לא הבנת שאנחנו לא מסכימים?
אוקי, אין לי כוונה לחזור על עצמי שוב ושוב (אמרתי שאת לא מקשיבה למה שאני אומר בגלל שהדיון די חוזר על עצמו, אני עונה למה שאת כותבת ואת שואלת את אותה השאלה), אז אני פשוט אסביר את הכל אחת ולתמיד. אין הבדל בין ההרגשה הטובה שלי לבין השינה הטובה של שני (הידידה שלי). ולא זכור לי שעשיתי הבחנה כזאת. אכן, אני מפיק טועלת אישית מצמחונות (שינה בלילה אולי, בריאות וכו'). אני טוען שאי אכילת השר אצלי היא כי אני דואג לאחרים ולא לשיה שלי (כאן הקטע שאנחנו לא מסכימים אם עדיין לא הבנת. את אומרת שזה צבוע מצידי להגיד שאכפת לי מאחרים, ואני אומר שזה המצב האמיתי. בגלל זה אמרתי שמבחינתך יש את אלו שמודים שהם אגואיסטים ויש את אלו שלא מודים שהם אגואיסטים (כמוני) והם צבועים (כמוני)). יכול להיות שהכוונה שלי תהיה מוסרית ומצפונית. התחלתי את הדיון אחרי שראיתי שהרבה אנשים אמרו שהם לא יכולים לישון בלילה אם הם היו אוכלים בשר, רציתי להסביר את ההבדל לדעתי. פעולה היא מוסרית, מבחינתי, אם היא גורמת לכמה שפחות סבל וכמה שיותר אושר (כך גם מיל מגדיר מוסר). ולא משנה אם הפעולה גם גורמת לך הנאה (כמובן שאם היה אפשר לספור הנאה וסבל ההנאה שלך הייתה נכנסת לחשבון בשביל לבדוק אם הפעולה היא מוסרי או לא) אדם מוסרי הוא אדם שהכוונות שלו הן כוונות מוסריות (הפעולות שלו לא יהיו בהכרח מוסריות כי יכול להיות שהוא התכוון לגרום לאנשים להנות אבל גרם להם לסבול) שוב, אם כתוצאה מהפעולה אתה נהנה הפעולה עדיין מוסרית. גם אם הכוונה שלך היא כוונה בשביל להנות הפעולה עדיין מוסרית, אבל אתה לא. פעולה מצפונית, מבחינתי, היא פעולה שאם לא היית עושה אותה היית מרגיש רע עם עצמך כתוצא מסבל של אחרים, אך הכוונה שלך היא כוונה בשביל לעזור לעצמך. (בגלל זה פעולה יכולה להיות מוסרית ומצפונית. מוסרית נקבעת לפי תוצאה ומצפונית לפי כוונה) אדם מצפוני הוא אדם לא מוסרי שעושה פעולות מצפוניות. מאוד אשמח אם תפסיקי להתיחס אלי כאידיוט שחושב את עצמו ובעצם הוא הכי צבוע. לא אני זה שנלחם על זה שהוא אגואיסט... כן שאלתי את ידידה שלי, ואם היית טורחת לקרוא את מה שכתבתי היית מגלה שכך כל הדיון החל, וכתבתי כמה פעמים את דעתה בעניין. ועכשיו כשאני קורא את ההודעה שלך שוב אני רואה שגם את הבנת את זה, דבר שקצת מבלבל אותי. מצד אחת התחלת את המשפט בכל שהתלוננת שאני לא שאלתי אני שני. בהמשך כתבת שכששאלתי אותה היא לא טרחה לפרט ולומר שהיא לא מוכנה לסבול את המעשה כי היא חשבה שזה ברור לכולם. כל שחוץ מזה שהמשפט הזה סותר את עצמו הוא גם מצליח להוכיח בשתי דרכים שלא קראת את מה שכתבתי. כתבתי פעמים רבות כי אני מבין שהיא חושבת שהמעשה נוראי, אני לא יכול לחשוב על אדם שיגיד שלעשות מעשים כאלה הוא לא מעשה נוראי. לחלק מהם לא יהיה אכפת ויוכלו לישון בלילה. לחלק יהיה אכפת (ולכן יהיה צמחונים) ויוכלו לישון בלילה. לחלק לא יהיה אכפת ולא יוכלו לישון בלילה (גם צמחונים. ולחלק יהיה אכפת ויוכלו לישון בלילה (צמחונים גם, כמובן). כשאני כותב אכפת אני מתכוון לסוג האכפתיות שאני מקיים (שאת מתכחשת לקיומה) ולא להבנה שהפעולה מזעזעת או להבנתה שהפעולה מזעזעת עד כדי נדודי שינה.