מוסר זה לא מצפון

veganoren

New member
אני באמת מצתער

חשבתי איזה רבע שעה איך אני יכול להמנע מלכתוב על עברות, אבל הגעתי למסכנה שאין לי כל דרך לעשות את זה. sorry...

yaeltal

New member
מוזר...

אין לך בעיה עם ביצוע העבירות עצמן, אבל אתה כן מביע חרטה על כך שכתבת דברים שמנוגדים לתקנות הפורום. ומדוע בעצם? הרי גם הכתיבה הזו היא למטרה טובה- אם אתה מאמין בדברים האלו חשוב כנראה שיהיה מי שיביע אותם ואלי אפילו תמצא כך עוד אנשים לביצוע התכניות שלך.. וסתם תהייה- חשבת על זה רבע שעה ולא מצאת דרך להימנע מכך?? לא יכולת למשל פשוט לכתוב שתיאלץ להימנע מלדון בביצוע המעשים האלה במסגרת הפורום אף על פי שאינך מתנגד להם באופן עקרוני? אני חושבת שאמירה כזו לא הייתה נתקלת באזהרה מצד הנהלת הפורום. אבל זו סתם דוגמה. הית יכול גם למצוא משהו אחר לומר אחרי רבע שעה של חשיבה..

veganoren

New member
אני אוהב דברים מוזרים...

אני לא חושב שעצם כתיבת ההודעה תשנה את דעתו של מישהו ותגרום לא ללכת ולעשות מעשים כאלה. אם כתיבת ההודעה גרמה למישהו ללכת ולעשות מעשים כאלה - אני מתנצל, לא הייתי צריך להתנצל מלחתחילה, אני חוזר בי מהתנצלותי הראשונה. לא ממש חשבתי על זה רבע שעה, אבל בזמן שעניתי על דברים אחרים חשבתי על זה. והיה לי מספיק חשוב להבהיר את עמדתי בשביל לכתוב את זה אז העדפתי כבר לעבור על החוק של הפורום (והנה, כן עברתי על החוק של הפורום, כך שהטענה הראשונה שלך קצת נסתרת) בשביל להבהיר את עמדתי.

yaeltal

New member
אתה נשמע קצת מבולבל..

הטענה שלי לא נסתרת בכלל כי היא התיחסה להתנצלות שכתבת קודם בתגובה לאזהרה של נטע. העובדה שעכשיו אתה רטרואקטיבית מתנצל על ההתנצלות לא משנה במשהו את הנכונות של הטענה שלי, אלא אתה זה ששינית את דעתך (התחרטת על ההתנצלות) בהתאם להערה שלי..

veganoren

New member
תלמדי לקרוא!

כתבתי שההתנצלות באה מכיוון ואני לא מאמין שזה ישנה את דעתו של אף אחד ואני לא רוצה להיות מגעיל. כתבתי את דעתי בהתחלה, דעה שאסור היה לי לכתוב, ואני לא חושב שזה השפיע על מישהו. אז גם התנצלתי על זה שעברתי על החוקבלי סיבה טובה חוץ מלהראות שיש לי מה להגיד. אם תקראי את מה שאני כותב זה יחסוך לי את הזמן של לכתוב את זה שוב

yaeltal

New member
אני קוראת, אבל איך שהוא

יוצא שאני אף פעם לא מבינה אותך. לא יודעת למה.. אבל אתה לא צריך להתעצבן עליי ולהשמיץ את האינטיליגנציה שלי. לא אכפת לך שאני עלולה להיפגע? את ההנאה שלי מהדיון הזה כבר מזמן הפחתת, עכשיו אתה מנסה גם להעלות את מידת הסבל? או שמא אתה מעדיף לא להחיל את עקרונות הצדק שלך גם עליי? זה קצת מעליב, הלוואי שהייתי
.. אז הייתי זוכה ליחס הוגן יותר ממך..

