מה לא עושים בשם ה" " דת " "

היכן חילוקי הדעות?

כדי להקטין את התמותה מתרופות יש לנתח גופות ולהבין את סיבת המוות של אנשים שהשתמשו בהם. איך בדיוק הבורות שאתה מציע תעזור לבריאותו של מישהו. אשר למקרה הספציפי: יש חשד כבד שניתן היה להציל את הילד אבל הוריו בחרו להזניח אותו, למנוע ממנו טיפול רפואי והשתעשעו להנאתם בכישוף (הומאופתיה) בזמן שבנם היה חולה.

diday

Member
הבורות שאני מציע?

אשמח להסבר. בהודעתי הקודמת התכוונתי לנתיחה, המיותרת לדעתי, של הילד שאינו חגור

diday

Member
"השתעשעו להנאתם בכישוף"

איני יודע מהיכן אתה מוצא רוע כזה כפי שעולה מההודעתך. לצערי יש לי מעט מדי פרטים מכדי שאוכל לשפוט, ודאי שלא על סמך ידיעה בעיתון, גם אם היה עיתון רציני יותר.

"להנאתם" זה באמת רוע מיותר.

אבל בהומיאופתיה ישנו אלמנט חזק של כישוף. הרעיון של הטיפול ההומיאופתי הוא ריפוי של מחלה באמצעות חומר הגורם לסימפטומים הדומים לאלה של המחלה (למשל צינון באמצעות בצל) כאשר אותו חומר מדולל ללא זכר במים מזוקקים. הכוונה לדילול הומיאופתי היא מיהול חוזר, עשרות או מאות פעמים, כל פעם פי 100- כלומר מגיעים לריכוז של עשר במינוס כמה עשרות מהריכוז המקורי, שזה אומר שהסיכוי שב"תרופה" תהיה אפילו מולקולה אחת של החומר הפעיל שואף לאפס. ההומיאותפתים מסבירים זה זה ב"זכרון" של המים- וכדי שהמים יזכרו מהו החומר שעורבב בהם, יש לערבב אותם על ידי ניעור אנכי בלבד, לא ערבוב (Shaken, not stirred). לי זה נראה כמו כישוף.

אלי ו.

New member
אני מסכים אתך בקשר להומאופתיה

וברור שבסופו של דבר האחריות נופלת על ההורים אבל נראה לי שיש כאן מספיק אשמה שניתן לחלק אותה בין גורמים שונים. להבדיל מההורים אותם גורמים לא ישלמו שום מחיר, לא רגשי ולא אחר. 1. לאחרונה נערכה מתקפה תקשורתית (מספר תכניות בערוץ 2) על האנטיביוטיקה, ועל הרופאים הטפשים שרושמים אנטיביוטיקה שלא לצורך. גם אם במקרה הזה מדובר בחרדים שאולי לא צפו בטלויזיה, סכוי טוב שהדי הפרשה הגיעו אליהם. במצב כזה קשה להאשים אותם כשהתעלמו מעצת הרופא (שכנראה לא ראה את התכנית) לתת לתינוק אנטיביוטיקה. 2. הם פנו למרפא הומאופתי. האם לאדם שמתיימר להיות איש מקצוע בתחום הרפואה לא צריכה להיות אחריות מקצועית? אני מניח שההורים לא קראו את המאמר בלנצ'ט שקבע שההומאופתיה היא חסרת בסיס מדעי, האם אין תפקידו של המרפא להסביר להם שעליהם לפנות לרופא? 3. המדינה מאפשרת למרפאים אלטרנטיביים לפעול באופן חופשי בלי הסדרת הסמכה או בדיקת רקע. האם למדינה אין אחריות על מות התינוק? בזמנו הדגמתי כאן איך אדם שמציג עצמו כתזונאי נטרופאת ומרפא צמחים קיבל את תואר הד"ר שלו מאוניברסיטה המוכרת את תאריה לכל דורש. אותו "ד"ר" אפילו כותב כמומחה בעתון בריאותי פופולרי ובאתרי חדשות שונים תוך מתן המלצות שחלקן מסוכנות לבריאות. האם אין זה תפקיד המדינה לפקח על "מומחים" כאלה?

איש אחת

New member
גם אני

רק שדי נאיבי לצפות שהומיאופת יתריע בפני המטופל שמדובר באחיזת עינים וימליץ לגשת לרופא מערבי.

מה שמדהים אותי (אני עונה גם לאלי)

הוא שישנם רופאים המתמחים בהומאופתיה. ובקשר לאנטיביוטיקה- אם תיקח אנטיביוטיקה מיותרת היום לא תנזק. רק תסייע לאוכלוסית החיידקים לפתח עמידות. את העמידות של חיידקים לאנטיביוטיקה נראה עוד עשרות שנים ולא נדע מי הרופא שרשם אנטיביוטיקה לחולה שאצלו היה החיידק המוטנט העמיד לאנטיביוטיקה. אבל הרופא שמטופליו עוזבים אותו או שייתבע על רשלנות מקצועית ידע זאת מהר מאד.

diday

Member
ומדוע שלא יתמחו בהומאופתיה?

מה רע בשיטת רפוי המרפאת ולא רק דוחקת סימפטומים. חפה (כמעט) מתופעות לוואי, ופותרת בעיות כרוניות שמולם הרפואה הקונבנציונלית מרימה ידיים או מטפלת בהם במשככי כאבים. אנטיביוטיקה משמידה את כל חיידקי המעיים. עצם זה שהגוף מצליח להתאושש בדרך כלל אחרי אנטיביוטיקה עדיין לא אומר שאינה גורמת שום נזק.

איש אחת

New member
Oh please!

חפה מתופעות לוואי?! פותרת בעיות כרוניות?! לך חפש פתאים מאמינים שיקנו את זה. אם לא היית כל-כך קנאי לדת הזו, אלא פתוח ומקשיב, הייתי מביא כאן סיפורים מסמרי שיער על פגעי ההומיאופתיה.

איש אחת

New member
מסתבר שאתה חוזר ומטיף לאותם דברים

שוב ושוב (ומסתבר שאני מתרגז שוב ושוב, וחבל).

diday

Member
בגילי המתקדם יתכן שאני שוכח מעט

ואולי הרבה. או אולי כבודו סובל מהזיות. כיוון שאיני נוהג להטיף לכלום יהיה נחמד אם תוכל להראות לי מתי הטפתי וכיצד אתה רואה בהודעה זו שלי הטפה?

איך הומאופתיה יכולה לפגוע במישהו?

הרי הרופא מקשיב לחולה (לפי תיאורים ששמעתי הומיאופת מקדיש לכל פצינט לפחות שעה- מה שמסביר כנראה את הפופלאריות שלהם) ואז רושם לו מים טהורים שאיכשהו עשו מהם גלולה. זה לא מזיק לאף אחד. זה רק לא מועיל.

איש אחת

New member
בשתי דרכים

1. בהסתפקות במים, כהגדרתך, כי יש להניח שמי שלוקח את המים האלה נמנע מלקחת תרופה שעובדת. 2. במתן מרשמים תומכים (תרכובות צמחיות למיניהן וכדומה) - לא מקובל ככל הידוע לי אצל הומיאופתים קלאסים, אבלך כן אצל הומיאופטים אחרים. ובינינו, מי ערב שהמים אכן מכילים רק מים?

טופז2

New member
האם אתה יודע את פירוש

המילה הומאופטיה? הדומה ירפא את הדומה = זהו העקרון עליו היא מבוססת

למעלה