המחקר שפורסם בלנצ'ט
הוא מחקר שהוזמן על ידי הממשלה השוויצרית כדי לקבוע האם טיפולים הומאופתים הם חלק מ"סל הבריאות". לשם כך עליהם לעמוד בקריטריונים מדעיים. מתוך 110 המחקרים רובם נפסלו על הסף כיוון שאינם עומדים בקריטריונים המדעיים. במעט שבמועט שכן עמד בקריטריונים שהציבו החוקרים לא ניתן היה להוכיח שהצלחת ההומאופתיה טובה יותר מזו של פלצבו. במחקרים בהיקף קטן ההומאופתיה הוכחה כמוצלחת לפחות כמו הרפואה הקונבנציונלית, אבל מחקרים בהיקף קטן אינם מספיקים לאותם קריטריונים. התוצאה: הממשלה השוויצרית הוציאה את ההומאופתיה מ"סל התרופות". היתרון של שוויץ לעומת ישראל או המדינה שאני חי בא כרגע, הוא שהעם לא חייב לקבל את החלטות הממשלה ולומר עליהם אמן. קיים הכלי של משאל העם שמאפשר לאזרחים להפוך החלטות מסוג זה. ההומאופתים טוענים שמחקריהם אינם יכולים לעמוד בקריטריונים כיוון שהקריטריונים אינם מתחשבים בייחודה של ההומאופתיה. גם ביחס למאמר קיימת, כמו לגבי כל דבר, תיאורית הקונספירציה האומרת שהמאמר פורסם במועד שפורסם והופץ בתוך ימים ספורים בכל העולם, כיוון שארגון הבריאות העולמי עמד לפרסם שעל פי נתונים סטטיסטיים ההומאופתיה יעילה לפחות כמו הרפואה הקונבנציונלית. אני יודע שלי ההומאופתיה מתאימה. אולי כיוון שאסור לי לקחת את משככי כאבים הנפוצים בשוק ותרופות רבות נוספות. אם אחרי ניתוח חניכיים איני סובל מכאבים לאחר שהשפעת ההרדמה המקומית פגה ויכול לאכול מספר שעות לאחר מכן, לא מעניין אותי האם התרופה ההומאופתית השפיעה עלי בשל היותי חסיד שוטה, בור ועם הארץ, כוח החיים, או אולי השיחה בת השעה עם הרופא שבו סיפרתי לו גם על בעיות עם האישה, הילדים והכלב. התגובות בעתונות הכלל עולמיות לאחר המאמר בלנצ'ט שהספידו את ההומאופתיה עשו לה שירות בכך שהעלו אותה לתודעה. אחרי שהמהומה שכחה נרשמה עלייה במספר המטופלים.