veganoren

New member
סליחה אבל

אני התחלתי את הדיון בצורה די תרבותית עד שהתחלת להעליב אותי. לזה אני דווקא כן מוכן להביא דוגמאות אבל אין לי ברגע זה הרבה זמן אז זהו

yaeltal

New member
אתה זה ששם מלים בפי, ולא ההיפך

א. לא אמרתי שעשיית המעשים האלה "לא מתאימה" למוסר שלך, אמרתי שהיא מאירה את השיקולים המוסריים שלך באור די מגוחך. חשבתי שהסיבה לכך תהיה ברורה, אבל אבאר את עצמי- אדם שאין לו בעיה לפוצץ מפעלים ולרצוח נשמע קצת מגוחך כשהוא מעיד על עצמו שהוא אדם מוסרי שרק דואג לעקרונות הצדק שלו ופועל רק לטובת הסביבה. ב. הצעת המעשים האלה נכתבה בלשון סרקסטית ולא חשבתי שתילקח ברצינות. בזה הצלחת להפתיע אותי. לא תיארתי לעצמי שתתמוך במעשים האלה וניסיתי רק להביע באמצעותם את הטיעון שלי. ג. "אני בספק אם כתבתי שלא אכפת לי ממני. בטח לא הבנת את מה שכתבתי כהלכה" - כמו שאמרתי לך כבר קודם, אני לא ממציאה דברים שאמרת, אני מגיבה בהתאם לדבריך. כתבת את זה בהודעה הזו.

veganoren

New member
באמת??

א. אם היית צריכה לרצוח 2 אנשים בשביל להציל את החיים של 500 אנשים במה היית בוחרת? אני הייתי בוחר ב500 אנשים, גם מוסרית וגם מצפונית זה נראה לי נכון. כך שאני לא רואה מה הבעיה בלהגיד שאני אסכים לפרוץ למשק ולהציל המון פרות (ואשתדל לא להרוג אף אדם בפעולה הזאת) מבחינה כלשהי. ואני לא רואה איך זה מעמיד את המוסר שלי בצורה לא ממש טובה זה שאני מעדיף שהרבה אנשים יחיו. אגב, למה חשבת שזה רעיון כל כך מגוחך? אנשים עושים את זה! אף פעם לא שמעת על זה? ג. 1. כבר כמה פעמים לא הגבת למה שאני אמרתי ורק חזרת על עצמך והתעלמת ממשפטים שלי. אין לי כל כוונה באמת ללכת ולחפש דוגמאות כאלה כי אני לא רוצה איך זה יכול להועיל למישהו אם תצאי פחות טוב. לי זכורים כמה מקרים כאלה אבל אין לי כל כוונה להוכיח את צדקתי בנושא, אני רק מבקש שתקראי את המכתב שלי עד סופו. אני בהתחלה קורא את המכתבים בעמוד הפורום ואז עובר לעמוד התגובה וקורא שורנ שורנ ומגיב לה, נראה לי שזאת דרל יעילה. 2. אודה שהניסוח "לי לא אכפת מעצמי" יכול לגרום לאנשים לחשוב שלא אכפת לי מעצמי. אני חוזר בי מהניסוח הזה. הכוונה הייתה ששני לא אוכלת את הפרות כי אכפת לה מעצמה, אני לא אוכל את הפרות לא כי אכפת לי מעצמי אלא כי אכפת לי מהפרות.

yaeltal

New member
באמת!

א. אם הייתי צריכה להרוג 2 אנשים שאיימו לרצוח 500 אחרים, אני מניחה שהדבר הנכון היה להרוג את אותם 2 אנשים. אני לא יכולה להתחייב שהייתי יכולה לעשות זאת, אבל אני יודעת שזו כנראה הבחירה הנכונה. אבל יש 2 הבדלים בין המצב הזה למצב שאני דיברתי עליו- 1) מדובר בפרות ולא בני אדם. אני לא הייתי שמה את חייהן מעל חיי אנשים. 2) הן לא נמצאות בסכנת חיים ורצח של בעל המשק לא יציל את חייהן, אלא רק יפחית אולי את סבלן. ב. "ואני לא רואה איך זה מעמיד את המוסר שלי בצורה לא ממש טובה זה שאני מעדיף שהרבה אנשים יחיו" - לא אמרתי שהעדפה שכזו מעמידה את המוסר שלך במקום לא טוב. לא הזכרתי בכלל העדפה שכזו, אתה העלית אותה בהודעה זו לראשונה. ג. "למה חשבת שזה רעיון כל כך מגוחך? אנשים עושים את זה! אף פעם לא שמעת על זה?" - אנשים עושים הרבה דברים שאני לא מסכימה איתם בכלל.. זה לא עושה אותם מקובלים עליי יותר. ד. "אין לי כל כוונה באמת ללכת ולחפש דוגמאות כאלה כי אני לא רוצה איך זה יכול להועיל למישהו אם תצאי פחות טוב. לי זכורים כמה מקרים כאלה אבל אין לי כל כוונה להוכיח את צדקתי בנושא......" - אם אנשים באים אליי בטענות כלשהם דווקא הייתי רוצה שיראו לי ויסבירו לי איפה הייתי לא בסדר. אני לא חושבת שאני אצא ככה "פחות טוב" ובכל אופן זה ממש לא מפריע לי. סתם לזרוק לי שאני לא קוראת את הדברים שלך ומגיבה לא לעניין מבלי לרצות להראות לי אפילו איפה עשיתי את זה, זו סתם השמצה ולא ביקורת בונה. אני דווקא כן קוראת את כל ההודעות ועד סופן (אם אני לא טועה גם הגבתי על כולן..). אם אתה חושב שלא הבנתי אותך נכון אתה מוזמן לתקן אותי בדרך מובנת יותר.

