לא מציבה

גבולות ברורים לתחומי התנהגות שונים, פתאום מתחילים להופיע כל מיני סרבנים או קב"ניסטים למיניהם.

למעלה