veganoren

New member
אויש באמת

א. כאמור, אני לא הייתי רוצח אותו אלא אם זה היה ממש הכרחי. לפי המוסר שלי פרות שוות לבני אדם. חשבתי על זה הרבה ואני לא רואה שום דרך אפשרית להסביר למה פרות ובני אדם לא שווים. אין דרך להסביר את זה בלי לצאת גזען לאללה. ואין דרך להסביר את זה כך שגם נוכל לבוא בתלונות לאנשים שהעבידו שחורים לפני שנים רבות. אין דרך הגיונית להסביר את זה. ב. אמרת שזה מעמיד את המוסר שלי באור מגוחך, אני שואל למה זה מגוחך לרצות שיהיה פחות סבל. ג. נכון, אבל את אמרת שממש הופתעת מזה שאני יכול להיות בעד דבר כזה. כאילו זה היה ברור לחטולין שאני אתנגד, זה לא כזה מגוחך שאני אסכים לזה כי יש אחרים שמסכימים לזה. ד. סליחה, אני מניח

בטח שאפשר להסביר את זה....

פרה זה קצת מסובך יותר כי היא יונק מתוחכם, אבל בוא ניקח לרגע תרנגולת: אני מזכיר לך שהעיקרון שאני דוגל בו הוא התייחסות שווה לאינטרסים. תרנוגולת מסוגלת לחוש סבל, ויש לה אינטרס להימנע מסבל, ואני אתחשב באינטרס הזה ולכן לגרום לתנרגולת סבל זה שלילה של האינטרסים שלה. אבל האם לתרנגולת יש תוכניות לעתיד? האם היא חושבת מה היא תעשה מחר? האם היא מכירה בעובדה שהיא מסוגלת למות? אם התשובה לכל השאלות האלו היא לא, אני לא רואה בהריגת תרנגולת ללא גרימת סבל לה דבר ששווה בערכו להריגת אדם. ד"א - זה ציני למדי לאמירה, אבל אני לא רואה בהריגה של אדם המסוגל לחשוב ולתכננן את עתידו לשווה להריגה של אדם בעל פגיעה מוחית חמורה כל כך עד כדי שאינו מודע לעצמו. אני רואה את שני סוגי ההריגה כפסולים ונוראיים (לפחות מבחינה רגשית, מבחינה רציונאלית קצת קשה לי יותר להסביר את זה...) אבל אם תכריח אותי לבחור, אני יודע טוב מאוד מה אבחר.

veganoren

New member
הקדמת אותי

קראתי את החלק הראשון של המכתב וחשבתי כבר איך אני אגיב ואז ראיתי שבאמת לא אכפת לך מבן אדם בעל פגיעה מוחית כמו שאכפת לך מבן אדם נורמלי. בכל אופן, אתה צודק. אם אנחנו אומרים שאנחנו רוצים כמה שחות סבל וכמה שיותר אושר, ברור כי אדם ממוצע יהנה מחייו יותר מתרנגולת כי היא לא יכולהל הבין מה קורה לה. אבל הם עדיין שווים. כמו שאדם עם פגיעה מוחית שווה לאדם בלי פגיעה מוחית. אנחנו "מחשבים" אושר וסבל ולא חיים. כך שפשוט שנינו צודקים.

לא מחשב שום דבר....

אני מתייחס בצורה שווה לאינטרסים... האינטרסים של פגוע מוח בצורה כבדה ברמה שאינו מודע לעצמו (חשוב מאוד להבהיר את זה, ברוב מוחלט של הפגיעות המוחיות האנשים הם אנשים בעלי אינטליגנציה רגשית מדהימה) שונים מאדם שאינו פגוע מוח בצורה כזו - לשני יש אינטרס להישאר חיים, כי הוא מודע לעתיד שלו. (יש עוד דוגמאות כמובן)

yaeltal

New member
כמה דברים (אחרונים??)

א. יש דרך הגיונית להסביר את זה והיא נהוגה ברוב (אם לא כל) החברות המוסריות של ימינו, והיא פשוט שערך חיי אדם (וזה כולל גם את אותם עבדים) גבוה משל שאר בע"הח. זה לא מקובל עליך כנראה בגלל גישתך שהאדם הוא אלטרואיסט ולא אגואיסט (אף על פי שכמו שציינתי כבר בהודעה קודמת, כל הראיות המדעיות בתחומים רבים מוכיחים אחרת ולא ידוע לי על כאלו שמוכיחות את הטענה שלך. ביקשתי כבר שתציג בפניי כאלה אבל העדפת כנראה להתעלם מהבקשה הזו), אבל העובדה שההסבר הזה (שיש מאחוריו דווקא הרבה הגיון) לא מקובל עליך, לא אומרת שהוא לא קיים. ב. "אבל את אמרת שממש הופתעת מזה שאני יכול להיות בעד דבר כזה .. זה לא כזה מגוחך שאני אסכים לזה כי יש אחרים שמסכימים לזה." - גם יש אנשים שרצחו, אבל עדיין הייתי מתפלאת לגלות מישהו מגונן על המעשה בפורום באינטרנט (ועל אחת וכמה בדיון על מוסר, כשהוא טוען לייצג את הצד המוסרי) למרות שאני כאמור יודעת שיש אנשים שלא מתנגדים לרצח. ג. מההתנצלות שלך אני אמורה להבין שאתה באמת סתם השמצת ושאתה לא מצאת דרך לתקן אותי על דברים קונקרטיים כמו שביקשתי? (ואגב, להבא, אולי כדאי שתדע שכשאתה אומר "סליחה, אני מניח"- התוספת של שתי המלים האלו לאחר ההתנצלות קצת פוגמת באמינות שלה..

veganoren

New member
לא זכור לי

א. שכתבת משהו על הוכחות מדעיות שתומכות בדעה שלך. אני גם לא רואה איך אפשר להוכיח דבר כזה בצורה מדעית. מישהו יכול להוכיח לי מה אני חושב?? מה הקשר בין זה שאני חושב שלא כל בני האדםפ הם אגואיסטים לבין זה שאני מעריך סבל של חיות כמו שאני מעריך סבל בני אדם? ב. יש לי מה להוסיף לצד הזה של הדיון אבל ממש ממש ממש נמעס לי לריב על מי כתב מה ולמה. מעכשיו אני פשוט לא אגיב לנושאים לא קשורים. ג. אני לא בדיוק האדם שהכי מתנצל בעולם, סליחה אם באיזשהי דרך פגעתי בך. אוקי?

yaeltal

New member
לא מה אתה חושב,

אבל איך המוח שלך עובד.. יש תחומים בביולוגיה, פסיכולוגיה, כימיה ונוספים שוסקים בקוגניציה. ובכלל, גם מתחומים אחרים אפשר ללמוד על התנהגות האדם. לגביי ב'- אתה רק ממשיך לעשות את מה שעשית לכל אורך הדיון- לא להגיב לעניין. אבל לא חשוב. ואני מניחה שבזאת מסתיים הויכוח הזה (שלא הניב לצערי שום תוצאות, אבל ניחא..)

yaeltal

New member
רק ציניות. לא מרושעת..

אני משתמשת בנימה צינית כדי להבהיר טיעון מסוים ולא כדי לפגוע. אני לא חושבת שיש בזה משהו מרושע..

למעלה